164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
и какво е важно да гледам, че до сега не съм наемала кола  Embarassed
Най-важното е застраховката Peace Пълно каско без Selbstbeteiligung и по възможност да покрива Reifen- und Glasschäden. Тези коли са с няколко евро на ден по-скъпи, но е по-сигурно.
Ние сме доволни от тези...

# 346
Катя, хвана ме  Laughing
Благодаря за коментарите Hug
Просто исках да го споделя с вас, защото след носталгичните нотки от последните постове малко ми трябваше и на мен да вляза в кюпа с минорното настроение, още повече съм тук само от месец и половина, в който почти непрестанно вали.... Но заради това небе снощи съм готова да пожертвам още някой и друг дъждовно-вятърен ден тук. Laughing пък да видим нататък.

# 347
Минавам да се похваля,че мойто дети днес беше за 3 часа на градина.От утре почва вече цял ден.Много се притеснявах как ще се оправи,защото тя не е малка,но незнае езика.Но даже много и е харесало и иска пак да ходи.Искат ние да си носим закуската от вкъщи и незнам какво трябва да се сложи точно в кутията.Дайте някакви идеи.Днес ще ходя да купувам кутия,но незнам да взема ли и шише.                                                                                                                                                                  bouquetСбъдваща,много се радвам,че майка ти е по-добре!Ще стискам палци да разберат какво и е ,и да я излекуват!

# 348
Браво за градината мarimed,

и нас това ни чака но от септември и за съжаление съм се приготвила за дълга битка, защото моето момче е скарано с градината ooooh!
А за закуска ги гледах, че си носеха мюсли и други подобни. В нашата градина им осигуряват млякото, доколкото разбрах. Аз мисля да го зареждам с ябълки и моркови, че са му любими, пък за другото ще го мисля в процеса. Но и на мен ми е интересно какво им подготвяте на малките в градината за закуски- сутрешни и следобедни.

# 349
  • Германия
Зависи какво обича детето; на Фаби слагам само йогурти или филия с нутела; друго не яде.
Мартин е голям и си поръчва или хлебче със Kinderwurst или и той йогурт или бисквити. Плодове им дават в градината, затова и не слагам. Вода слагам, защото пък в градината е само газирана или само чай..или 1 път седмично имат мляко с какао.
При други деца съм виждала да слагат разните сладки Milchschnitte, вафли...кой каквото прецени.

# 350
  • Германия
Моят Александър тръгва на 24.08 на градина.При нас ни казаха да не им слагаме никакви вафли,милхшнитета,киндерпингуин и т.н. за закуска,защото били нездравословни за закуска и ако все пак решим да ги сложим в бротдозата,госпожите щели да ги вземат и да ни ги върнат обратно,а също и да не слагаме шишета с вода в раниците,защото вода и чай се осигуряват от градината.
На дните за адаптация му бях сложила филия с кашкавал,а на следващия ден палачинка с мармалад,но той не беше изял нито едното,нито другото.Възпитателките казаха,че не следят кой колко и дали изобщо яде,оставят децата сами да преценят ще хапнат ли или не.
Всеки вторник се осигурява здравословна закуска от градината,та тогава не се налага да си носи от вкъщи.

# 351
  • Немция
Юник, много красотни снимки Wink  или каzано другоя4е няма ниЩо по/хубаво от лошото време". Wink

А сьс zакуската , донесена от кьЩи не се ли появява проблема децата да се иzкушат от сьдьржанието на 4уждото Бротдоzе и да пробват от него? Синьт ми не е от теzи, които иzгарят от нетьрпение да опитат от 4уждото, но има деца, които просто не се стьрпяват и посягат на сьседната "манджа".

# 352
За закуска - предиобедна слагах на Марина сандвич със салам или кашкавал. Отделно в по - малка кутийка слагах някакви сезонни плодове. Понякога носеше натурален йогурт и банан. Сега ще процедирам по същия начин с Алекс. На него ще слагам и нарязани зеленуци, зщото много обича чушки, краставици, домати. При нас не се разрешава носенето на сладки неща. Позволени са само като почерпка за РД. Вода също не носех, даваха им вода, чай, сок.
Сега в училище, децата си разменят храна - 1 черешка за парче ябълка, 1 резен чушка за 1 кайсия... В градината не помня как беше.

# 353
При нас в дет. градина често си разменят храните. А в яслата докато съм помагала на възпитателките не се е случавало някое дете да посяга към чужда чиния. Всеки си гледа свойта, учат ги от малки  Laughing По средата за всички се режат така или иначе плодове и зеленчуци. Сладки неща и при нас няма, намирам за го много добре, и без това вкъщи и по съседи, баби се тъпче достатъчно сладко.
Сбъдваща, много, много хубава новина!!! Hug

# 354
Момичета,утре заминаваме с дребното за Бг zа пет седмици и скоро няма да мога да се включвам Grinning Весело лято ви желая! Успех на учениците и бързо оздравяване на майчето на Сбъдваша Hug

# 355
В нашата градина не даваха да се носят сладки неща- никакви нутелени филийки, милхшните и подобни. Сандвичи със салама/кашкавал/сирена разни, хлебчета, брецели и разни такива неща от хлебарницата, плодове, зеленчуци, кисело мляко- това е в общи линии. По този начин няма как и на някое дете да му се прияде много от закуската на друго Simple Smile. Пиенето при нас беше организирано така- събирахме по 4 евро на месец и от време на време някой родител-доброволец купуваше 10-15 каси с вода и не се налагаше да носим всеки ден шише. Питай в градината и те ще ти обяснят какво трябва и може Peace

Подробната, лек път и весело изкарване...и да не даваш на нашенци да те ядосват Wink

Ние днес бяхме да получим новата кола на моя мъж от завода на Ауди. Много готино- цял ден ни обикаляха- храниха ни, поиха ни, развеждаха ни из завода- добър завършек на 5-месечното чакане Crazy Simple Smile

# 356
Честито ново бу, Бибс! Те и при Мерцедес така правят, мъжът ми отиде да вземе колата от завода в Ращат и разправяше подобни истории  Grinning 

За храната и при нас както при Биба  Peace

Мара, лек път и умната!  Wink

# 357
Мерси, мен ме е страх още да я пипна, толкова е нова милата, само се повозих на първо време Laughing
Да, и в на Мерцедес ходихме преди няколко години, тук в Щутгарт (за колата на свекъра) и там беше много едел Simple Smile
Само дето не дават да се снима в завода, да му се невиди Twisted Evil толкова интересни неща имаше- да снима, да снима човек, до забрава, ама пусто не дават  Crossing Arms

# 358
Еее Бибс, честито. Със здраве да си я карате и само на хубави места да я водите  Wink

При нас в групите се оказа различно, камо ли да се сравняват градини  Crazy Като цяло слагам филии със салам, сирене или напоследък пастет. Краставици, чушки, малки доматчета, ягоди, боровинки и такива дребни плодове, които се слагат цели предимно. С ябълки, не дай-боже праскови или кайсии става мазало голямо. Най-често се връщат разкашкани и неизядени.

В предната група на Ясмин можеше актимел, в сегашната не можело. В предната група не даваха никакви сладки, в сегашната милхшните, филия с нутела и дори Монте не го смятат за сладко  Crazy Crazy Crazy Сладко за тях било чист шоколад Joy

При нас валя днес  е най-лудия ден  -вали, спре, огрее слънце, пак завали, пак спре, пак слънце ... и така 20 пъти вече поне  ooooh!

# 359
Здравейте!
И ние почваме градината от четвъртък. Купихме кутийте, приготвила съм се за сандвичи .... ще видим как ще реагират - от 2 месеца сме тука ... поне са нетърпеливи да отидат (ей сега ме питаха не може ли утре да ходим)

А за бг .. ако беше по-близо се качвам на колелото и се прибирам .... няма да пиша повече, че следва ред сълзи ред сополи ....

И въпрос - от къде си купувате кори за баница? А лютеница?

Тъй като не съм ви чела до сега се извинявам ако е писано .. и отивам да ви изчета.

Общи условия

Активация на акаунт