164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро!В поканата не пише до колко ще е рожденният ден,само колко почва.Има адрес и телефон написан,днес ще се обадим да потвърдим и да питаме за подаръка.Майката не я познавам,не сме се засичали още ,защото ние сме нови.И най-много ме притеснява,как да си иставя детето на непознати хора да го гледат,то горкото незнае още немски. ThinkingОсвен да си оставя телефона,ако има нещо да ми звънят.

# 391
А как да опаковам подаръка,в подаръчна чанта или в кутия,трябва ли картичка нещо да има,да го надписвам ли? newsm78

# 392
Еххх, момичета! Коленете почнаха да ме "въртят" от тези дъждове... Laughing

marimed, взимай една кутия шоколадови бонбони (от по луксозните, де) и не се притеснявай за опаковката. Хем така и майката на детето ще те запомни... Mr. Green

# 393
Oпаковката е най-маловажното  Wink - каквато си решиш ти. Ако искаш сложи картичка с пожелание (от името на твоето дете), но може и без такава. Абе, детски рожден ден, няма кой знае какъв етикет Simple Smile

# 394
Мерси за идеите Laughing,може да ги използвам!

# 395
  • Където ми покаже сърцето
В кой Леголанд?  В този в Гюнцбург със сигурност няма да плащаш нищо (то на входа си е достатъчно скъпо Crazy). Съвсем нормален увеселителен парк си е и се процедира както в останалите Peace
Ти защо мислиш така, някой ти каза ли?
Да, във същият утре отиваме и наистина вход от 70 евро за мен и детето е безумно скъп,пък да не говорим ако вътре се плаща пак.През ум дори не ми бе минало такова нещо,че вътре пак би могло да се плаща,но на моя приятелка съседката така била казала.
Както и да е утре отиваме там за 2-3 дни и после ще пиша отзиви.Специално там не сме ходили и са надявам да си изкараме добре.

# 396
Здравейте момичета,

Имам една молба - ако може на лични да ми пратите координати на тестван и одобрен от вас  гинеколог, личен лекар и педиатър в Аахен. По спомен поне 2 от вас са живяли в този град немалко време. Hug Много благодаря предварително.  bouquet А пък ако някой знае и как да се добера до добър хомеопат тук, ще черпя по една ракийца Laughing

# 397
но на моя приятелка съседката така била казала.
Moже би не са се доразбрали нещо или съседката чула-недочула да разпространява такива неща, защото специално за там хората мрънкат, че има много магазинчета в парка. Буквално до всяка атракция има магазинче с някакви "чудно хубави" детски дрънкулки на Лего и разни любими герои, и на всяка крачка трябва да се разправяш с хлапето "неее, това няма да го купуваме сега" Crazy, а ако си с по-слабо сърце със сигурност ще успееш да похарчиш значителна сума (и ако прибавим и ресторанти, сладоледажийници и т.н. пиши още 70 евро бЕгали). Та може този род "харчене в парка" да е имала предвид съседката.
Иначе е хубаво там, особено за по-малки деца е идеално.
Да си изкарате весело Simple Smile

# 398
  • Германия
За Леголанд нямаше ли гутшайн , с който да се спести поне детският вход Thinking

# 399
Заинтересува ме този Леголанд, а и не  е далеч от нас Crazy
Понеже скоро се роди бебчо и пропуснахме Бг, замислям се да заведа големия за 1ден там, нещо като в събота отиваме и в неделя се връщаме. Само не разбрах как стои въпроса с хотелчетата,
калинка, вие къде ще нощувате?
Баткото е на 6 години, дали ще пасне за него?
Миналата година пътувахме до Хайдепарк, супер си прекарахме, но много се чакаше за различните влакчета, въртележки....по 45 мин. дремехме на опашките. Но там не е за много за сина ми, малко по екстремни са нещата.
Гледам в сайта на Леголанд, има много за обикаляне, зяпане... но не разбирам дали има такива забавления като в Хайдепарк, не точно ....но поне нещо  Thinking

# 400
Според мен Леголанд си струва при деца на 8+ години. Иначе излиза доста солено в отношение цена-атракции...Чат-пат в Лиманго има акциони с гутшайни за ЛЛ.

Алоха!

Дойде ли лятото? Mr. Green
Тази година спестих поне за една екскурзия от бюджета за сандали Rolling Eyes

# 401
  • софия
Здравейте дами мами, моята щерка ще учи в Берлин. През новата седмица ще хвъркаме до при вас да я записваме и  ми се иска да и открия и сметка в местна банка и да и купя карта за мобилен оператор. Да ме ориентирате за банка с добри условия (такси за теглене от банкомат и поддръжка) и оператор с по-изгодни условия? Сигурно вече имате опит с тези работи Praynig
А пък после ще ви тормозя с други въпроси сигурно Joy

# 402
Здравейте, аз в момента гледам за някоя почивка, но няма свободен апартамент за периода за който аз търся. Предлагат ми - Doppelzimmer, Typ 2UKB. Какво обикновено значи този тип стая?

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 12:33 от ~Бубето~

# 403
Здравейте! От няколко месеца живея в Берлин. Бременна съм в четвъртия месец и ми предстои раждане тук. Ще ви бъда благодарна, ако можете да ми дадете информация за това как стоят нещата с раждането тук, как се избира наблюдаващ лекар, болница, какво се заплаща при раждане, ако имаш застраховка.... и всъщност имам много, много въпроси. Опитах да открия някоя стара тема, но неуспях. Благодаря Ви предварително и ще се радвам, ако някой сподели опита си. Simple Smile

# 404
Здравейте дами мами, моята щерка ще учи в Берлин...

Postbank, Raiffeisen, Sparkasse
За мобилните - за първо време prepaid-карта в O2 ili blau.de, по-натам може да си смени плана според зависи дали ще ползва интернет, стационарен телефон и пр.

Бубето, като кликнеш на "детайли" на фирмата, която предлага стаята би трябвало да ти излезат различните типове стаи.

SUNDAE , ако имаш застраховка всичко ти се поема от касата. Иначе всичко е съвсем елементарно - отиваш в праксиса, който ти е на сърце, записваш си час или казваш, че ще почакаш, за да те приемат същия ден(ако часът, който ти дадат не те устройва, понеже вероятно щее  след 4 седмици, но може да повисиш няколко часа) и си готова. В болницата по същия начин - избираш си акушерка, обаждаш и се, ако се харесате се разбирате, кога и как да огледаш родилното и така. Лека бременност.

Общи условия

Активация на акаунт