164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 258
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Бискара аз също съм в Бавария, но от скоро.
 Ще ми е интересно да споделиш твоите впечатления.
Аз съм толкова приятно изненадана от предложеното ми  от Баварци, но ще Ви разкажа след като тръгнат децата в школата си.
Мисля, че тук при нас е доста либерално и индивидуално.   Simple Smile

# 706
За БВ става дума. Благодаря Габи и Бискара. Може би ще става въпрос за малко населено място където примерно има 1 гимназия, 1 реал и едно хаупт. По мои наблюдения в малките населени места е по-либерално...но знае ли човек  newsm78 Или ако не, ще става дума за Хайделберг

Ами това от една страна е добре, от друга не съвсем, малкото населено място имам предвид.
Детето колко немски знае?

Ми незнае, но от БГ има добри оценки

# 707
Бискара аз също съм в Бавария, но от скоро.
 Ще ми е интересно да споделиш твоите впечатления.
Аз съм толкова приятно изненадана от предложеното ми  от Баварци, но ще Ви разкажа след като тръгнат децата в школата си.
Мисля, че тук при нас е доста либерално и индивидуално.   Simple Smile

О, аз по-добре да не споделям впечатления, че тука им е писнало да ме четат по темата  Wink. Много има написано, виж назад.
По-скоро ти сподели твоите впечателния, колко са големи децата ти и в какви у-ща ги записа, че си толквоа очарована?

Ми незнае, но от БГ има добри оценки

това е много добре с оценките, но незнанието на немски е проблем. Идвайки в по-голям клас тук в ДЕ, това определя завършването на недобро училище, независимо какви са оценките от Бг. Със сигурност ще правят тест да се види нивото, и след като понаучи немския, и ако наистина показва добри резултати тук (понятието добри резултати се отличава от това в Бг),може и да го пуснат детето в различно от хаупт шуле. Но не знам как е за БВ, може при вас да е по-различно.
Има и още един вариант, ама няма да го пиша тук, ако искаш мога да го пиша на лични.

# 708
Ами пиши де..аз си го представях така, 1 година загуба и да повтаря същият клас докато научи немски...или частна гимназия...или просто късмет и да попаднат на свястна директорка  Grinning
Просто хората се чудят накъде да се насочат като район, и това ще определи къде ще трябва да ходи на училище...незнам тук вече кое е плюс малко селце с училища или по-голям град, нямам идея къде ще я резнат повече  Sad

# 709
Да повторението на класа не е проблем, нали. И при нас е предвидено като вариант.
Аз чета темите от януари, но пак ще ми е интересно, пиши Бискара.
 Синът ми големия идва от езиково училище в Бг-7г. руски, 6 години  англ и 3 немски за съжаление, който като трети език не е на ниво, но представете си вместо да започва с френски или италиански-ни разрешиха да си изберем руски или дори БГ като трети език, а вместо латински ще учи повече часове математика. Според мен това е изненадващото и това което ме учуди мен. newsm78
Малкия няма избор-Грунд шуле по местоживеене

# 710
Да повторението на класа не е проблем, нали. И при нас е предвидено като вариант.
Аз чета темите от януари, но пак ще ми е интересно, пиши Бискара.
 Синът ми големия идва от езиково училище в Бг-7г. руски, 6 години  англ и 3 немски за съжаление, който като трети език не е на ниво, но представете си вместо да започва с френски или италиански-ни разрешиха да си изберем руски или дори БГ като трети език, а вместо латински ще учи повече часове математика. Според мен това е изненадващото и това което ме учуди мен. newsm78
Малкия няма избор-Грунд шуле по местоживеене

За голямото дете в кой от 4-те вида училища  е записано?

# 711

Да, просто късмет да попаднат на свястна директорка.

# 712
 В Гимназия е записан.
Момичета има ли кой да пусне после нова тема, че заради тези отпуски повечето са на ваканция.
Да не ни заключат темата.

# 713
В Гимназия е записан.

Чудесно е че са дали шанс на детето.Успех.

# 714
Здравей момичета извинявам се,че не съм ви чела назад /четох ама в началото, нещо много мудна тая тема  Crazy/ и ви моля да ми помогнете с една главоблъсканица. Картата ми е на Техникер кранкен касе, а заминавам за бг за 2 седмици и не знам дали мога да я ползвам там ако се наложи по спешност.Трябва ли според вас да се вади някаква допълнителна карта или тази е достатъчна?
картата ти важи на всякъде в ЕС , ако има апарат да я про4ете. ако не вzимаш бележките и им ги дваш и те ти плащат по немската тарифа (тавнимавай бг да не набутат много суми) или им се обаждаш по тел и те ти каzват дали няма д ати платят превоzа , ако им иzлиzа по евтинко.

# 715
Жабок  Peace Само не разбрах процедурата - взимам някакви белжки от бг дофторите за цената ли? И си плащам, а после немската каса плаща на мен ли? Нещо се овъртях в инфото... Crazy Blush

# 716
  • Немция
И на мен не ми е ясна процедурата с немските zдравни карти в Бг. Бих се радвала на пове4е инфо, ако някой е минал по тоzи пьт.

Ние сьЩо сме праЩали писма до нашата Кранкенкасе по поЩенски пьт, рядко препорь4ани.
Моята zдравна карта кьм ТКК няма снимка, да видим кога Ще ми предложат таzи опция. Thinking

Биба , приятно иzкарване в Алпите. За влак4ето и аz не ти zавиждам  Mr. Green, хи4 не си падам по такива раzвле4ения.

Момичета има ли кой да пусне после нова тема, че заради тези отпуски повечето са на ваканция.
Да не ни заключат темата.
Все Ще се намери някой, има оЩе 2 стр. zа иzписване.  Sunglasses

# 717
За ползване в ЕС се вади европейска здравна карта  Peace
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=de

На страницата на ТК си има инфо: http://www.tk.de/tk/schutz-im-ausland/auf-reisen-in-europa/ehic/23516

# 718
За ползване в ЕС се вади европейска здравна карта  Peace
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=de

На страницата на ТК си има инфо: http://www.tk.de/tk/schutz-im-ausland/auf-reisen-in-europa/ehic/23516

и как я 4етат в бг европейската?
аz вzимам си бележки и после ги давам тук в кк и те ми връщат по тяхната тарифа. после давам техните писма в международната zдравна (na wsqk-de se prawi i ni struwa semejno 11 eur za godinata) и те ми дават раzликата  Hug

# 719
Те не се четат. Четат я с очите си само - навсякъде. Попълва се един формуляр на място и това е то. Не плащаш.

Общи условия

Активация на акаунт