164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Tatjana е, че тя мойта същата. Занчи няма да има нужда от нова...Благодаря, момичета.

# 721
Те не се четат. Четат я с очите си само - навсякъде. Попълва се един формуляр на място и това е то. Не плащаш.

Не навсякъде в БГ я приемат картатар дори и да я прочетат с очите си. В този случай се прибират квитанциите за платените суми и се изпращат на касата в ДЕ и те възстановяват сумата. Това ми го казаха и по телефона в ТКК.
а защо не искат да ги приемат ни ми е ясно  Thinking
Иначе нас в Италия ни се наложи да я ползваме по спешност и ни трябваше нищо да плащаме. Ама те в БГ нали все специални.

# 722
  • Немция
Преди да се zа4ета в дадения от Татяна сайт> европейската карта се вади zа всеки 4лен от семейството ли , както и zа детето ?

Петка, а  квитанциите zа платени суми имат ли нужда от превод?

# 723
Преди да се zа4ета в дадения от Татяна сайт> европейската карта се вади zа всеки 4лен от семейството ли , както и zа детето ?

Петка, а  квитанциите zа платени суми имат ли нужда от превод?

Бибитка несе вади европейска карта, по принцип това трябва да е задната страна на немската ти карта. Поне при мен към ТК е така. Както детето ти има карта в ДЕ, така му трябва и европейска.
Няма нужда да се превеждат, то иначе нищо няма да ти остане накрая като платиш и превода.

# 724
  • Немция
Бибитка несе вади европейска карта, по принцип това трябва да е задната страна на немската ти карта.
Уф, да, погледнах > и при мен пише, 4е е европейска. Мерси боку.  bouquet

А zа лекарства zа раzболяло се в Бг дете поемат ли се раzходите от КК?
Сьжалявам, ако ставам досадна с вьпросите си. Embarassed

# 725
Бибитка несе вади европейска карта, по принцип това трябва да е задната страна на немската ти карта.
Уф, да, погледнах > и при мен пише, 4е е европейска. Мерси боку.  bouquet

А zа лекарства zа раzболяло се в Бг дете поемат ли се раzходите от КК?
Сьжалявам, ако ставам досадна с вьпросите си. Embarassed
Дар ама мисля, че трябва да са предписани то лекар, а не ти да си си ги купила по собствено решение от аптеката. Пазиш рецептата и касовите бележки и им ги прашташ.

# 726
Здравейте момичета.
Честито на всички празнуващи тези дни.
Биба, завидях ти на почивката.  Laughing Аз също не обичам много да се качвам на такива неща, но Вики си умира от кеф. Водихме я на един веселителен парк и с баща си се качваха много пъти на нещо подобно.
Петк,а а рецептата като е на български и парите също какво се прави. Питам защото оставям по най малко 50 лева за лекарства на Вики и ме интересува. Все пак не са малко пари.
Вечи, как е Лени днес.

# 727
Щом имате от новите карти с европейска на гърба - идеално, не ви трябва нищо да правите  Peace 
Петка, на някои не йм се занимава с бумащината. Ако се оплакваш в НАП, би трябвало да има ефект (дано не съм прекалено оптимист  Laughing)

# 728

Петк,а а рецептата като е на български и парите също какво се прави. Питам защото оставям по най малко 50 лева за лекарства на Вики и ме интересува. Все пак не са малко пари.
Вечи, как е Лени днес.

Еми тя рецептата е на латиница и те това могат да го прочетат. А иначе те си пресмятат колко е курса лев-евро и ти ги азплащат в евро. Ще напишеш в писмото към рецептите малко по-подробно на немски, кое какво е и мисля, че няма да има проблеми да ти го платят.

# 729
За АОК, за карта издадена през 2011г, с евр. на гърба, без снимка, на дете- признаха и изплатиха до стотинка-запечатването на 4 бр. 6 -ти зъби. Представихме писмо от зъболекаря частен бг-описано какво и на кого е на правил, като зъбите имаха друга евр. приета номерация, писмото преведено в БГ, сумата оставена в лв., те са си я обърнали в евро.

# 730
ехехехйййййй  Grinning След месец в БГ направо не ми се вярва, че се завърнахме.. и като си влязох в къщи щях да падна Shocked Имаме си два заека - уж ги зехме и двата мъжки - да ама не - единия родил .....направо не ми се вярва Joy Та сега си имаме 3 броя ангорски зайци байци бебета и техните родителски тела Grinning Подарявам да знаете....

Темата за признаването на мед картите в БГ е ясна - една позната докторка направо си ми гф каза - много добре знаят докторите в БГ, че трябва да признаят европейската карта, но се правят - защото или не им се занимава с бумащини или просто искат да те оскубят подобаващо!!!! Разбира се има и съвестни доктори - НО НЕ И НА МОРЕТОООООО #Cussing out

# 731
Те не се четат. Четат я с очите си само - навсякъде. Попълва се един формуляр на място и това е то. Не плащаш.

аz имам от няколко години такава и в австрия ми я 4етоха с апарат4е , като тукашните и не ми искаха , даваха, попълваха ... нищо .
А бележки лекарските такси от бг, вкл. и лекарствата може и беz таzи карта да си събираш и да им донесеш. пак се оправят .

# 732
  • Германия
Питанка към ученическите майки (извинете, че пак училищна тема подхващам, но ми е топло от родителската още). Във вашите училища позволяват ли родители да влизат вътре с децата и сутрин децата, които не са на ранен хорт, кога имат право да влязат в училището? Класнато снощи рече и зарече, че от понеделник не иска да вижда родители, придружаващи децата си до стаята, носещи раниците и помагащи при събличането. Преди 7.15 ч. децата трябва да стоят отвън пред училището и чак като стане време ,тогава имат право да влязат вътре. Независимо какво е времето, който идва от околните села с училищен автобус стои и кибичи отпред. Никой от родителите не повдигна темата, та се чудя аз ли съм прекалено загрижената или тукашните не им пречи това. Thinking Единственото нещо, но което една от майките се въпротиви е при поздравяване да се подава задължително ръка, за да се спести разнасянето на зарази и прочие. Едно добро утро е напълно достатъчно, класната направи физиономия, но се примири уж.

# 733
  • Немция
Преди 7.15 ч. децата трябва да стоят отвън пред училището и чак като стане време ,тогава имат право да влязат вътре. Независимо какво е времето, който идва от околните села с училищен автобус стои и кибичи отпред.
Rolling Eyes Напомня ми много на едновремешните социалисти4еските порядки по у4илиЩата.Поне една фиzzарядка да му дрьпнат преz това време Mr. Green, хоро не вьрви в тоzи слу4ай. Wink

# 734
Пепе, и в нашето училище не се влиза сутрин (родителите). Първите една-две седмици можеше, но после някои родители бяха смъмрени. Аз нямам против, при нас бяха 5 първи класа, ако дори само на половината от тях родителите влезеха вътре, представяш ли си каква лудница щеше да стане. А ако се включеха и родителите и от вторите класове отиде, че се не видя ooooh! Казаха, че няма как да познават всички родители, баби, дядовци, лели и т.н. и няма да могат да разберат ако някой влезе в училището със задни мисли, затова колкото по-малко възрастни крачат по коридорите толкова по-добре.
Иначе при нас часовете започват в 8:05, а стаите се отключват в 7:50. Ако някой отиде по-рано предполагам може да постои в коридора, но нашите гледахме да ги пращаме на време.

Ха, за влакчето викам да вземете да ми завидите Mr. Green много беше готино- дет' се вика- гайл Laughing Мислим да повторим преди да отпътуваме.
Пътуването нагоре беше по-гадничко, в седалков лифт, дето ти висят краката на десетина метра височина. Надолу обаче беше супер- слалом между дървета и крави Simple Smile даже се ядосах на страхливката преди мен, която се движеше бавно, та трябваше накрая да бия спирачки заради нея  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт