164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 362
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Сесилия,

да, пътуваше с автобус, но я спрях. Още на 3.5 години пътуваше без никакъв проблем - имаше придружител в автобуса, а той бе само за детската. После имаше промяна, сега ги водят в микробус без придружител. Преди бяха в голям автобус и взеха децата от едното село, минаха през нашето и събраха тукашните деца и отидоха до ДГ. Сега в микробуса няма много място и водят първо децата от другото село, после от нашето, а тук няма много деца и често пътува само едно, само със шофьора - а те се сменят често.  Confused  Не се чувствах комфортно с идеята. Освен това имат само от тия повдигащите детски седалки, но те не стигат и коланите минават точно покрай врата  Confused  Поради тези причини я спрях и си я водя и взимам всеки ден, но ако я нямаше тази промяна, щеше да пътува още с автобуса  Peace

# 436
  • Немция
Сесилия, идеята zа гутшайни е хитра, Ще раzгледам по/кьсно сайта, даден от теб. Simple Smile
Моето дете стана наскоро на две годинки, ама ми се струва, 4е оЩе доста време Ще полzваме памперси, zатова и се оглеждам zа нови варианти.

Уф, не zнам дали ви е поzнато, но zапо4нахме с адаптацията в детската градина и zабеляzвам сега, 4е ми е криво , 4е малкото ми дете постепенно се откьсва от мен. Уж бях навита да zапо4ваме с градината, а сега ентусиаzма ми 4еzне. Crazy Времето zа свикване с градинското ежедневие май не е само zа децата, а и zа майките.  Laughing

# 437
  • Немция
Да допьлня > гледа ли някой коментарите в4ера по РТЛ zа скандално видео с бебешка йога?
Вьпросьт бе дали бебето на видеото е истинско - оказа се, 4е рускинята-йогистка практикувала тази техника в/у бебенца легално в Египет и дори по4итателите й нараствали. Shocked
Ето го и материала...
http://www.youtube.com/watch?v=FnRmBD1I1kM

# 438
Сесилия, идеята zа гутшайни е хитра, Ще раzгледам по/кьсно сайта, даден от теб. Simple Smile
Моето дете стана наскоро на две годинки, ама ми се струва, 4е оЩе доста време Ще полzваме памперси, zатова и се оглеждам zа нови варианти.

А защо не се опиташ да го откажеш от памперса, не е много трудно. Да ти остане само нощния, той така или иначе се ползва до към 3 годишна възраст. Все пак детето е доста голямо, за да е и през деня с памперс.

# 439
  • Немция
Пробваме, zасега опитите не са сполу4ливи. Sunglasses

# 440
Дано не се натрапвам, тъй като съм нова, но и според мен ще ти е най-лесно, ако я откажеш от памперса. Н а мен ми отне около 4 месеца, а дъщеря ми беше на 1 година. Тогава спрях да и слагам и вечер, но тя просто не се напишваше. Аз нямам търпение да запиша малката на градина, мисля че ще и е интересно и ще си намери приятели.

# 441
Пробваме, zасега опитите не са сполу4ливи. Sunglasses

как пробвате?

# 442
Детето само ще покаже, когато е готово - физиолог. въпрос  Wink

# 443
Детето само ще покаже, когато е готово - физиолог. въпрос  Wink

Не мога да се съглася съвсем с теб, едно дете над 2 год. е достатъчно голямо за да разбира кога му се ходи до тоалетната, а е въпрос на родителя да го насочи точно как да стане това нещо и къде. Говоря за дневния памперс, за нощния съм съгласна че може да се чака по-дълго.

# 444
Izumena sam!Nqmam ideq dali bebenceto naistina e istinsko?Koi bi pozvolil taka da tretirat deteto mu?
Za pampersite - vsqko detence e razli4no,edni se nau4awat rano bez pampers drugi po kusno!

# 445
Бискара, изобщо не е въпрос на възпитание. Някои деца просто по-късно усещат кога имат нужда и по-късно се научават да контролират. То и никнето на зъбите не можем да го контролираме  Wink http://www.enuresis-zentrum.de/Sauberkeitserziehung/Wann_sauber.php
Цитат
Von Ärzten wird immer wieder geraten, nicht vor dem 27. Lebensmonat mit dem Sauberkeitstraining zu beginnen, da ein Kind zuvor die Fähigkeit, Blasen- und Darmmuskulatur zu beherrschen zumeist nicht besitzt.
http://www.babynews.de/content/view/556/547/

Ако детето е узряло, ще махне памперса за нула време (не визирам умствена зрялост, а чисто физиологическата). Преди това е само стрес и тормоз за двете страни  Peace

И в тон с пикливата тема да ви се оплача, че съм с бъбречен проблем от уикенда, дори ходих доброволно в спешното в неделя, където ми изписаха АБ който обаче не задействал, та сега ходих пак на лекар и се оказа че е още пълно с бактерии и кръв  Tired  Дано новият АБ е подходящ, че аман вече  Close

# 446
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,
завърнахме се от Леголанд и беше велико преживяване.Сега инфото.Платих 37 евро за първият ден за мен вход,а за Марти имах безплатен вход./има ги във всеки продуктов каталог на Лего и в Мюлер има пуканки за микровълнова със стикер за безплатен вход за Лего./Безплатният вход е за деца от 3 до 11 години.Вторият ден ни струваше по 10 евро.Там в момента има промоция,че всеки втори,трети и т.н ден е по 10 евро.Още първият ден купих на касата за двата дни.На интернет страницата го няма това като промоция.Така за два дни платих 57 евро вход за двамата.Пуканки и безалкохолно/от 500мл/ е 3.00евро.Сладоледа е 1 евро топка.Детското меню във всички ресторанти е 6.50евро/напр.шницел,салата,картофки и безалкохолно от 250мл./Фуния с картофки кубчета лего е 3.80евро.
За мен Леголанд е за деца над 110 см или над 5 години.Обиколихме всички забавления и се возихме на всякъде по няколко пъти.Детето никъде не изпита страх,направо беше на седмото небе.Не посетихме само две места където бяха за над 7 години.Наистина прибирането след ден в Леголанд е трудно.
Днес цял ден се ровя за евтинко спане в Zirndorf за да отидем и на Плеймобил.Ако отидем утре там после ще пиша пак.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 20:51 от калинка

# 447
Бибит, да знаеш, че има един момент между 15 и 18 месец, когато упорито се съпротивляват на всякакви опити с гърне. Аз си го наричам просто стачка. После в един момент сами се събуват и към края на 2 година са готови. Друг е въпроса дали родителит са готови за тази стъпка и изпускат много често момента.
Споделям просто опит след 3 маймунки по този път.

Жабче, зло да те забрави! Ха, наздраве и на многая лета!   bouquet

# 448
Бибит, да знаеш, че има един момент между 15 и 18 месец, когато упорито се съпротивляват на всякакви опити с гърне. Аз си го наричам просто стачка. После в един момент сами се събуват и към края на 2 година са готови. Друг е въпроса дали родителит са готови за тази стъпка и изпускат много често момента.
Споделям просто опит след 3 маймунки по този път.

Точно за това говоря.

Татяна, приучаването към казване, няма нищо общо с никненето на зъби. Зъбите щеш нещеш ще поникнат, а за отучването от памперса трябва усилие, най-вече от родителя + дете на подходяща възраст.
А ти да се оправяш бързо Simple Smile.

калинка, за посещение в  Плеймобил  е достатъчен и един ден.Simple Smile

# 449
Не не, нямам предвид казване. То не е необходимо сами да си казват, ами сами да се усещат и да могат да контролират - за да не усещат когато е късно, а да утискат докато са седнали на гърнето.  Wink  И това не е въпрос ни на възпитание, ни на разбирание от страна на детето, ами просто физ. процес, на който не можеш да влияеш  Peace
Моето дете махна дневния памперс на 2год4месеца, просто беше готова за това. Други деца са готови на няма и 2 години, трети на 3 години са още с памперс, и то не заради липса на усилие и упоритост от страна на родителите. Природа, нищо не можеш да направиш.  Wink

Калинка, и Равенсбургер имат парк  Peace

Общи условия

Активация на акаунт