164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
калинка, за посещение в  Плеймобил  е достатъчен и един ден.Simple Smile
Да, там няма Fahrgeschäfte, a атракциите са по-скоро детски площадки на различна тематика, пързалки, катерушки, такива неща. E, децата сигурно няма да имат нищо против и 3 дни да изкарат там, но мен лично ще ме хванат лудите, ако повторя толкова бързо Simple Smile Иначе е приятно за един ден...

# 451
Не не, нямам предвид казване. То не е необходимо сами да си казват, ами сами да се усещат и да могат да контролират - за да не усещат когато е късно, а да утискат докато са седнали на гърнето.  Wink  И това не е въпрос ни на възпитание, ни на разбирание от страна на детето, ами просто физ. процес, на който не можеш да влияеш  Peace
Моето дете махна дневния памперс на 2год4месеца, просто беше готова за това. Други деца са готови на няма и 2 години, трети на 3 години са още с памперс, и то не заради липса на усилие и упоритост от страна на родителите. Природа, нищо не можеш да направиш.  Wink

Калинка, и Равенсбургер имат парк  Peace

Татяна, много избирателно четеш. По твойта логика, всичко което е свързано с физиологията децата трябва сами да правят без да бъдат подкрепяни, насърчавани и без да им се обръща внимание и да им се обяснява.Не ме разсмивай, моля ти се. Като детето ти стане тийн и се окосми и тогава ли няма да говориш с него, а ще оставиш да узрее за нещата. Едно дете на 2 год, 100% разбира кога му се пишка, това че не казва не означава че не знае. А това да започне да казва и да махне памперса, и родителя може да му помогне. Никъде не казвам че трябва да се упорства и настоява, а да се показва.

# 452
  • Където ми покаже сърцето
Момичета благодаря за инфото за Плеймобил парк.Реших да не оставаме там да спим в такъв случай.Ще бъде полезно и за мен,а предполагам и за други мами,ако споделим впечатления от други паркове.Аз лично сега се интересувам от Дисниленд Париж.Малкият прави 6 години на 19 октомври и ми се иска да му направя подарък.Миналата година имаше изгодно предложение от Чибо,но ме посъветвахе да изчакам да порасне малко.Ако някой е ходил там нека напише с коя агенция,може и на лични.

# 453
  • Немция
Оффф, пьрво да си кажа, 4е не ме притеснява факта, 4е 2/годишното ми дете е с памперс, не намирам ниЩо странно в това. Масово децата около нас са така, с малки иzклЮ4ения. Аz сьм фен на немската памперсоидна система, да не повтарям думите на Татяна. Ей на(един от много примери), пак Ще посо4а малката племенница, която на 2 год.и 8 месеца сама по4на да си каzва zа нуждите, беz голяма намеса на родителите, просто уzря zа идеята в един момент.
Моят синковец в момента не иска да пробва ни гьрне, ни тоалетна седалка, а когато го питам дали се  е наакал(при положение, 4е се усеЩа иz вьzдуха), той каzва "не" или "няма". Еми хубаво, няма да кьрша рьце zаради това, Ще му мине някой ден, нямам намерение да настоявам в слу4ая.

Татяна, сестра ми се бори с бактерии в бьбреците доста време, смени АБ и най/накрая се иz4исти вси4ко. Успех с преборването на гадините. Peace

Izumena sam!Nqmam ideq dali bebenceto naistina e istinsko?Koi bi pozvolil taka da tretirat deteto mu?
То4но в това се сьстоеше репортажа, прави се с истински бебета, демонстрираха по РТЛ как у4ат и родителите(руснаци) на таzи "невероятна" техника. Даже имаше жена, която наро4но била родила в Египет, zа да може колкото се може по/отрано да zапо4не акробатиката с новороденото. Crazy
Това оба4е донякьде не ме у4удва, сеЩам се zа друго предаване с поредните екстремности на руска по4ва, кьдето правеха пьрва zакалка на 9/месе4но бебе в студени води, родителите моржуваха редовно. Детето го хванаха zа крака, раzмятаха го иz вьzдуха и го хвьрлиха вьв водата. Брутално... ooooh!

# 454
бибитке, изпадаш в страшни въпроси. Първо питаш кои памперси да ползваш че да ти излезне по-тънко, после казваш че си за немската система щото била по-физиологична. Отгоре на всичко детето е с алергии, и вместо да му спестиш неудобстовото от алергезиращи памперси на принципа проба-грешка, ти разсъждаваш над темата как да си купиш нещо евтино. С алергични деца няма евтино, ако не си разбрала досега да ти кажа, там се ползва това което става, а не това което би ти било евтино.
Детето е на първо място, не цената на памперса.

Иначе памперсите които стават и не алергезират, и не миришат са тези:http://www.moltex.de/

# 455
Татяна, много избирателно четеш. По твойта логика, всичко което е свързано с физиологията децата трябва сами да правят без да бъдат подкрепяни, насърчавани и без да им се обръща внимание и да им се обяснява.Не ме разсмивай, моля ти се. Като детето ти стане тийн и се окосми и тогава ли няма да говориш с него, а ще оставиш да узрее за нещата. Едно дете на 2 год, 100% разбира кога му се пишка, това че не казва не означава че не знае. А това да започне да казва и да махне памперса, и родителя може да му помогне. Никъде не казвам че трябва да се упорства и настоява, а да се показва.

suglasna  Peace kakwo e zahranwane na bebe na 6 m.? da ne bi da e uzrqlo da durji pribori za hranene?`

# 456
  • Немция
С алергични деца няма евтино, ако не си разбрала досега да ти кажа, там се ползва това което става, а не това което би ти било евтино.
Детето е на първо място, не цената на памперса.
Това ми е пределно ясно.

Сьжалявам, 4е подхванах темата zа памперсите. Stop

ooooh!

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 00:12 от .bibitka.

# 457
Моят син е на 2 г. и 4 м. Сигурно от година знае прекрасно, къде се ака и пишка как се ака, отива в тоалетната и ми показва и се напъва - но така го правят другите, той НЕ ЖЕЛАЕ да седне нито на гърнето нито на тоалетна, въпреки че е наясно. И книжки има и на играчките им мие гъзовете и ги слага да акат и мен и баща си ни е придружавал в тоалетната, оставяла съм го и по цял ден без памперси и каквото съм се сетила.
Ами аз пък отказвам да ми е главна цел да свали памперса точно сега! Просто за всички неща за които съм се навивала, накрая са си ставали когато им е дошло времето. С това да не се изпусне момента съм на 100 процента съгласна.

suglasna  Peace kakwo e zahranwane na bebe na 6 m.? da ne bi da e uzrqlo da durji pribori za hranene?`
Ами то и да е станало на 6 месеца, като не е узряло пак няма да можеш да го захраниш.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 00:25 от Шанта

# 458
  • в сърцето на един мъж...
Първият признак за махане на памперса е когато детето започне да изкачва и слиза самостоятелно стъпала. След това е ако то само има желание да го махне, се помага от страна на родителя, този преход да стане по-лесен. Аз и двамата съм опитвала всячески - и немска, и българска система - стана когато те си решиха и нито ден по-рано или по-късно. Гледането на дете не е казарма и не се прави всичко под час, а се съобразява човек с децата си. Няма нужда да ги насилваме и да ги тормозим.  Peace

# 459
  • Германия
Бибит, да знаеш, че има един момент между 15 и 18 месец, когато упорито се съпротивляват на всякакви опити с гърне. Аз си го наричам просто стачка. После в един момент сами се събуват и към края на 2 година са готови. Друг е въпроса дали родителит са готови за тази стъпка и изпускат много често момента.
Споделям просто опит след 3 маймунки по този път.

Жабче, зло да те забрави! Ха, наздраве и на многая лета!   bouquet
Е това мога да подкрепя.

И с наздравицата за Жабата също, за честитки и наздраве никога не е късно  Laughing

Нещо, което още ми държи дрипите настръхнали. Днес малко след като бяхме влезли в стаята на педиатърката, ни изкараха набързо, за да обгрижат едно бебе. Минути по-късно кацна хеликоптера, на нас с децата ни беше интересно да гледаме през прозореца  как "Кристоф" се приземява..и докато за нас сватба, за педиатърката и бебенцето +майка му си е било брадва. 1,5годишно, направило реакция след ваксина /ММР/, бяха го стабилизирали колкото да понесе полета и..го отлетяха към близката клиника. То бива странични реакции, за които бях чула и чела, но това днес ми дойде в повече Confused

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 00:57 от pepelyashka

# 460

Сьжалявам, 4е подхванах темата zа памперсите. Stop

ooooh!

А нищо,  поупражнихме писането  за забавление на аудиторията. ooooh!
Айде лека нощ.

# 461
Това за стълбите и аз съм го чела и с това се успокоявам Simple Smile Той не може още като хората да изкачва - търси опора и помощ...

Сега се сещам за колелото, нали му го подарихме за 2 год. и то си е за 2 годишни. Ами не искаше да кара и това си е. Мислех си за какво го купихме това колело да прашлясва като всички останали простотии. Ами елате да видите какво става 3 месеца по-късно, не иска да слиза от колелото и хвърчи като фурия...

Дано не изпусна/ не съм изпуснала момента с памперса, я по-опитните  Wink Hug дайте малко подробности как точно идва тоя момент. Според мен няколко пъти се е случвало да ми даде знак даже веднъж си събу гащите, ама какво от това като не иска да седне нито да го държа, нито прав, но в гърнето - нищо.

# 462
  • Германия
С пускане на чешмата пробвала ли си? При моите в началото помагаше да се изпишкат, щом чуят течащата вода.
Иначе, ако имаш време за четене и ровене, в темата за ЕБХ има какво ли не споделено.

# 463
дайте малко подробности как точно идва тоя момент.
У нас моментът дойде когато на мен ми писна здраво от памперсите Mr. Green Казах край и го махнах, така ми бяха опротивяли вече Crazy. Няколко пъти ми напика пода (ламинат- няма проблем), но и 2 пъти ми напика дивана (там вече има проблем Twisted Evil) и усети, че нещо не е наред- майката се изнервя нещо, бяга с кофи води и парцали, пере диван като откачена и взе че влезе в пътя Simple Smile 4 дни ни отне.
Майтапът на страна, ти ще усетиш кога е момента при вас и кой е най-правилният метод. Факт е обаче, че колкото по-нервна е майката, толкова по-бързо изчезва и памперса (в общи линии) Simple Smile

# 464
С пускане на чешмата пробвала ли си? При моите в началото помагаше да се изпишкат, щом чуят течащата вода.
Иначе, ако имаш време за четене и ровене, в темата за ЕБХ има какво ли не споделено.
Пепеляшче, мерси Simple Smile
Чела съм много темата за ЕБХ, но отдавна. На 8 месеца (доста късно според тази тема) купихме многократни гащи. Изкарахме с тях месеци докато не му станаха малки. Опитвах да нацелвам кога му се пишка - и да го слагам/издържам, да аплодирам, но внимателно. Със сигурност не съм го травмирала нещо, защото никога за нищо не съм настоявала.
После се появи нашия проблем, за който съм писала ... и с него съвпада отказа да се припарва до гърнето. Не бих могла да знам дали има връзка, но е нормално да има.
Иска ми се да вярвам че сме на една ръка разстояние от сваляне на памперса Wink Но отказвам и да си скубя сега косите, че сме с Simple Smile
Не исках да превръщам в темата в пеленаческа  hahaha, но някои мнения просто леееко ме подразниха  Rolling Eyes

Биба Simple Smile Това с дивана сме го изживели вече, но защото видя, че много се ядосвам като рисува по него и почна да го прави само да ме види до къде ще се докарам  Embarassed Но вече спря. Забелязала съм, че ако е без памперс и му се допикае слиза от леглото и го прави на пода, но не винаги. Има и още нещо, което ме спира да махна памперса и да го оставя по памучни гащи, но то е от друго естество...
Айде спирам се по тая тема, ще гледам да не оставям нещата съвсем на самотек.

Лека ви нощ  Hug

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 01:37 от Шанта

Общи условия

Активация на акаунт