164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 337
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
4ух днес нещо много обеzпокояващо zа рецесии, финансови криzи, банкови проблем и... американците пак се опитват да се снабдят с не4ии пари . Според мен , който има спестявания , трябва да побърzа да ги похар4и zа нещо смислено.

# 511
Az go slu6am ot sedmica,akciite padat,zlatoto oba4e poskupwa!
Pomagaite sus suvet,bitte!
Kak po izgodno moge da se kupi kola!Ve4e sme 4 -ma i v na6ata kola e tqsno ve4e,istinski ko6mar!

# 512
zлато оба4е не ми е притрябвало  Crossing Arms
тъпото е, 4е пак европейски банки имали проблеми ... и естествено не е zаради дискусиите преди 2 месеца zа американския бюджет и дефицитите и zаплахите от рецесия, а е zаради европейската политика ... ами като са zагубили теzи тук войната така ще е, ще си траят . Да видим какво  ще стане, но прикаzваха zа рецесия, което не е добре.

# 513
скапа ми се пресата за изправяне на коса и трябва спешно да си купя нова. Чудя се м/у Tondeo Cerion Active Tourmaline на Tondeo(Solingen) и  Gold Series – Salon на GHD. На пръв поглед са с еднакви опции, но с разлика в цената от около 120 пари. Имате ли/ чували ли сте отзиви  от приятели за тях?

Пресата на Тондео се купувала от фриз. салон (не знам на каква цена- на офиц. сайт са само моделите, без цени), но я гледам срещу около 50€ в амазон, нова. Никога не съм си купувала уреди от амазон, само книги, та възможно ли е да се предлагат ментета? респективно ще има ли гаранция, ако я взема от там?

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 03:01 от Azalee

# 514
амаzон не е само zа книги. вzимала ссм и ел. уреди, хранителни, дрехи, обувки ...
вси4ко им е ок.
има ли някой с пит с покупки от щатите? в бг. един апарат струва 2х пове4е от на тоzи сайт http://cpapblowouts.com/respironics-pr-system-one-remstar-auto-c … d-humidifier.html и ме помолиха да потърся и поръ4ам по евтин апарат.
може ли някой да ми каже ако вzема апарата от американския сайт , освен друго електри4ество какви други екстри мога да о4аквам? ддс, митници, сервиz..?

# 515
ако го пратиш до БГ и е под 15 евро се дължи само такса за обработка на митницата, която е 3-4-5лв, ако имате митница в града, в който ще пристигне. Ако е м/у 15 и 150€ се начислява ДДС и такса за обработка. И май ако е над 150€ има още някаква такса (мито)+ ДДС + такса за обработка.

Обаче сериозно провери, дали този уред ще може да работи с адаптер. Например аз се интересувах, защото исках да си поръчам от там преса за коса на CHI и в нета имаше мнения, че или изгаряла или платките не нагрявали, въпреки адаптора. Дефакто е неизползваема тук.

А относно покупка от амазон- гаранцията на уреда ме интересува и неговата "оригиналност", защото например в еbay се продават доста често и ментета, за които твърдят, че са оригинали.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 14:21 от Azalee

# 516
Деси, зависи кой е продавача. Ако амазон е продавача, можеш да йм имаш доверие. При други които си предлагат стоките чрез амазон не знам как е.

Да ви се оплача. Нали имах уж бъбречна инфекция. Да, ама не. Вчера бе отхвърлена диагнозата, новата е блокирани прешлени  ooooh!  Напразно пих много силни АБци и от всичко нагоре не отидох вчера на физиотерапия, мислейки, че трябва да пазя леглото заради бъбреците, а точно терапевта ми е могъл да ме оправи - а сега е в отпуска 2 седмици  ooooh!  Голям карък, а за компетентността на лекаря нямам думи направо  Crossing Arms

# 517
  • Primum non nocere !
Здравейте!
За банките, ми стана ясно. Превод по бг сметка- безплатно, превод по карта- плаща се някаква сума  за обслужване.

Имам нужда от съвет. Темата е ДИС.
В компанията на мъжа ми , има една " стара чанта" , но лачена на 50 г. ,която обсеби и има връзка с единия от приятелите на  мъжа ми.
То не са събирания, излети.....  Аз  присъствах на един от тях и заявих,че параван няма да ставам.
Той е на 36 г / не познавам съпругата му/  с две деца, прясно сключил брак.

Имат пак планувано мероприятие за седмица извън Де.
Какво да правя?
Не се страхувам за половинката си/ той знае мнението ми за изневяра/ , животът е кратък, за да си причиняваме такива неща. Случат ли се,  всеки по пътя си.
Дразни ме немското отношение. Всички го виждат, но никой не реагира и се прави ,че нищо не се е случило.
Българската ми кръв кипи. Какво да направя? Предложения?
На "чантата " да звънна или на съпругата. Да си трая и да се правя ,че нищо не виждам?

# 518
Аз не бих се намесала. Това са семейни отношения на други хора, не е моя работа.  Stop

# 519
  • Primum non nocere !
Татяна, и аз така си мислех. Не е моя работа.

Ако ти си на мястото на измамената съпруга, какво би искала да имаш?

Лъжа или истината? Ако , някой би могъл да се постави в това положение, какво би искал да има?

# 520
и аз не бих се занимавала със съпругата. Евентуално бих казала на дамата и на мъжа,защото ги познавам, че не одобрявам. Дори може да изнудвам мъжа си, който в случая е приятел с изневеряващия съпруг, да си поговорят.

То може да се окаже, че съпругата знае/подозира, ама да не иска да промени нещата.
Мъжете не могат да дават необходимото внимание еднакво към 2 жени, със сигурност нещо се променя и всяка жена се усеща.

ПП: ако съпругата подозира и ме попита знам ли нещо- няма да я лъжа. Но иначе без да я познавам, да се опитвам да й "оправям" живота според моите ценности, е малко пресилено.

# 521
  • Primum non nocere !
Азале, аз не познавам съпругата. Винаги така се случваше ,че на такива събирания , аз не присъствах.
Присъствах ,когато " чантата" беше там  а съпругата не.

На всичко отгоре, мъжът ми организира този воаяж извън DE.

Как да му "забраня" да отиде, когато той не ми забранява. И аз имам личен воаяж с мама и детето в октомври в Италия.

# 522
Да, и аз така мисля  Peace  Шехи, жената може да усеща нещата но да не иска да знае, за да не й се разбиват илюзиите. Може да е по-добре за тях да не знае, тази връзка да не продължава дълго и те да продължават да си живеят заедно. Хората са различни, имат различни идеали, морали и усещания.

# 523
  • Primum non nocere !
Да, така е, права си!

Ще помсля още малко ,дали трабвя дя говоря с любовницата.

Бързо оздравяване ти желая!

Кой е бил на остеопат?

# 524
Здравейте, искам да попитам, през 2006 сключих договор за наем на жилището в което живея и до днес. Преди 2 години това жилище го купи една туркиня, и на стария договор само зачеркна имената на стария собственик, и удари един печат и подпис с нейните имена на същия договор.
До тук добре, но днес ми заявява че в понеделник да съм си в къщи , защото ще подписвам договор за газ, че всичко вече ще минава през моето име, в смисъл имам си геред и така ще си го плащам сама Shocked. Да, но първо, как  е променила договора, там ясно си пиши че аз плащам небенсостен за хайцунг, аз я питах ок, значи вие вече няма да получавате пари за небенкостен щом аз сама ще си го плащам....тя ми вика, друг път ще говорим.
Въпроса ми е , има ли право да сменя точките от договора, без дори да ме уведоми?, а да не говорим че няма нищо в писмен вид.
При положение че там пиши едно, а тя прави друго.....
Законно ли е да дава данните ми на фирмата с която аз уж в понеделник трябва да сключа договор?

Много объркано написах всичко, ама нерви имам Tired

Общи условия

Активация на акаунт