164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Мен лично ми е все тая какви ще станат като пораснат. Важното е аз да съм направила каквото трябва, пък да става каквото ще. Като се има предвид аз колко професии смених, колко непослушна и непостоянна съм била в училище, таткото пък от мързел станал занаятчия вместо да иде да учи за инженер, няма какво толкова да очаквам.
Подпомагам и насочвам, но без натиск. Ако стане - стане, ако - не, няма да се обеся. Важното е да са щастливи и добри хора.

# 586
Оххх де да разсдъждаваха така повечето бг родители.Тука са пощурели да си изпращат децата в други страни  да учат в университети.За чии им е и те незнаят.Повечето отговарят , ам чи да има ..то не било излишно. Tired
Някой пишеше че ще ли да теглят кредити защото таксите се вдигали двойно и тройно . ooooh! Joy

за престиж.., защото съседа така прави и неможе да са по-назад. Колко му е да се вземе кредит и да се прати детето в ОК, например. Познавам едно такова дете, с безумни родителски амбиции, кредита свърши, парите свършиха, той не успя да вземе изпитите и се върна в БГ. Сега е студент в СУ - и е доволен,учи слециалността която искаше, не която искаха от него родителите му.

# 587
Оххх де да разсдъждаваха така повечето бг родители.Тука са пощурели да си изпращат децата в други страни  да учат в университети.За чии им е и те незнаят.Повечето отговарят , ам чи да има ..то не било излишно. Tired
Някой пишеше че ще ли да теглят кредити защото таксите се вдигали двойно и тройно . ooooh! Joy

за престиж.., защото съседа така прави и неможе да са по-назад. Колко му е да се вземе кредит и да се прати детето в ОК, например. Познавам едно такова дете, с безумни родителски амбиции, кредита свърши, парите свършиха, той не успя да вземе изпитите и се върна в БГ. Сега е студент в СУ - и е доволен,учи слециалността която искаше, не която искаха от него родителите му.

според мен не е сравняване със съседа, (това го има при немците), а по скоро недоверие в българското и (напоследък имат право) и преклонение пред 4ужбинското (неzнам имат ли право или е zаблуда)

# 588
Състезанието е доста широко застъпено. Съревновават се много, и учат децата на това от малки - за Бг,специално говоря. Там се смята на какви извънкласни занимания ходят, и защо го правят. Родителите ги тресе много здраво амбицията и завистта.
Немците, те пък крият с какво се занимават децата им, за да не ги изкопира някой и да не би случайно да е по-добър. Всеки някъде го стяга чепика Wink.

# 589
А това със съседите и аз го знам, идентичен случай в наше село. Става дума за най-малкия брат на мъжа ми. Той едвам завърши гимназия - една година повтаря, после не си взе матурата от първия път, чак на втория опит я взе, ама много на косъм. Та съшия тоз го пратиха в Германия, щото какво ще кажат хората ако остане без диплома от университет. След като го изгониха тук от университета и съответно от държава, беше голяма драма. Как ще се върне от чужбина, без да е станал най-малко шеф на Сименс. Завърши частен университет, където си плащаш и ти дават диплома. Сега е без работа. Щото какво ще кажат хората, ако е работи по специалността си. Я колко е по престижно да се пишеш безработен и да те издържа пенсията на баща ти и брата от Германия. И отделно да недоволстваш, че другия ти брат не ти дава пари. Нищо, че човека има жена, която не работи и 2 малки деца, а отделно строи къща, че ако малкия готован вземе се ожени, трябва да се изнесе от апартамента където е сега.
Ама като се набива на децата от малки, че без университетска професия си никои и става така. За моето дете също искам да постигне нещо в живота си, но ми е по важно, да стане пълноценен член на обществото и да се издържа сам, а не да чака на готово някой да го издържа.

# 590
Аз съм малко, как да кажа...объркана като виждам тук какво става...доста жени прекарват много години залепени до децата си...ако това нещо се запази, чудя се...като имам 2 момичета, кое е по-доброто - до учиш и да градиш кариера, която или после прекъсваш, или просто нямаш никакво време за децата си, или да си останеш майка, с някакъв си там занаят и да имаш време за децата си...тук като гледам се цени доста това да имаш време за децата си. И сигурно е правилно. Аз от една страна съжалявам, че  не мога да отделя време за децата си, защото работя 5 дена по цял ден...и в крайна сметка, мъжа ми трябва да се жертва. Но това за мен е объркано. Мъжете имат нужда да работят, а жените имат нужда да имат време за децата си. Обратното е мъка и за двете страни.
От друга страна като виждам на къде върви този живот и как парите започват да имат все по-голямо значение, а конкуренцията става все по-голяма....без образование човек има много по-малко шансове за добре платена работа и за спокоен живот.
В това съмнение нямам, особено за мъжете е много важно да имат добра професия и да успеят да се реализират.  С добра професия човек попада сред хора на съвсем друго интелектуално ниво, не е тъпкан и още хиляди плюсове. Мога да сравнявам по себе си, сестра си и многото ми познати и приятелки, които едвам свързват краищата и се продават за без пари.....човек трябва поне малко да е подготвен, за да оцелее добре в неизвестния идващ свят, пълен със сътресения и обрати  Thinking

# 591
Zayo в една служба на zаплата в един момент се стига до конкуренция и конфликт. Тогава няма zна4ение колко интелектуална е средата. Конфликта се преживява ендакво и от 4иста4ката (която е полу4ила старата прахосмука4ка и лошия коридор) и от доктор биолога, който е полу4ил по нерентабилния проект.
По повод жените, децата и семейството zа мен идеалния вариант е парт тайм работа, планиране на времето когато децата ще си отидат отпреди и определяне от рано на цели, събиране на идеи ...

# 592
Имаме приятели тук, които нямат матура, не са следвали съответно, но имат добри професии и определно са добре финансово. Изобщо не се движат в лоша среда, нито пък ние усещаме, че нямат академично минало.

Зайо, дали жената ще работи или не е до човек. Лично аз не съм кариерист и съм си най-добре така, у дома, което никак не означава че съм залепена за печката и едната ми ръка се е превърнала в моп  Wink  Вярно че всичките години учене и следване са на вятър, но лично за мен ова беше по-добрия избор пред работата. Хората са различни, важното е човек да намери решение, което удовлетворява него самия и семейството му  Peace

Бискара, странни познати имаш щом крият от теб извънкласните занимания на децата си  Thinking

# 593
Много интересна тема сте подхванали, но Ще се включа по_късно. Сега искам да ви благодаря zа милите пожелания по случай първия учебен ден и да ви покажа първокласника http://www.facebook.com/media/set/?set=a.140120699411756.31198.1 … d9ce1d&type=1

# 594
Мен лично ми е все тая какви ще станат като пораснат. Важното е аз да съм направила каквото трябва, пък да става каквото ще.
На мен пък хич не ми е все едно какви ще станат. Ако го виждам, че е умен и има потенциал, ще го бутам и натискам да учи до откат. Заради мързел да ми остане посредствено образован - няма да го бъде. Образованието дава възможности, избор, потенциал за развитие, кръгозор, среда, всичко. Ако детето е посредствено - един хубав занаят му е достатъчен, заедно с добро възпитание, няколко езика и прилична среда.

Страхoтно е голямото Коте! Жив и здрав, винаги пръв!

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 13:33 от Анонимен

# 595
Голям красавец Коте, пу пу!  Heart Eyes

# 596

Бискара, странни познати имаш щом крият от теб извънкласните занимания на децата си  Thinking

Не от мен, Татяна, не от мен- успокой се. Имам 35 колеги и си обменяме информация (в извън работно време)особено касаеща децата.

Относно работата - една жена трябва да има професия, с която да може да се издържа сама. Дали ще работи като има деца си е нейно решение, но професията е задължителна. Не говоря за университетско образование, а професия.

# 597
Е, значи мога да съм двойно спокойна - че никой не крие нищо от теб, и че освен университетско образование, имам и професия. Олекна ми!  Sunglasses

# 598
Е, значи мога да съм двойно спокойна - че никой не крие нищо от теб, и че освен университетско образование, имам и професия. Олекна ми!  Sunglasses

Ето, виждаш ли, спокойно живей Wink.

# 599
Много интересна тема сте подхванали, но Ще се включа по_късно. Сега искам да ви благодаря zа милите пожелания по случай първия учебен ден и да ви покажа първокласника http://www.facebook.com/media/set/?set=a.140120699411756.31198.1 … d9ce1d&type=1

Коте, поздравления. Да му върви по вода на малкия юнак!

Общи условия

Активация на акаунт