Холандска тема - 38

• 30 960
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Хайде пак аз.
Кате, моля те не ми се ядосвай, както разбира се и другите момичета. Но наистина ви казвам много са ни объркани нещата. В крайна сметка се оказа, че мъжът ми си има 2 холандски егн-та и то въобще без да разбере някой от институциите, а той им показа.
Та значи
1 - той си има WERKbedrijf
2 - ние идваме с децата при него
3 - отиваме четиримата в общината във Влисинген за да си направим регистрации на адреса, където живеем
4 - всички ние четиримата получаваме BSN номера
5 - междувременно той получава Uw sociaal-fiscaal nummer /sofinummer/ от Бреда
6 - 5 и 4 документ ги представи в общината тук във Влисинген, тъй като са различни номерата
Та така нашата работа
Сега чакаме неговите неща само да изпратят информацията някъде си и да решат кой от двата номера ще му оставят за ползване
Утре мислим да отидем в банката да открием сметка на мое име, защото моите документи са ок, само не сме измислили коя от трите тук, но смятам, че не е от значение. Има Рабобанк, ING и още една забравих как се казва. А ни е необходима сметка за да можем да попълним формуляра за спелзала за големия и ясла за малкия. Там пък аз имам работа, където мога да започна, но заради децата не мога, тъй като няма кой да ги гледа. Казаха ни след като изпратим по електронен път попълнения формуляр дават месец за да ни дадат отговор къде има място. И струвало по 500 евро на дете, т.е. 1000 евро за двамата, защото аз не съм била на работа. Е как да започна, да ги оставя в къщи да се гледат сами ли. Ако съм била на работа имало голяма разлика, която точно не знаем колко е все пак.
Сга нататък ходим и се записваме при доктор ли, че на малкия му предстои по принцип имунизация? Ако от сега нататък аз да речем отида на лекар, ще плащам ли или вече като си имам този БСН номер няма? За някакви детски или нещо такова чухме, че се полагало вече, но и тук не сме наясно.
Кате, моля те не се ядосвай, чета без преводач, с преводач, но все си имам въпросителни.

# 166
  • Nederland
Шанел, аз пак да си кажа за здравните осигуровки. Тук са задължителни, така,че направете си колкото е възможно по-рано. След като вече имате здравни застраховки си избирате личен лекар и за прегледите няма да плащате. Ако преди това ви се наложи да посетите лекар таксата е 25 евро.
По другите въпроси - аз просто не мога да си представя как така мъжа ти ще има два BSN? Той сега легално ли работи? При работодател или има собствена фирма? Ти нищо конкретно не каза и за мен са  неясни нещата.
Ходихте ли в ИНД? Ти пишеш, че има възможност да започнеш работа. Това означава ли, че имаш разрешително за работа вече?
Ако искаш все пак уточни по-конкретно нещата за да ти се помогне с информация.

# 167
Добро утро мацки...как сте?Прибрахте ли вече летните дрешки? Laughing
Аз от днес почвам пак гардеробите,то е ясно,че колкото и топло да стане няма да  е вече за презрамки. ooooh!
Шанел,наемете си c4етоводител(човек ,на който са му ясни всички тези неща),че така през форума доста неща ще ти се объркат още повече.Тук всяка една ситуация се разглежда по съвем различен нанчин.Това което е било при мен,или някой друг от форума,е съсем различно от твоето положение.Но оснивните неща са ясни-БСН номер,адресна регистация,здравна застраховка..ИНД за верблauвергунинг с право или без право на работа.Ами мъжът ти?Той от нещо интересувал ли се е преди да дойде тук????незнам..аз не мога да си представя да разчитам на инфото на форума само

# 168
Момичета, моля за малко инфо. Знаете ли някакви мега сторове от където мога да купя килими, естествени и с големимина 240/300 см?

# 169
Шанел, аз не се ядосвам.  Laughing
Значи, БСН номера няма нищо общо със застраховките.
Те се правят отделно. Ако мъжа ти работи, има договор, трябва да има и мед.застраховка.
А ти как ще почнеш работа, ако нямаш разрешително? Нали каза,че статута ви е такъв.  newsm78
Пеутерспелзала не ми се вярва да струва 500 евро. Да не говорим,че те са по 3-4 дни само и са за няколко часа.

Маги, само в Хага знам такъв. А дали има и килими, преди имаше, ама гледам яко се е опразнил.
А някой да е открил тук мол-чета като в Бг?  Laughing

Меги, прибрах всичко лятно.  Sad
Е...ти и времето, само заради него ми идва да се махна.
Все съм мокра, косата разрошена, свита. То не можеш да се "натокаш" като хората.

Днес водих Нико на бебешка гимнастика. Много му хареса.

# 170
Мила, мерси! Мен и в Хага ме устройват, стига да намеря каквото търся. Кажи, моля, как се казва?

# 171
# 172
писах,писах и изчезна....уф  #Cussing out

Маги,ето от тук, http://www.carpetright.nl/ има добри цени понякога и много голям избор,сигурно го има и в Ротердам,провери от сайта.Или Икеа....ако си и фен  newsm78
Мила,хайде сега с гимнастиката Нико като се пораздвижи и поизмори от "спорта" и емоциите и да ти спинка по-добре  Hug
Шанел,изобщо не може да става на въпрос за сърдене,но както казах ,спирам,каквото мисля,че ти е било от полза съм се опитала ясно да го обясня.Всичко,което питаш  и твърдиш,за мен е нелогично. Stop
Успех,сигурна съм,че ще се оправите. Peace
Бях на инфоавонд,запали ми се главата,ама нямам сили да го опиша още веднъж  Tired

Времето е "чудесно".....егати есента дето ни връхлетя,нали уж септември щеше да е слънчев,топъл  #2gunfire

# 173
Маги в carpetright има голям избор,но и в ИКЕА съм виждала страхотни,естествени и дебели Peace ....искаш да зазимяваш пода за малкия ли? Wink
Мила,много е хубво за децата да плуват Peace.От днес Елисе започва уроци по плуване.Малко и звучи страшно,че трябваlo и с главата под водата,но до тогава има още много време да се учи. Laughing
Шанел успех и от мен... Peace Peace
Кате,уикенда го дават топъл и приятен...уж и  след това newsm78

# 174
Меги, за плуване си чакам място. Мила се очаква към октомври-ноември да започне.
Дано съм доволна, че както не дават на родителите да гледат.  newsm78
Само един път месечно...Искам да видя и учителите, че тук все гъмжи за страшни истории по тези басейни.

Кате, а дано му се отрази на съня, ама едва ли.

Ох, да, ужасно време. В събота мислим да ходим до Лил във Франция.
Сега видях, че там ще е 30 градуса. Shocked

# 175
Мила,Елисе беше в листа за чакащи почти година.В нашият басейн дават на родителите да глeдат.П0сле аз cи я обличам ,преобличам Peace....че то знаеш ли дето викаш ooooh!.А аз и ги позавам уж там,че нали и аз от 3 год.ходя там на аквастепа...ама страхотии навсякъде Tired.Много трябва да сме предпазливи с госпожиците (то и с момченцата де).
Елисе много иска да  я запишем на футбол,но пак поради тази причина си траем Tired...,че то са все треньори там...абе  Tired

# 176
Благодаря ви момичета!   bouquet
Мила, от твоя линк се сетих за Robool имаме няколко наоколо.
Кате мерси за подсказката! Имаме си в Ротердам. Не се сещах за името, за да видя адреса в нета.

Много ми помогнахте! Сега оставя да намеря каквото търся. Simple Smile

Меги в Икеа ми хареса един единствен естествен килим, но се оказа, че ми е прекалено малък за помещението. 200 на 100 и нещо си.  Дори за под масата в дневната не става. Sad
Искам да зазимя мозъка на ненормалната си комшийка  Twisted Evil, която непонасяла как сина ми плачел, играел, ходел, говорел, търкалял количките, пърдял, бъркал си в носа и прочие каквото можеш да се сетиш!  Twisted Evil Crossing Arms
Трябват ми 2 броя килими с размер да покрият поне половината от съответните помещения, намиращи се над тая психиатрично болна! Върху които безобразния ми син да може спокойно да легне и да си търкаля каквото и да било и да пърди на воля. (извинявам се за езика, но ми е черен живота тая седмица)
Иначе, аз лично не харесвам килими.  Peace Не защото не са красиви, а защото ми е трудно да ги чистя.

# 177
Ама...верно ли още ви тормози тази жена?
Ужасно е това.

# 178
Ама...верно ли още ви тормози тази жена?
Ужасно е това.
Да, за съжаление все още го прави... Tired

# 179
Здравейте,искам да попитам има ли някой който да живее в ЕЛСХЕДЕ/може и да бъркам някой буква/ на границата с Германия е

Общи условия

Активация на акаунт