"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 429
  • 937
  •   1
Отговори
# 30
bubka:)   благодаря! Hug
Смин Честито бебче, да ти е живо и здраво!  Hug
Много странно, аз пък останах по-доволна сега отколкото преди 2 години когато раждах пак там. Никой нищо не е казал нито за даване на вода, да не говорим за глюкоза.  Но аз бях във самостоятелна стая този път и може и това да е била причината.
А относно записването, и двата пъти жената която се занимава с тези неща е идвала в стаята, да попълним документите и да каже как се процедира. С тази разлика, че преди 2 години дойде на 2-3 ден, а сега почти веднага след раждането, но предстояха почивни дни след това.
За пореден път се убеждавам, от прочетеното в темите и от това което аз видях при 2-те ми раждания там, че явно нямат установени практики как да се процедира, а действат малко когато как дойде. Явно има още да се работи за подобряване на обслужването, дано да го направят Peace

# 31
Здравейте, записвам се в тази темичка , тъй като имам намерение моето раждане да е в Майчин Дом. Виждам, че повечето от вас преди раждането сте ходили на консултации при някой доктор от тази болница. Как трябва да процедирам аз, при условие, че досега консултациите ми ги водеше доктор , който не е към тази болница? Може би трябва да си избера доктор от МД и да отида на няколко консултации при него или как?  newsm78
Възнамерявам да родя нормално с епидурална упойка (дано всичко е наред докрая) и ми се иска от сега да си направим сметката какви средства ще са ни необходими. Из Варна сред запознати и не запознати се носят слухове за цени от 1000 лв до 3000 лв. Видях ценоразписите в сайта, но ми се иска да чуя мнения от вас  - миналите по този път. Паричките не са много малко и ми се иска да сме подготвени. Благодаря предварително !

# 32
pilleto здравей!

по принцип каквото е обявено в сайта и ползваш като услуга се заплаща 1-1 тоест няма неочаквано повишение в цената на услугите! а 3000 лева не мога да си представя за какво могат да ти ги вземат, освен ако по свое желание  не отидеш да лежиш там и да чакаш да родиш.... newsm78
аз лично не съм платила и цент повече, от това , което си ми бяха казали.
Нищо не ти пречи да звъннеш на регистратура и ще ти обяснят как точно става записването. Няма проблем , че си била при др лекар - има мн жени които ходят там само за да родят Simple Smile

Смин всички мои познати раждали в МД (а те са много) са мн доволни от отношението и нивото там! не зная какви са ти били очакванията, но е нормално да не обясняват на всяка една майка поотделно за това-онова! ти си тази, и бащата, разбира се, кото се интересувате и питате. Доколкото знам на никого не са отказали инфо когато им е била поискана Peace

# 33
благодаря glorybg !!! точно това имах нужда да чуя, че всичко си се заплаща според обявеното  Hug
наистина май е най-добре да звънна , да си запиша час при доктора, който си избера и да си разпитам всичко, което ме вълнува.

# 34
Здравейте, момичета!

Моля за съвет! Исках да раждам в АГ Варна, но започнах да изпитвам колебания. Реших да проверя как стоят нещата и в Майчин дом.
Привърженик съм на естественото раждане и искам именно така да родя бебето си. Бих желала, ако всичко мине гладко, да не прерязват пъпната връв веднага, а след като спрат пулсациите, както и да ми дадат бебко веднага, след като го извадят.
Моля ви, дайте ми съвет към кой лекар да се насоча! Аз съм от Велико Търново, но имам при кого да остана преди и след раждането, така че това не е проблем. В края на седмицата със съпруга ми планираме пътуване до Варна, за да се запознаем с лекаря, който изберем. Също така не е проблем да отида и на още няколко консултации преди раждането, за да е запознат доки с моето състояние и това на бебето, когато моментът настъпи.

Благодаря предварително на всички за мненията и препоръките!   bouquet

# 35
Здравейте, записвам се в тази темичка , тъй като имам намерение моето раждане да е в Майчин Дом. Виждам, че повечето от вас преди раждането сте ходили на консултации при някой доктор от тази болница. Как трябва да процедирам аз, при условие, че досега консултациите ми ги водеше доктор , който не е към тази болница? Може би трябва да си избера доктор от МД и да отида на няколко консултации при него или как?  newsm78
Възнамерявам да родя нормално с епидурална упойка (дано всичко е наред докрая) и ми се иска от сега да си направим сметката какви средства ще са ни необходими. Из Варна сред запознати и не запознати се носят слухове за цени от 1000 лв до 3000 лв. Видях ценоразписите в сайта, но ми се иска да чуя мнения от вас  - миналите по този път. Паричките не са много малко и ми се иска да сме подготвени. Благодаря предварително !

За моето раждане в края на юли (естествено с епидурална) платихме точно 920 лева, за които си получихме касов бон. Все пак да отбележа, че имах и направление.
Относно доктора - аз си го избрах и отидох месец и половина преди термина, когато го видях за първи път. Тогава ми каза да отида пак след един месец и после още два пъти - прегледи, които си заплащах. Женската консултация ми е водена в съвсем друго здравно заведение.

# 36
Здравейте, момичета!

Моля за съвет! Исках да раждам в АГ Варна, но започнах да изпитвам колебания. Реших да проверя как стоят нещата и в Майчин дом.
Привърженик съм на естественото раждане и искам именно така да родя бебето си. Бих желала, ако всичко мине гладко, да не прерязват пъпната връв веднага, а след като спрат пулсациите, както и да ми дадат бебко веднага, след като го извадят.
Моля ви, дайте ми съвет към кой лекар да се насоча! Аз съм от Велико Търново, но имам при кого да остана преди и след раждането, така че това не е проблем. В края на седмицата със съпруга ми планираме пътуване до Варна, за да се запознаем с лекаря, който изберем. Също така не е проблем да отида и на още няколко консултации преди раждането, за да е запознат доки с моето състояние и това на бебето, когато моментът настъпи.

Благодаря предварително на всички за мненията и препоръките!   bouquet

най-добре се разбери на място  и им кажи какво искаш! те ще те насочат и към лекар! иначе всички там са професионалисти Peace Hug

# 37
glorybg, благодаря ти, мила!   bouquet

Днес ще им звънна, че бебенцата в нашата тема заваляха, а уж октомври е далече...

# 38
orchidblossom, това е точната информация, от която имах нужда. Аз също възнамерявам (дано докрая всичко е наред) да родя нормално с епидурална упойка. Мога ли да попитам кой доктор избра за раждането? И доволна ли си от избора си? (извинявай ако вече си го споменавала някъде, може да ми отговориш и на лични)

# 39
Момичета, изчетох доста от старите теми за МД Варна. Някой има ли скорошни впечатления от д-р Анна Атанасова?
От онова, което прочетох, мисля, че мога да се доверя на тази жена за естествено раждане.
Вие как мислите?
Другата ми опция е Митко Митев. Четох, че е много мил, отзивчив и внимателен.
Вие кого бихте избрали?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 22:23 от Windy

# 40
Митев ми е идвал на визитация след раждането - наистина е мн мил!!! за Атанасова не зная нищо   bouquet

# 41
Митев ми е идвал на визитация след раждането - наистина е мн мил!!! за Атанасова не зная нищо   bouquet

glorybg, благодаря ти! Ще попитам за него утре, когато идем до там.   bouquet

# 42
orchidblossom, това е точната информация, от която имах нужда. Аз също възнамерявам (дано докрая всичко е наред) да родя нормално с епидурална упойка. Мога ли да попитам кой доктор избра за раждането? И доволна ли си от избора си? (извинявай ако вече си го споменавала някъде, може да ми отговориш и на лични)

Моят доктор е Борис Яков и съм много доволна от него. Понеже на знам дали го познаваш искам да те предупредя, че е доста млад и на някои им изглежда неопитен, но това изобщо не е така. Аз съм на мнение, че младите доктори се стараят повече, старите имат опит, но малко разчитат на стари лаври, това естествено си е мое мнение. Описала съм подробно моето раждане в тази тема малко по-напред, да не се повтарям отново. Смятам, че няма да сбъркаш, ако избереш него, ако разбира се ти пасне като доктор. Много е търпелив и има желание да доведе естественото раждане докрай с минимални последствия. Знам, че е труден изборът на лекар за това важно събитие, но за това ще се повторя, важно е да му имаш доверие и да си вътрешно убедена, че това е твоят човек Simple Smile

Windy,  Анна Атанасова ми е една от любимите докторки, защото ми харесва темперамента и. Тя беше на визитация след като родих и ми помогна да се почувствам малко по-човешки. Веднага каза на сестрите да ми помогнат да се изкъпя, да ми махнат абоката и катетъра за упойката от гърба, предлага ми сок, и като видя храната, която едва бях докоснала веднага отсече "Хайде, хайде хапвай, всичко да си изядеш, трябва да си възстановиш силите." Просто е много ясна и конкретна, говори без заобикалки и увъртане, а на мен такива хора ми харесват - точни!

Дано да съм била полезна, ако ви интересува още нещо - питайте, ще е се радвам да помогна.

# 43
Момичета, в събота със съпруга ми ходихме до МД Варна. Срещнах се с д-р Максим Яков и мога да кажа, че имам много добри впечатления от човека. Отдели ми достатъчно време и ми остави възможност да задам всички въпроси, които имах, след което отговори на всеки един от тях. Във форума бях чела, че много момичета го считат за темерут, неразговорлив и т.н. Определено не говори много, но казва достатъчно. Беше внимателен и изчерпателно ми обясни всичко, което исках да знам.  smile3543

Не съм имала предварителна уговорка с доктора. Отидох на място с идеята да видя какви са условията в болницата и евентуално, да се срещна с лекар, който би споделил вижданията ми за естествено раждане. Мога да кажа, че целта на посещението беше изпълнена и резултатът дори надмина очакванията ми.  Peace

Благодаря на всички, които се включиха с мнения!  bouquet

# 44
Windy,това е моя лекар.Аз съм споделяла много пъти че е чудесен лекар.Но аз бях секцио и затова не можах да се включа със съвет към теб.Определено е добър избор Peace

Общи условия

Активация на акаунт