"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 421
  • 937
  •   1
Отговори
# 45
Windy,това е моя лекар.Аз съм споделяла много пъти че е чудесен лекар.Но аз бях секцио и затова не можах да се включа със съвет към теб.Определено е добър избор Peace

Бубе, благодаря ти! Аз се радвам, че с него бяхме на едно мнение по въпроса за естественото раждане. На този етап няма противопоказания, така че той ще ме подкрепи. Освен това ми каза, че могат да прережат пъпната връв на бебчето след като спре да пулсира, ако това е моето желание. Много ме зарадва!  yes

# 46
Windy,Много добър избор  Peace И аз бях при него и на консултации и раждах при него - нормално.Той много държеше да е нормално.Аз последните седмици бях много изнервена и му се молех да ми направи секцио,но беше категоричен,че ще раждам нормално.После ме подкрепи и за епидуралната.Всичко мина ок.Предизвикаха ми раждането със системи,тъй като преносвах.Родих мн бързо и бързо се възстанових след това.Ако те интересува нещо конкретно - питай.  Peace

# 47
Windy,Много добър избор  Peace И аз бях при него и на консултации и раждах при него - нормално.Той много държеше да е нормално.Аз последните седмици бях много изнервена и му се молех да ми направи секцио,но беше категоричен,че ще раждам нормално.После ме подкрепи и за епидуралната.Всичко мина ок.Предизвикаха ми раждането със системи,тъй като преносвах.Родих мн бързо и бързо се възстанових след това.Ако те интересува нещо конкретно - питай.  Peace

alex88, благодаря ти за този пост!
Аз много се опасявах, че натовареният график на доктора ще наклони везните в полза на секциото. След купищата прочетени истории за страхотни и кадърни лекари, които поради многото желаещи да раждат при тях, се опитват да склоняват бъдещите майки на операция, очаквах, че и д-р Яков ще постъпи така. Все пак, той има дълъг опит зад гърба си, хиляди бебета са родени благодарение на вещото му ръководство и едва ли му липсват пациенти. Не ми е следил бременността, защото съм от Велико Търново. Поради всичко изброено, не бях с кой знае какви очаквания от срещата си с него. Но се оказа, че репутацията му си е напълно заслужена, а моите опасения - безпочвени.
Разбрах, че бебето ми е с увита пъпна връв, а той не спомена нищо по време на прегледа. Не знам дали да се притеснявам... newsm78

# 48
И ние бяхме с увита,но само 1 път пъпна връв която разплетоха когато се показа леко бебето при раждането.Мисля,че ако беше притеснително той щеше да ти каже.На следващия преглед можеш да го попиташ все пак.
Само да те предупредя да не очакваш Яков да присъства през цялото време на раждането ти.По-голяма работа я вършат акушерките.Яков идваше от време на време да види как са нещата и да дава напътствия.Иначе д-р Георгиева стоя през цялото време при мен,заедно с акушерката и анестезиоложката  Peace

# 49
И ние бяхме с увита,но само 1 път пъпна връв която разплетоха когато се показа леко бебето при раждането.Мисля,че ако беше притеснително той щеше да ти каже.На следващия преглед можеш да го попиташ все пак.
Само да те предупредя да не очакваш Яков да присъства през цялото време на раждането ти.По-голяма работа я вършат акушерките.Яков идваше от време на време да види как са нещата и да дава напътствия.Иначе д-р Георгиева стоя през цялото време при мен,заедно с акушерката и анестезиоложката  Peace

Да, и моят бебок е с еднократно увита пъпна връв. Казаха ми да не се тревожа, защото се случва често.
Аз не държа д-р Яков да присъства през цялото време - едно нормално раждане обикновено се точи доста часове. Държа обаче да е на линия за прерязването на пъпната връв, защото искам да се разбера предварително да я оставят да спре да пулсира и тогава да режат. За мен е важно и държа много на това. Peace

# 50
Със сигурност ще е на линия  Peace
Всичко ще мине като по вода и при теб,не се притеснявай.  Hug

# 51
  • Варна
Здравейте, момичета! Преди седмица ми откриха киста на яйчника, която уж им приличала на ендометриозна (т.н. шоколадови кисти) с размери 4 на 4 см. Не бях на преглед в МД, тъй като моята лекарка е в отпуск. Лекарката при която ходих е категорична, че само с операция може да се отстрани. Някой правил ли е подобна операция в Майчин дом? Надявам се да мога да мина и с лапароскопия, но знам ли? Има ли някой лекар, който да е по-добър специалист в тези операции?

# 52
dori_ta, д-р Яков или д-р Корновски-син  Peace

# 53
Благодаря момичета ! И аз си мислех да избера Яков (баща или син) решила съм да се консултирам с лекарката, която ми води ЖК и така да избера и да отида за няколко консултации преди великото събитие.

# 54
Здравейте, момичета! Преди седмица ми откриха киста на яйчника, която уж им приличала на ендометриозна (т.н. шоколадови кисти) с размери 4 на 4 см. Не бях на преглед в МД, тъй като моята лекарка е в отпуск. Лекарката при която ходих е категорична, че само с операция може да се отстрани. Някой правил ли е подобна операция в Майчин дом? Надявам се да мога да мина и с лапароскопия, но знам ли? Има ли някой лекар, който да е по-добър специалист в тези операции?

На мен д-р М.Яков ми махна малка миома по време на секциото.Слава Богу без проблем!Така че ти препоръчвам него Peace Пък и той е освен акушер-гинеколог и онколог!

# 55
Здравейте, бихте ли ми казали Д-р Явор Корновски води ли женска консултация и ако да с коя акушерка? Моля някоя от Вас ако е била при него да сподели. Благодаря!

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 12:26 от Alik

# 56

Имах дългодишен неизяснен срерилитет(5г).След няколко години лутане стигнах до Майчин дом.Там се лекувах, но се и оказа че имам ПКЯ една от причините.Колко са подобни ,но наложи се при мен  операция (не лапаро).Аз бях при др.Сариев той се занимава точно с такъв тип проблеми поне като моя с ПКЯ и стерилитета и разбора се със всички други неща свързани с професията му акушер гинеколог.

# 57
  • Варна

Имах дългодишен неизяснен срерилитет(5г).След няколко години лутане стигнах до Майчин дом.Там се лекувах, но се и оказа че имам ПКЯ една от причините.Колко са подобни ,но наложи се при мен  операция (не лапаро).Аз бях при др.Сариев той се занимава точно с такъв тип проблеми поне като моя с ПКЯ и стерилитета и разбора се със всички други неща свързани с професията му акушер гинеколог.

Моят лекар в МД е д-р Бейлерян. След консултация с нея, след един месец билки и някакъв антибиотик  кистата за сега изчезна. Дано не се появява пак, но явно не е била ендометриозна, както ме наплашиха. Пожелавам на всички бързо разрешаване на проблемите и лека бременност !!

# 58
Алик, на мен д-р явор Корновски ми следеше бременността и съм много доволна от него. Той ми направи и секциото и наистина се справи перфектно. Това, че имам доста забележки към персонала в Майчин дом няма връзка с водената от него консултация и от акушерката Рени Корновска. двамата винаги са били на линия, обръщаха ми много внимание и бяха невероятни...Колкото до следоперативното ми следене и наблюдение-голямо разочарование. Не ме обезболяваха, не ми помогнаха при раздвижването, като звъннех-сякаш бях досадна и т.н. А си платих и се принудих последната вечер да отива във ВИП-стая, за да се почувствам по-добре...Но не ми се пише за това...Остава ми само радостта от появата на бебо и огромната благодарност към сем. Корновски!

# 59
Руми, благодаря ти за подробната информация.  Hug
Би ли ми отговорила на още един въпрос-Феталната морфология Явор Корновски ли ти я прави или те праща при Максим Яков? Чудя се кой от двамата да избера за консултацията и за самата операция. С първото си дете бях при Яков и съм много доволна. Напоследък заради Ендометриоза се лекувам при Д-р Явор Корновски и също много ми допада. Трябва да избера един от двамата.

Общи условия

Активация на акаунт