"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 430
  • 937
  •   1
Отговори
# 60
Феталната морфология ми я прави д-р Димитър Корновски - в 20 г.с. Много съм доволна и от него. Самата операция ми я прави доц. Явор Корновски, в екип с д-р Д. Корновски-ами наистина прекрасно...На 15-20 минута извадиха бебето, а после ме зашиха...Не мога да не благодаря и на анестезиоложките - д-р Добрева (която ми обясни недостатъците и предимствата на 2-та вида упойки) и д-р Александрова (която също ми обясни защо е хубаво да е спинална упойката и направи така, че страха ми от убождане изчезна). Самата операция беше голям купон-слушахме музика, говорих с анестезиоложката. От секциото нямам и грам оплакване, хората си свършиха професионално работата, за което цял живот ще съм благодарна.

# 61
Здравейте, скоро не съм се включвала. За щастие мога да се похваля, че съм отново бременна, връщам се от прегледи в София, всички са изумени от разказите ми за това какво се е случило с първата бременност и как е възможно да не са ни казали, че детето не е добре. Ще цитирам думите на д-р Марков '' шумът на сърцето се чува много ясно при прослушване от педиатъра, и той трябва да е глух за да не го чуе'' , да не говорим и за външните изражения на порока на сърцето при едно новородено. Та д-р Димова излиза, че е глуха??????
Също така се оказа, че сме били с незатворен диктус или форамен овале ( и аз не разбрах точно кое от двете) , което също се чува като шум на сърцето освен това че сме с малформация. Изобщо много станаха минусите на педиатрите в тази болница, което за пореден път ме навежда към мисълта за престъпна небрежност.
Незнам точно от какво и колко сте доволни, но това което причиниха на семейството ни няма да го забравя.

# 62
Ниа.М,честита бременност!Дано този път всичко мине като по вода  Praynig Ще чакам да се похвалиш тук с едно пухкаво и здраво бебче  Hug

# 63
NIA.M,честито мила!Успех и ти пожелавам всичко да е наред този път Praynig Hug

# 64
NIA, силно стискаме палци вскичко да е наред този път!!!  Peace Peace Peace

# 65
Някой раждал ли е при доктор Бейлерян, аз ходих на ФМ при нея и ми се стори много внимателна и любезна.

# 66
Някой може ли да ми каже точно кога трябва да се регистрирам за женска консултация в МД и точно какво вповече от ЖК по ЗК включва тя? Доктора ми каза 12-та седмица, но като вляза в 12-та или като мине 12-та седмица? Лентичката ми е видима, за кога да си запиша час? Още при първия преглед ли се взима кръв? На гладно ли да отида или ще ме предупредят кога ще има изследвания?

# 67
  • Варна
Да споделя и аз моето мнение за Майчин дом.
ЖК си я водих на друго място по здравна каса, но за раждането реших да е в Майчин дом при Максим Яков и мога да кажа, че съм очарована. Приеха ме, след обстойния преглед установиха, че съм с 3 см разкритие, настаниха ме в предродилна и зачакахме. През цялото време имаше я някой акушерка, я някой доктор при мен, обясняваха ми кое, как, какво следва, следяха тоновете, понеже бяхме с увита пъпна връв и т.н. Въпреки, че контракциите ми отшумяха ме чакаха от 6 до 12ч да започнат отново и чак след това ми включиха система с окситоцин. След това всичко се разви доста по-бързо - последва пукане на водите, поставяне на упойка, наставления как да напъвам, мили и нахъсващи думи и в 15.45ч. синчето проплака, като спести на мама шевове и всякакви други "екстри"!  Heart Eyes
Следващите няколко дни от престоя ми там установих, че ако искаш нещо все ще се намери кой да се отзове, но никой не може да знае от какво имаш нужда и какви притеснения имаш, не четат мисли. Та като ми трябваше нещо или се притеснявах, ги виках.
Abrita относно д-р Бейлерян моята приятелка беше при нея. Принципно е доволна, само където все още си мисли, че докторката пресили нещата за секцио без да е толкова наложително.

# 68
Някой може ли да ми каже точно кога трябва да се регистрирам за женска консултация в МД и точно какво вповече от ЖК по ЗК включва тя? Доктора ми каза 12-та седмица, но като вляза в 12-та или като мине 12-та седмица? Лентичката ми е видима, за кога да си запиша час? Още при първия преглед ли се взима кръв? На гладно ли да отида или ще ме предупредят кога ще има изследвания?

отиди като влезеш в седмицата, която ти е казал докторът, иначе мен лично, преди 2години ме записаха в 10тата седмица. платената ЖК включва и 4Д и фетална морфолофия, които ЗК не покрива, както и по,чести прегледи с ултразвук (по ЗК ако не греша са само 3). Още при записването се взема кръв и урина и то трябва да си гладна и жадна, така , че е желателно  да си запишеш сутрешен час... но естествено тази информация могат да ти я дадат и ако се обадиш на регистратура и ги попиташ, за да си  100% сигурна!  bouquet

# 69
Благодаря ти много!
Д-р Яков преглежда от 13 до 17ч. и как ще ида следобед гладна и жадна, като ми вземат кръв ще припадна, с моето кръвно никаквото  ooooh!

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 17:10 от Alik

# 70
Alik, консултацията ще ти я води не Яков, а Снежито. Според мен отиди преди да си навършила 12 г.с. или поне се обади. Защото точно в тази седмица правят ранния БХС  Но преди това трябва да си минала задължително и на преглед при доктора. Мен ме записаха на консултация още в 10 г.с пуснаха ми изследвания. Мои приятелки направиха същото и след това пак ни извикаха в 12 г.с. Успех, дано съм ти помогнала.

# 71
Привет, момичета!  Hug

Дойде и моят ред да споделя впечатленията си от Майчин дом - Варна.

Както е видно и от лентичката в подписа ми, вече съм щастлива мама. За раждането на сина ми разчитах на д-р Максим Яков и смея да твърдя, че направих чудесен избор. Някъде из темите бях чела, че не бил от най-сърдечните, не говорел много и т.н. Аз не останах с такива впечатления - човекът си свърши работата перфектно и се грижеше за мен много добре. Беше мил и внимателен, вдъхваше ми спокойствие и кураж. Дойде да ме види на втория ден, провери как се прибира матката и какво е положението с шевовете от секциото.
При операцията му асистираше по-млад лекар, чието име, за жалост, така и не разбрах. Запомних го с ведрата усмивка и спокойния, леко шеговит тон.
За спиналната ми упойка се погрижи д-р Добрева, от която също имам прекрасни впечатления. Мила и внимателна, обясни ми всичко изключително търпеливо и си говорихме надълго и нашироко както за упойки, така и за куп други неща. Жената е изключителен професионалист, точно така си представям добрия медик - грижовен към пациентите си, търпелив и отзивчив.
Бих искала също така да споделя впечатленията си и от още един чудесен човек в екипа на Майчин дом - акушерката Райна Бояджиева (или Рени, както всички я наричат). Тази жена беше толкова внимателна и грижовна, колкото не съм си представяла, че може да бъде лекар в българска болница, пък била тя и частна. Помогна ми да закърмя бебето си още в първите часове след раждането, повика ме да присъствам (и да се включа) в едно от къпанията на малкия, за да се чувствам по-спокойна, когато го правя сама впоследствие. Благодарение на всеотдайните и грижи - както нейните, така и на всичките и колежки - на третия ден бях на крака и сменях памперси с такава увереност, все едно цял живот съм го правила.
В заключение мога да кажа, че както споделих и с мъжа ми, и още 5 дечица да имам, пак бих ги родила там - в тази болница, при този екип.

Съзнавам, че звуча като рекламно лице на Майчин дом, но съм лежала в болница за задържане в града, в който живея, и мога да направя разлика в отношението и професионализма на хората в двете медицински заведения.

# 72

При операцията му асистираше по-млад лекар, чието име, за жалост, така и не разбрах. Запомних го с ведрата усмивка и спокойния, леко шеговит тон.
Най-вероятно е д-р Георгиев!Голям симпатяга и страхотен лекар Grinning Честито бебче,да ти е живо и здраво!А за д-р Яков само най-добри думи мога да кажа и аз Peace Впрочем сина ти на д-р Максим Яков ли е кръстен?

# 73
Windy, честито бебче! Радвам се, че всичко е минало благополучно.
Радина, благодаря  Hug Аз досега съм ходила два пъти на преглед-в шеста и в осма седмица. Каза, че всичко е перфектно и да отида пак в 12-та да се запиша вече за ЖК.

# 74
Благодаря, момичета!  Hug

bubka, синът ми не е кръстен на д-р Яков, а на дядо си Марин. Получи се просто съвпадение, но се радвам, че детето ми носи името на този наистина достоен Човек.

Общи условия

Активация на акаунт