"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 685
  • 937
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна

mmilityy, прочетох ти постовете. Незнам какво да кажа освен ........... #2gunfire
Макар че има доста доволни от нея и когато съм говорила с други педиатри бяха изненадани, защото по техните думи тя е наистина добър лекар.
mmilityy, благодаря за предложението, но още след като разбрах какво е предписала на детето се отписахме. Имахме късмет, че беше декември и можех да я сменя без да чакам.
Да не би да я бъркат с другата Димова в Окр. болница, защото има две с еднакви фамилии.А тази в ОБ е наистна добър лекар, знам защото ние сме при нея и благодарение на нейната реакция овладяхме билирубина, а той беше просто ужасно висок...322.
Може би е добра за някои, но когато се касае за новородени не може така през пръсти и на око.

# 796
Напълно подкрепям мнението ти!!! Peace
Просто съвета ми е, момичетата да внимават много с избора на педиатър. И да не подценяват важността му, като мен, която си мислех, че имам много време, за да избера добър педиатър.

# 797
Моята щерка също имаше жълтеница,беше станала портокалова на цвят,но Димова постоянно ми повтаряше че детето си е добре,че е нормално,да давам само глюкоза.Изумена съм за пореден път колко различен подход има към различните пациенти.Това със сиропчето не е правилно в този случай....Иначе да,обича да се поскарва,но съм свикнала...Дори зная какво точно да кажа още преди лекцията за да я предотвратя Mr. Green Laughing
beba_84 ,с едно е била права-350гр за 20 дена е много малко наддаване.Моята щерка я изписаха 2900,но още първия месец дръпна 1 кило.На моята приятелка бебето за 1 месец с кърма беше дигнало 750 гр,но и на нея нейната педиатърка от Окрижна болница много й се накарала че детето стояло гладно...Иначе за пробно кърмене на мен Димова ми даде служебния кантар да го задържа 2 седмици да видим как се храни дребното.

# 798
Бубе, наистина и мен ме учуди държанието й към нас, може би както казваш и ти не ме е харесала  Laughing
А отностно наддаването. След първия преглед при нея бях толкова депресирана и се чувствах отвратително, че тормозя детето си и го държа гладно, че веднага отидох и си купих електронен кантар. Резултата беше, че за 35 дена малката беше качила 900 гр., от теглото от изписването, което според мен си беше ок.
Но няма значение сега малката бузанка е жива и здрава.
Просто найстина трябва да внимаваме на кого се доверяваме за децата си и винаги да имаме едно наум.

# 799
  • Варна
Дори и да е малко 350гр. за наддаване на новородено, не мисля, че е трябвало въпросната лекарка да реагира така. Единственото, което е направила е да шашне майката. И ако е била малко по непросветена и не вярваща в себе си, веднага щеше да започне с АМ и край с кърменето. Доста педиатри вместо да вдъхнат кураж на майката, те я притесняват още повече. Казвам го от опит, защото и при нас с Вики се получи така, наддаде много малко първите 20 дни, не успя да си достигне теглото от раждането, повръщаше много. И познайте, веднага съвета беше да дам АМ. И аз бях притеснена, баткото въпреки че повръщаше си качваше доста добре. Не се поддадох и продължих само с кърмене. Не съм сгрешила, че за пореден път се доверих на майчиния си инстинкт.
Сори, че се отплеснах от темата.  Embarassed

# 800
  • Варна
Всъщност бях решила да не се занимавам с този човек повече, но като му видях името не  можах да се сдържа.  Но не смятам да си тровя повече душата с него. Можете да ми игнорирате мнението.

Що се отнася до мненията за него 95 процента са стари, от преди години. Освен мен  и capris има отрицателно мнение за него с подобна на моята причина.
Тъй като с cvete1991 се бяхме засекли в една друга тема и аз също я бях помолила да разкаже историята си,но тя не го направи,явно при нея е още прясно и не й се говори. На мен също ми трябваше време,за да мога да споделям за преживяното и ако по-рано се бях отърсила от случката сигурно щях да уведомя ръководството на болницата,както четох,че са направили други недоволни.Аз напълно споделям мнението й за въпросния лекар,включая и неговата съпруга Евгения Георгиева. Който се интересува, историята си съм я разказвала вече,да се върне назад в мненията ми. Не ми се пише отново, болката,която съм изживяла се връща отново.

# 801
capris, много съжалявам за това което ти се е случило.
Точно за това са тези форуми да споделяме мнения, за да сме полезни на други момичета, за да направят те правилния избор.
Аз лично съм много доволна от д-р Георгиев и ако ми се наложи отново ще се спра на него.

# 802
  • Варна
beba_84, благодаря ти за съпричастността. Споделям всичко това, не за да откажа някой да посещава  Боян Георгиев,а за да изостря вниманието ви да не се доверявате сляпо,както аз направих. Винаги второ,че и трето мнение. Добрият лекар си личи по това как се справя в проблемна ситуация,а при мен той не успя нито в една от двете. Всички мнения на доволни пациентки са на такива с безпроблемна бременност. Нека да излезе една и да заяви "Имах такъв и такъв проблем и той го реши" Аз поне досега не срещнах такава.
 Не ангажирам никого с мнението си, споделих как стояха нещата при мен и моля прекалено доволните от доктора да не ме нападат,а да се благодарят,че не са имали моя малшанс.

# 803
capris много съжалявам за това, което се е случило при вас!

Аз лично се водех "рискова, проблемна бременност". С плацента превия, лекарства за задържане от първия месец, лежане в болница с прокървявания и дете родено в началото на 9-ти месец. През цялото това време съм била под наблюдението и грижите на д-р Георгиев. Сигурна съм, че нямаше да си износя детето, ако не беше той. Разбира се случаите са много различни. Аз никого не искам да агитирам, обиждам или нападам. Просто мнения, това е!  bouquet

# 804
Аз също като BlackFire, нямах много лека бременност и успях да преодолея всичко, благодарение на д-р Георгиев. Освен това преди да забременея, претърпях геникологична операция, която отново той извърши и най-важното беше,  че единствен той (сред многото други светила, които посещавах) успя да ми постави правилна диагноза.

# 805
capris ,много съжалявам за това което си изживяла,но не си права.
Ще ти кажа за мен-с изключително проблемна бременност бях и благодарение на Д-р Георгиев успях да износя и родя детето си.И за да не съм голословна накратко ще разкажа.
Първи проблем-кървене в 6 г.с.,точно на Коледа, по спешност попаднах в МД и имах късмета д-р Георгиев да е дежурен.Веднага ми направи впечатление човешкото му отношение и реших,че ако бебето се задържи задължително ще раждам при него.Прегледа ме ,изписа ми хапчета,успокояваше ме през цялото време.Само за сравнение-преди да отида в МД ходих при друг уж голям специалист,който даже не си направи труда да ми изпише лекарства,думите му бяха-"нищо не може да се направи,щом е тръгнало да пада бебето,няма спасение".
Закрепихме положението с лекарствата и в 14 г.с.отново кървене,много по-силно от първото,тогава бях сигурна,че всичко е приключило.Междувременно бях записана вече на ЖК при Георгиев,прибра ме в болницата,с инжекции и лекарства кървенето спря.
21.г.с.редовна ЖК,уж всичко наред,в един момент както си ме гледаше на ехографа,му се смени физиономията на доктора и каза-качвай се веднага в отделението,ще правим серклаж на "горещо"В началото на 5 месец бях с 1 см разкритие и пролабирал мехур.Много малко лекари се навиват да правят серклаж в толкова късни седмици,защото рискът от спукване на мехура е много голям,но Георгиев го направи и благодарение на тоя серклаж износих детето си.
С много лежане,лекарства и следене на всеки две седмици се позакрепи положението до 7-мия месец,когато взех да вдигам високо кръвно.С лекарства го поддържах горе-долу нормално,докато 5дни след като влязох в деветия месец не вдигнах 210 на 120.Тоя път не се поддаваше на лекарствата,стоеше си високо,тоновете бяха лоши вече и стана ясно,че ще се ражда.Д-р Георгиев беше в отпуск,но въпреки това той направи секциото,всичко мина много добре,слава Богу детенцето ми си е живо и здраво и след дни ще навърши годинка.
Разказах всичко това,за да видиш,че при моята проблемна бременност д-р Георгиев реагира напълно адекватно през цялото време,всичките му решения бяха правилни и благодарение на тях сега се радвам на дъщеря си.За цялата си бременност лежах пет пъти в МД,имам прекрасни впечатления от всички и съм им страшно благодарна.
Иначе разбирам болката ти,за съжаление лекарите не са Богове,и те грешат,няма безгрешни хора.Знам,че всеки изхожда от своята гледна точка и личните си преживявания,но в интерес на истината негативните мнения за д-р Георгиев са в пъти по-малко от положителните.

# 806
  • Варна
Не ми се навлиза в подробности. Миналото няма как да се върне.Лошото е,че сега детето ми страда заради немарливостта на този. А ако си беше отварял малко очите можеше това да не се случва. Виждам,че тук той се ползва с всенародна любов,затова спирам. Не ми се спори с никого. Но вярвай ми,много е обидно,когато дузина лекари след раждането ме питаха дали някога съм гледана на ехограф и кой е бил този доктор,който не е видял тази огромна дупка в диафрагмата.
И като стана въпрос за серклаж, в 25-та седмица Георгиева  ми заяви,че шийката се е скъсила, мехура е пролабирал и всеки момент ще се пукне. Не разреших серклаж. Нито мехура се пукна, нито родих преждевременно. Има още много и много, но мисля,че това стига,за да разбереш защо отношението ми към семейство Георгиеви е такова. #2gunfire

# 807
Здравейте,

Бих искала да попитам мамите, които вече са родили и са били при някои от следните доктори, кои биха препоръчали за нормално
К. Атанасова / А. Атанасова?

Какво е мнението ви за доктор Станева и коя от изброените по-горе е добра за секцио, в случай че се наложи?
Благодаря предварително

# 808
  • Варна
За нормално раждане не мога да кажа нищо, но за секцио бих ти препоръчала доктор М. Яков, казвам го от личен опит. Родих април месец, операцията мина много добре, възстанових се бързо, все пак той е и хирург, което явно има значение  Peace

# 809
Да, за М. Яков е ясно, все пак това е най-спряганото име във форума
Любопитно ми е и за тези, в случай че Яков е ангажиран и не успее да поеме моето раждане

Общи условия

Активация на акаунт