"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 147
  • 937
  •   1
Отговори
# 915
Много бебчета имат увита пъпна връв, важното е да се наблюдава.Д-р Яков обикновено е доста разговорлив, поне с мен е така.Вероятно в конкретният момент да е имал нещо по-важно...
Така е sunny_bebe.Моята в 19г.с също си беше метнала пъпната връв край вратлето,но на следващия преглед се беше отмотала Laughing Иначе Яков наистина при първите срещи не е приказлив и си е напълно нормално.И с мен беше така,все пак не се познавахме.После като се опознахме нещата се промениха.Приказвахме много,обясняваше,пускахме шеги,смеехме се.Много е готин,но му трябва време.Ние се познаваме от почти десетина години Peace

# 916
  • Варна
И аз потвърждавам мнението за д-р М. Яков, наистина е малко "дръпнат", но работата си я върши доста отговорно. По принцип, той не "принуждава" пациентките си за секцио, щом е преценил така, явно има защо. При мен нещата трябваше да се случат по естествен начин, но възникнаха проблеми, пък и дава все пак възможност за избор на раждащата.

# 917
В случая няма да коментирам специалистите в МД, а фактът, че е несериозно за АГ болница да няма неонатологично отделение и да има само един неонатолог. Лентичката ми ще ви отговори на въпроса защо така мисля. Само да кажа, че се следих в МД, но ако бях останала там, нито бебето ми, нито аз щяхме да сме ок. А от МД просто ми дадоха документите и ми казаха - ами вече в АГ ще ви поемат, ние не можем да направим нищо... дори не ми обясниха сериозността на ситуацията, можех преспокойно да си отида вкъщи да събирам багаж и това да бъде фатално. АГ е отвратително, цигания до шия, условия - знаете, но... факт, неонатология с трето ниво на компетентност ... Сещам се, че при едно посещение на МД, една от анестезиоложките им обясни, че нямат неонатология, защото нямат поток от такива деца... Защо нямат "поток", защото при най-малкия проблем са изпращани в АГ.

# 918
  • Варна
Съгласна съм с последното мнение. Факт, че за себе си бях решила, че ако нещата тръгнат да се случват по-рано отивам в АГ.

# 919
  • Варна
Да, напълно си права за неонатологията.И аз бях решила  ако не дай боже тръгне бебето по-рано да отида в АГ, колкото и да не я харесвам тази болница.Факт е, че там неонатологията спасява животи.

# 920
  • Варна
И аз съм съгласна за неонатологията, няма спор. Но допреди 1-2г. и в силистренското АГ нямаха лекар със специалност неонатология и ги карат къде? В АГ Варна.

# 921
С риск да всея смут, обаче за престоя ни в неонатологията в АГ се запознах с доста родители, чиито деца са родени на термин или около термин, и пак имаха нужда от доста специфични нужди... няколко бебчета бяха преведени от МД, други от Шумен... следене в МД - ок, но раждане дори при безпроблемно протекла бременност - АГ, но това от моята камбанария. И още нещо - при мен бебето не тръгна, наложи се да го извадят, за да оцелеем.

# 922
  • Варна
С риск да всея смут, обаче за престоя ни в неонатологията в АГ се запознах с доста родители, чиито деца са родени на термин или около термин, и пак имаха нужда от доста специфични нужди... няколко бебчета бяха преведени от МД, други от Шумен... следене в МД - ок, но раждане дори при безпроблемно протекла бременност - АГ, но това от моята камбанария. И още нещо - при мен бебето не тръгна, наложи се да го извадят, за да оцелеем.

Случаи всякакви.
Обаче моя много близка има много горчив опит с АГ - цели два пъти.Само ще спомена, че първият път се касаеше за аборт в 5-ти месец и там толкова я размотаваха, държаха се ужасно,никой не искаше да поеме отговорност за този аборт...някои лекари се поизложиха яко.После ражда там и пак  имаше проблеми разни по тяхна вина.
Така, че - АГ, за мен лично не е вариант, освен не дай Боже, ако нещо се наложи.Аз имам и познати работещи в АГ, направо си казвам, че ме страх от тази болница.

Но това си е мое мнение, всеки сам си преценява Peace

# 923
Когато бях бременна,точно това питах моя лекар.Той ми каза че от 34 г.с. няма проблем бебето да се роди при тях.Преди това те пращат в АГ.Аз за всеки случай си имах 1 лекар за резерва в АГ,ако стане нещо непредвидено!Имах и списък с телефоните на неонатолозите в АГ.Добре е човек да се подготви доколкото може,въпреки че всичко си е Божа работа Peace За съжаление не мога да дам списъка тук защото отдавна го изтрих от отметките на компютъра.Но го има онлайн в сайта на АГ,ако не греша!

# 924
Така е, има доста пропуски и в АГ, фактите са си факти - остаряла материална база и за съжаление всеизвестна тайна - вътреболнична инфекция. bubka:), да няма проблеми да се роди при тях, ако проблемът е само достигане на необходимото за изписване тегло. С мнението си искам само да кажа, че за мен при евентуална последваща бременност, ще са водещи нивото на компетентност на неонатологичното отделение и въобще наличието на такова при избот на болница, където да раждам. Успех на всички от мен, пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност до термин Simple Smile   bouquet

# 925
  • Варна
Записвам се в темата. Предстои ми амниоцентеза и ми е много трудно с решението - във Варна ли да остана или да пътувам до София. Тъкмо реша едно, после се разубеждавам.
Днес имам записан час при доктор Борис Яков, надявам се да остана с добри впечатления, да ми вдъхне сигурност и кураж, за да мога да направя най-накрая окончателен избор.
Решила съм, живот и здраве, след това да се преместя на платени консултации в МД и през лятото, там да родя. Съжалявам, че не ги избрах от самото начало, много неприятности щях да си спестя.

# 926
  • Варна
  Шипка, за Борис Яков мога само хубави неща да ти кажа! Само на него имам доверие в Майчин дом, от всички, на които съм попадала. Правил ми е секцио и лапароскопия- никакви проблеми, пак мога да легна под неговия "нож"  Mr. Green
За амниоцентезата- чувала съм, че е един от най-добрите в това.

Дано останеш доволна и да си спокойна  Hug

# 927
Шипка, преди 4 год. правих амниоцентеза в София, така ми препоръча проследяващия АГ тогава.
При сегашната бременност май пак натам отиват нещата, ще ми излязат резултатите до седмица и ако се стигне пак до амнио, за себе си съм решила, че ще се доверя на д-р Борис Яков. Когато ходих на ФМ при доц. Балев и стана въпрос за амниоцентеза във Варна, той се изказа много положително за младия Яков, че е доста добър, вече с опит в тази сфера и няма нужда да се разхождам до София. В София трябваше да лежа 3 дни, излезе безплатно по ЗК, в МД-Варна по ЗК има доплащане и доколкото разбрах се стои 2 часа.
Каквото и да решиш, вярвам, всичко ще бъде наред Peace

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 19:32 от Amica

# 928
  • Варна
При него реших да остана. Следващата сряда ще е манипулацията.
И аз от всякъде чувам добри отзиви за него, генетиците от Терапията горещо го препоръчват, само моят проследяващ бременността е категорично против и много настояваше да пътувам до София.

Колкото до доплащането от 360 лв, парите са последното, за което мисля в момента, но в София също има доплащане от 120 лв, трябва да се плати и изборът на лекар (ако човек има предпочитания, но масово се избира доц. Димитрова) - нещо като 150 лв. мисля, пътят от Варна и обратно и се оказва, че в цената разлика няма.

# 929
  • Варна
При него реших да остана. Следващата сряда ще е манипулацията.
И аз от всякъде чувам добри отзиви за него, генетиците от Терапията горещо го препоръчват, само моят проследяващ бременността е категорично против и много настояваше да пътувам до София.

Колкото до доплащането от 360 лв, парите са последното, за което мисля в момента, но в София също има доплащане от 120 лв, трябва да се плати и изборът на лекар (ако човек има предпочитания, но масово се избира доц. Димитрова) - нещо като 150 лв. мисля, пътят от Варна и обратно и се оказва, че в цената разлика няма.

Здравей, аз ходих на амнио при доц. Димитрова в Сф, доплаща се 150 лв., едва успях да се запища за нея, а тя е ужасно дръпната, общо взето не съм доволна може да е най-добрата, но отношението и престоя в МД София е под всякаква критика, ако ми се наложи един ден пак да го правя, ще заложа на д-р Яков. И моята докторка от ЖК настояваше да отида в Сф, тя даже и за Мазнейкова ми говореше, че още по-добре било, ама човек от грешките се учи.., пожелавам ти успех, всичко ще е ок  Peace

Общи условия

Активация на акаунт