"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 766
  • 937
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Благодаря, а в реанимация един ден ли се лежи?
Ако си секцио само първия ден се лежи в реанимация и на другата сутрин те местят в стая.С норманите раждания мисля, че направо в стаята ги настаняват.
Аз бях секцио,но след операцията направо ме метнаха в стаята ми.Бях във Вип стая.

...
Явно с ВИП-а така продцедират, но наистина е по-добре направо в стаята.
Аз пък се уредих в стая с една моя позната мама, която роди на следващия ден.Много ми беше приятно Simple Smile

Къде са тези стаи с по три легла?
Аз като раждах, а и тази година имаше стаи с по две и такива, които за ВИП Rolling Eyes
Реанимация беше с 5 легла.Три в дъното и малко по-надолу, където беше преди детската стая имаше още две Rolling Eyes

Аз раждах 2008. Първата или втората стая като влезеш в отделението в дясно, беше с три тогава, там беше една позната. А като бях в реанимация бяха две легла в дъното, и още две покрай стената. Може би има реформи от тогава  newsm78

Ами 2009-та като раждах всички стаи там бяха по две легла.Аз бях във втората.А приятелката ми, която ражда август 2008-ма беше в първата стая и там бяха две, второто си го роди 2010 и пак беше в същата стая, но на другото легло и пак си бяха две легла.

Може и да има някакви реформи и сега ...не знам.
Видях миналия октомври, че детската стая са я преместили.
Нали преди беше срещу реанимацията, а сега е в края на коридора, който води за ВИП стаите, минава се покрай стаята на акушерките, за да се стигне.И е доста тясна.Бяха много бебета , 3 кувиоза и всичките нагъчкани по време на посещенията.
Не знам що така я изместиха Rolling Eyes

# 166
  • Варна
Кофти разместване наистина, а на мястото където бяха бебетата вече е към реанимация, така ли?

# 167
  • Варна
Кофти разместване наистина, а на мястото където бяха бебетата вече е към реанимация, така ли?
Ами там не влизах като ходих октомври.Предполагам, че да...
Някой по-скоро раждала мама да каже какво я направиха стаята там.
Може още една стая да са направили за родилки Thinking Щото в реанимацията е доста широчко иначе...

# 168
Информацията ми е от юли 2011. стаята до реанимацията е .. нищо, т.е. празна е, нещо като склад. Не е болнична стая и според мен е неизползваема.
Първата стая в отделението в дясно е много малка и тя е с две легла. Другите две стаи са по-големи, но и те са с две легла. С три легла е само (доколкото видях) стационара, където лежат за задържане, който е до приемния кабинет.

# 169
  • Варна
Е щом е склад старата детска стая не мога да си обясня защо ги нагъчкаха чак в ония коридор бебетата.Вярно, че там са само за свижданията, ама преди сякаш по ми харесваше, поне на мен.

# 170
  • Добрич
Сигурно има логично обяснение защо са ги изместили бебетата, но пък какво от това, те са там само при свижданията така или инъче. Може би в новото помещение да е по-спокойно и по-малко хора да минават наоколо.
Аз бях във Вип1 и бебчетата бяха точно срещу стаята ми.  Heart Eyes

# 171
Не знам защо е толкова важно.. но стаята, която води към реанимация, и в едната си част е един тесен коридор сега също се ползва за бебета. Вечер ги оставят там когато майките искат да си починат. Аз моят не го оставих нито една вечер обаче. Първата вечер си беше при мен в реанимация, а следващите 3 вечери при мен в стаята. Но пък стаята ми граничеше с тази, за която говоря и по цяла нощ ги слушах Simple Smile
Информацията ми е съвсем прясна, от преди 3 месеца Wink

# 172
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами, аз не съм си водила ЖК в МД но реших да раждам там при д-р Георгиев. Тъй като според него бебчето ми е твърде едричко се налага секцио, което планирахме за 19.04.2012г. Ще ви бъда благодарна ако споделите впечатленията си за този лекар. Дано всичко мине наред при мен ще разкажа подробно, тъй като този форум специално за мен беше изключително полезен! Честничко да си призная малко се страхувам от самата манипулация, тъй като се бях настроила за естествено раждане, но ще се оставя в ръцете им и дано всичко мине гладко!

# 173
Ина моя близка приятелка роди секцио при д-р Георгиев преди седмица. Всичко мина нормално и е много доволна. Доколкото знам той е много добър специалист. Смятам, че си в добри ръце и ти желая успех!

Аз имам един въпрос свързан по-скоро със заплащането при раждане в МД. В момента ходя на ЖК при д-р Бейлерян. Знам, че тя не работи по здравна каса за ЖК, но питането ми е дали това има значение при раждането. Аз съм здравно осигурена, а и нали плащаме не само за самата манипулация. По тази логика си мисля, че е твърде възможно относно раждането водещо е дали пациента е здравно осигурен или не. Някоя от вас да се е сблъсквала с това?

# 174
  • Варна
cassiopeia_vn добра логика.  Peace Моя близка беше при Бейлерян на ЖК и пак при нея роди, като си плати по ценоразписа за здравноосигурени. Аз пък си водих консултациите на друго място, но родих при д-р Яков(нормално раждане  епидурална - 910лв.). При всички можеш да родиш по здравна каса с доплащане, ако си здравноосигурена, независимо от това дали стандартно работят или не със ЗК.

# 175
Ина моя близка приятелка роди секцио при д-р Георгиев преди седмица. Всичко мина нормално и е много доволна. Доколкото знам той е много добър специалист. Смятам, че си в добри ръце и ти желая успех!

Аз имам един въпрос свързан по-скоро със заплащането при раждане в МД. В момента ходя на ЖК при д-р Бейлерян. Знам, че тя не работи по здравна каса за ЖК, но питането ми е дали това има значение при раждането. Аз съм здравно осигурена, а и нали плащаме не само за самата манипулация. По тази логика си мисля, че е твърде възможно относно раждането водещо е дали пациента е здравно осигурен или не. Някоя от вас да се е сблъсквала с това?

Благодаря ти много за отговора!На теб желая лека бременност! А относно заплащането, когато попитах на рецепция ми казаха, че цената е крайна и включва престоя и храната!

# 176
Много ви благодаря за бързите отговори и весел празник Hug

# 177
Дойде и моя ред да се отчета, на 19.04.2012г. имах планирано секцио по медицински показания. В 10,10ч. ме вкараха в операционната в 10,24ч ми дадоха да цункам моето малко прекрасно момченце Heart Eyes newsm07. Операцията бе под ръководството на д-р Георгиев /на когото безкрайно много благодаря/, като негов помощник бе д-р Митев   bouquet, анестезиолог - д-р Добрева /прекрасен професионалист  smile3525/. Относно престоя в болницата, има още какво да се желае от към обслужване, иначе първите два дни бяха най-тежки /ужасни болки, не можеш нито да се завъртиш, нито да станеш, а на всичкото отгоре ти водят бебето уж да имаш стимул да ставаш - представете си само не можеш да се обърнеш, а то милото се къса от рев/ - ей това не ми хареса особено. Безкрайни благодарности на Рени   bouquet, това е жената която ти показва как да закърмиш бебчето си. Очарована съм също, че знае бебетата по имена, а не под номера, което ми се стори много мило. Незнам сигурно изпускам нещо, ако имате въпроси - питайте!

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 13:58 от ina__82

# 178
Честита рожба Ина 82!
Моя много близка приятелка също ражда при Георгиев през април и беше много доволна.
За Рени Корновска ли става дума в поста ти?

# 179
Честита рожба Ина 82!
Моя много близка приятелка също ражда при Георгиев през април и беше много доволна.
За Рени Корновска ли става дума в поста ти?

Незнам фамилията й, но това бе жената която те предразполага, обяснява и те кара да се чувстваш добре.

Общи условия

Активация на акаунт