"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 795
  • 937
  •   1
Отговори
# 225
daniella81,аз бях при Яков на ЖК,той ми прави секцио.Тогава нямаше опция избор на екип и се подразбираше че Яков след като ми води ЖК и знае че ще раждам при него,поема ангажимент да е на линия за този момент.Така беше с всички лекари водещи ЖК при които жените искаха и да родят!!!На базата на това сега си мисля че промените са недомислени Peace
Разбрах какво имаш предвид, да преди 7 години също не плащах за избор на екип, но сега...

# 226
Момичета наистина следене на ЖК и раждане са 2 различни неща. Повечето доктори, които имат кабинети в МД дори не дават дежурства на 2рия етаж, а са само на повикване.
До скоро нямаше изобщо цена без избор на екип и винаги се плащаше 730 лв за нормално и 1130 лв за секцио. Така, че просто са помислили относно варианта да дойде някоя родилка по спешност и да бъде изродена от дежурния екип, тъй като или не си е следила бременността в МД или док не е на разположение в момента. (Да не забравяме, че и те са хора като всички нас - боледуват, имат нужда от год.отпуск, пътуват за семинари и т.н.)

# 227
Момичета наистина следене на ЖК и раждане са 2 различни неща.
Е,никой не е твърдил че са едно и също нещо Peace Аз лично познавам жени които бяха на ЖК в АГ и по разни кабинети на лекари извън МД,но в 9я месец дофтасваха в МД да търсят кой да ги изражда и да се уговарят!Така също имам пример с жени който бяха на ЖК в МД,а после родиха в АГ и Окръжна.Аз не твърдя че ЖК и раждане са едно и също,а че когато бях бременна бях там на ЖК,моя лекар от 5г.с знаеше че ще ми прави секциото и човека си имаше предвид това Peace Нямаше такива тарифи"избор на екип"...Но пък какво,щом сегашните бременни нямат против тази тарифа и я намират за справедлива,какво съм седнала да раздавам правосъдие Laughing Wink Така или иначе едно дете ми стига!И сега е такава лудница...

# 228
Мисля, че тук не обсъждаме какво е справедливо и какво не, а как стоят нещата в действителност. Аз просто разясних реално как се заплаща. Аз съм от тези, които си водят ЖК в МД и няма да имам нищо против да платя по-малко, но уви. Нямаме предимство пред останалите бременни, а и във всяка друга болница доколкото знам се заплаща за избор на екип, ако държиш да те изражда даден доктор без значение дали той е информиран или не.

# 229
Мисля, че тук не обсъждаме какво е справедливо и какво не, а как стоят нещата в действителност.
Нямам идея откога следиш темата,но тук всеки си дава И мнението,не само споделя факти Peace Има и стари теми,ако ти се рови,провери!Иначе успех с бременността и наистина няма да съжаляваш за избора си на МД за място на раждане Peace Wink

# 230
  • Варна
Момичета, споделете как протичат женските консултации. Лекарят ли си води всичко или си има отделна дата за ехография при него, а мерки и теглилки ги води акушерка?

# 231
Pepsilight Аз си водя ЖК там. Мерки и теглилки води акушерката, а доктора ти прави ехографии и др. прегледи. Обикновено на една дата първо минаваш през акушерката, а след това при доки. Скоро ще трябва да ходя всяка седмица и тогава ще съм през седмица само при акушерката. Това се случва като излезеш вече в 45 дневния болничен преди раждане.

# 232
  • Варна
cassiopeia_vn, благодаря! А дали издават болнични от началото на бременността до края?

# 233
  • Варна
От началото на бременността до края трудно ще издаде някой болничен, тъй като има ограничения до 180 дни за болничен /в това число не влиза болничният след раждане/, което означава не повече от 6 месеца. Доколкото знам издават болнични в Майчин дом вече, но преди години на мен ми отказаха друг болничен, освен този, който е 45 дни преди раждането. И тогава ходих при друг доктор за болнични, нищо че си плащах всичко в Майчин дом. Мисля че зависи от доктора - най-добре говори с този, който ще те наблюдава.
Сега женските ми консултации са веднъж в месеца - първо при акушерка, после при доктора. В края на трети месец се регистрираш - пускат ти кръвни изследвания и урина - гледат те и на ехограф, в следата на 4-ти - вземаха ми секрет и ми гледаха шийка, и т.н. + ехографски преглед и БХС, в средата на 5-ти месец - 4Д, и от там нататък всеки месец само ехографски преглед при доктор и измервания и тонове при акушерка. Последните 45 дни се ходи по-често.

# 234
Издават болнични, но след около 15-та седмица. Както Rumi07 е писала има ограничение 180 дни.

# 235
На мен ми издадоха болничен малко след като се записах на ЖК (това става след 12 г.с.). От края на месец март съм в болничен до термина (средата на септември)

# 236
Здравейте, мами! Аз съм нова във форума и естествено имам много въпроси към вас вече миналите по този път. Започвам отначало в момента съм във седма седмица.Ходих при доц. Явор Корновски  в Майчин дом да установи бременността на 20.07.2012 г. и той ми каза да отида на следващ преглед след месец. Смятам той да ми води ЖК. Въпросът ми е според вас рано ли е да се регистрирам за ЖК, защото виждам, че повечето от вас са се регистрирали след третия месец. Моля ви дайте съвет дали сега да се регистрирам. А раждането смятам да е пак при доц. Я. Корновски, иска ми се да е нормално освен ако не се наложи нещо друго. Благодаря Ви предварително за отговорите..... newsm78

# 237
mam_Mimka,рано е за ЖК.Може след 10г.с.Аз лично се записах след 12 г.с.Но ми се струва доста чакане за следващ преглед след 1 месец!Предпочитах да ходя всяка седмица поне в началото Peace

# 238
 Ами ще трябва да звънна в МД и да откажа часът при акушерката, ще говоря и с доки, но предполагам, че и той ще ми каче че е рано за регистрация за ЖК.

# 239
  • Варна
Аз се регистрирах в 8-ма г.с., ама това беше преди 3 години, бях при доц. Маркова.
Но пък бях рискова....може и затова да е било, ходех на често, че трябваше да ме наблюдава.

Общи условия

Активация на акаунт