Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 964
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Една бърза анкетка в темата за уикенд/делник вечер?

# 436
За 7 и 8 съм почивка.
Предните 3 дни съм на работа. На 4 съм първа и също мога.
Ако решите друго ще си видя смените, но не обещавам.

# 437
Ми, ако ще е уикенд може на 19/20.11, или 3/4.12 - иначе, ако е през седмицата ще съобразим другите ангажименти с партито.Simple Smile

# 438
Как ми се ще и аз да се присъединя към тази срещичка  Heart Eyes
Направи ли сте страхотна дискусия. Толкова различни интересни мнения и теории. Изчетох всичко с огромен интерес. В крайна сметка за различните хора теорията е различна,но все така правилна  Peace
 Надявам се другат седмица Ивко да тръгне отново на градина.
 ШУ като се знам аз каква мания ми е косата (нали никога не съм имала хубава коса) Сигурно щях да изпадна в нервна криза. За това от като приятелката ми стана фризьорка все тя ме "гледа" и вече ми познава косата,прическата ми,какво искам. Ама докато си намериш фризьора,що ядове бере човек  ooooh! Дано все пак уцелиш че иначе да чакаш да се подстрижеш като си идваш в БГ  Grinning косата ти пак ще стане до кръста.

# 439
Meрси момичета за съчувствието за косата. Още ми държи влага ooooh! Май ще се науча и сама да се подстригвам Crossing Arms

Ние сме готови с основния подарък на Яна, много съм доволна, вчера случайно видях че има една бройка и веднага я взех. Е купих я но я оставих в магазина, че Яна беше с мен. Добре че още не разбира много английски, че.... ето го и подаръка

И сетих се да питам нещо тези с по две дечица. Как разпределяте подаръците? В смисъл определяте еднаква сума и за двамата и както се сместят или само по бройка и размер.  Мъж ми е определил по една сума и за двамата, но на Яна къщата беше намалена от 100 на 29 и в нейната сума могат да се вместят още много неща, но на Боян легото никога не е намалено и той за същата сума може да получи най много две неща newsm78. Аз си мисля че трябва да е на бройка, но от вътре ме гложди че финансово не са равни нещата ooooh! Да си имам и дилемите Embarassed

Еля как е Елия, оздравя ли милата?

# 440
  • София
Ми, ако ще е уикенд може на 19/20.11, или 3/4.12 - иначе, ако е през седмицата ще съобразим другите ангажименти с партито.Simple Smile

Ние за първия посочен уикенд нямаме никакъв шанс - трябва да сме в София чак след няколко дни, а на 21-ви аз трябва да съм тук... за другите дати - декември - имаме прилични шансове.

# 441
Шу, пак ме хвърли в джаза...за дребното тази Коледа ще вземем нещо колкото да има и Рая да знае, че е за него...че пак е на тема всичко е мое...дори дрънкалките. Мазоли имам на устата от обяснения вече.  Laughing Иначе мисля, че бих мислила да са съизмерими подаръци както по цена, така и по бройка и големина... пък да видим как ще ни се получи за в бъдеще. Thinking

Зеленко, значи за уикенд остава 3/4.12, а за през седмицата всички останали седмични дни. Grinning

# 442
ШУ доста интересен въпрос. Аз мисля че за родителите е от значение подаръците да са равни по цена,а за децата е от значение бройката и големината. При нас с деца с по голяма разлика е възможно да обясниш на по голямото дете,поне Пепи би разбрал  Thinking но при дечица с по малка разлика е трудно,като при ТОНИ например.  Аз се опитвам да изравня и двете.Не винаги се получава. Миналата коледа на бръмбарчо имаше 2 по малки подаръка а на Пепи 1 сет барабани. Пепи беше много щастлив и изобщо не протестира че Иво има 2 подаръка. Дребното обаче като видя барабаните седна започна да ги дърпа,да казва че са неговите  ooooh!  Резултата беше че разтъркаляха барабани и чинели на всякъде скараха се сбиха се и накрая аз прибрах всичко и казах че никой няма да играе  Tired  Така че май златна среда няма  Grinning

# 443
Шу, честно да си кажа, никога не ми е минавали през главата, че мога да деля подаръците по цена  newsm78 Децата най-малко разбират и ги интересува цената. Те се радват да получат това, за което са си мечтали.Може да е нещо за 5 лв. примерно, няма значение. По-скоро може би бройката е по-важна, но да ти кажа нямам и спомен от миналата година например кой каква бройка подаръци е получил. Те все се събират по няколко, освен основния, имало е и някакви по-дребни неща, но всеки се радва на неговите си и изобщо не си спомням каква бройка са били и дали са били по равно.То и София беше по-малка и надали това и е правило впечатление  Mr. Green Съмнявам се и сега да и направи.Наистина не се бях замисляла...Но може би и с брат ми никога не сме си броили кой колко има( а и разликата ни е голяма, де), просто майка ми е на принципа, че се купува нещо на този, който има нужда в момента, в друг момент на другия и така( тук вече не за подаръците за празници, де).Никога не сме си броили кой колко има и не сме си гледали  в паничките, така да се каже.Сигурно за това и аз сега съм на този принцип.

# 444
За подаръците на двете деца аз също никога не гледам колко струват. Важно е да е нещо, което харесват и знам, че ще ги зарадва. Не мисля и занапред да сравнявам - ми то ако почна, на какво ще ги науча? Освен товавсеки си получава подарък, но като цяло гледам да ги уча, че трябва да споделят и повечето неща са общи в последствие. Общо взето и при нас е както Никита описва. А пък ако има нещо на някой да се купува по необходимост, гледам да взема не малко и на другия за да няма сърдити и разделение.

Момичета, тази събота ще чета в Библиотеката (Столична) от 11.00, ще ми е приятно който има възможност и желание да дойде да се видим.

# 445
Май не ме разбрахте. Разбира се, че децата не разбират от цени и че не ги интересува кое колко струва. Разбира се, че бройката е важна а не цената, но когато в цената на легото на Боян мога да вместя къща, скутер, кукла и още нещо за Яна, ми е съвестно, че въпреки размера, на Боян подаръка е 4 пъти по скъп от нейния. Но от друга страна, точно защото цената не ги интересува, не е честно той да получи един а тя 4. За това питах. Той не е виновен че няма намаления на лего,но и не е честно за него да се отделят повече средства а за нея не. Това разбира се е само в моите мисли.
Иначе и при нас е на всеки му според нуждите и не се сравнява, на кой какво, когато става дума за нещо различно от играчка. Обаче ако единия ни изнуди за нещо в магазина (обикновено магазините за храна са пълни с играчки), то неминуемо и на другия се взима нещо. Не си гледат в паниците, всичко се поделя, или поне Боян споделя с нея, докато с нея се боря с това в момента. Просто искам да е абсолютно честно и за двамата Rolling Eyes

# 446
Според мен по един подарък е добре, децата гледат бройката! А и като качество са равностойни! Първоначално къщата е била толкова скъпа, колкото и легото, чист късмет е било, че е била намалена! Боян няма как да знае, че подаръка на сестра му е по-евтин! И двата са големи и стойностни подаръци и се изравняват сигурно в очите на децата!

Ние сме болни, пием още антибиотик!
За срещичка, ще гледам да дойда, когато и да се разберете! Чета всичко, много се радвам, че се оживи темата, но нещо не съм на кеф напоследък и затова не пиша!

# 447
Шу, съвсем добре сме те разбрали Simple Smile Наистина не гледам кое колко струва, а дали е ценно в очите на детето. Ако успея да взема и на двамата рподаръци, които ще ги накарат да греят от щастие, изобщо не ме интересува дали единият струва 5 лв, а другият 100. В крайна сметка, следващият път може да е обратното...  Hug

Рила, бързо оздравяване!

# 448
Здравейте,
като сме заговорили за подаръци, да ви светна една далавера.
В София на Пресцентъра( Окръжна болница, малко под мола) има складове за играчки. Влизате вътре и казвате, че пазарувате за градина ( най- добре с още една дружка и уж някакви коментари), цените са доста приемливи. В най- крайни магазин има доста кукли, барбита, разни момичешки неща.
Ние днес с още една мама бяхме там на пазар- 200лв. кухня, сет с инструменти, голям конструктор, 2 бебета с корито, 1 кола, голям пъзел (19лв), куфар с инструменти, плодове, сет с чинийки, 24 книжки, чорапчета за Коледа и 7 подаръка за госпожите, 2 бр. рингове големи ( 9лв) и май имаше още, ама забравих.
Има лаптопи ( много бебешки ми се сториха) по 9лв. Музикалните неща вървят до 15лв.

Шу- Елия е ок, аз също го изкарах вируса. Другата седмица ще ида да си сложа една противогрипна ваксина.
А и за подстригването- аз доста дълго време като учех се подстригвах сама. Навеждаш си главата надолу, опъваш косата и режеш в права линия. Като си вдигнеш главата и косата седи на етажи. Това ми го е показвала фризьорка.

пп- в Хит има един магазин само за коледни джувки. Има календари от плат от 5 до 7лв с доста прилично изпълнение. Мисля тази година да я зарадвам Елия с такъв. Може би последният ден на ноември ще е . Смятам да сложа само лакомства тази година.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 17:18 от ~Elg~

# 449
  • Стара Загора
Слънце и аз харесах тази кукла кръщелницата ми, в Метро са по 24лв., но тя е на 1,5год. малка ли е за нея?

Куклата е страхотна. Няма дребни елементи вътре за нейната възраст - така, че вземай я без да се притесняваш!!!!

Ние сме болни и тримата, баткото ни най леко го изкара. Симона днес свърши с антибиотика, а на мен нищо не ми помага. И знам какво най добре ще ми подейства......... но....... няма кой.... Едно хубаво разтриване с ракия да се изпотя зверски и утре съм пушка.... но пак повтарям, че няма кой - затова ще си ходя хремава!!!

И момичета моля ви - не коментирайте секс и разни пози........ че лигите ми изтекоха като ви четох  Laughing Mr. Green ...... Някои мами сме без половинки не забравяйте....... а до Игнажден (20.12)  има още многооооооо времеееее!!!!

Общи условия

Активация на акаунт