Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 927
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Добреееее, почвам Mr. Green

Така, разхождахме се лятото из Бристол на един от поредните фестивал и един чичко ми бутна едни пликове в ръцете. Оказа се са рекламни материали на строителна компания. Зачудих се аз това пък за какво ми е, но си го взех. След няколко седмици ми се счупи ключодържатела на ключа за в къщи. Извадих един от торбата и го сложих.
След още малко се чу че има шанс да си продадем апартамента. Аз все си рових за къщи, но колкото и да гледам все не ги виждах нещата. Един ден си рових за къщи и взех че се регистрирах в един сайт за нови къщи.  Оказа се същия. След ден ми се обадиха. Насрочихме среща. Отидохме но района хич не ни хареса. от едната страна на улицата бяха къщи за милиони, но от другата бяха да социално слаби. Понеже бяхме отишли по-рано, направо обърнахме и отидохме на другото място където строят. Там обаче същите къщи бяха с 30 000 скъпи. препоръчаха ни да отидем да видим същата къща в съседно градче, където пък бяха с 50 000 по-евтини. Натоварихме се и на там. обадих се на една приятелка да вземе Боян от училище и такаааа.... Имаше така наречената Шоу Хоум, което е същата къща обзаведена и направена, така че да можеш да видиш как би изглеждала с мебелите и тн. Влюбихме се. Къщата беше на 3 етажа. На първия е кухня, хол с трапезария и тоалетна, на втория две прилични спални, една малка и баня а третия е една спалня с баня. Мъж ми се влюби тотално.............

# 646
Колкото и да ни се искаше обаче, след като платим всички кредити от бизнеса, не оставаше много. Същите хора ни предложиха и нещо друго. Оказа се че има общинска програма, с която се подпомагат семейства които купуват за първи път, схемата не е много изгодна, но това беше единствения начин да имаме свое жилище а не да плащаме наем. Поговорих ме си и те казаха как да кандидатстваме, в същото време ни и свързаха с специалист по ипотеките. Страхотна жена, която през цялото време ни търпеше капризите. идва в къщи по нощите да говорим и ни води стъпка по стъпка. Това градче обаче не ни хареса и започна голямото търсене. Между временно ни одобриха от общината и банката каза колко ще ни даде, така че вече знаехме до колко пари да търсим.  Обиколихме навсякъде, харесах ме две и почнахме да се надлъгваме, те ту променяха надолу цената ту пак я качваха, голяма дандания беше, но да си призная нито една от другите къщи не ми харесваше, както и отношението на една от фирмите. Мъж ми хареса къща която пак беше на 3 етажа, но много странна. На първия кухня трапезария и тоалетна, на втория хол и спалня, на третия две спални с две бани. Но както можете да се досетите на мен хич не ми харесваше. Тук се оказа че можеш да се пазариш за всичко. Но колкото и да се пазариш като не ти харесва..... и дворовете не бяха хубави - малки и северни. След мноооого дълго надлъгване, обикаляне, дори ходене но зад Лондон само заради един оглед, защото само там имаше построена такава къща каквато се вяхме засилили да купуваме, но закъсняхме и така и не я видяхме.
Един ден Весо реши че екрайно време да се избере нещо и да започнем с документацията и да се даде капаро. От сутринта търчахме, намерихме една до нас, пак странна като разположение, но по-евтина а и веднага в ума си бутнах три стени и я направих перфектна, а и беше готова, защото много от къщите трябваше да чакаме да се построят. продавачите обаче изнагляха и ние се отказахме, минахме през другите фирми, но... то като не ти е на сърце.... Изведнъж се сетихме за първата къща която така и не видяхме. Обадихме се да ни чакат и газ на там. Жената ни чакаше с по чаша кафе. Отидохме и можахме да разгледаме две готови. Веднага я познахме, светла, слънчева, просторна..... мечта. приятно слънце огряваше сравнително големия двор, а гаража имаше директна врата към двора. И двамата ахнахме. Отидохме в офиса, аз след като толкова се бях пазарила директно казах на каката какво искам. Поисках да ми платят данъка, разходите по сделката + миялна, пералня и хладилник (истината е че можех и още да измъкна, но ме хвана срам Embarassed). Момичето каза че ще ни се обади до час и ние си тръгнахме. Обади се след половин и каза че ако дойдем да подпишем до 5:30 ще получим всичко. Взехме Боян от училище и се запътихме. Подписахме и нещата се задвижиха. Естествено, цялото приключение беше свързано с много нерви, емоции (положителни и отрицателни), продажбата на апартамента също не мина по-мед и масло, ноооо има резултат и това е важното.
Та значи имаме къща на 3 етажа с 3 спални, кабинет с страхотен южен двор и гараж. Района го поразучихме не толкова лош, а и се оказа че където и да купим 30% от къщите отиват за социално слаби, и за да сме малко по далеч от тях къщата трябваше да е 3 пъти по-скъпа Crazy

# 647
Танче няма операция, която да не разтърси родителите, ако ще и вадене на врастнало нокътче, майката е все толкова притеснена. Напълно те разбирам как се чувстваш и за съжаление, който каквото и да ти говори притеснението си седи. Мога само  силно да те прегърна и да ти пожелая всичко да мине успешно и бързо.
И все пак, поискайте и друго мнение, че сладурите от пирогов много обичат да режат.

Няма да сме на нова година там, ще се пренасяме по малко, но тук ще правим парти с 25 човека и решихме да е в старата къща, защото е паркет, а там всичко е бял мокет и от хола през стъклени врати се излиза на двора а сега е малко калничко Crazy

# 648
  • Варна
Шу, честито, честито и пак честито! Страхотен разказ, както винаги и още по-страхотна новина. Да ви е много уютно и светло в новия дом!
Животинче, дано се оправи малкият за тържеството поне.  Praynig Още си спомням на РД на моята колко гадно ми беше като се разболя и всичко пропадна. А и толкова репетиции за това тържество, сигурно го чака - дано успеете да го пуснете.
А сладките ги опекохме, изгубиха се част от тях, нови пекохме....... ако не врещеше малкият постоянно, щеше да ми е голям кеф да се занимавам. Но и така е весело.
Танче, дано и при вас всичко се нареди и мине леко операцията на Митака.

Май наистина ще докараме до другото лято още в тази тема

Явно на много деца днес е било тържеството в яслата. И нашето, но нали е без родители, ще си чакаме видеото да си видим първата снежинка как се е представила. Много е кофти това с родителите. Sad

# 649
  • Варна
Бухте, и мен много ме е яд, че не си видях снежинката (понеже в яслата на Криси редовно ни канеха и беше много вълнуващо), даже и видео няма да имаме, само снимки. Но пък много ми я похвалиха. При нас имаше опасност да отървем тържеството, защото Мони се беше разсополивила и вдигна малко Т през почивните дни, но в понеделник ми звъннаха от яслата (защото я задържах в къщи) специално да питат как е и да помолят да направя всичко възможно да я доведа на следващия ден, защото била важна част от програмата. Стана ми много мило Heart Eyes Ще чакам отзиви и от вашите тържества Hug
Криси ще празнува с класа си в петък (ще имат маскен бал) и съм й намерила един страшен костюм на вещица. Дано да си прекара добре, че отсега брои дните до тържество. Иначе напоследък имахме големи проблеми и караници заради дисциплината. Доживях родители и учители да ми се оплакват от нея и ми беше много трудно да намеря правилния подход, но засега мисля, че нещата са под контрол. Дадох си сметка, че детето ми не е зло или невъзпитано, а просто палаво и всичките й бели са на игра. Така че няма смисъл да й крещя и още повече да я изнервям, а трябва да я смиря с добро. Но ни се получава трудно и на двете Crazy
В работата имах много неочаквани вълнуващи и положителни моменти с колеги и курсисти и завършвам годината удовлетворена от себе си и с надежда за развитие през следващата.
И накрая, но не на последно място - Шу, мила, толкова се радвам за вас! Желая ви много щастливи мигове в новия дом. Нядявам се някой ден да ни послещнеш на гости Heart Eyes И ви пожелавам да напълните тази голяма къща поне с още едно малко бижу като Яна Laughing
Ей, уж няма нищо интересно при нас и затова не пиша, а като седна, не моа се запра Mr. Green

# 650
  • Варна
Ау, я всички да спретнете по един хубав положителен пост като Гери за закриване на темата и годината! Simple Smile
Браво, Гери, много се радвам да прочета за удовлетоврение и оптимизъм.  Hug А за яслата - ние последно май сами си наехме оператора, за да заснеме тържеството. Нашето го отложиха заради болни артисти и цялата дандания с общинари и директори отпадна и се надявам да е минало по-спокойно. Ния нещо беше омърлушена вечерта, една тиха, но после се разигра. Не знам какво й беше. Но ми беше много приятно и на мен да ми я хвалят.
А Криси е много добричко дете, може би е неминуемо при такава промяна да има някакви залитания - всичко е толкова ново и по-голямо някак за нея. Но е умница и ще се справи, а и ти съм сигурна, че с много такт и любов й старание й поднасяш всичко. Ще сработи, макар и да ви е трудно.

# 651
Шу- да ви е честито и чакаме снимки. Много ви се зарадвах.

Животинче- да се оправяте бързо.

Танче- на теб  Hug и за Митето.

Аз естествено съм се здухала яко пред празнично. Ама да ме пита човек защо- детето е здраво, мъжо ме слуша ( е силно казано, но е добре), имам пари ( като никога) за празниците, получихме и премия още една заплата и ще открия депозит, купила съм страхотни подаръци за всички, вчера си поръчах и едни сладурски чорапки, тези дни ще врътна из мола да си направя и подарък за мен. Ама на, нещо ми е тъпо.

Иначе сме добре, здрави. Елия днес е на тържество. Оставих подаръци и за госпожите.

Хайде  Hug

# 652
Шу, много се радвам за вас, страхотно е че сте успели да сбъднете мечтата си. Пожелавам ви да сте много щастливи на новото място.
Аз честно да си призная тази година искам да свършва, ама хич не ми е коледно, само някакви гадости ни се случват...Нито съм със семейството ми, нито приготовления мога да правя, пък и разни семейни драми ни се случиха, че даже вчера и на погребение бях....Само си пожелавам другата година най-после нещата да почнат да си идват на мястото, че то сили, сили, ама....

Иначе Алек е добре, нашето коледно тържество е утре, дано да си хареса подаръка Rolling Eyes

Танче
няма операция, която да не разтърси родителите, ако ще и вадене на врастнало нокътче, майката е все толкова притеснена. Напълно те разбирам как се чувстваш и за съжаление, който каквото и да ти говори притеснението си седи. Мога само  силно да те прегърна и да ти пожелая всичко да мине успешно и бързо.[/b]
Шу го е казала много точно, не мога да намеря по-добри думи, много прегръдки от мен, сигурна съм, че всичко ще мине по на-добрия начин

# 653
  • София
Момичета благодаря ви стиснатите палци. Определено имаше защо. Сбъдна ми се мечтата! Купихме си нова къща! Страхотна, голяма и нова Heart Eyes Много съм щастливаааааа.

Чуднички новини  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

ТаняТPraynig

Ел и ЖивотинчетоHug

Моята оценка за годината е супер кратка: вече сме четирима, живи и здрави, всичко друго е суета  Peace

# 654
Момичета, страхотна е станала темата - вляхте малко радост и у мен!

Шу, прекрасно е това, което ви се случва!  Hug  Завиждам благородно за къщата! Wink
Ние откакто се върнахме от Бългалия сме в една неспирна въртележка - оглеждаме жилища да се местим и просто вече ми е толкова писнало от всичко, че... дори и някак Коледа не усещам от толкова тичане... още дори ванилени кравайчета и меденки не съм правила... дано утре не ми мине котка път. Praynig

ТанчеТ, всичко ще мине с хубавото, знам и ще се успокоите всички. Hug

Животинче, как сте? Надявам се вече сте оздравели.

За равносметката - здрави сме...не сме си в къщи, но пък живеем не толкова стресирано както ако бяхме в Бълария. Имам нужда вече от работа и промяна на ежедневието и се надявам около и след идващото лято да успея да си намеря работа и да се усещам по-полезна и за себе си и за любимите хора до мен. Пожелавам си сега да си намерим мястото, което да ни е на сърцето и да останем през следващите 2-3 години и да успея с работата. Дано нещата се развият по най-добрия за всички ни начин. Praynig

Гери, много хубаво ми става като те прочета - даваш надежда и на мен. Hug

Бухта, завидях ти за коледните вкусотии... не знам дали и моите утре ще се получат добре...поне празника да мине що годе, пък после ще видим...

# 655
  • София
Благодаря ви момичета, за милите думи и пожелания!  Hug
За съжаление пропуснахме коледното празненство, както и рожден ден на приятелче, но... важното е да оздравее по-бързо.

Шу, много се радвам за вас! Знам как се чувстваш в момента и даже малко ти завиждам Wink

Таня, знам, че каквото и да кажа, няма да се успокоиш, но все пак имаш една прегръдка и от мен. Приятелско дете, по-малко от Тошко даже претърпя същата операция и всичко мина бързо и безпроблемно. Стискаме палци!

Равносметка и аз не обичам да си правя. Припомням си само хубавите неща от изминалата година, така по- ми изнася  Sunglasses Тази година посетихме много хубави места, дребния боледува по-малко напоследък и така...

Весели празници на всички! И нека новата година е по-добра от старата!

# 656
  • София
 Зеленко, благодаря..явно постовете ми не са невидими, но тук явно не ми е мястото вече Hug

# 657
  • София
Ел, уверена съм, че никой не те неглижира преднамерено Hug Всички сме попревъзбудени покрай празниците и личните емоции и понякога се случва по-набързо да се пише. Бъди сигурна, че всички мами ти съчувстват за перипетиите и ти пожелават повече късмет в новата година  Hug Не ни изоставяй, Влади ми е близък още от тревогите с хемоглобина и ще ми е по-спокойно ако пишеш... макар и рядко да е, пак по-добре от нищо, да имам новинки  Hug Hug Hug

# 658
*Elle*, ти обеща следващият ти пост да е по-оптимистичен, а нещо обърка посоката! Забелязваме ти постовете и аз също си мисля за Влади от време на време. Пиши, не ни изоставяй!

Аз и тази година сладки не съм правила, ама ще пропусна. След Коледа ще направим един тур на овации по роднините в Тракия (Димитровград и Хасково), а после може и до Благоевград дда прескочим и няма да се насилвам и с готвене, ще разчитам на купени. Но рецепти и идеи събирам...

# 659
През празниците по-рядко ще сядам на компютър, та още от сега да пожелая на всички ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!!!
http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http%3A%2F%2Fak.imgag.com%2Fimgag&brandldrPath=%2Fproduct%2Ffull%2Fel%2F&cardNum=%2Fproduct%2Ffull%2Fap%2F3166187%2Fgraphic1&fb_source=message

Общи условия

Активация на акаунт