Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 40 019
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте мили момичета,

Хайде и аз да се похваля с успешен старт на ДГ. Днес Бибката беше за втори ден и макар, че малко я мислих как ще й подейства тръгване в петък и после уикенд за разсейване - нещата за сега определено са добре. В петък беше доста вълнуващо за мен, но детенцето ни се държеше като голямо момиченце. Мисля си, че и това че много й бяхме говорили и знаеше какво я очаква доста помогна. Още с влизането си засъбува обувките и започна да си търси нейното шкафче... Влезе навътре много любопитна да види пердетата с Мики и Гуфи... и изобщо не се обърна да ни търси. Казаха ми, че била спокойна, но определено доста притихнала. Закърфичила се е за госпожата и само с нея за ръка се разхожда и навън за сега не си играе с децата.. но не давам зор. Днес сутринта имаше опит за пазарене най-вече в посока какво не иска - не знам дали има общо с градината, но определено е в отрицателен период - Аз не обичам... аз не искам.... аз няма.... Щом и госпожата ми я цитира, че казвала "аз такова не ям"  Crazy Та за сега рев пред нас не е имало, макар че казва, че през деня е плакала малко за мама, а и днес Иван като я е взимал към 6 без нещо сълзите й били на очите.... Явно си поплаква милото, но не й пред нас (да не ни тревожи) Дано скоро да се поотпусне и да започне да играе с децата.

Иначе миналата седмица започнахме с леко премеждие, след хубавата почивчица в Гърция и очкаването да тръгнем на градина в понеделник. Та не ни бяха готови изследванията в понеделник сутринта и докато изчаквахме вториника и да я пуснем... хоп вдигна Т  Rolling Eyes И така три дни с над 39 - особено вечерите... В четвъртък вече беше по-добре и я пуснахме в петък... а вечерта само за два часа се обрина цялата - гърди, корем, лице, вратле.. та явно се оказа бебешката шарка розеола - после се сетих, че точно това са й симптомите, добре че сте споделяли тук за това. Иначе лекарката успя да диагностицира само зачервено гърло и висока Т в понеделник вечер и да определи, че в петък ще сме ОК Wink Та обривът мина за няма и два дни и днес си беше екстра.

Та това в графа - очаквай неочакваното.

Гери и аз се радвам за добрите резултати на Симонката  Hug

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 22:33 от TaniaR

# 256
  • София
 Гери, браво за чудесните резултати, малката Симонка е голям герой  Hug
 Реших да се включа с това какво при нас помогна да се приучи да ака, където е правилно - обещаваме награда и то проработи само с една - сок, гледам да е фреш, за да не се приучва на плодовите напитки с консерванти..но и такъв давам понякога..пробвайте и вие. С пишкането и носенето на гащи не сме имали особени моменти, за което се радвам:)

# 257
Добро утро!

Гери Hug Hug HugРадвам се много! Grinning

Ние си бяхме у дома понеделник и вторник,защото лепнахме вируса с повръщане от яслата-още на 5-тия ден.Сополите няма да споменавам... Rolling Eyes

Та днес беше ужас ставането за ясла-събуди се нормално и после като разбра,че ще ходи-рев!Такова нещо не бях виждала,чак толкова зле не сме били.Не можах да го залъжа ни с филмче,ни с нищо.Чак жал ми стана.И се отказахме с баща му,ще го спираме като не може да го понесе.
Оставих го вкъщи да си реве в другата стая,защото и мен не искаше...Инат,братче,леле,леле...Крещи,аз бърша сополи,той нарочно духа още,искал да седи със сополите-кошмар сутрешен.Та така-оставих го да се нареве и му казах като приключи да дойде при мен.
И по едно време човека ме вика "Мамо,аз спрях,искам да гледам за човечето".(педя човек-лакът брада)
6 минути е дълга серията-за 6 минути се изпика на гърнето,облякох го,съвсем спокойно си взе чантичката с пластилина,блокчето и фулмастрите,които му купих за яслата,качи се на колата и тръгнахме-все едно е друго дете. ShockedВ яслата в добро настроение го преобух,даде ръчичка на леличката и тръгна да и показва какво си носи и да и говори нещо?! ShockedНи рев,ни стон!
Ха сега!Какво му се вика на това?Аз-готова да го отпиша след всичко,той-10 минути по-късно все едно нищо не е било. newsm78

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 10:26 от •.¸¸.ஐ ПетЯ ஐ..•.¸¸

# 258
Пете, ами то това е тръшкащия период! Опитайте се да го събуждате по-рано, да си има време и да се наплаче и да гледа детско и да тръгне спокойно! На Марти не му обръщам внимание сутрин много, става, гледа детско, минава за закуска и т.н. и през цялото време скимти, поплаква.... ако почна да го успокоявам, да видиш ти цирк - по 2 часа не можем да се облечем и да тръгнем!
И направете ритуали - първо ставане, гърне..... както си ви е на вас! Ритуалите успокояват!
Да си кажа честно сутрин и на мен ми толкова криво, че с кеф бих ревнала с цяло гърло - целият свят ми е крив и всичко и всеки мразя! Така че не се учудвам, че има и други истерици сутрин Simple Smile!

Ние сме до никъде с гърнето, изпадаме в такава истерия като се докосна до памперса! До сега всичко на всичко 2 пъти е направил нещо в гърнето, а миналата седмица от инат отиде да се изака на мокета в стаята на кака си! Направо такова нещо не съм виждала - всичко е НЕ, НЯМА и НИКАМ, придружено с неистови писъци, търкаляне в прахта, ако сме навън! Чудо на чудесата! Отново съм зарязала усилията с памперса, то си е нечовешко усилие!

Много се радвам за Гери, голямо си е въздъхване, след всичките грижи, перипетии и притеснения! Страхотно!

# 259
Петя, все едно Борис описваш от сутринта Simple Smile
И ние след кратка почивка по същите причини - но само със сополи - днес на ясла. като разбра къде отиваме - рев, сополи, не искааааааааам, да кажеме на тате, че бобо не иска гината....Ей така. С тъжен поглед и подсмърчане каза чао на баща си. И се почва нашия ритуал - седим на всички възможни пейки от нас до градината...Тя е на 5 мин. път пеша, а така стигаме за около половин час. заведохме се сутринта, влезна без да реве, само подхлипаше  -после е бил спокоен - няколко пъти се обаждах - ял на закуска и играе с децата, редял кубчета. Днес ще го оставя да "се запознае с креватчето" както казва една от сестрите - но съм убедена на 99.99% че ей сега в 13ч ще ми звъннат да го прибирам....

# 260
  • Варна
Зеленко, 2 пъти "леле" - Леле, какво изобщо правят в тази ваша ясла, че и да не изведат дечицата - грехота! И леле, кога стана 7 месец!? То на чужд гръб....   Laughing
Пете, не знам как му се вика на това - ранен пубертет, просто инат, диво магаре ...... но знам за какво говориш. Колко пъти вече с Ния сме така - тъкмо решавам, че адът е оживял и тя вземе пък, че се кротне. Игнорирането на тръшъците е голяма сила, но трябва да се започне отрано и от двамата родители едновременно, без отстъпване. Ей сега, на връщане от София, се бях приготвила да се хвърлям през мантинелата. Натам тя пътува с баба си и дядо си и малко ги е побъркала. Там се държа супер ужасно просто. И като тръгнахме след малко рев за баба и дядо и 2 ч. сън се пробва, обаче я парирахме, че и на нас ни е мъчно, и на мен не ми се седи в колата и оттам игнориране - ми помрънка си и баш като си казах "ей сега се набра и луднах" и тя започна да рецитира ........ Там вече татко й и обърна внимание и се прибрахме живи и здрави.
Гери, мила, страшно много се радвам за добрите ви новини! Браво и на теб, и на нея! А за яслата - то е ясно, че винаги ще й трепериш повече, но пък трябва и да си наложиш да я пуснеш. Знам, че сигурно е много трудно. Но точно защото искаш да расте все едно нищо не е било ..... знам ли ..... то отстрани е лесно, но ако на мен ми беше на главата.... Сигурна съм, че ще вземеш правилно решение  Hug
нещо съм изпуснала аз в нашата тема - коя е Пилчарник, коя е Прити Уомън?  newsm78 Уж внимавам, пък .... Simple Smile
При нас какво да кажа - една напред, 2 назад. И с двамата. Ния пак е с истериите, уж ме гледа разбиращо и осъзнава какво лошо е направила, но след малко пак е във вихъра си. Хомеопатката даде ново лекарство - да видим. Иначе е супер сладка, учи страшно много и бързо в яслата и е една малка машинка за шум - секунда не оставя въздуха да се успокои - трябва да кънти нейния глас. Нон стоп, хора, не си чувам мислите  Mr. Green  Да живее яслата и тя да е здрава да ходи!  Embarassed Интересното е, че май се появява срам. Осъзнат. Като й се скарам и трябва да се извини или да ми отговори защо е направила еди си какво, започва да мънка едвааааааам, едвам - не я чувам долепена до устата й. Но през останалото време е хала и не знае какво е тишина.
Дребният и той днес върна ужасните времена с постоянния рев - побърка ме днес. Но го болеше сякаш нещо. Зъби ли ще вади, що ли ........... утре сме на консултация с него. Сигурно е станал 9 кила!
Срещичката ни беше много скромна, но много се радвам, че и толкова поне се видяхме. И най-сетне се запознахме с астралния близнак Илийко, който беше така погълнат от мама, милият, че въобще не ни отрази. На нас пак ни запромиваха мозъците да се местим там. То на мен де, на мъжо само да му рекна и е хукнал, не знам за багажа дали ще остане да помогне  Mr. Green

# 261
нещо съм изпуснала аз в нашата тема - коя е Пилчарник, коя е Прити Уомън?  newsm78 Уж внимавам, пък .... Simple Smile
Прити Уомън е бившата Мишел Обама, а Пилчарник май е прелетяла случайно и аз не знам точно за какво става дума около нея/него.

Ми идвайте, де! Така ще можем по-често да се виждаме в парка. То не, че сме се скъсали от срещи, ама все пак надеждата умира последна.

И Митко е в някакъв странен период - заявява "Искам да съм лош Митко", удря, тръшка се, реве и то  ей така, без видима причина. Снощи в 3 ми изнесе представление и накрая нахлу при баба си, да спял там. Май е отражение от проблемите с яслата, но не знам.

# 262
  • София
Бухте, ми идвайте, де! Grinning Тъкмо Варна ще ти е още по-хубава през лятото като отидете в отпуск.
Гери, с все сила ти желая да сте си изходили посещенията в болници по сериозни поводи. Оттук нататък- само като тръгнат да раждат момите. Simple Smile
Илийката отново не реве в яслата. Явно заради сборните групи е бил ревът през лятото. Сега си имаме поредица от ритуали. Сутрин става, закусва, ака, мие се, после ни казва "чао" на вратата, после ни праща на прозореца в кухнята, а след това- на прозореца в детската стая и така тръгват. Командва ни всички под строй, ама слушаме, щото много обичам да го гледам нахилен до ушите. А, забравих в ритуалите "гледане на ДоЛа". Не знам тази Дора защо му е толкова любима, но да са живи и здрави тези, дето го пуснаха това филмче, та мога да си изпия спокойно кафето сутрин.

# 263
  • София
Зеленко, 2 пъти "леле" - Леле, какво изобщо правят в тази ваша ясла, че и да не изведат дечицата - грехота! И леле, кога стана 7 месец!? То на чужд гръб....   Laughing

То в целия град ясленчетата не се извеждат на разходка  Tired Но пък ще имат учебници нашите, моля ви се, пуснала съм тема в яслено-градинския подфорум да събирам мнения  Shocked

Пилчарник спами наред из форума и май са я резнали модераторите...

# 264
Аз тихо тихо да похваля моя ясленик - вчера е спал в яслата, днес май също, щом не са ми звъннали още  Crazy Сутринта порева порядъчно вкъщи, направихме ритуала със седенето по всички възможни пейки от нас до градината и там днес като по чудо влезна засмян, хвана лелята за ръка и ми каза чао  Shocked Аз сутринта притеснено защо не реве  Rolling Eyes луда работа  Embarassed Rolling Eyes

Тук твърдят че ги извеждат за половин час около 11-11.30, не зная колко е вярно, Борис нищо не ми разказва, а приятелката му дърдори в повече, та и на нея особено не може да се вярва  Laughing но тя казва, че лелите ги извеждали на терасата...В понеделник съм на родителска среща и ще питам по-така (а кога на мен ходеха нашите на родителска, кога аз почнах да ходя...остаряхме  Mr. Green)

# 265
cvetka-koketka,браво на Борката!Дано от сега нататък само добри да са изненадите!И нас в понеделник ни чака вече спане на яслата,само че си мисля,че мен ще ме извикат... Laughing

Бухте,аз се оплаквам от един,а ти с две се справяш!Колкото да това как му се вика на нашето,точно диво магаре,много ми хареса! Mr. Green Mr. Green Mr. GreenТо нашия пубертет е от раждането. Crazy

Днес пак започнахме подобаващо деня.Ами опитвам се да игнорирам,но не ми се получава,честно.Или по-точно до известни граници,от там на сетне...Си изяжда шамара. Rolling EyesСутринта не ще да стане пак от леглото.Молих,увещавах,заплашвах,обяснявах.Не.Насила го дигнах,насила го обличах,обличам,той се надува да реве,духа нарочно сополите да му текат по дрехите,съблича се...Чудо.Двамата с баща му го обувахме,докато обуя едната маратонка и се наведа за другата,първата я няма.Кеф.Всичко това с обилна порция рев и писъци,ама писъци инатливи.И тъкмо си мислех,че макар и насила и по грозен начин съм успяла и познай-"Оле,напиках се!" TiredАйде пак да повторим упражнението. CrazyИзяде си шамара и на средата на пътя след пищене и въртене в ръцете ми,щото трябва да го нося иначе се връща назад-пак си стана съвсем послушен,взе да си върви,влезе си нормално в яслата,даже сам си изтича вътре и взе да си търси пластилина и да си говори на леличките.А там слуша,сигурна съм,че не му е толкова зле,че за това да реве,все пак майка ми няма да ме лъже,нали тя е там.
С две думи-пред мен си излива отрицателната енергия,като успява да ме разтрепери всеки път,а после си е ни лук ял,ни лук мирисал.И това ако не е диво магаре. Mr. Green
А до извеждането вън-няма такова в нашата ясла поне за сега.Даже и на терасата няма. Rolling EyesУчебници ако имаше пак щях да съм доволна.Но нямат нищо още,което да ги занимава,пари за пособия се събират до края на този месец,като само аз съм дала за сега и още една майка. Rolling EyesТа се принуждавам да му нося всеки ден по нещо,за да не скучае и да му е интересно...Но ще го преживея,каквото-такова. Rolling Eyes

ТаняТ,познати са ми приказките на Митко Mr. Green.Алекс от много време е така-"Искам да съм лош!"Ако му кажа,че е добър-"Не,аз искам да съм лош.Лош съм" Crazy

Rila,"не,няма и не иНкам" са ни любими и на нас. CrazyЗабавно било да си родител. Mr. Green

# 266
  • Варна
Но пък ще имат учебници нашите, моля ви се

Ко речи!???!!!?!! Дали може да разясниш, че леко се замаях ....

Петееее, диви не, ами ....! Аз бях писала преди - лелите ми обясняват за туй хубавото дете, дето толкова слушало, дето всичко си изяло и ниииикакви проблеми не създавало и после ми дават някакво друго диване да си го водя у дома. Слуша тя там и после нали трябва да си избие лошотията и стой, та гледай! Бременна как я разнасях и я събирах от улиците, че иначе не можем да се приберем или ще я прегазят. Не ми се припомня. А баща й колко пъти закъсня за работа!  ooooh!

Наш Малчо не е 9 кила, 7700 е Simple Smile Шишо! Пак са го хванали ревливите и 2  дни търча навън от сутрин до вечер. Но свърши циганското лято и да видим нататък как ще  я караме.

# 267
Здравейте момичета, аз пак съм тук Mr. Green

Гери нямаш си и на идея, колко се зарадвах на резултатите на прекрасната, сладка Мони! Hug

Ние се прибрахме, разходихме бабите за половин ден и те побързаха да си тръгнат Mr. Green. Милите, не са знаели къде идват. Вчера изхвърлих цяла торба с кръстословици (не пипнати),милите те мислили са че ще имат време и за това Joy
Сега всеки ден установявам пораженията. За сега установих че нямам един нож който е да е с прав връх, да реже и да е със здрава дръжка, има няколко счупени чинии, разхлабени са  всички дръжки на тенджерите, а като хванах тигана, направо се строполи, а дръжката си я държах Joy Заключили са се та съседите са викали спешни ключари. Горе няма шкаф който да не е кошмар, смесени са училищни дрехи с бельо, дънки с чорапи и въобще както всичко беше подредено на 4 места сега всичко и навсякъде. На Яна всички мръсни дрехи са в шкафа а чистите са на топка отгоре Joy Луда работа и това е само отгоре отгоре погледнато.

Иначе аз откакто съм се върнала заведох Яна на гимнастика, Боян си тръгна на плуване, пратих го на клуб по френски и на друг по наука.  Имахме и писмо от зъболекарите че му е  време за преглед, та и от таминахме.В неделя е на тенис в най- добрата школа тук, да го видят що за стока е и къде ще го вмъкнат. Понеже има шанс да се местим, ходих на огледи, говорих с няколко финансови съветника и най важното наложи ми се да се метна с децата на колата и сама да карам до Лондон. Успях. Но и не съм спала, снощи в 5 сутринта купувах билет на мъжо че пак ще лети за БГ, ставам за Боян на 3 часа да го изпикавам,а имъжо беше пак два дни от 6:30 на работа на час път от нас, та ставах да правя закуска, обяд и кафе.

Вече не знам къде съм.

Надявам се скоро да се поукротя за малко и да седна да попрочета като хората, а и да разкажа за Япония, че има много, само да не го забравя до тогава Crazy

Hug Heart Eyes

# 268
  • Варна
Шу, направо ме развесели от сутринта Laughing Hug Постовете ти са винаги толкова свежи и забавни! Напълно те разбирам за последствията от гостуването на бабите. Аз съм свикнала сама да си живея в собствената лудница, и когато ми дойдат помощници, колкото са ми от полза, толкова и ме дразни объркването на позната ми подредба и ред (или хаос, въпрос на гледна точка  Mr. Green)
Пете, голяма фога си имаш, но да ти е жив и здрав! Всички тия изблици са нормални, важното е само да не го оставяте да ви се качва на главата. И да е здрав. Hug
Аз реших, че ще пусна Мони тия дни на ясла, пък тя ще си покаже дали й харесва и как ще й понесе сблъсъка с бацилите. Т.е. няма да се откажа, без да съм опитала, пък току виж се е оказало добро място за нас. Бухте, при кой хомеопат ходите, доволна ли си?
Айде, стига съм писала, ами да излизаме с децата в Морската, докато времето още е хубаво Hug

# 269
  • София
Бyxта, от тази есен в нашата ясла ще има "учебници", до преди е имало само за градинските групи. В темата, която пуснах, се разписа нашата Мирамар, явно не е само местна мода: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=614894.0
Струва ми се добра идея - честно казано много се ядосвам, защото по всичко личи, че в яслата се счита за важно детето някак да изкара деня, евентуално да яде. Събирам сили и деликатност да разпитам по колко ТВ им пускат, буболец вече не седи у дома без пуснат телевизор. У дома винаги се е гледало телевизия, да, но не и с такова настървение от негова страна. Понякога изпада в истерия, ако не се пусне "детско". Преди той знаеше, че гледа "Катууате" (Картуун нетърк) с тати и понякога аз пускам, сега само пищи "Детско!" и изпада в истерия...
От няколко седмици виси в яслата един списък с материали за началото на учебната година - фулмастри, блокчета, лепило и т.н. - още никой не се е издал, че е позлвано каквото и да е от тези неща... А "учебниците" ги видях - една папка картонена и в нея листовки - формат А4, сгънато на 2. Номерирани, явно за всяко занимание. Броят калинки, търсят кое момченце има син балон - ей такива. На гърба има табличка с точки, която би следвало учителката да попълни за всяко дете. От друга страна като гледам персонала... все пак за тях се изисква съвсем друго образование най-малкото, не вярвам да се подготвят специално как да подхождат с тези материали. Имам чувство, че ще карат както дойде, ако въобще се ползват... Абе мътна и кървава е, с две думи...

Общи условия

Активация на акаунт