Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 40 009
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Борис пък е болен и си се гледаме вкъщи...едни сополи, червено гърло...отврат...но пък е щастлив, че чак в понеделник ще е на ГАДината  Mr. Green
Иначе родителската среща при нас трая около час: с двете сестри и директорката и скромното присъствие на 10 майки...Та запознаха ни с дневния режим на децата, после директорката ни прочете общ правилник и вътрешен ред, разведоха ни из яслата - спално помещение, зала за игра, банята и така. Решихме за учебника, всъщност те ни предложиха, ние се съгласихме, че все пак си е занимавка за децата.
Зеленко - разглеждахме на Анубис това помагало http://www.bukvara.com/- "Приятели с най-малките" но нещо в главата ми е останало, че директорката каза друго издателство - не това, а подобно, с повече неща вътре. В понеделник ще разпитам  Crazy
Друго на родителската среща беше, че обсъдихме за всяко детенце, чиято майка беше как се държи - как се адаптира и май в общи линии това беше.
А за консумативите - досега съм носила: тоалетна хартия и салфетки, мокри кърпички. А по собствено усмотрение (като дарение) им занесох 10 пакета пластелин и един комплект с малки колички (сигурно 20).

# 301
  • София
Зеленко - разглеждахме на Анубис това помагало  "Приятели с най-малките"

Туй точно избрали наш'те, ама ще видим.

Благодаря ви много за споделеното. Аз съм опекла мъфини и бисквити за децата, купила съм банани - все ще ги усмирят за малко, да си чуем приказката  Mr. Green След малко отивам на родителската среща и ще ви споделям после. Моля ви се, тя е от 16.30 ч., все едно всички работят в АЕЦ-а (до 16 ч.) - грозно ми се стори Shocked Надявам се да се получи, щото и лелите, и майките са притеснени, аз пък не разбирам какво толкова - но ще видим  Whistling

# 302
И аз вчера бях на родителска среща, при нас работят с програмната система "Ръка за ръка" - това е учебника, за децата има някакви листа приложения и така....
Нищо особено не беше РС, много приятна атмосфера, беше едната учителка, мед. сестра и уч. по немски влезна да разкаже как води часовете и така.....
За Марти казаха, че не може да седи дълго на столчето в кръга  Mr. Green, ама сега това си го знам отдавна! Особено напоследък не мога да го хвана да го преоблека, непрекъснато препуска нанякъде и диво пищи, като се опитам да го прихвана!
Да знаете, че към 4г. децата стават абсолютно разкошни! Аз и на себе си ежедневно си го повтарям, че нещо съм се насмотала напоследък  #Crazy!

# 303
  • Варна
Аааааааааа, Рила!!!! Нали беше към 3!? До 4 не знам как ще изкарам  Rolling Eyes Ние тук опашка със записване на ред заформихме вече за заветните 3, недей ни разбива илюзиите  Mr. Green

СЗА, забравих да попитам (пак), как е Гого? Нали те беше заядосвал нещо. Сега с първолашките грижи как върви - на по-добре или обратното?

Абе като ви чета, нямам против и аз за една РС. То при приемо/предаването трудно се изкопчва много инфо, защото дребното врещи и търчи и може да хукне по стълбите, сестрата е сама и трябва да се върне вътре да не стане някоя беля и така. Отделно пък си имаме една,  дето отваря вратата, мята детето, смотва едно измъчено "здрасти, лека вечер" и аз докато си отворя устата, тя хлопнала вратата и духнала. А ми е интересно какво се случва вътре, какви са им процедурите. Веднъж мнооооого бременна, т.е. дни преди да родя, ги питах дали пък няма посетителска тоалетна все пак. Нямат, но ме пуснаха жениците в групата. Е, не ми се стори никак приятно. Но те там деца май не вкарват почти, то се пада нещо като залепено сервизно помещение. Иначе стаята им се надявам да е по-уютна. В съблекалнята отпред и по коридорите винаги са се постарали да има подходящи украси, програмата, менюто и т.н. Абе странно ми е - тя прекарва дните си там, а аз не знам как изглежда стаята, къде спят и т.н.
Зеленко, ще чакам с интерес да споделиш.

# 304
  • София
Аз понеже съм от последните, които си прибират децата (онзи ден в 6 без 10 беше последен и ме чакаше обут, облечен с якето...  ooooh!) веднъж си поисках много любезно да влезна и да разгледам - не намериха повод да ме спрат. След родителската среща също ни пуснаха да разгледаме.
Бухта, а сестрата как така е сама? При нас винаги има и лелка, та като си го прибирам вечер и имам време да разпитвам. Странно ми е да е сама...

Зеленко, тъкмо щях да питам как така им носиш домашна храна, че при нас не дават, ама после се сетих, че те явно ще са си при вас по време на РС... Та и на мен ще ми е интересно да споделиш.

# 305
Ех, Бухте, ако можех, щях да те успокоя!  Mr. Green

Аз съм влизала многократно до горе, сутрин ги поемат едно след едно, но вечер е по-спокойно и ако са още в стаята си, сама отивам да го взема! В петък го взимам наобяд и редовно зървам как сладко-сладко спят другите дечица!
Даже си имат и сайт, където качват снимките редовно, там се виждат и двора и стаите и столът долу където хапват
http://uwekind.com/bg/schools/1/gallery/? - ето вижте каква ни е хубава ДГ!

# 306
Абе странно ми е - тя прекарва дните си там, а аз не знам как изглежда стаята, къде спят и т.н.
Зеленко, ще чакам с интерес да споделиш.
И аз бях така, първите дни го давах за час -два и той не спираше да реве, третия ден си спомням направи страшна истерия и не го пуснах на ГАДината  Crazy но следобяд като излизахме се спряхме пред двора - играеха деца навън, видяхме любимата му лелка и влезнахме да я поздравим - той тогава смел, щото е с мама- влезнахме. Беше след 16.30ч и беше останало само едно детенце, изчакахме заедно навън да го вземат - аз си поговорих със сестрата, а той си поигра с момиченцето. Като го взеха, сестрата каза на Борис, ако иска да разведе мама в стаята да ми я покажат заедно, да се почувства, че е негова...и мисля че това ни беше преломния момент Simple Smile мисля че от оттогава се поуспокои, аз му казах, че мама вече е спокойна, че вътре е много хубаво и само за игра и от следващия ден даже обядва Борис в яслата  Mr. Green а вярвайте ми бях на кантар да не го давам повече...След два дни без проблем и заспа там.

Зеленко, чакам да споделиш за РС Simple Smile нашата също беше от 16.30, и имаше само една мама с детенце, другите бяхме самостоятелно, и на мен ми се видя прекалено ранен час, де.

Улях се този път с писаниците, ама ще ме прощавате... Mr. Green

# 307
Здравейте,
чета ви редовно, ама съм в един период- мани мани. Ходя на курс и са през ден изпити. Днес 12 въпроса, моя милост има 10 верни. Вече ме обявиха за зубърка, а аз нямам време да чета. Утре обаче е изпита за сертификат та да ми стискате яко палци.

За яслата- аз нали съм в родителския актив, та и ковчежник ме направиха. И ние сме с учебници- като ида да ги купя ще пиша по подробно.

Галина и от нас  Hug Тази зима без болести.
Мама бебчо- честита нова длъжност. И аз чакам с нетърпение да мина в смени вече.

Айде от мен  Hug и отивам да чета

# 308
Здравейте и от мен. Бубето май се оправя. Хайде да не казвам голяма дума. Ама много леко минахме този път. Самбукус, инхалацийки и някакви хомеопатични гранули. Смятам че или пневмонията е било преломното при нас с болестите или Самбукуса е нещо извънземно чудо.
 Както и да е стига само като бабка съм дрънкала за болести.
 Сега се готвим за ледниковия период и се чудя как ще изкарат двамата вкъщи 3 дни. На всичкото отгоре баткото пожела днес да си напише всичката домашна и за понеделник, за да е свободен трите дни.  Само дето в събота е на солфеж. Ще изкукат горките и пак ще се изпокарат  Sad
ЕЛЯ   на мен ми е писнало да съм все в светата троица. Реших че като сме вече в училище съм се отървала, да ама не. И там ме надушиха. Ама те повечето деца са си групата от градината и родителите си ме познават. И да не бях пак на мен звънят  ooooh! Ама хайде нали е за добрата кауза. Гадното е когато трябва да се обясняваш на някакви чешити. Ти си им виновен.
  Веднъж в яслата щяхме да ги снимаме за календари за коледа. Събрах им парите. Хубаво ама тоз нещо реши фотографа в последния момент че няма да пътува до Несебър. И аз трябваше на всеки един по отделно да обяснявам докато им връщах парите. А чешитите дето на всякъде ги има изкараха мен виновна. Защо съм им била събрала парите като не било сигурно  #Cussing out Какво да ти разправям.
 Айде стига че пак се олях  Blush

# 309
  • София
ВНИМАНИЕ!!! ФЕРМАН!!!

Абе като ви чета, нямам против и аз за една РС. То при приемо/предаването трудно се изкопчва много инфо.... Абе странно ми е - тя прекарва дните си там, а аз не знам как изглежда стаята, къде спят и т.н.

Ей туй ги точно моите мисли, ама точно... и аз много се зарадвах на срещата, макар да ме изкараха, че съм настояла за нея, а аз мислех, че е планирана  Tired Опитаха се да ни уверят, че случайно нямало напоследък срещи (6 месеца?!?), но някак успях да го премълча... Беше ми интересно и полезно, напр. вече знам какво е "требване" и други подобни неща  Mr. Green Шегата настрана, най-сетне и аз видях къде детето прекарва деня си и защо си струва да инвестирам в играчки за дарение на яслата  ooooh! Сравнително чисто и поддържано все пак, стараят се хората. За съжаление бях единствената, задаваща въпроси, и някак не успях да вмъкна питането си кой идиот намира за нормално децата да бъдат учени да бият "лошата пейка" и прочие простотии... За съжаление учебниците дори не са поръчани още, а "скоростта" на обучение е една листовка седмично  Tired
Междувременно създадох група във Фб за родителите преди време, то по-активните и без туй се виждаме и обсъждаме, ама за срещата подготвих и "рекламки", може пък да има ефект...
Междувременно се оказах причина за бракуване на гърнета и поръчка на нови, както и на уверение, че децата гледали телевизия само сутрин по малко, защото, видите ли, някои се залисвали по телевизора и влизали без да плачат. Дано е така, чувала съм за по-големи дечица, които възпроизвеждат с учудващи детайли поредния епизод на дадена сапунка (изгледан с лелките).
Говорихме си как не ни искат пари за нищо, но в другата група една майка това и това, можем да ви свържем с майстора, ама то си е ваше решение и това 5 пъти, да кажем... Как каймата 60% телешко и 40% свинско струвала 7 лв./кг. (каква ли е ползвана преди?). Как радиаторите на парното са опасни, защото няма предпазители между тях и децата - били махнати при предишен ремонт... Ей такива битовизми...
Интересно напр. се оказа, че междинна закуска - плод се полагало само за децата в градината, а не в яслата ("над 3 години").
В края едната леля ми прошепна, че по наредба нямат право да отварят прозорците, докато децата са в стаята  Shocked , както и че много майки се карат защо прозорците СЕ отварят, а не защо НЕ се отварят  Tired

За носенето на храна, много странно се оказа. Аз знам от приятели, че е забранено да се внася храна без сертификат, някъде искат и фактура дори. Обаче едно детенце познато отказваше да яде и казаха на майка му да носи от къщи. Е как, викам, не е ли забранено - ми не било, казали й да носи и тя носела. Нахалост, както се оказа, ама туй е друга тема. Та имах готовност да си прибера мъфините и курабийките у дома, все щеше да се намери кой да ги излапа  Mr. Green , затуй взех и банани. Ами нищо никой не каза, взеха ги, отвориха кутията, извадиха чинийки и така. Аз едната майка не я познавах грам, тя беше с детенцето си, та ходих да й декламирам какво има в сладкишите - хич не се впечатли. Изрично казах, че едните са с шоколад, аз примерно до 2 г. не давах. Та явно е супер ларж при нас в това отношение, което по-скоро е кофти според мен. Дано не си изпатим...
Чисто практически, бяха сложили от бебешките столчета в една редичка за родителите, аз едвам си събрах г*за и по едно време за малко да падна. Бяха директорката, двете сестри на групата и едната леля, която наглеждаше децата. Някои родители бяха взели и оставили другиму децата, някои деца си бяха с нас. Буболец беше най-лош, по едно време плака много силно и крещя, та се видях в чудо. Не пропусна повод да посуче, та сигурно вече освен "нахална", ме водят и "смахната", ама какво да правим... ако въобще са забелязали, всъщност... Директорката говори, говори, говори, аз тук-там питах, друг не се изяви. По едно време тя тръгна, поговориха сестрите, аз питах, пак друг не се изяви. Накрая станахме, няколко майки поискахме да разгледаме, другите си тръгнаха и това беше. Твърдят, че по всяко време може да се дойде и влезе, па знам ли...

# 310

Интересно напр. се оказа, че междинна закуска - плод се полагало само за децата в градината, а не в яслата ("над 3 години").

Много странно това  Thinking при нас им дават в 10ч винаги и даже отвън на менюто винаги пише какъв е плода в 10ч. Досега най-често е банан, но са имали и круша, ябълка, сливи, даже и моркови Simple Smile Сестрите казват, че това е най-обичаното ядене от децата и всички си изяждат всичко Simple Smile
А за "скоростта " на обучение по "учебниците" ще видим как ще е при нас - директорката обясни, че има занимание за всеки ден в помагалото, но друг е въпроса, че още не са събрани пари, да не говорим за поръчка, доставка и прочие...

# 311
Зеленкото- и аз съм единствената кукувица, която все пита.
При нас странното беше, че моя милост каза в прав текст, да бършат пищонката на Елия. На няколко пъти ми се случва да е със зачервена. И аз като питам защо, ми казват- ми нямаме практика да им ги бършем. Ау #2gunfire Ела да видиш и директорката като го каза. Аз като почнах- едни гъбични инфекции и да ги въдя какво обяснение ще ми дадат.

При нас плод има 2 пъти дневно. Обикновено е сезонен плод- сега са на ябълки и банани.
Иначе аз лично бих настоявала да няма ТВ в яслата. То е повече от очевидно, че се гледат сапунки.
И не се шашкай кой какво си мисли, дреме ми. Питам за детето, не за тях. Като не ми харесва нещо- оп при директорката.

Сега да се изфукам може ли- взех си изпита на Бейсик. Начален курс на летището. От 11 човека само аз съм с най- малко грешки- 9 от общо 64 въпроса.
Много съм горда със себе си. Сега следва и друг курс в края на месеца и съм ток и жица. Пък и леко ме похвалиха, ча ставам за инспектор и то се не знае какво ще последва.

От мен много  Hug

# 312
При нас в яслата се гледа много ТВ, но не съм протестирала - по-добре това, от колкото да ги бият и тормозят. "Виртуалната" ни приятелка Мими се оказа Мини Маус, гледа някакви серии на мечо Пух, но им пускат основно детски, поне така разбирам от разказите му. Миналата година ни съобщиха, че няма педагог към яслата и няма кой да се занимава професионално с тях. Учебници, помагала или развиващи игри няма, отказаха ми да приемат две торби с играчки като дарение - имали достатъчно (което не е така по мое мнение), храни и напитки без сертификат не приемат.
Митко предявява претенции към компа, та ще приключвам.

# 313
Едно спамче ама не можех да не споделя с вас. Днес вкъщи направо ги ударих в земята със следната рецепта. Знам че между вас има доста кулинарки затова моля заповядайте  http://nojivilichka.wordpress.com/2007/11/04/biskviti-s-oveseni-yadki/

# 314
  • София
Привет! Не съм писала от 100г, но ви чета.
Честит първи сняг!  Simple Smile
Алекс още не е тръгнал на ясла, чакам да се оправи, но все някой носи вирусчета вкъщи... Аз и не бързам да го давам, мъчно ми е  Crazy Crazy Иначе почнах работа от 1.09, но засега успяваме да съчетаем гледането му. Родителската ни среща мина, събрахме пари - 20лв за играчки (защото всяка година родителите купували, но нищо не остава - всичко чупят децата, направо не повярвах на очите си като видях колко са малко ooooh! ) и 10лв за някакви помагала - за оцветяване и такива неща. ТВ имат и предполагам ще гледат. При баткото също пускат - докато лелята им сервира храната, а може и по друго време. Казаха ни новите правила за тортите, малко се разочаровах - нали баткото ни е роден през август и не можехме да празнуваме там, сега си представях как с Алекс ще е друго, но не става  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт