Цветята носят радост на душата

• 57 007
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Добър вечер момичета.
Буболече, разстопи ме с тази снимка. Какви мънички устенца има само.  Heart Eyes
Нели, може да е за добро. Стегни се. Виж на близко ще си при детенце, а нали има възможност да се върнеш пак. Аз съм същата все си мисля, че съм ги предала като  си тръгнах от работа. Ето вече 4 години отидем ли в БГ отделям поне час да се видя с колегите си. Същото важи и за шефа.
Мариета, голяма красота са. Heart Eyes
Аз имам едно мушкатце от Ст. Добри, днес го видях че е цъфнало страхотно. Ще ви го покажа след понеделник, че и мен ме тресе ходене по пътищата и лекари. Може да стиснето по едно палче в понеделник за Вики.
Моята циклама ще започва втора зима без да е преспивана. Гледам я от семенце и в момента започна да изкарва нови листенца.
Имам два въпроса. Три амаралиса са с зелени листа и май не им се спи. Какво да ги правя. Да засушавам ли или да стоят още.
Другото е чепчица от фуксия. Сложила съм я в един буркан с вода, но сякаш завяхва. Да чакам ли корени или да садя. Това е от мен, бягам че утре сме на едно събиране и отивам да събирам дрехи. ooooh!
Лека вечер.

# 631
  • на североизток от Рая
                                        Hug   Heart Eyes   Hug

Буболече, каланхоетата не ги мисли толкова.
 Колежката ми имаше 7-8 саксии на прозорците в стаята си. Не полагаше никакви специални грижи за тях. Зимата оцеляваха, пък към март месец се отрупваха с пъпки. И като почнеше едно цъфтене...Месеци имаше цвят по тях. Нито им е правила тъмно, нито ги е чупила. Като им е писано, ще цъфнат. Аз вече не гледам каланхое. Нямам място. На "старата" си работа оставих две саксии, но не ги искам. Нека там да цъфтят.
 А пък колежката своите ги изкорени до едно и започна да отглежда мушката. Щурава жена е. И готина........

Хриси, ще стискам палчета задължително. Имаш положителната ми енергия!  Hug

Хубава вечер на всички!  Hug

# 632
  • Gone with the wind
Хриси, ще стискам, ще стискам - дано всичко е ОК
За хипеаструмите (има доста разлики с амарилисите, като напр. че едните цъфтят пролет, вторите есен, структурата на луковицата и т.н) - още им е рано. Поливай по мъничко и като станат 10-12 гр. ги прибери. Тогава ще говорим как да ги приспиш изкуствено ако се налага

# 633
  • Gone with the wind
А, за каланхоетата мислех да пиша, ама старост - нерадост, почнах да забравям  Cry
Нели, твоята колежка нищо не им правела да цъфтят, но не е баш така  Wink Доколкото разбрах са в училище, което значи, че до към 7-7.30 се осветява и след това растението получава достатъчно тъмен период да цъфне  Wink Аз моите мисля да ги сложа в неизползвана стая, за да не ги затъмнявам допълнително.

# 634
  • Варна
Майка ми гледа каланхоета на остъклена южна тераса. Целогодишно са там, не се осветяват, нито затъмняват специално. Късат се да цъфтят. Аз имам едно - на източен прозорец. Слаба работа - цъфти, колкото да не е без хич Whistling

# 635
Здравейте,момичета.
Да ви се похваля.Моя брат без да иска отчупи цъфнало сакъзче,но почти до цвета само с едно листенце.Стана ми жал и го боцнах в една саксия,то взе че се хвана сега се е показало едно малко листенце и много му се радвам.

# 636
Здравейте!
Имам клонче салвия (градински чай) , искам да го вкореня, за сега го натопих само.Опитвала съм няколко пъти , понякога става , понякога не става.
Много ми се иска сега да е успешно, че нямам друго при мен.Някакви съвети? В пясък ли , в почва ли да го бодна, да поливам ли често?

# 637
Здравейте!
 На източен балкон имам китайска (японска)роза, копривка и мушкато. Дали трябва вече да ги прибирам вътре?

# 638
  • Варна
За мушкатото определено е рано. За другите не съм сигурна, но мисля, че все още дните са достатъчно топли.

# 639
  • на североизток от Рая
Здравейте!
 На източен балкон имам китайска (японска)роза, копривка и мушкато. Дали трябва вече да ги прибирам вътре?

Аз си прибирам цветята от терасата чак в края на октомври. Терасата ми е северна, доста е студено сутрин, но цветята издържат на температура 12-15 градуса навън. Това са ми наблюденията. Чудя се и се мая кое къде ще прибирам. Днес една позната ми каза, че държи сакъзчетата си в мазата. Дали да не пробвам тази година и аз. Миналата зима ги държах на тавана, но доста изгубих по незнайни причини. Затова отсега умувам как да постъпя. newsm78

Орхидеята ми пуска нещо като зеленикава пъпчица долу в основата, почти в корите. Възможно ли е да е цветонос. Толкова ще се зарадвам ако е така. Simple Smile

Хубава вечер!  Hugаз съм гроги.  sleepuu

# 640
  • Варна
Нели, по-скоро е коренче Simple Smile Но не се тревожи, и цветоносите ще се появят, само да захладнее още малко. Моите също още се ослушват Crazy

# 641
Нели, такава ли?

Ако е такова е цветонос, ако е по-тъничко и по-издължено като това
е коренче Simple Smile

Бабата, която ми даде повечето чепки сакъзи и мушката също каза, че държи сакъзите в мазето.. опитай Simple Smile

# 642
  • на североизток от Рая
  Уф, коренче е...Знаех си. Но ще чакам и цветонос, крайно време е да се отчетат вече.

Добро утро!  Hug

Тази седмица в Кауфланд ще има орхидеи по 15 лв. Чудя се дали да не взема една за щерката, че скоро е рожденичка. Че и моят РД наближава.  Blush

При нас е толкова мрачно, почти тъмно. Дали ще вали?

Хубав ден на всички!   bouquet

# 643
Здравейте цветарки само ви чета че хем нямам време да пиша хем нямам и с какво да се хваля. Само че сега не издържах и ще се включа нели,буболече какво е туй чудо на снимките и във какво е насадено преди време някой показа нещо подобно аз питах какво е но никои не ми каза BlushИначе при мен нищо ново освен това че си боцнах в саксия няколко коренчета джоджен и се надявам да се хванат както и че засях семенца от босилек ама и там дали ще стане нещо newsm78 ще видим ако стане много ще се радвам

# 644
  • Gone with the wind
Попи, това е орхидея фаленопсис. Насадена е в кори,  тъй като е епифилум няма да преживее в нормална почва

Общи условия

Активация на акаунт