Цветята носят радост на душата

• 57 000
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета има страхотни цветя и в ИКЕА,аз съм там на каса и като видя цветя направо занемявам,но за сега нямам време да купува.Има орхидей по 15лв,драцените са по 3лв,имам и много красиво цъфнали кактуси...Аз да попитам имам гуцмания която има 3 голями издънки още от пролетта,да ги отделя ли вече или да ги оставя и зимата да са заедно?

# 646
  • Gone with the wind
Остави издънките - трябва да станат поне на 1/2 или1/3 от големината на майчиното растение, за да ги отделиш. Ако не ги отделиш даже май е по-добре.
За цветята в икеа - кактусите наистина са страхотни, но само кактуси ми трябват  Blush и лудостта ще стане пълна  Mr. Green Харесах си един уникален оранжево-кафяв фал, но беше "само" 30лв - бил от големите, т.е с два цветеноса. Останалите са съвсем стандартни разцветки /разбирайте имам такива/  Laughing.

# 647
  • София
Аз каланхоетата вчера ги прибрах вече вътре. вечер падат много температурите и май им е студено. Сбръчкаха се и нямат онзи опънат вид. Доста ги и подрязах и боцнах издънките, та ...каланхое да искаш при мен Simple Smile))
Сакъзите и майка си ги държи в мазето. Ама ние мазе нямаме... Rolling Eyes

# 648
  • Варна - Черна гора
Момичета, моля ви за съвет!
Цяло лято се боря с едни ръждиви паячета по мини розичките. До скоро пръсках и поливах с 1% р-р на талстар. Ефект - нулев. Листата пожълтяват и окапват. НО  Naughty розичките се борят за живот и изкарват нови листа, които в последствие се заразяват. Сега направих 2% р-р пак на талстар. Притесняваме, че скоро трябва да прибирам цветята от откритата тераса  и не искам да заразя всичките си цветя.

# 649
Аз скоро споменах, ама пак да си кажа, че разни гадини, плъзващи периодично по цветенцата ми, ги моря с дом.ракия - сипвам си в шише с пулверизатор и пръскам яко.

---
Живото ми камъче умря Sad Последната ми надежда за мадагаскарската палма също е тръгнала натам... Sad

# 650
  • Бургас
То и аз проблем и явно е не от скоро  обаче като почнаха да ми съхнат листата и ги прегледах,забелязах много фини паяжини .На хибискуса имах и въшки ,пръсках с отвара от лайка и избягаха само въшките.
Другата гадина явно е микроскопична,но днес мярнах много миниатюрно паяче и предполагам ,че е вид акар.
Та понеже от 30 саксии не видях от въпросната паяжина само на 4-5 днес направих един тур и открих само на едно място пръскало.
Детрал препарат за пръскане против разни гадини и опръсках засега 3-4 които са на терасата ,утре ще видя в какво състояние са и почвам и другите.Явно трябва да карам наред.Притесняваме само да не повредя нещо цветята ама иначе пък ще бъдат изядени.
Ако някой е ползвал препарата ще се радвам да сподели преди да съм оплескала нещата ,въпреки ,че по зле едва ли може ooooh!

# 651
  • ГОре на черешата...
Ето и мен, слад кратка морска почивка.
Идвам да ви покажа каква красива китайка видях пред едно заведение в Морската градина във Варна - ако знаете как ме сърбяха ръцете да си чупна, ама ме досрамя Embarassed...ще има да си въздишам цяла зима по нея Tired...

# 652
Притежателката на всичко това http://uravnenie.snimka.bg/flowers/cvetyata-mi.559929.21989867.big случайно да е сред нас?!  Shocked

# 653
  • София
И аз се оцъклих на тези красоти...Едно е сигурно - живее край морето и няма малки помощници като моя малкия Simple Smile

# 654
Целия албум е..  newsm53 думи нямам!
Където и да живее и която и да е.. поздравления и... надявам се един ден и аз да мога да се похваля с такъв албум!  Praynig

# 655
  • Gone with the wind
Притежателката на всичко това е невероятна шматка  Heart Eyes, която ми е много присърце  Laughing
Голяма е скица и цветовъдството й идва отръки. Доника, нейното помощниче вече е поотраснало  Wink
Буболече, за да се похвалиш с такъв албум ти трябва място, много място, ужасно много място, та - искрено ти желая скоро да се случи  Heart Eyes
ПС - точно днес съм приготвила едно пакетче за нея  да й го пратя Laughing
ПС2 Нели, моля за адрес, че някъде съм го затрила  Embarassed

# 656
Ами аз мястото визирах  Rolling Eyes Благодаря! Дори да не е скоро искам и вярвам, че ще се случи! Heart Eyes

Да я поздравиш от мен.. Heart Eyes и да ми накърши теменужки Joy

# 657
  • Gone with the wind
А, Буболече, не съм те разбрала  Embarassed
Мислех, че говориш за видовото разнообразие, за което пък е нужно време - веднъж да го набавиш, втори път да се грижиш за него, а с две малечки времето ти съвсем е кът. Затова добавих и пространството  Laughing
Ще й предам поздравите ти, а за нуЖките - изчакай малко , сега съм заложила едни интересни листенца и ако вземат, че вържат ще има бебета и за теб   Wink

# 658
Имам нужда от съвет. Начупих малко от кралското мушкато и директно го набучках в саксии. Но днес като ги поливах и що да видя, тази част, която е почвата е изгнила. Извадих всичко и го накиснах във вода до довечера. И сега се чудя какво да правя. Как да го вкореня това мушкато? newsm78

# 659
Охааа, Ку4о!  Hug

Аз насадих 3 коренчета от една приятелка /беше скубала от нейните, не ми чупна листенце/.. Вече повече от седмица мина и не са повехнали или нещо.. на едното имаше пъпка и почти се е отворила, но е доста деформирана.. Да ги броя ли за прихванати вече?

Сега.. да ви се похваля какво отгледах! ЛИЧНО! Ще стане човек от мене!  Laughing

Двете резничета бенджамин сякаш чакаха пресаждането... всички светли листа са от последната седмица..

Въобще не очаквах да расте така бързо... Shocked

И да ви покажа докъде стигнах в боя с цикламите.. Една загубих тотално

Тези.. ги присадих и изнесох на балкона... Нощес на студ, през деня се припичат на слънце.. и  сякаш се позакрепиха.. Пак едната беше по-зле, то си личи..

Детелината.. огромна ми се вижда.. не знам какви са й обичайните размери, ама..

А това беше началото..

Хапя, аз директно набучих в земята.. хвана се сякаш Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт