За красотата и отношението на околните

• 22 944
  • 572
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Много съм се замисляла.
Вярно няма жена, която да не смята, че е красива...най-красивата, всъщност.
Което пък доста често води до заблуда относно причината за проблемите й с отношението на околните.
Тя мисли, че такива има, защото ТЯ е красива, пък ТЕ са злобари и й завиждат, подливат й вода, съскат и т.н.
Пък в действителност ТЯ просто е хладна, нечаровна, може би дори високомерна... Grinning

Та...не знам колко е важно да сме красиви, но е пъти по-важно да сме чаровни и усмихнати.

# 556
Много съм се замисляла.
Вярно няма жена, която да не смята, че е красива...най-красивата, всъщност.

О, има и то доста. Дори са болшинството според мен. Не знам от скромност ли, от друго ли, но много жени се подценяват. Опитай да направиш комплимент на една жена  за косата - веднага казва: о ,не, не, не съм толкова хубава qне , нищо особено не ми е прическата . Rolling Eyes

# 557
  • Пазете Гор
... нищо особено не ми е прическата . Rolling Eyes

Просто иска да споменеш нещо за грима или блузата, или за краката, ако сте по-напреднали в сближаването. Ама хайде, да не споделям тънкости. 
Знаете ли, отскоро почнах нова работа, която не ми харесва. Работата също не ме харесва. Сега вече твърдо съм решен да оправдавам всичките си практически сигурни бъдещи неуспехи с неземния си сексапил. Wink

# 558
  • София
Е, хубава работа.
Ако отскоро си я започнал тази нова работа, дай си време за адаптация, която е поне 6 месеца.
След това ще можеш да направиш реална преценка харесваш ли я, или не.
И, между другото, ако наистина тогава не я харесваш, а и тя не те харесва теб, потърси си нова.

# 559
  • Пазете Гор
Права си, но съвсем в друг смисъл споменах това, на шега дори. Настрана моята работа, да видим пречи ли красотата.

# 560
  • Бургас
И пречи, и помага .
Понякога отношението, наречено "женска злоба" ми идва в повече.  Tired

# 561
  • София
И пречи, и помага .
Понякога отношението, наречено "женска злоба" ми идва в повече.  Tired

Ето за това говоря. Моля, виж горното ми изказване.

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 15:22 от Малка меца

# 562
Хората са различни, с различни критерии за красота и всеки възприема красивите хора по различен, свой си начин.
У едни красотата предизвиква възхищение, радост, удоволствие и желание за общуване с "красивия" човек.
У други красотата предизвиква завист, подмолно и подло отношение, желание подлеят вода на "красивия" човек и т.н.
Но точно, поради факта, че за някои красотата е едно, а за други - друго, има някакъв баланс. Т.е. да си красив може да бъде едновременно, както страхотно и това да ти помага, така и като проклятие и на места даже да пречи...
Сигурна съм, че няма човек, който да не е изпитвал и двата вида отношение върху себе си, независимо колко красив и според чии критерии е...

# 563
  • София
Абсолютно има и позитиви, никой не го отрича.
И в крайна сметка, с удоволствие ги използват.

# 564
Малка меца няма какво да я караш да ти чете постовете, по-добре си кажи направо коя по-красива от тебе те ядоса така

# 565
Малка меца няма какво да я караш да ти чете постовете, по-добре си кажи направо коя по-красива от тебе те ядоса така
Или направо я покажи, Меца Mr. Green. Nesiha вади метъра и почва да мери пропорциите - разстояние от рамо да рамо, от брадичка до чело и т.н нама как да не и намериме отклонение от идеала Grinning

# 566
 Grinning метъра И кантара   Laughing

# 567
  • Бургас
Меца, хем съм красива, хем чаровна, хем усмихната, хем НЕнадута!  Wink Laughing

П.С. пък и скромна  Embarassed

# 568
Меца, хем съм красива, хем чаровна, хем усмихната, хем НЕнадута!  Wink Laughing

П.С. пък и скромна  Embarassed
Форума на думи не вярва Naughty. Да видим дай Grinning

# 569
  • София
Меца, хем съм красива, хем чаровна, хем усмихната, хем НЕнадута!  Wink Laughing

П.С. пък и скромна  Embarassed
Форума на думи не вярва Naughty. Да видим дай Grinning

Peace

Мила Млечка, аз доста често си мисля именно това, което и ти.
Че имам проблеми с околните, защото съм красива, интелигентна, от сой, с добро образование, етсетера.
Пък те злобни!

Обаче! Понеже се опитвам да имам и чувство за справедливост, разсъждавам от няколко гледни точки и заключавам, че понякога не просто неземната ми красота бърка в очите на околните, а и дистанцираното ми поведение, плюс евентуално и щипка надменност, плюс още кой знае какво.  Та затова ти препоръчвах да премислиш и да не отдаваш винаги всичко на "женската злоба". От личен опит и напълно добронамерено.

А непрекъснатото повтаряне "колко съм красива" говори за комплекс, според мен. Пак от собствен опит говоря Laughing

Общи условия

Активация на акаунт