За красотата и отношението на околните

• 23 075
  • 572
  •   1
Отговори
# 165
  • Насред хаоса
Не мога да разбера какво сте зачакали мъжете да ви оценят дали сте красиви или умни. Процента на умни мъже не е чак толкова висок, на красивите пък е направо нищожен.

#Cussing out
Laughing Laughing Що се нервиш, Лаб? Знаеш ли защо един мъж не може да е едновременно красив и умен? Щото тогава ще е жена.  Mr. Green Joy

# 166
Вие познавате ли глупави хора ? Ама в истинския смисъл на думата, не невъзпитан, дребнав, нелюбезен, нахален, мързелив, нечистоплътен, повърхностен, безотговорен и т.н., а точно глупав ?
Аз не познавам всъщност. Нито мъж, нито жена. С недостатъци като горните познавам много хора, но те всъщност не са глупави.
Кое прави човек глупав ?
Ако една жена е добър адвокат примерно, има успехи в работата си значи демонстрира ума си и т.н. но същевременно позволява на мъжа си да я тормози т.е. постъпва глупаво, тогава тя глупава или умна е ?
Същите тези "кифли" дето срещу секс получават облаги и мислят само за последната ноктопластика, всъщност не са глупави, много умно се продават. Изборът им да се продават си е съвсем разумно направен от тях самите, виждат с какво разполагат и преценяват, че това може да струва пари.

# 167
  • Пазете Гор
Форест гъмп си каза: stupid is as stupid does.

Същите тези "кифли" дето срещу секс получават облаги и мислят само за последната ноктопластика, всъщност не са глупави, много умно се продават. ...
Ама наистина ли го намирате за умно?

# 168
  • Бургас
rosy_bosy , аз глупостта я свързвам с крайна форма на наивност и неадекватност към реалността, неразбиране на нещата, пълна липса на реална преценка. Познавам високообразована и много четяща жена, която обаче няма никаква идея от това какви са хората, сляпа е за много неща, всеки може да я прецака, ако малко се понапъне. Затова, от тази гледна точка, тя е глупава.
А иначе в случая за красотата и глупостта/ума. Аз би предпочела понятията красота и интелигентност. Доколкото интелигенстността обхваща по-широк кръг умения. В този аспект мога да кажа, че не познавам красиви и прости жени. Красиви и интелигентни обаче - да. Само едно много хубаво момиче имаше в обкръжението ми, което беше с по-ограничени възможности за заучаване, просто зубреше. Но затова пък беше много мила и сензитивна. И чудесен събеседник.

# 169

Кое прави човек глупав ?

Най вече проявите и делата...и най умният постъпва глупаво..никой не е застрахован!!!! Peace
Неслучайно казват, че глупостта ходи по хората.

# 170
Светкавица, ооо, благодаря ти много. ) Но...аз лично далеч не се определям като класическа красавица. )
Просто...абе симпатична съм, така да го кажем. Simple Smile

Стига де, няма начин да не знаеш, че си красива!Симпатична е твърде скромно казано!

# 171
Ума, също като красотата е относително понятие. )
Може да се измерва с определени средства и начини, но те пак не са достатъчно добри.
Дори прословутите тестове за интелигентност не са мерило за това дали един човек е интелигентен, или не.

Светкавица, е, лично за себе си да, приемам се донякъде за красива. ) Но...не съм убедена, че така го определят и всички, които ме виждат и познават.
Не съм от хората които заявяват - вижте ме, аз съм страхотна. )

А по повод красотата, тя също може да се манипулира с достатъчно средства и умения.
Имах позната, която винаги изглеждаше страхотно. Грим, прическа и т.н.
Един ден обаче се наложи да отида до тях и да я изчакам. И...каква беше изненадата ми, когато отвори вратата. В първите секунди се замислих дали не съм сгрешила апартамента. ) Това момиче изглеждаше по доста по-различен начин и определено не толкова красива.

А изобщо пък не искам да отварям дума за професионална фотография, сесии, реклами. Дори в последно време има 2забранени реклами на продукти, тъй като не представят действително жените и са използвани твърде много фотошоп и специални ефекти. )

# 172
Вие познавате ли глупави хора ?
Първо да уточня какво разбирам под "глупав" - такъв с коефициент на интелигентност под средната, бавнозагреваещ, на който му липсва съобразителност и умения за абстрактно мислене/анализ, синтез, обобщение и тъй нататък/. Да, познавам такива хора. Даже работя с някои такива.  Laughing Изисква се много търпение в работата с тях, понякога направо се чувствам изцедена след такъв близък контакт.

# 173
Ума, също като красотата е относително понятие. )
Може да се измерва с определени средства и начини, но те пак не са достатъчно добри.
Дори прословутите тестове за интелигентност не са мерило за това дали един човек е интелигентен, или не.

Eстествено, че са. Ти сега с един пост в бг-мамма разби вековни постижения на науката и учените  Mr. Green
Съвсем отделен е въпросът, че има различни видове интелигенстност, вкл. емоционална, и всеки от тях подпомага успеха в различна област на изява.
Едно от първите неща, които ти казват, когато се явявап на такъв тест, е че високите резултати не ти гарантират житейски или професионален успех. Дори напротив, най успелите хора в този смисъл са тези с резултати малко над средните, 60-70%, същото е и за академичния успех- 4.50-5.50.

# 174
Абе аз да ви кажа, в тестовете за интелигентност които съм решавала така от любопитство, се провалям. Не събирам голям брой точки. Но пък в живота  успявам...как става това Thinking

# 175
Абе аз да ви кажа, в тестовете за интелигентност които съм решавала така от любопитство, се провалям. Не събирам голям брой точки. Но пък в живота  успявам...как става това Thinking

Забрави ли, че си красива  Joy Joy Joy

# 176
Е, нали не  е достатъчно красотата Wink. А и в тези тестове някакви логически и математически задачи, а мене по точните науки хич ме няма. С математика съм много зле. Отдават ми се хуманитарни науки, чужди езици....

# 177
Шанталче, и аз така.. Joy hahaha

# 178
Е, нали не  е достатъчно красотата Wink. А и в тези тестове някакви логически и математически задачи, а мене по точните науки хич ме няма. С математика съм много зле. Отдават ми се хуманитарни науки, чужди езици....

А, в това пък съм убедена  Joy

Ти, ако работеше - можеше и да разбереш дали само с красота не стига, ама в твоя случай - за какво точно ти е ум?

# 179
  • Бургас
А и в тези тестове някакви логически и математически задачи, а мене по точните науки хич ме няма. С математика съм много зле. Отдават ми се хуманитарни науки, чужди езици....

Именно. Повечето тестове далеч не обхващат прилично капацитета от умения на индивида. Залагат на логическото мислене и дотам. Един мой близък - високообразован и изключително интелигентен музикант, диригент едва реши Рейвън.

Общи условия

Активация на акаунт