134 Американки-весели, игриви, готвят отрочетата мързеливи за Айви Лийг!

• 32 783
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Бубе, и нас ни подбъзваш, а? Mr. Green

# 571
Ако не се лъжа, CHI съм виждала в Target, Walmart, Walgreens, предполагам във всеки стор от този тип ще ги има.
За козметиката, за която Аталанта пита, нищо не мога да кажа.

# 572
  • Boston, MA
Наздраве, Цоне!  Hug

# 573
ЧРД на хубава София! Heart Eyes Все така чаровна да е! Целувки от нас.
Цоне, честито на теб и Д. Hug

Честит РД и на Ели! Здрава и засмяна!

Земетресението в Б&Н не го усетихме, може книгите да изолират. Laughing

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 23:11 от benson10

# 574
Бенс, много гушки  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

За интересуващите се- ето това ми отговориха от консулския отдел в ЛА, относно издаване на ЕГН. Задаох доста въпроси и са много експедитивни:

"Уважаема г-жо, американският акт за раждане се снабдява с печат апостил от secretary of state . в  България се превежда от фирма с лиценз за преводи /списък с фирмите има на сайта на МВнР/. Преводът се заверява от МВнР и се внася в общината Ви по постоянен адрес. Там се пресъставя български акт за раждане с ЕГН!!"

Това си е сериозна разходка, а има и други задачки... да му мисли мама  Crazy

# 575
Ванх, ако можеш извади си ЕГН на детето чрез консулството. Тичането по бг учреждения ще ти стопи времето и нервите в Бг. Отне ни 2 седмици легализация на акта за раждане (10 работни дни), 1/2 ден висене в общината и правене на копия безбройни и безумни на разни документи и още месец проверки, простотии до излизането му. ЕГН го взе майка ми накрая с пълномощно, което също трябваше да вадя (хич не е евтино и е времеотнемащо).

# 576
Ванх, заверките в България можете просто да ги възложите на преводаческата фирма, има такъв комплект услуги. Става по-бързо и пести висене по опашки.

За апостила тук си провери дали щатът ти не прави заверки по пощата - от моите единият прави, изпраща се документът само, предварително се плаща и си го получаваш по пощата с печата.

# 577
Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 21:41 от Niki1

# 578
Ники, ами то легализацията е точно получаването на всички печати.  Thinking Вие какво още сте правили? Дава се на преводач документът с апостил, той превежда, той си го носи във Външно да му ударят печатите и марките, и ви го дава готов. То друго няма. И преводачите, понеже са на различен режим от граждани, минават по други опашки в учрежденията и става по-бързо и безболезнено от това сам да си го прави човек.

# 579
Ами Яна след като си взехме превода на акта за раждане, ходихме в общината. Там чаках да ме приемат, после да ми дадат списък с документите, на които им трябват (по няколко копия от всеки документ). Правиш копия, връщаш се пак да чакаш, за да ги дадеш. След това вадих пълномощно на майка ми да ги вземе (тук какво мотане беше не е истина просто. Уж са много, но си чакаш. Трябва да си с човека, на който вадиш). Ами утрепа ми деня, буквално. Знаеш в Бг как си броиш дните.

# 580
А, аз помислих, че освен легализацията нещо друго сте правили по акта за раждане вие, затова питам (има вариант само за превод да платите, а да си получите сами заверките от Външно, което е поне седмица висене). Тази част с общината няма как да я възложиш на друг, за съжаление. Иначе разбирам, да. Висенето по учреждения ми е кошмар на мен и никога нямам време да го свърша. За две седмици досега само паспорт съм успявала да подновя...

# 581
Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 21:41 от Niki1

# 582
Ники, да видя дали те разбрах правилно, че четох на скорост? Първо трябва да се регистрира брака и след това мога да извадя ЕГН ч/з консулството тук??? Хъм, тя не ми даде никакъв тип, че може и от тук, странно. Пак ще питам. Благодаря ви момичета, заболя ме главата  Crazy

# 583
Апостила е $20 и е отнема 5- 10 дни обикновена поръчка. Мога и да го преведа в Карсън Сити си имат официален преводач от/на БГ. Майко мила, защо ли се замислих.... сега отивам да ровя за регистрацията на брака....отиде ми деня  Mr. Green

# 584
Ванх, преводите тук са доста по-скъпи, отколкото в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт