ТОЙ имал син на 3 години...

• 16 154
  • 214
  •   1
Отговори
# 90
Не, не знае. Като гледам е склонен все още и на двата варианта, май сега зависи от упорството на жената. Тъпа работа.
Пък за комуникация - как няма да се налага, тя да не би да спре да му звъни, да не би да си залепва устата - той като ходи да види детето...Ей като пишете такива...

# 91
Все повече се уверявам че тази жена има сериозни психически проблеми, и ако този мъж сега и се върже на многобройните и изнудвания, живота му ще си превърне в АД.

# 92
Не, не знае. Като гледам е склонен все още и на двата варианта, май сега зависи от упорството на жената.
Ами може би е добре ,например ,за една седмица да спре да комуникира с нея.....да не й вдига телефона...
Просто да си даде време да помисли сериозно какво точно иска....дали може да живее с нея....да може да претегли всички плюсове и минуси,без тя денонощно да му каканиже на главата.
Ако реши обаче,че иска да вижда детето си ,но не иска живот с нея,така или иначе ,не виждам как ще уреди това без адвокат и съд.
От това,което пишеш за нея ,едва ли ще стигнат до съгласие....

# 93
Е, не ми се в ярва ей така изведнъж да иска да живее с детето сам, та той не го познава, не познава и чувството какво е да си баща. По-скоро е уплашен. И несигурен.

# 94
happy mama ,
Не ми прилича на клюки тази тема, ами на голяма човешка драма.
А на клюки може да се дразни този, за когото се отнасят! 

Хахах, как ме разконспирира само. Аз съм въпросната жена и сега много ме е яд, че ме коментирате..

Joy Joy Joy

Боже, какво ли още може да се чуе в този форум....  ooooh!
Темата няма с какво да ме подразни. Удивлява ме....
Имам дежа вю със съседките пред блока на баба ми, само че в модерен е-Вариант.

# 95
Явно те влекат такива истории и теб, изписа доста по темата.

# 96
Еееееееееее, Роси  Stop
Допълнението към поста ти е доста крайно някак...

Защо да не се сближи? Защо да не го заобича? Нима осиновените деца - никога не биват заобичвани? Стига....

Вили, ама осиномямавето е по твое желание, не ти е натресено, аз имам предвид, че детето му е някак насилствано влязло в живота, за това е виновна майката, и все ти остава гадничкото усещане колко си прецакан. Разбира се, те може и да се сближат, но го има и този момент.
В никой друг случай не би го имало това - ако е дете на новата му приятелка, ако е осиновено, ако е дете на приятелско семейство, все има инициатива от страна на човека за да влезе това дете в живота му, а в тоя случай ...

# 97
Бърди, Вили, вижте за какво говоря, ще ви дам един пример:
Детето ми сега е на 3 години. Не е особено близък с леля си /сестра ми/, тя се държи с него много добре, той знае че това е леля му, но се виждат долу горе 2 пъти месечно. Същевременно е много близък със съседката, която му е никаква, но я вижда ежедневно. Нито се държи различно от сестра ми, нито нищо, просто я вижда често.
Разбирате ли ?
За да се сближиш с едно дете, трябва да си близо до него, ежедневно, често, не 2 пъти месечно. Или да си бил близък в някакъв период от живота му и вече само да поддържаш близостта си 2 пъти месечно.
Имали ли сте приятели, с които винаги сте се виждали 2 пъти месечно ? Как точно се сближихте тогава ?
Ако този мъж иска да се сближи с детето, ще трябва да се виждат често, поне за един период от време, а как ще реагира новата приятелка на това ?
Да ходи 1 път седмично да го види също е вариант, но това не е сближаване, просто някакъв опит за общуване.
Това имам предвид.

# 98
  • София
Роси, аз не споря, че ще е трудно този човек да се сближи с детето си. Ама изобщо не споря.
Казвам само, че е абсурдно за мен да си помисля, че човек в такава ситуация няма да пожелае да се сближи и погрижи за детето си само защото са минали някакви 3 години. 3 години са нищо на фона на цял човешки живот, нали така.

# 99
За желанието да, просто ме съмнява резултата  Peace
И доколко е удачно за детето един човек, непознат да се появява периодично, и да се виждат за по час два. Той казва: "Аз съм баща ти", за детето това е дума празна от съдържание или по - скоро друг човек познава като баща.

# 100
  • Бургас
rosy_bosy , моето дете вижда леля си веднъж на няколко месеца - сега е четиригодишно и постоянно говори за нея - чуват се по телефона и само ме пита кога ще дойде леля (тя е в София). Моята леля я е виждало само веднъж (живее в чужбина), когато стана на 2 годинки и още я помни.
Родителите ми са на 700 км, сега се видяхме за две седмици, след като преди това не се бяхме виждали от година. Скайп, постоянни телефони разговори и Марина тази година, като отидохме, се държеше така все едно всеки ден е с тях. Лесно е да спечелиш доверието и обичта на едно дете, стига да го искаш и стига то да усети, че и ти изпитваш това към него. И не е нужно всеки ден да висиш на главата му, за да се привърже към теб.  Peace

# 101
  • София
Е как те съмнява резултата??? Мислиш, че човек не може да се сближи с 3-годишното си дете???
Ти пък ти Simple Smile

# 102
Юличка, а когато  е идвала сестра ти у вас, за колко време гостува ? Едва ли е било за час и да си тръгва.
Помненето и близостта са различни неща все пак.
Скайпа и телефона пак са си общуване.
Не е същото когато един непознат опитва да влезе в живота на едно 3 годишно дете. Още повече когато усеща настроенията между майка му и мъжа, който му е баща.
Бърди, ами всъщност да, така мисля.
Може и да не съм права.

# 103
Един мъж не може да бъде накаран да влезе в бащинство.Какво като знае за детето си.Ми много му е добре,че има кой да го гледа,той не е пряко засегнат.Няма да се буди нощен и да гушка,няма да купува лекарства нито да чете приказки.....

Не знам кой аспект на бащинството визираш, но от чисто юридическа гледна точка, един мъж може да бъде накаран да "влезне в бащинство", детето да носи фамилията му, да е задължен да заплаща издръжка, да бъде наследен от детето си и т.н. Ако визираш, обаче факта, че баща насила не се става и дори и баща-биологичен и по закон, същия наистина не може насила да бъде задължен да обича детето си, да му помага извън издръжката(ако изобщо я плаща и нея), да се грижи за него и да изпитва топли бащински и човешки чувства...да поддържа контакт и да общува с детето си....

# 104
  • В градината...
Общувам с доста по-възрастна от мен жена, та какви подобни истории съм чувла...

Общи условия

Активация на акаунт