Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 046
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
да, точно за рак става въпрос.Досега 2 пъти съм се молела някой да умре по-бързо....

# 121
Честит Рожден Ден на двете пораснали момичета на видните ни съфорумки! Все така да бъдат гордост на майките си, да са здрави и разумни!

Любс, стискам палци за новата работа Praynig

Ники, и на теб успех  Peace

Люспе, много се смях на "Мисиз Люспа от Лондон" Simple Smile. На вас сигурно не ви е било смешно, но с твоя талант да разказваш образно, просто ме заболя стомаха да се хиля Simple Smile

Ясмин, дано скоро се разсеят тревогите ти и нещата да се поуспокоят Praynig. Само мога да предполагам как се чувстваш. За съжаление мога да предложа само виртуална подкрепа. Надявам се със съпруга ти скоро да сте заедно и се моля нещата в Сирия и навсякъде по света да се нормализират. Светът наистина полудя и се чудя как е възможно хората да не забелязват накъде сме се запътили Sad

Шило, за храненето и аз съм на мнението на Айа и Ники. Мисля си, че с това настояване няма да прояде, а само ще засилиш отвращението й към храната. Остави майка ти и баба ти да си говорят и послушай мъжа си Simple Smile. Нека няколко дни да яде колкото и когато поиска. Щом плаче от столчето за хранене и от паничките, явно наистина нещата са отишли доста далеч. Моите и двамата са като племенника на Айа. Могат да ядат по 24 часа в денонощието. Този вариант също не е добър. Дори, да си призная, предпочитам да бяха злояди, вместо да крия храна и да се карам че се тъпчат, а те да ме гледат жално с огромни очи, все едно три дни са седели гладни. Ако нямаше последици за килограмите и зравето им, щях да ги оставя, обаче големият е с наднормено тегло, а аз винаги съм се втрисала от тлъсти деца. Докато още нямах дете, се чудех на майките на такива деца, как са могли да ги изпуснат до такава степен. Сега с мойте камъни, по мойта глава, изясни ми се как става номера ooooh!

За смъртта мисля постоянно. Такава съм си от малка. Изпитвам панически ужас да не загубя близките си. До такава степен, че си мисля, че съм за психоаналитик. За себе си и за близките си знам, че не си пожелавам внезапна смърт. Твърде голям шок е за тези, които остават, твърде неща остават неизказани да тежат. А докато пиша това, слушам кукумявката, която ме побърква от един месец по цяла нощ, и която май само аз чувам Crazy. Поне мъжът ми твърди, че досега не я е чул нито веднъж.

# 122
  • София
Лелеее, за сетен път си казвам, че трябва редовно да чета, а не по 5-6 страници накуп, защото така ще забравя половината си мисли за споделяне.. EmbarassedИ все пак ще се пробвам в някакъв хронологичен ред да се изкажа.
1. Малко закъсняла честитка за РД на принцесата на Уго.   bouquet Да е жива и здрава, много щастлива, да следва мечтите си и да ги сбъдва с лекота!Време е за смях на мой гръб .Разговарях с Уго на скайпа, разпитвах я какво ли не за обстановката около тях, уверих се, че са наред и прочие..После станах да видя какво правят съмнително утихналите 3 лъвици. Е,разбира се,  бели правеха и за да ми замажат очите ме попитаха дали съм се сетила, че днес заедно с каката рожден ден празнува и майката на една моя приятелка.Целяха да отколонят темата. Е, да де, но постигнаха друго, понеже  това тяхно питане събуди в дървената ми глава спомена, че една българо-сирийска чаровница също има РД.Беж обратно към компа, ама Уго вече не беше на линия.. EmbarassedДруго щеше да е, ако навреме бях влязла в темата.Нямаше така да се посрамя.Но вие си ме знаете като лека откачалка  и ще ми простите, в частност Уго.
2.Благодарности на всички за хубавите пожелания послучай рождения ден на моята девойка.Голям келепир, добрахме се вече до възрастта за лична карта. Mr. GreenДнес ги водих на Коколандия с познато детенце,откарахме там до 19,30 в непрекъснато кръстосване и висене по въжетата, после се мотахме порядъчно  из Борисовата градина,но като почна да се стъмва, забегнахме оттам, че ни подгони шубето.  А накрая поседнахме на едно заведение да хапнем. GrinningИ се прибрахме сигурно към 11.За черешка на тортата, рожденничката я изби на някакви прочувствени слова.Но така е в пубертета. Заяви ми, че се чувствала безкрайно богата, защото в рамките на един ден получила на скайп, във фейса и по телефона десетки поздравления от приятели.Болшинството били понастоящем  извън София, затова оценявала факта, че  са отделили от времето си да й честитят. Mr. GreenЗамъкна ме до лаптопа да ми покаже ,че имала поздрави и от две йордански тийнейджърки, които по време на миналогодишния ни престой в Аман добави към абонатите си.
3.Любс, пожелания за успешно преминаване и на втория етап от интервюто.Дано те назначат на това място!  bouquet
4.Мисиз Люспа, оправете  си алармата и ако сте легнали, нека ви събудят с високоговорител навреме, предполагам до тогава ще съм постнала успешно закъснялата почерпка.А трябва да сте точна, че гладуващи в този  период има много и почерпката бързо ще се разграби. Което ми напомня нещо, което може би съм ви казвала.Но както се видя от  "слонската " ми памет по отношение щерката на Чавес, явно съм почнала да склерозирам.Та ако се повтарям, извинете ме.Миналата година, нали не понасям жегите, излизах в двора в Аман към 12 часа вечерта и откарвах там до напапкването, след което лягах и къртех  непробудно до 2-3 часа на обяд.Съседът, един много приятен възрастен човечец, с готино чувство за хумор, явно ме е виждал през прозореца как виса с лаптопчето навън посред нощите.Една ранна утрин ме попита не ме ли е страх, все пак всичко живо нощем  спи.Аз му казах не и той тогава на шега ми отговори, че поне това си неспане съм можела да оползотворя така, че да си докарам финанси.Попитах го как, а той ми отговори - като се хванеш на работа, с длъжността на този, не му помня името, който рано сутрин по време на Рамадана, с инструмент , подобен на чинели,обикаля улиците и пробужда хората като алармата на Люспата.Само че не за да гонят самолет,  а като  шанс да се излюпат  и  да хапнат нещичко. PeaceТа затова  нека Люспова си представи, че съм с тези чинели в ръка, че съм на нейната улица в подходящото като час време и че даже й нося хапването.То не е  традиционното за целта, но понеже трябва да е и закъсняла почерпка, надявам се ще го приеме.
http://gotvarski.com/wp-content/uploads/2011/08/shokoladova-torta.jpg торта
http://log.bg/users_images/75/75510.jpg фрешове
http://media.snimka.bg/4903/016061768.jpg соленки
5.Астарта,не съм виждала скоро Илия.Но на мен ми изглеждаше просто  приятно закръгленичко детенце, далеч от грозното понятие тлъсто, с което си го охарактеризирала. NaughtyЗа смъртта не ми се говори, аз имам страхове други.
6.Амал, как минаха имунизациите?И близначките трябва да ги водя на манту, но да видим кога.
7.Ясмин, хареса ми съпоставаката Карумче-Елма по отношение на самостоятелното им  хранене и вечно прецаканата им мама.От сърце пожелавам в най-скоро време четиримата да сте заедно, щастливи и спокойни.
9.Айа,следващия път сменяш книжката с арабска,та и ти да си в крак с навлизащата и по тези ширини арабска култура.Което ми напомня да те питам нещо.Предполагам, че покрай дипломната работа си натоварена и курсът по арабски временно не е на дневен ред.Или си казвала нещо по темата, а аз пак съм склерозирала....
10.Шило, остави го за малко детето, както ти е казал кюрдът .В жегата и на мен не винаги ми се яде, а аз съм единица мярка за лакомия и 24 часово нейно задоволяване. Като огладнее, ще си покаже и сама  и тогава ти ще се развихриш с лъжицата.
11.Ники, Люспата за почерпка гонеше мен, не теб. HugТи предполагам възприе Никсето като галено име  на Ники, ама то си беше камък само за мойта градина това - обръщение по име, русалка на немски.. Joy
12.Целувки на всички упоменати и неупоменати арабски хубавици.
Край на романа..за днес Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 02:13 от eine in Rente gegangene Nixe

# 123
Ааааа, това най го обичам, в късни доби да цъкна на любимата тема и да видя пространните писания на нашата разплута русалка в зелен бански. И хич няма нужда да светваш Никито кой съм гонила да черпи, колкото повече почерпка толкоз по-добре, няма да я върнем, я!

Шило, що тез мрачни мисли бе, дъщеричка като слънчице имаш да те радва, и един мъжага кюрдин кат' орел над тебе. Знам, че ме знаете като върл противник на фейсбука, но тъй като искам да кажа нещо мило на Шилото, ми се налага да си призная, че имам все пак акаунт там, от който шпионирам хората  отвреме навреме...та наскоро и разглеждах семейните снимки и се умилявах. Embarassed

Уго е правил опит и с мен да се свърже, но така и не разбрах какво тончо иска да ми каже, дано да са добре

А с полетите от/до Сирия има ли проблеми? Ясминке, твоят човек защо не се присъедини към вас, докато отмине (иншаллах) бурята? Извинявай, ако ми е тъп въпроса, или прекалено личен, но съм пропуснала ако си споменала нещо.

Любс, не съм забравила, че питаше за рецепта за фалуда. Както казах вариянтите са доста, но аз никога не съм правила и не мога да препоръчам, но ето тука две каки индийки показват единия от начините: http://www.youtube.com/watch?v=7GtDpQFbk14
Как мина интервюто?

Астарта, и на мен ми стана смешно като говориш за затлъстелите деца, виждала съм ги твоите на снимки като почна да пишеш тука, но  нямам подобни впечатления. A за кукумявката не се тревожи, едно време на село в плевнята ни живееше кукумявка и се обаждаше постоянно, ако суеверието беше вярно цялото село да беше измряло отдавна. Всъщност липсват ми тези звуци отдавна потънали в миналото, поне за мене.

Айа, добре звучи това за арабизирането на Германия, поне на фона на статията която четох днес за отношението към малцинствата там, по-точно за коментарите във форумите май беше.

Амалче, къде си, напоследък ми идваш малко...невзрачна с тези кратки постинги. Не си ли оправи лаптопа най-накрая?

Алвера, и ние имаме 'килер' под формата на цяла стая с натурии, за последната година три пъти съм го разчиствала и пренареждала, откъде се събират толкоз ненужди вещи не знам. А компоти от ягоди дали правихте да метнеш един насам, че са ми любими. Колко съм тъпа, то сега май не им е сезона.

Дзън-дзън, и аз се питам кой си. newsm78

Лека нощ

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 04:44 от Люспа

# 124
добро утро  Hug

Нексето, за съжаление изоставих арабския последната година и забелязвам, че почти забравих наученото  Confused В къщи като имаме арабски гости, почти нищо не разбирам, но се успокоявам, че проблемът може би идва и от факта, че идват от много различни страни и съответно всеки говори на своя диалект, а аз нали учех фусха (официалния арабски) и диалектите им само ме бъркат. Наскоро  бяхме в една мароканска пекарници и половинката говори с магазинера на фусха (защото иначе не могат да се разберат), е тогава почти всичко разбрах.  Flutter

Люспе, то и аз за това се зачудих в немски или арабски влак съм попаднала, наргилето е много популярно сред тийнейджърите, но музиката ме учуди. За отношението към малцинствата има разлика в ралзичните провинции, в източните съм чувала, че е много лошо положението - има голяма безработица, хората са бедни и изкарват гнева си върху различните от тях, но например в западната част, в големите градове положението е по-различно.
На мен друго ми прави впечатление, работила съм в 3 големи фирми и в нито една до сега не съм срещала нито един чернокож колега. Това ми се струва дори още по-притеснително, но не съм се задълбочавала да търся статистики или анализи на какво се дължи.

И аз обичам да гледам снимки и следя клюки във ФБ. Като ми “заври мозъкът“, това заедно с четенето на безсмислени теми в този форум (нашата разбира се не пада в тази категория) ми действат разтоварващо.  Crazy

# 125

За смъртта мисля постоянно. Такава съм си от малка. Изпитвам панически ужас да не загубя близките си. До такава степен, че си мисля, че съм за психоаналитик. За себе си и за близките си знам, че не си пожелавам внезапна смърт. Твърде голям шок е за тези, които остават, твърде неща остават неизказани да тежат. А докато пиша това, слушам кукумявката, която ме побърква от един месец по цяла нощ, и която май само аз чувам Crazy. Поне мъжът ми твърди, че досега не я е чул нито веднъж.

значи не съм единствена, пред очите ми все кървави картини, катастрофи, кво ли не, най-невероятни теории.
Тва с кукумявката не е верно  Mr. Green  На комина на комшиите се бяха завъдили 2-3,поне 10години си кукумявкаха , ама никой не умря от къщата  Mr. Green Гадното беше, 4е къщата им е по-ниска от нашата и щом влезнех в кенефа ония ми ти кукумявки се втрен4ваха в мен, те така си изглездат де, втрен4ено  Laughing А аз нали имам фобия от птици и все имах 4увството, 4е с клюновете ще разбият прозореца и ще ме атакуват.

Мисиз Люспа, не ти отива да се обръщат към теб така  Laughing  Звучи много старовремско, префурцунено и английско  Mr. Green  малко ми напомня за Лукчо, от "приклю4енията на Лукчо", ненавиждах тази кнога, без дори да съм я чела, беше любимата на брат ми, но мен само корицата й ме изкарваше извън релси  Laughing

# 126
Здравейте,принцеси!
Ех,много сте писали,не мога да смогна да чета.. ooooh!
На всички имали повод,ЧЕСТИТО!  bouquet Hug
Сядам за минутки да ви поздравя всички,да кажа,че не съм ви забравила,сещам се за вас..,но моето домочадие и секунда не оставят да си поема дъх.. Tired
От рано сутрин до късно вечер съм на крак и се разкъсвам м/у децата и домакинството,а да поседна е немислимо,да си почина-невъзможно.. NaughtyУжасно е,ни съм,ни спокойствие.. TiredАма,аз сега защо съм седнала да се жалвам?!? ThinkingНяма да мрънкам,че да не ви натоварвам.. BlushАз не постя тази година,че съм кърмачка,но съм съпричастна максимално с тежкия пост на хабибито.. Crossing ArmsСаид повече от 4 дена имаше много висока температура,само хленчеше и ревеше,не искаше да яде(не,че сега яде много,отказва да се храни),та благодарение на всичко това му избиха 2 зъба.. ooooh!,но ни разказа играта и денем,и нощем не спеше,само пищеше.. ooooh!Самар за сега си папка и спинка,но проклетите колики започнаха да я мъчат и с тях и аз се мъча,че глезанката се успокоява само като е гушната.. ooooh!
За ситуацията в Сирия-мога само да кажа,че се моля за всички хора и Бог да им е на помощ!
Ох,пак писнаха и двамата  ooooh! Tired Cry #Crazy

# 127
Здравейте, принцеси. Sunglasses Бори ме съвестта край забележката на Люспето, ама да се отчета, че пак увековечих нечии  Wink писания и стана интересна дискусия.   bouquet  bouquet Затова и ме няма. А освен това днес бях на гости на сватя Wink и си оправих най-сетне мрежата. Той проблемът съвсем лаишки - вместо истинската, въвеждам грешна парола (така съм я запомнила, грешно) в мрежата, ама не поглеждам листа с оригиналната парола, която си държа на 3 различни места, да не би да се затрие някога.  Laughing Rolling Eyes
Нощеска спах зле защото половинката си дойде от едно заведение до нас на един ливанец в мига, в който заспивах и край - до 3 часа не можах да заспя. И като ми и похърка няколко пъти ииииии.  #Cussing out

Люспе, и аз мислех че Никси е Ники, ама нищо де, то от повече глава не боли. Laughing

Ееее, Нексе, представих си те в ролята на мсхарати (ей, ама съм интелигентна:) и ми стана много смешно. Laughing Laughing Но пък би могла да си много полезна. Аз бих желала да не ми се спи по толкова много, дано като стана бабичка страдам от безсъние най-накрая.  Crossing Arms Добре сте си прекарали значи. Simple Smile

Астарта, таман се бях сетила за теб. Ооо, да не съм чула такива приказки за Илия. Детето сега расте, толкова е сладък. Пък и като спортуват децата, няма как да не са здрави, всеки със структурата си. Моят пък е много много клечав, а една негова съученичка му е като майка направо. Shocked Shocked Shocked Ох, и на мен ми минават все мисли за смъртта, до скоро моята не ме вълнуваше, не ме е било страх да умра, но откак имам двете чавета умирам от страх да не си замина. Но при мен си има и основания де, нали майка ми е починала като съм била малка, та този ми страх за загуба на близък си живее от памтивека в мен, сега вече подсилен и от страховете за собствената ми смърт.  Hug А кукумявките ми действат ужасяващо. Едно време до нас на дървото кряскаше някаква зловеща птица, майка казваше, че е какаряска? и ми беше много противно. И разните му там улулици, сови и т.н. По този повод да си кажа, че изчетох отново Емилиян станев, ей, как е описана природата само, имаме прекрасни писатели.   bouquet

Ами защо пък Уго да има Скайп, пък БГ мама да я няма? newsm78

Айа, как си съкровище? И аз така съм чувала, че Източната заради безработицата се прехвърля гнева върху емигрантите. newsm78 То май това си е някакъв закон, четох че в периоди на разцвет обществата са толерантни и обратното.  Peace

Шило, съчувствам ти и не мога да те позная, видя ли майчинството как променя? Аз днеска се скарах много с малката и един съсед младеж така ме гледаше, все едно съм луда, ама аз си и повиках, че я и шляпнах, защото все тича (нарочно) към улицата, после ухапа едно дете, с което си играят, питам я защо го ухапа, а тя ми вика - Ухапи ме. Shocked И освен това бута по-малките и като й казвам не ги бутай, те са малки, ми отговаря, Не са малки и хоп пак бутне някое. Без сили оставам с всеки ден.  Embarassed Ама иначе пред сватя почти не си показа рогата. Mr. Green

Така че Омче, разбирам те и ти съчувствам по 2. Hug

А Олди къде е, по кой край на света? Flutter

Ох, ще ви оставям, поздрави на всички, че трябва и да поспя преди утрешната бебешка психоатака. #Crazy

# 128
Хо-хо-хо, влизам за миг да видя как сте и изведнъж съзирам, че някой се е сетил и за мен  Blush Телепатия му се вика на това....новата тема не ми излиза в нови отговори и не съм ви чела изобщо, само на тази страница хвърлих едно око, но пък навреме  Mr. Green
Амал   Hug
Мамче на Саид и Самар, много те мисля и имам угризения, че не сме в София, да ти помагам малко...Имам слинг, който така и не ползвах, супер работа ще ти свърши с бебето...обаче едва след няколко седмици ще съм около вас евентуално  ooooh!
Никсе, много готино превъплъщение както винаги  Joy На немски можеш да се пишеш и Nixe ausser Dienst (a.D.) и пак ще си върнеш старата абревиатура в някаква степен  Laughing
Шилан, мернах, че се кахъриш за злоядството на детенце....знам, че е много изнервящо. Но се опитай да си спокойна, остави я да (не) яде каквото иска, да се успокои и тя. Ще прояде - в къща с храна никое дете няма да се остави да умре от глад  Peace Няма да е първото, оцеляло само на кърма след годинката.

Ние сме ок, вече сме с два зъба и половина  Joy Лятото го прекарахме основно в Гърция. Плажуваме редовно - Бека е като английската кралица - маха за поздрав на стари и млади, а с отбрани хора и се ръкува, децата направо ги прегръща, ако може да ги стигне. Влиза смело във водата, плацика се на воля. Бърбори постоянно. Сега е с баща си до магазина, затова аз ви оставям да изчистя малко. Ще се телепортираме днес малко до Банско и после - пак тук. Наесен - в Софето очаквам да се видим  Twisted Evil Ще ви държа под око и тук, де  Peace
Поздрави на всички и извинявайте, че не успях всеки да спомена поименно! Лек пост на постещите! Praynig

# 129
Zdraveite momi4eta,

pyrvo da se izvinq za mainunicata,no sam v edin klub  Grinning ,a sled tova da vi blagodarq za pojelaniqta lam 6terkata  Hug ,koqto e mnogo ne6tastna ,4e ne e v usa ,za da polu4i podarak kola  Mr. Green

shilo   bouquet za tortata

Nie sme dobre,v Damask grad e spokoino,okolo nas sa6to ,dano da si ostane taka  Praynig Praynig Praynig

Da si pohvalq i srednata 6terka,na maturite izkara dori i pove4e ot towa koeto o4akvahme  Laughing

Pozdravi na vsi4ki   bouquet  bouquet  bouquet

# 130

Шило, съчувствам ти и не мога да те позная, видя ли майчинството как променя?

в смисъл, че съм станала по-човечна ли  Laughing

Астрата, не съм виждала момчето ти, но щом другите казват, че е далече от дебел, значи е така  Simple Smile Пък и те сега растат, като дръпне на ръст, ще изчезне излишното.
Но това "с мойте камъни по мойта глава" лелеле, колко е право. Каквото съм се присмяла на някой,после и на мен се е случило  Tired Беше ми смешно за пъпчоците на една, после и на мен избиха и вече дето се вика съм на път да се сбръчкам, а още не мога да се отърва от акнето  Laughing  За раждали жени ми беше смешно как така имат коремища после, а ето и на мен се появи  Laughing  и т.н и т.н
Също мразя тлъсти деца, с напращели задници и червени бузета, вечно премляскващи;мразя ги  още от забавачката , когато баба ми ги сочеше за пример  Mr. Green
Вече се опасявам, че всико на което съм се присмяла ме е стигнало , а само като се сетя как възпявах  кюрдските убавици и лошо ми става, че недай боже Нада ще замяза на тях  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Олд Спорт, и мойта маха насам-натам, много е дружелюбна и контактна, не е темерут като майка си  Mr. Green 

Ние досега правихме арабски сладки "табат ал кади" или в превод "топките на кадията"  Mr. Green  нещо не се получиха многоооо добреее, освен това очадихме къщата на пържено.

# 131
Олди,мила моя,така се радвам,че ще си идвате! HugЩе ви чакам с нетърпение!Тъкмо ще изведем децата на въздух,че вече се чувствам като в"Деветия кръг на Ада" #Cussing out,не мога да изляза никъде сама,пустият асансьор е много тесен и количката,която иначе е страхотна и много маневрена,влиза само сгъната..Но познай как се стоварвам с двамата ревльовци на ръце(непосилно за мен),та и количката.. ooooh! TiredЗатова,очаквам ви да се приберете!Дано да останете повечко! Praynig

# 132
айде да се разпиша като за последно, че от утре ще съм без нет за неопределено време   Simple Smile

Къде ли сте изчезнали всички  newsm78  или сте затънали в нета да търсите картички за Еид  Mr. Green

Ох, щом седна на комп , малката идва и започва да ме удря и да се кара "ча ча ча"  .Ясно, изтече ми едната минута  Mr. Green

# 133
Мамче, споко - измислила съм план в каква последователност да сваляме деца и колички, само стискай зъби още малко  Hug
Шилан, защо без нет, в днешно време не може без нет, той е като въздуха  Crossing Arms

# 134
Здравейте,принцеси!
Последни дни на поста и то най-тежките според мен,като има в предвид колко е горещо и задушно..И после Еид..,как го чакам с нетърпение.. Heart Eyes
Шило,скъпа моя,как без нет?Не се ядосвай,Нада просто е много любознателна и иска и тя да се включи в писането.. Hug
Олди,стискам зъби,мила,само ми пиши като ще сте тук,та да организираме вижданията.. Hug
Ясминче,как сте вие? Hug
Къде сте всички други?Почивате,а?
Целувки и поздрави на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт