Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 052
  • 743
  •   1
Отговори
# 150

Много Щастие , здраве и любов в сърцата на всички хора ! Мир за цялата земя !
   Как сте принцески  Heart Eyes
   Напоследък само ви чета , но не пиша . Последният месец съм повече по пътищата , отколкото у дома . Така ще е още малко време , докато децата почнат училище . От сега започва да ме боли главата  ooooh! Само за униформите се изръсих доста добре , а предстоят да се купуват още много неща  ooooh! Училището на големият ми син , всяка година сменят цвета и моделла на панталоните  #Cussing out , изобщо не се замислят колко затрудняват родителите . Сега се чудя какво да правя панталоните от миналата година , които са почти нови и все още стават на синковеца . За съжаление обаче не може да ги ползва даже и за излизане  #Cussing out Иде ми да ги подаря на директорката , да си ги носи  Crossing Arms
Оплаках се набързо , а сега ще отивам да глася и вечерята  Tired
Лека вечер принцески и много  Hug

# 151
Аид мубарак! Желая на всички вас и семействата ви много здраве, щастие и разбирателство!

# 152
  • сред маслини и портокалов цвят
Честит празник, мили дами! Бъдете здрави и много щастливи! И нека в домовете ви има обич, топлина, разбирателство и спокойствие! Господ да ви пази! Hug

Ние сме гроги след празнуването в "Патиланци".
Та утре ще пиша. Лека нощ! Hug

# 153
Ейд Мубарак!
Честит празник на всички вас и семействата ви!

Присъединявам се към прекрасното пожелание на keraounba (марси, много ме изненада с този странен и труден за произнасяне ник)

Ясминке
, хубаво е, когато умората идва от празнуване! Чакаме включване и утре!

Минче
  Hug

шамс у амар, много непрактично със смяната на униформите - няма ли начин се организирате родителите и да подадете мобла или оплакване до училището?

♥ MägÎÇ £ùߊ ♥ , не че съм се съмнявала, но най-хубавото е, че ти си доволна от себе си и показанато! Сега остава и офертата да отговаря на твоите желания!  Praynig 

apoklistika, и според мен сега не е най-подходящото време за пътуване до Сирия. Прекрасна страна с прекрасни хора, но по-добре да се нормализира положението...

Като казах Сирия...миналата седмица са убили братовчеда на един сирийски приятел и са арестували друг негов братовчед  Cry Та същият този приятел ни каза, че някои немски банки вече не позволяват сирийци да отварят сметки или да получават пари от Сирия. Като се има в предвид, че в Германия без банкова сметка животът е невъзможен (плащане на наеми, здр. застраховки и т.н. винаги става по банков път), излиза,  че не само обикновените хора в Сирия поемат всички негативи на положението, но и обикновените сирийци (например студенти като нашия приятел) в чужбина.  Confused

И за да не е чак толкова мрачен поста ми, ще се похваля, че съм поканена в четвъртък на нигерийско-немска сватба. Надявам се да има повече нигерийски традиции и обичаи в ритуала, да видим...

Приятна вечер на всички   bouquet

# 154
# 155
е, мина рамадана, мина и байряма  Simple Smile

Свърши и лятото.

Мислехме днес да качим малката на Мусалла, обаче се отказахме. Страх ме е да не ни завали.И в лифта може да пищи и реве.Иншалла другата година.

Интернета постоянна ни прекъсва, през минута -две. Вече ме е срам да звъня на доставчика, не знам тях как не ги е срам. Всяка седмица идват лично и нямало проблем според тях.
Пък мъжа ми седи на вратата и ги прикарва да се събуват, щото бебето пълзи. Вчера обаче съжалих, че са се събули. Някой път по-добре да ти влезне човек с лайняни обувки, отколкото със смърдящи, вонящи, мръсни,немити от месеци, боси крака. Направо щях да получа инсулт като му видях краката на тоя човек, и така миришеше на вкиснато, зави ми се свят направо.

Повече не искам да ми стъпват в къщата, по-добре да  прекъсва нета!

а къде сте изчезнали всичи?
Алвера, отдавна не съм те мяркала и тебе!
Амал?
Люспа?

айде да не изреждам един по един, че ще ми изкипи супата  Laughing

ехххх, любов, любов  Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 14:02 от Шило_в_торба

# 156
Със закъснение от мен: честит празник на всички, които го празнуваха! Мир, любов и хармония да царят край вас!  bouquet

Шилан, снимката трепе просто...за любовта прегради няма  Laughing
Другия път, като ти идват майстори,техници и т.н. им връчи калцуни (от тия в болниците, дето раздават). После ги хвърляш и забравяш, че някой ти се е разхождал из дома с обувки  Peace

Наистина лятото е на приключване, но и есента е хубав сезон...падащи листа, зимнини, първият учебен ден (за някои)...Дано циганското лято да е топло и продължително  Peace Thinking

П.п. Мусалла и Иншалла един корен ли имат Laughing

# 157
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ех, любов,любов...

Шило, наистина не съм се мяркала скоро. Ама у нас ремонтът тече с пълна сила. И всеки се занимава с нещо, дето не му е работа  Simple Smile И аз, като диригент само обикалям и казвам кое как да се направи, пък и се карам като нещо не ми хареса, разсърдвам се и сядам да видя кой какво е писал в арабската тема   Mr. Green На всичко отгоре доматите и крушите в градината зреят и не се интересуват, че си имам и друга работа, та и зимнина слагам. Оплаках ви се ( или се похвалих колко съм работна  Simple Smile)
Стига толкова за днес, дадох си 5 минути почивка и оставих малката да мели домати.

Целувки за всички  Heart Eyes

# 158

Шилан, снимката трепе просто...за любовта прегради няма  Laughing

мдааа, за жалост не всички са така любвеобилни. Омразата също може да бъде безгранична :

Да, корена на Мусалла и иншалла е един и същ , браво за наблюдателността   Mr. Green

ооох, пак реве

# 159
Ех,хубавици..,къде сте?

Каня ви на късна,лека закъска..Зарязвайте работата и ангажиментите..
 Hug на всички

# 160
да си довърша поста от миналия път  Mr. Green   много рев тия дни при нас, много нещо

Та за името на връх Мусалла, знам,че означавало "близо до Аллах". Мернах, че нейде из нета го превеждаха "път към Аллах". Оба4е според мъжа ми не било арабско  newsm78 . Пишеше, 4е предишното име на върха било Тангра, та сега искат пак да го върнат,явно езическото име им звучи по-добре  Laughing

Септември месец много празници много нещо, 6, 9, 11,22. Обаче никак не ми е празнично на мен.Малката все пада и то на главичката, не знам защо така това дете.

Търси все с деца да играе, аз пък не съм особено контактна и не ме бива да се "присламчвам"  по разни паркове и градинки.  На нашата улица пък няма избор за деца, само едно 4 годишно момиченце, което е доста истерично, само рещи , псува, рита и блъска деца и възрастни, та не го намирам, че е подходяща компания.

# 161
здравеите

много тихо наоколо бе арабелки....q кажете кои как празнува Еид, похвалете се какви подарйци полу4ихте

аз ли4но използвам всеки хубав ден за градинарстване защото по мои из4еслениq лqтото трqбваше да е ве4е сваршило,но хубавото време все още се задуржа с големи усилиq...Трйгнах
ме ве4е и на у4илище, по-то4но  на детска градина

Шило,аз това гознам като 'мqсто за  молитва'....Днеска се сетих, 4е ме разпитваше за грйцкиq ми сусед,а аз забравих да ти отговорq. Не, не е с калпак и селски дрехи,костиумар е. Тази сутрин го засqкох как се ка4и на нещо високо и надвеси глава над нашата градина (незнаежки,4е аз ве4е ставам рано) и подробно огледа посевите ми и новите ми придобивки (мини парни4е и нqколко висqщи саксии). Аз го наблиудавах иззад пердетои така се изкушавах да отворq вратата с трqсйк и да извикам 'Баууууу', или нещо подобно,но преодолqх злобниq си порив,стар 4овек е все пак.

Сирижската агитка,как сте?

Лиубс,одобриха ли те за работа?

п.с,пиша с кирилизатор,не ме обвинqваите за грешките

# 162
На фона на срутващите се от всички тв канали кули ,не бива да оставаме безразлични и в темата.Все пак ние в арабската, винаги сме били социално ангажирани Simple Smile
  Да почетем жертвите, нека помълчим 2 минути за 3000те загинали на 11 септември.
Така и така сме тръгнали да почитаме паметта на загиналите, нека тогава  да помълчим 13 минути за 130 000 иракски цивилни убити през 1991 г. под командването на президента Джордж Буш старши. Дали си спомняме и  как  американците пеехa и танцуваха по улиците, празнува и ръкопляскаха? Защо тогава обикновените хора на Америка не бяха опечалени, както на 11 септември?

Също така да отделим и 20 минути мълчание за 200 хиляди ирански граждани през 80-те години, преди Америка да смени посоката си, тогава , когато Садам още им беше приятел и го финансираха с пари и оръжие . Но после вече го обявиха за враг на човечеството.

Да не пропуснем и  още 15 минути, за  150 000 руснаци и афганистанци убити от талибаните, които получиха своите ценна подкрепа и обучение не от кой да  e,а именно от ЦРУ.
 След това следват още 10 минути мълчание за 100 000 цивилни жертви на атомните бомбардировки на САЩ в Хирошима и Нагазаки през Втората световна война. САЩ все още не са се извинили официално
и за това си деяние.
Вече мълчахме 1час, от който 2 минути бяха за американците убити в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания, и 58 минути за техните жертви по целия свят
АКо все още пропорциите и цифрите не достатъчно красноречиви, нека помълчим още една минута  за жертвите на войната във Виетнам.
Да не пропуснем и клането в Панама през 1989 г., в която американските войски прогониха от домовете им  20 000 бедни невинни селяни  и оставиха зад себе си хиляди мъртви.
Или за милионите деца, които са умрели,поради негостиг на храна от ембаргото на САЩ срещу Ирак и Куба.
Или за стотици хиляди,убити в гражданските войни, финансирани от САЩ (Чили, Аржентина, Уругвай, Боливия, Гватемала, Ел Салвадор - това са само няколко примера). ЗА Африка по-добре изобщо да не говорим.....

След всичко изброено, нека отново си говорим за терор и терористи....

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 18:06 от Шило_в_торба

# 163
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
шило   bouquet

# 164
На фона на срутващите се от всички тв канали кули ,не бива да оставаме безразлични и в темата
...

Шило, аз за това днес няма да включвам  телевизора, но сега като прочетох дългия ти списък се сетих за един туит от днес: “Saddam is dead. Mubarak is on trial. Gaddafi is MIA. Assad is barely hanging on. Bush & Cheney? Promoting books on TV. #Fail“  Whistling
Междудругото и според домашният ми арабски речник, Мусала е мястото за молене. Преди да го напишеш с две лл обаче, никога не се бях замисляла за корена и прозихода на думата.

А Угото още ли няма интернет  newsm78 защото тя поне редовно се разписва и така темата не изпада на втора страница.

Да си похваля хабибито, днес пристигна един йорданец, ще почва доктарантура в унито, имат общ познат и за това той го посрещна и му помагаше преди това с търсенето на квартира. Та сега беше в нас да вечеряме, хабиби беше сготвил вкусна кюфта с тахан на фурна, а след като я опита последва коментарът на госта ни “Ама ти готвиш по-вкусно от жена ми“  Mr. Green

Не че не е верно, вкусно готви, но благодарение на това кичих 2-3 кила  Sad

Общи условия

Активация на акаунт