Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 067
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Ние вече сме приготвили всичко за утре- букета е купен, прическата е прясна,прясна. Само на пишман-ученичката й е нещо лошо  Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз да си призная не 4етох задълбочено каква е рецептата за тая къфта ли е кво е там... , ама знам,че не ме кефи

Пък може и да размисля някога  Mr. Green

Амал, 7.30 ужасссс, мойта ако се събуди толкова рано й бутам цицата и заспива поне до 9  Mr. Green 

Обръщам се към всички, на които децата са ходили на детска , или тепърва тръгват- как седи въпроса със свинското  Mr. Green  Все си мисля, че и да предупредя учителките, ще й дадат да яде. Освен ако не излъжа, че има тежка алергия  Twisted Evil  Просто съм на 100% сигурна, че ако изтъкна религиозни съображения, ще й набутат при първа възможност.

# 181
Прекрасни,как сте?  bouquet
Честит 1-ви учебен ден на всички изпращащи в ясла,градинка,предучилищна и на училище!Да са ви живи и здрави дечицата,и много да се гордеете с тях! Hug
Шило,и аз имам подобни вълнения,въпреки,че Саид няма да тръгне тази есен на ясла.Мила,лично отиваш с таткото и говориш с леличките и най-вече с готвачката,обясняваш на дълго и на широко и че компромис не би направила..Забраняваш всякакви шунки,луканки,наденици и кремвирши,кюфтета и кебабчета,пържоли и всевъзможни месни изделия..За съжаление,тук в БГ не се досещат и съобразяват,поднасят без да се замислят..Аз намерих компромисния вариант като казвам,че сме вегетарианци и не консумираме месо,така не ми се налага да обяснявам защо не съм докоснала месото или не давам Саид,който си проси да яде..А в къщи си готвя месо халал и съм си спокойна..
Амалче,само да оздравеят моите диванета и ще се организираме с теб,та да се видим с Ясминка..От повече от 10 дена имат хрема,а Саид и кашля,та сега не са много за детски срещи..
Алверче,никак не се чувствам майка-героиня,напротив,толкова съм изтормозена.. #Cussing outОтчайвам се,че няма да мога да се справя и съм станала адски нервна.. #2gunfire
Дами,аз имам един въпрос,който не знам дали е за тук... newsm78 Ако не е,моля да ме извините!
Та,от половин година искам да си взема златна висулка(медальонче),искам да е арабската буква Сийн,изписана на арабски.Роднините в Сирия негласно ми отказаха да потърсят там..А тук златарите ми я изработват една груба и смотана..Искат да им я представя нарусувана..Търся сайтове за арабска калиграфия,но само отделни думи и изрази намирам..,а на мен ми трябват различни начини за изписване(изрисуване)на самата буква..Та,молбата ми е някой да ме насочи!  bouquetБлагодаря,предварително! Hug

# 182

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДЕЦА !
 Как сте принцески   bouquet
 Отдавна не съм се включвала с писане , но пък ви чета при възможност.
 Днес и аз изпратих децата на училище . Дано тази година имаме повече успехи , и по малко нерви . Подготовката беше ужасно изнервяща относно униформите  #Cussing out А и предстоят още много неща да се купят  ooooh! Незнам как ще се справя този месец , много ми е натоварен.
 Шило , аз те поздравявам за постинга , по случай 11 - ти септември . Peace По този повод искам да постна едно клипче , което много ме впечатли  Peace

Омче това че си изнервена покрай децата , не те прави лоша мама . ще се справиш , само малко търпение трябва да имаш . Трудно е с малки дечица , но времето лети толкова бързо . След някой и друг месец ще видиш че напрежението ще започне да намалява  Peace
Амалче вие как сте ? Как мина днешният ден ?
Уго се загуби . Дано всичко при тях е наред  Praynig Напоследък не дават почти нищо по ТВ за ситуацията там  Rolling Eyes
Астарта , Айя , АД , Алвера , Ясминка и всички които съм пропуснала , много   bouquet Hug

# 183
От къде споделих за тази кофта  Whistling три страници ще я коментираме  Stop

Честит първи учебен ден на родителите на учениците в БГ - много успехи и шестици и през новата учебна година   bouquet

shams u amar, много хубаво видео - мерси, че ми го напомни  Hug

Тук май сте се събрали ред поспаланки - аз често ставам в 6:30. Лятото ми беше супер, защото навън бе много приятно светло, но от миналата седмица изведнъж се скъси денят и в 6:30 е още доста тъмно - като се събудя първата ми мисъл е, че по погрешка съм настроила алармата за 4:30..Да, ама не - идва зима.  Sad

Лека вечер на всички  Hug

# 184
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Успешна нова учебна година на малки и големи ученици!

Ние подвързахме всички учебници и тетрадки, купихме всичко необходимо и дадохме исканата сума за допълнителните тетрадки и помагала. Днес малката се върна и каза, че си прекарала добре-скарала се с приятелката си, гонили се през междучасията-изобщо всичко е наред  Simple Smile После написа набързо домашните и седна на компютъра. Така, че наистина всичко е наред  Mr. Green

shams u amar , това видео успя да ме разплаче. Има надежда за човечеството

# 185
Здравейте, аз за малко да ви изгубя следите покрай изпити и много работа съвсем се бях отнесла.

Със закъснение честит първи учебен ден!

И сега да ви почерпя,  newsm44  освен изпитите в университета си взех успешно и СРЕ

Също така честити празници на всички, които съм изпуснала. Желая ви утрешния ден да е успешен и усмихнат.  smile3531

# 186
Ум Саид, ако кажа, че сме вегетарианци в детската, някоя милостива даскалица пак ще даде мръвка на детето, да не загине горкото  Laughing  Трябва да се измисли здравословна причина-тежка алергия, гърч и т.н  Laughing  Иначе съм сигурна, че ще дадат свинско, особено, ако изтъкна религиозни причини  Simple Smile

Не мога да дам идея за буквичката  Simple Smile  

Исках да кажа някои неша, но една тенджера ми падна върху главата и  имам леко сътресение Wink  сериозно това за тенджерата

# 187
О,Шило,мила моя, Hug Hug Hug Как така те удари тази тенджера?Ти сигурно много си я ядосала? Laughing
Ох,аз за буквичката съм се примирила вече и хич не се и надявам да се сдобия с нея.. Cry
Иначе,като зомбирана съм.. Tired ShockedМного ме мъчат децата..,а да не говоря в каква безумна депресия съм..Неподозираш какви мисли ми минават през главата..(нищо животозастрашаващо,дърща да отбележа) ooooh!
За месото..?!?!? Thinking newsm78Твърдо ли си решила да пратиш бебка на градинка?Или за ясла става въпрос?Защо не се поинтересуваш какво е менюто и не мислиш алтернативно ядене?Например,ти да й приготвяш яденето в къщи,ако прегварително знаеш,че ще има свинско?Не знам как се справят с този въпрос другите майки,но мен също много живо ме вълнува..Преди време пях питала в темата и майките ме увериха,че няма причина да се притеснявам и,че ако говоря в градината-ще уважат желанието ми,т.е.нежеланието ми да се дава на детето свинско.
Оф,трябва да бягам,че и двамата в хор пискат и реват.. #2gunfire

# 188
Докато сме на тема детска градина, да си изплача и аз болката. Илия е за втори ден в градина, в нова група, с нови госпожи, цялата обстановка е напълно непозната за него. Миналата година свикна да ходи без рев чак през март, тоест половин година след началото. Сега уж ходи без да прави истерии. И днес леличката, една гадна мангалка (без извинение), го е набила Close. Причината е, че е отишъл в коридора и е започнал да си обува маратонките, защото искал да си ходи вкъщи. И тази го хванала и го ошамарила по дупето и по лицето #Cussing out. Решила съм утре да говоря с госпожата и ще й кажа, че ако се повтори, отивам право при директорката Crossing Arms
Та в този ред на мисли, аз бях писала преди, че не мисля, че ще е проблем да се съобразяват с изискванията на родителите да не дават свинско. Сега обаче тази индивидка малко разколеба мнението ми. Явно си зависи от човека. По-голямата част от помощния персонал е разбран и се съобразява. Менюто се изнася предишния ден пред стаите и всеки може да види кога ще има свинско. Ако се разберете с лелята в тези дни да си носите от вкъщи храна или да дават само супа или второ (ястието без месо), не мисля, че ще има проблем. Но ако е някоя д...ла като тази, не съм сигурна дали няма да направи на инат newsm78. Варианта с вегетарианството не ми се струва много удачен, защото ще "съжалят" детето и ще го натъпчат с месо заради неразумните му родители. Най-добре е да ги пуснете, когато вече говорят и разбират всичко, за да могат да си казват какво са яли.

Амал, как върви при вас адаптирането?

Ом Саид, не се давай на депресията Hug

# 189
УФ, Астрата, много гадно да ти бият детето!Представям си как се чувстваш.

Всъщност не искам да си давам детето нито на ясла, нито на детска, но  пък и все с мен не става. Тя постоянно търси контакт с деца, а около нас просто няма. Детската градина е наблизо и като минаваме се  залепва за оградата и даже си промушва краката и ръцете през решетките и вика децата, които играят на двора. Сърцето ми се къса , като я гледам така самотна!  Не се е паднала темерут на мен явно. Пък и не мога да я лишавам от игри с други деца.

Вчера в пясъчника едно малко по=голямо дете й спиа пясък по главата, после по краката, не знаех как да реагирам, та я гушнах под мишница и си тръгнахме, а тя рев за пустото дете.

Като чета темите по форума, майки много се карат по детските площадки, на коя детето колко възпитано/невъзпитано. Обаче пък не мога да я изолирам от целия свят, защото не ми е по вкуса....

Абе някой от вас знае ли , дали от НОИ ще ми изплатят майчинството с натрупване, или изгарят паричките? От 3 м не съм видяла и стотинка, защото счетоводителката в работата е некадърна вещица и ми прави напук. Не иска да ми отнесе документите в НОИ, за какво са ми били 250лв майчинство, мъжа ми да ме хранел....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Писах мейл и на Инспекция по труда и на НОИ, но вече повече от 10 дни и нямам отговор.
Живем в държава , където майките са подложени на унижение, за децата няма сигурност и разни психо безчинстват ненаказано.

3 месеца 4акам за нещо, което ми се полага по закон, направо ми се реве ве4е от безсилие.И на шефа ми звънях да форсира счетоводителката ,а той ми казва "ами не съм я виждал". Баси мама му, ами кво има да я гледаш тая пача проскубана, звънни й по тел, говори с нейния шеф, свършете си работата мамка му стара.
И как след цялото това отношение да се върна на работа, да бачкам за мизерно заплащане и да си дам детето на детска, където разни  други лелки да го ботурнясват?!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 22:29 от Шило_в_торба

# 190
здравейте колежки,

имам най-скъпата гостенка,която някой в странство може да си пожелае...и нямах намерение да пиша, само минах да фърля едно око,но това с детските градини не можеда ме остави безучастна.

Астарта,недопустимо е да ти бие детето...и то за най-детското нещо, което би могло да направи - да си обуе обувките да си ходи при мама...Нека си получи заслуженото тази госпожа.

Моят син не можа да свикне почти цяла учебна година. В началото седях няколко  седмици с него. Тук такава е политиката,родителите да остават с децата докато свикнат. Голям зор видях с него, едва сега през втората година започна да ходи с желание. Всяко дете е различно и не бива да бъде бито заради характера си.

За свинското нямам вяра...за България говоря. Знаем си народопсихологията, знаем си и доброто и лошото...Някоя кукумявка би го натъпкала тайно със свинско само заради чуство на изпълненен патриотичен дълг, убедена съм в това. Не знам какво да ви посъветвам, просто не се доверявайте лесно, ако държите на това.

ох, не мога п;овече, лека нощ

# 191
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Привет от мен  Hug

Това с детските градини е много болна тема. Астарта, мисля че трябва да им покажеш , че няма да търпиш подобна отношение към детето, защото лелката ще реши че може да си прави каквото си иска.

Малката като ходеше на детска, аз ги бях предупредила да не я тъпчат с храна, защото повръща, но госпожата си мислеше, че нейното основна задължение  е да накара децата да си изяждат всичко в чинийките .

А за месото-Шило. мисля че трябва да кажеш че има алергия детето, защото все ще се намери някоя нарочно да му пробута месо-дори само за да види какво точно ще стане, ако детето хапне свинско.
За детските си търси правата, даже ги заплаши със съд- за нанасяне на финансови вреди,идва ми  тая счетоводителка да й издера очите, така се ядосах. Заради една такава счетоводителка аз преди години изгубих 3 дни болнични, защото тя не представила болничния лист на време. Защото има срок за даване на болничния лист в НОИ.

Амал, малката свиква ли с детската?

Аз от понеделник започвам работа. Да ви кажа честно не ми се иска много, но няма начин. Поне ми е близко и ще ставам сутрин по нормално време и ще се прибирам пак по нормално време.

Hug за всички

# 192
Здравейте,мили дами! Много се обнадеждих като открих вашите теми! Бих искала да ви се натрапя, споделяйки историята си и горещо се надявам на вашите съвети. Сигурно често се случва във вашите среди объркани българки да ви питат за напътствия.

Моята история започна (както обикновено) с един момък. Срещнахме се в началото на годината в България, където той живее от няколко години. Сириец от консервативно (слава Богу) семейство. Любов от пръв поглед, часове, дни,месеци разговори, разходки, романтика, емоционални трусове, кризи и сравнителен анализ. Връзката е чудесна, много сме различни, но в разликите се откриват силни прилики в светогледа,което е обогатяващо и зашеметяващо (както началото на всяко приятелство).
Проблемът,ако това изобщо може да се нарече проблем е, че той иска да се оженим, за да имаме пълноценна връзка с интимни отношения, каквато досега твърди, че не е имал. Той казва,че в неговата религия бракът е лиценз за интимни отношения и хората се женят млади и в повечето случаи остават заедно цял живот. От друга страна твърди,че иска да се оженим и легално, а след това религиозно (както правим ние българите). Доста съм объркана, за мен това е огромна стъпка. В момента искам да ми е приятел,още не съпруг. Той предлага да се оженим първо при свещеник, а след известно време ако се уверя в него и му повярвам да сключим граждански брак. Той тввърди,че е много лесно да се ожениш и разведеш религиозно (имам предвид административно било лесно). Аз съм религиозен човек, спазвам християнските догми, доколкото мога и обет пред Бог бих дала ако наистина съм сигурна, че с този човек бих изживяла живота си. Семейството ми е много против исляма, премат го като вражеска религия, защото го асоциират с Османската империя (в чиято политика, ей Богу нищо мюсюлманско не съзирам, както и в политиката на САЩ, Испания и тн и тн нищо християнско). От тази гледна точка един религиозен брак би ми спечелил време да събера смелост да им кажа,че съм влюбена в арабин и искам да се омъжа за него. С част от неговото семество се запознах и много ми харесаха-страхотно мили и възпитани хора. Те не са рипнали от възторг,че той иска да се ожени за мен, но също смятат,че това е правилното нещо, щом се обичаме. Опасявам се,че трудно ще ме приемат, но това ще покаже времето.

Може да съм наивна, но след всички разочарования,които съм срещнала в любовта, аз вярвам,че тя е дар Божи, дори когато е несподелена. А двама души,които се обичат в този груб и отвратителен свят в който живеем е същинско чудо. Така че искам да дам шанс на тази любов; ако не й дам, имам чувството,че ще съжалявам за малодушието си дълго време и ще загубя от себеуважението си.
Според семейството на моя възлюбен религиозният брак за нас е това,което правим при сериозна връзка с някого. Но за мен си е нещо голямо, свещено и отговорно.
В процес на изследване съм на семейните отношения между мъж и жена в мюсюлманското семейство и честно казано всичко ми харесва:) (като изключим сумата,която се дава при сключване на брака, смятам ако се реша да го направя да обявя нещо като 2 лева, защото ми е противно да взимам пари при женитба, още повече пък тайна). Това,което не открих е как точно се сключва религиозен брак в България и как се разтрогва? Бихте ли могли да ме просветите по този въпрос? Възнамерявам след 2-3 дни да отида до джамията в София и да разговарям с някой свещеник, но настрана от това,много бих искала да знам вашите мнения, съвети и да прочета информацията, която вие бихте ми дали.

Извинете ме отново за натрапването,не бих искала да превръщам вашата весела тема в споделетесменточкаком или статия от вестник "Лична драма" или най-малкото в-к "Съдби"Simple Smile)))),но не знам към кого да се обърна.

Благодаря ви предварително!

# 193
Здравейте,

Астра, наистина трябва да говориш с тази жена. Кагото майка ми ме е пращала и аз съм имала такива проблеми един път защото не съм искала да ям а втори път защото съм искала да си ходя в къщи. След втория случай майка ми директно ме е прехвърлила в частна и там не съм имала такива проблеми. Прехвърлила ме е тъй като е видяла, че жената там от дума не разбирала.

Алвера браво за работата много е хубаво да е близко до домът ти.

Златорог, за църковен брак може само да се говори ако сте от една религия. Нашата- християнството- не позволява. Или ти трябва да приемеш исляма или той християнството. До колкото знам при тях има орфи бракове- пак сключвате брак, но разтрогването му е като се скъса само документа. Не знам дали в България се предлага такова нещо, но гражданският се сключва май по - лесно в такъв случай.

Ум Саид каква е тази депресия по никое време, не й се давай.

Шило трябва да си по - упорита с НОИ.

# 194
flowertz, да имам предвид точно религиозен брак при мюсюлмански свещеник в джамия. Орфи ли се наричат? Идея си нямах.

Общи условия

Активация на акаунт