Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Ах, и ние имаме такъв чайник, обаче пък черния чай отдавна е свършил!

Ом Саид, искат ме да се върна временно на работа, колкото да натирят моя заместник, тва им е схемата. ПО принцип може да се върна за за 1 седмица на работа и после пак да излезна майчинство, но  било сума ти документация и пазрправии. И доколкото зависи от счетоводителката , пак ще ме пре..бе

Златорог май е заспала на компа, свети, че е онлайн, а нищо не казва!

# 211
Ух, насред полунощното ми хапване нещо ми светна, че не всички са толкова дебелокожи като мен.

Ом Саид, май си останала с впечатление че в моите коментари визирам съветите ти.Да поясня, че това бяха обикновените ми лигни плюс насадилото се напоследък предпазливо и подозрително отношение към новите посетители, продиктувано от бурното минало на темата. Така де, няма да позволим да се гъбаркат с нас, трябва да сме нащрек!  Твоите съвети си бяха напълно в ред, аз само допълних за сватбата вкъщи, а моментът с 'най-сериозната клетва' истински ме развесели, но това не беше казано от теб.
 Шилото пък понеже зави в съвсем друга посока ('не се жени!"), та искрено ми се прииска да чуя още съвети, от колкото може повече гледни точки  Sunglasses

А и се радвам, че днес си пислаа толкова много...

Относно депресията проверявала ли си дали не е пост-натална? За такава има по-бърз цяр понеже е на физиологическа основа, дано не ме чете някоя докторица.

Моето синче, което обикновено не мога да отлепя от себе си за минутка, днес ме изгони! Каза ми "Ти отивай да готвиш, аз ще играя с баба!' Shocked

Отивам да се трупясвам, айде лека нощ.

# 212
Ух, насред полунощното ми хапване...

Хаха, не съм сама значи дето си хапвам посреднощ пред компа Laughing
Вчера една приятелка ме почерпи едно много ароматно и още по-силно и гъсто кафе и сега цяла нощ се чудя какво да правя. Добре, че утре не съм на работа и се надявам да си наваксам със съня.

Шило, със сигурност няма да ти се изгубят тези месеци майчинство. Ще ти ги изплатят накуп, когато счетоводителката благоволи да си размърда задника да внесе осигуровките. И аз имах такъв период докато бях майчинство, понеже внасяха осигуровките с 1 месец закъснение, а и счетоводителката замина за чужбина след това, та докато се върне и си оправи нещата минаха 3 месеца. Не знам обаче как можеш да я накараш законово да ги внесе newsm78

Амал, а Лидето как приема ходенето на ясла? Спокойна ли е сутрин? Дано се адаптира леко Praynig Описанието ти на яслата е точно като за нашата. Особено като захладнее времето и пуснат парното и замирише на манджа + белина, уффф Sick. И от тази белина нямаме една здрава дреха - всичките са на петна от нея - все намират децата къде да се докоснат докато лелките чистят или не е още изсъхнало. А как образно си я представих леля Васа на Шило-то, чак ме втресе Joy

Омче, и аз забелязвам тенденцията месоядните хора да се опитват да "превъзпитават" вегетарианците. Направо се чудя защо така Thinking. Аз от около месец спрях да ям месо, беше започнало да ми се гади от миризмата, вида, всичко и реших че няма смисъл да се мъча. Докато дооскубвам купешките пилета имам чувството, че ще повърна Sick. Ужасно ми е гадно да пипам сурово месо, това наред с цялата ми "любов" към готвенето hahaha. Мъжът ми работи в заведение, когато им се яде месо, носи манджи оттам, така никой не страда от моите особености Simple Smile. Но мисълта ми беше, че откакто не ям месо, чувам няколко пъти репликата: "Ама това не е месо, пиле е!!!" Joy. Че пилетата да не са от соя Laughing И какво, аджеба, ги бърка хората това, че някой е решил да не се храни като тях.

Алвера, честита нова работа Hug Дано ти хареса и да се чувстваш удовлетворена Peace

Извинете ме за грешките, пиша на тъмно, внимавам да не тракакм с клавишите и ми подскача екрана Simple Smile

# 213
Астрата, и аз не ям пиле, от дете го мразя. НАсещам го винаги и повръщам, ве4е не се и опитват да ме заблудят де. Гнус ме е от перата, краката , човката, гнус ме е и от суровото  пиле, кожата е особено гнусна с настръхнала, с наежени топ4ета  Sick

Не готвя пиле, не мия и съдовете, в които някой е ял.

Мъжа ми не оби4а бг пилешко месо, смърдяло му на антибиотик.Яде изключително рядко пилешко, което ме радва много.

Сега майка ми прави пилешка супа на малката, тя си хапва понякога. После оба4е ме е гнус да я целувам  Mr. Green

Не съм сигурна оба4е, 4е разбирам вегетарианците. ТО и аз съм по4ти вегетарианка, не налитам много на месо.Но оби4ам в манджата да има мръвка, някак си друг вкус придава  Party

За мен върха на лудостта е освен месото да не се приемат и млечни храни. Имах то4но такава колежка, по командировки хапваше само хляб и конфитюр  Laughing Детето й беше тогава 4-5 годишно, и на него също не му давала нищо животинско- нито месо, нито мле4ни продукти. Пълна кукувица. Язък й за 10та езика и 4те висши  Mr. Green

Ина4е и аз не оби4ам вида на сурова мръвка, някак си много кърваво ми идва, гледам разните пори, жили и т.н и ми се повдига и после със седмици не ям месо и аз.  Когато готвя, режа месото на дъска, като не го пипам с ръка, а позлвам вилица, свекърва ми ще откачи, ако ме види  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Люспа, май дотук бяхме с брачните съвети  newsm78

# 214
Здравейте,мили дами!
Изчетох всичко и много благодаря за бързата реакция! Благодаря за акълите и поправките:)))
Имах нужда от внимание и се радвам,че ми го дадохте. Ще се оттегля наистина на размишления, ще проуча всичко и ще реша след време. Щом е чакал няколо месеца,може да почака още няколко. Реших,че е безсмислено да бързам, това е стъпка за цял живот. Ще помисля и за т.нар. "зестра", не бях се замисляла,че е със застрахователна цел.

Пожелавам ви приятна вечер,здрав,щастие и любов!

# 215

в тая тема винаги сме обичали да обсъждаме гащите  Laughing

Златорог, ти хубаво помисли, ама не ни оставяй де  Simple Smile Темата има нужда  нови свежи лица  Simple Smile

# 216
Пак  набързо да се разпиша докато не сме излезли да ползваме останалото хубаво време.

За яденето в яслата - ние извадихме бележка, която поради предразположеността й в бебешка възраст към алергии не е далеч от истината, че може да прояви алергия. Обаче! Не вярвам да са толкова стриктни да седнат да четат какво има в колбасите!!! Или дори да се замисялт за това, че може да съдържат свински продукти. Та то и повечето пастети,  на които пише "пилешко" имат свинско за пълнеж, ахахаха. А онзи ден получих за малко удар под кръста: на Рден на леля ми нарязали хората пуешки колбаси заради нас и някаква лунка за другите. И нашата се пусна на лунканката, а баба й така мило й подаде едно парченце. Shocked Добре, че бях нащрек, хахах. Но в градинката е много зле, там ако някой яде сандвич и тя се бута и реве ако не й дам и се почват едни оябснения, а хората  ме гледат много странно. За кой ли път. Mr. Green За съжаление системата ни е яко ригидна, никаква гъвкавост към "другите". Но пък ако не я пратя на ясла и градина, рискувам да остане в предучилищна нараво в училище, което е много по-гадно, малки са на 5 г. да седят на чин в институционална среда, друго си е сред играчки и могат и да поспят в градината. А и ако са на предучилищна в училище на обяд трябва да се взимат, което е много голям ангажимент, автоматично означава майката а не работи. Та затова ще си пазим мястото, ако трябва по една седмица ще ходи, но иначе изпуснем ли го сега, нямаме вече шанс да влезем. А иначе можеше в някоя от частните арабски, но са ни много далече, малка е всеки ден да се потрепва от път.

Люспе, след последния постинг залагам на Свеки. bowuu Ох, цветята са много красиви, но никога не съм имала време да ги обгрижвам, майка ми все мис е сърди, че дори не го забелязвам понякога и съм й казала, че ако си отиде и те с нея. Embarassed Ами какво да направя, вечер главата ми е като бомба, гледам само как да си сложа тапите за уши. Половинката редовно ми говори нещо, а аз не реагирам. Mr. Green Хм, за брака ще скалъпя една статия и го пращам за редакции. Crossing Arms

Алвера, честита нова работа и от мен и много колегиална атмосфера ти желая, това е което липсва днес, колеги, с които да можеш да се и пошегуваш и да се скараш ако се наложи, но да има един такъв колективен дух на разбирателство.  Peace

Уго, честито Първолаче, ще те добавя сега в скайпа в такъв случай.

Астарта, зле сме, реве, обаче вече и наказвана била. Shocked Добре, че всичко ми разказва, така викма на майките - Имаме си троянски кон в яслата.  hahaha

Шило, то май повечето наши връстници не понасят грис именно от детската. Освен,, че ни тупчеха с него, то и безвкусен го правят, я да си го сваря аз, и с мляко и със захар, абе чудо. Wink

Омче, постнатална е, както каза Лю. Мен първият път ме държа 4 гдоини.  Shocked А сега знам ли колко ще бъде? ooooh!

Ясминке, как си скъпа? Hug Praynig

А, и да ви се оплача, за порден път повечето ни устройства не работя. На моят лаптоп изгоря кабела, на детското ДВД същоо захранващия кабел и сега го зареждам в колата и си вися чинно поне по половин час в нея, компа на Бати е на ремонт, а на тати понякога монитора се самоизключва.  hahaha
Засега толкоз.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 16:57 от amal

# 217
eeeeeeeх, детската градина.. Компоти смесени в голям казан - сливи, череши, праскови,круши; сухи закуски следобяд, които топиш в компота. Студено кисело мляко в шоличка. Пластмасови столове, които ти наелектризират косата и космите по ръцете. Легла, които се прибират в стената, еднакви кройки нощници, различни по цвят и всички общи. Мръсни общи играчки, задължително спане следобяд. Бягство от детската градина и безславно залавяне. Това всеки българин го знае :о)

# 218
Здравейте,

Шило страхотна снимка,.

За брака до колкото си спомням ми бяха казали, че не може да е между хора от различни религии и ако искаме ще трябвало или аз да си сменя моята или моя приятел. Освен това за отказа от повече от един брак - и моя се отказа, но не се е клел или нещо такова,  доколкото си спомням се беше молил и беше обещал да изпълни нещо, но не помня много добре какво. А и това си е личен избор. Но ние сме по - сбъркани - той иска голяма пищна сватба, и в църква(израснал е в квартал на християни и много му харесва), а аз най-много да е гражданското и после почерпка. Не, че не съм вярваща, но не знам защо не искам църковен брак, еми не ми се ще. И ми става жал за него като му казвам, че искам нещо съвсем малко. А за зестра, така и не сме обсъждали никога. Това задължително ли е? А за орфи браковете в България имали такива или само в арабските държави.

Амал за цвтетята не се къхари и аз съм същия случай, при мама всичко вирее, а при мен само кактуси.  Joy Нямате никакъв успех май с тази техника. За лаптоп е най - лесно има дори зарядни, които са с множество накрайници и стават за много устройства по този начин като тези: http://www.office1.bg/%D0%9E%D1%84%D0%B8%D1%81%20%D1%82%D0%B5%D1 … 605621000030.html и http://www.office1.bg/%D0%9E%D1%84%D0%B8%D1%81%20%D1%82%D0%B5%D1 … 605621000040.html. И освен това е хубаво да се има по една резервна батерия на лаптоп, удобно е особено ако си на път.

На всички ви желая хубава и спокойна вечер.

# 219
Брак между мюсюлманин и християнка си е напълно възможен , както се отметна по-горе според хадисите Мохамед е бил женен за християнка. Между християнин и мюсюлманка обаче е по-сложно; във вашия случай ще трябва да се покръсти ако иска западен модел на сватба в църква с рокля, букети и тн и тн. Не знам дали е склонен да си сменя религията формално - това за някои вярващи е кръвна обида.
Апропо той как иска да се ожените? Легално и после религиозно ли? То може и в мюфтийството да подпишете след гражданския брак и пак да наденеш бялата рокля и да танцувате валс в ресторант, пълен с приятели.
Иначе, flowertz, аз съм на твоето мнение, не искам никакви пищни сватби и много гости и рокли шумящи. Както се казва сватбата е двама луди и двеста гладни Simple Smile)) Иска ми се като се омъжа да подпиша и вечерта да замина нанякъде за известно време, вместо да устройвам пиршества. Ама трябда да се правят компромиси Sad освен ако нямаш добра аргументация, която да разубеди партньора.
Относно цъвтята, аз съм като една бабичка и като видя някъде нещо,което ми харесва си късам едно малко клонче и си го засаждам вкъщи. Ей на вчера минах покрай "Хепи" на "Раковска", видях едни пълзящи зелени растения с яркорозово в средата на листата и не се удържах. Приятелката ми избяга и после ми се кара. Ама то е диагноза като си луд по цветята:о)

# 220
здравейте! и добре дошла на Златорог Simple Smile
Темата скоро ще трябва да се прекръсти на сирийски, а не арабски мами  Rolling Eyes

При мен колкото повече наближава последният срок за предаване на магистърската ми работа, толкова повече не мога да се нагался да седна аа пиша - липсва ми и мотивация, и концентрация...особено след като вече почти е сигурно къде и с какво ще продължа след нея.

Сега други мисли ми се струват по-важно - обмисляме каква екскурзия да си подарим с половинката за края на октомври. Някой дали е наясно дали времето в Истанбул е хубаво по това време (под хубаво разбираме слънчево и над 20 градуса) ?  Thinking

Междувременно да не забравя да похваля йорданския баскетболен отбор - бяха на една точка от ставането на шампиони на Азия. След акто победиха предишния шампион Иран, на финала паднаха само с една никаква точица от домакина Китай. Жалко ... но поне се класираха пак на световно Heart Eyes

Това е от мен, поздрави на всички   bouquet

# 221
Привет, привет! Защо не поразтърсиш из някой метеорологичен сайт? Има прогнози за всички места по света по месеци, само рябва да поровиш.
Люспе , верно няма такава клетва. Коранът се използвал, да докажеш,че не лъжеш,ако се закълнеш на него, говориш само истината. Моят днес ревна, че разбрал,че няма как да се закълне на Корана и какво сме щели да правим, щял да се закълне в Бог. Само че семейството му го убеждават , че не бивало да се отказва от нещо,което Бог не му е забранил. Накратко почнахме с парчетата. Той ако не се закълне предварително няма какво да мисля дали да се женя за него, познавам жена, чийто мъж мюсюлманин се ожени през нея и знам какво преживяха децата й и тя, не искам този вариант да е опционален за мен. Ще те послушам за клаузата в брачния договор, но ако не обещае пред Бог, че няма да взима друга жена заедно с мен няма да стане нашата. Все пак ако много държи да се ожени з адруга, няма проблем и да се разведем:)

сълзи се леят над Босфора демек, Ферхонде ще вземе ли Ахмед и прочия. Животът ми е сериал. Засега трагичен Grinning

# 222
Животът ми е сериал. Засега трагичен Grinning

дотук не видях видях да има трагедия в разказа ти  Mr. Green

така ме боли глава , под натиск съм и не мога да чета свестно. Остави ти клетви и клаузи разни , проблемът 2ра жена засега не седи пред теб. Ако някога се стигне дотам, ще те посъветваме как да се отървеш и от нея и от мъжа ти  Laughing Нека първо да видим, ще има ли сватба

айде послучай световния ден на контрацепцията да ви почерпя с една арабска карикатура  Laughing

не е нужно да знаеш арабски, за да се сетиш какво дава чужденката на просещата арабка  Mr. Green

Има ли тема в форума за събитията в Катуница?
Днес не ми се гледат новини. Но вчера и по двете национални тв, предаваха около 20мин репортаж и след него веднага превключиха на 2рата по важност новина от глобално значение-премиера Борисов открива нов път 60 и нещо киломерта си.... И тва беше новинарската им емисия.
Няма с какво др да си запълнят новините освен с героизма на премиера. Пуснеш тв и веднага ти се хили Бойко.  Тва ме подсеща за един виц.
Защо навремето по албанската тв  новините са завършвали с "Лека нощ,Енвер Ходжа"? отговор : защото само той е имал телевизор.

# 223
хахахахахаххахахахахахахахаххахахахахаха

# 224
Шило, тема има в Клюкарника. Вчера я четох, но нещо не ме грабна Mr. Green
А като Бат'Бойко втори няма Sunglasses

Златорог,  аз не разбирам всъщност защо толкова те притеснява да не си вземе втора съпруга Thinking. В смисъл, многоженството не е много разпространено сред арабите, въпреки че религията го позволява. Пък и нали трябва да може да издържа и двете-трите-четирите си съпруги + децата им, та ситуацията става не чак толкова привлекателна за мъжете Simple Smile. А и я виж нашите Айшета колко задружно си живеят с мъжа им (забравих му името, но неотдавна ги даваха по новините Simple Smile), че чак си ходят семейно на гости при любовницата му. Като споменах любовница, гражданският брак също не дава никакви гаранции на нашите бг мъжкари, че няма да си хванат такава след като са се врекли във вярност до гроб. Че и дете да й направят, пък и съпругата да си зарежат заради нея. Затова си мисля, че задълбавайки в посока многоженство, нищо не печелиш. Никога за нищо няма гаранция Peace

Айа, мисля си че в Истанбул през октомври трябва да е топло. Навила съм се и ние да си направим след месец-два екскурзийка дотам за един уикенд, от тези с ваучерите. Мечта ми е Simple Smile. Само дано не остана без работа дотогава, че положението във фирмата никак не е розово.

Поздрави на всички неспоменати Hug

Общи условия

Активация на акаунт