Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 811
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Ето ме Simple Smile !
Надявах се още вчера да се появя, но уви  Twisted Evil ! Днес съм малко калпазанка - "избягах" от Майчин дом. Какво имам предвид - започвам от начало ...
Вчера отидох за прием и за процедура. От 8,15 до 10,30 се мотах по етажите за да се регистрирам и да попълня 100 бланки - никаква центализация, ама както и да е. След като отидох обаче на 10тия етаж, където е доц. Димитрова, дойде и изненадата ... Оказа се, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си с 3 дни болничен престой. Някои момичета си носеха багажи, но аз и още 1-2 - не, защото всички знаехме, че процедурата е кратка, след това лежиш 2 часа и те пускат да почиваш. Да, ама не. Излезе една старша сетра и като се развика  #2gunfire .... луди ни направи. Как няма да се настаним, как сме само с тези дрехи, крещя, крещя  Twisted Evil ! Адски много се изнервих, там е супер мизерия и аз не бях подготвена да оставам. Както и да е - изпратих да ми донесат багаж и се настаних - нямаше друг начин. Малко по-късно се оказа, че ако решиш да си ходиш същия ден не просто подписваш декларация, а си пащаш клиничната пътека най-официално (150  лв.) и си заминаваш. От други момичета с амнио, както и от личен опит искам да кажа, че те не следят НИЩО след процедурата, защото няма какво ... Та снощи останах, ама днес се прибрах и оставих на девойките от стаята телефон, ако някой ме затърси (така или иначе след 14, 00 няма живо пиле там) и сега почивам у нас  - утре рано, рано ще се върна за видеозон. Пълен абсурд, но както и да е пак. Иначе процедурата - мина и замина, не е болезнена, малко е неприятна, но наистина е колкото една мускулна инжекция. Най-важното сега е да имаме добри резултати !!! В понеделник-вторник ще излязат, дано са добри  Praynig !
Между другите екстри се оказа, че съм и с ниска плацента за сега - стигала чак до шийката на матката и съм била рискова от прокървяване, ама сега не мога да го мисля това. А бебо не го усещам по никакъв начин все още, въпреки че е много буйно винаги на преглед, вчера даже го чакахме малко преди процедурата, защото не се спря  Mr. Green
Поздрави на всички и извинете за дългия пост, ама трябваше да се отчета  Grinning!

# 421
не че ще се успокоите, но и аз мога да дам пример със себе си - първото бебе усетих в 18 седмица, а второто  - в 20! прегледите показваха ,че всичко е наред, просто го усетих по-късно, и изобщо и дебела не бях, и плацентата нормална...

не мога да повярвам, че за амнио се лежи три дни. За пръв път го чувам. Някаква далавера има там.
Джун, пожелавам това да са последните ти притеснения  Hug

# 422
  • София
Привет! Да се включа и аз по част от разискваните теми. Ние секс не сме правили от преди пункцията, тоест от началото на април, в началото ни беше забранено, а за сега не съм питала, тъй като малко ме е страх да пробваме дори, а мъжа ми пък съвсем се е спекъл и едва ли ще пробваме.
Относно сутиените, аз съм с доста голям бюст, до сега си носех старите сутиени, които ме постискваха от тук от там,а и нощем  ги свалях, но днес си купих 2 за бременни /кърмачки, изглеждат ужасно, но са супер удобни, мисля да започна да спя с тях, че земното притегляне ме притеснява доста..
Относно движенията на беба, аз на няколко пъти усещам нещо като все едно някой нерв ми мърда в корема, както и едно бълбукане, не бих определила нито едно от двете като ритник, но си мисля,че е бебчето,а и нали я подслушвам с доплера , та знам,че мърда и сърчицето тупка Simple Smile. Аз съм с предна плацента и според док. е възможно да усетя ритничетата малко по-късно

# 423
С тия клиннични пътеки такива врътки правят,че чак онемявам като слушам.... Голям бизнес е това здравеопазване Sad

# 424
  • София
УСЕТИХ Я  Grinning Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Леееко почукване ниско под пъпа ... беба е, не мога да го объркам. Ахх колко е готино!!!
June, радвам се че е било безболезнено, почивай си сега и само спокойствие! Чакаме понеделник заедно с теб!

# 425
Никой не вярва, но факт  Twisted Evil ! Не може клинична пътека за раждане и клинична пътека за амнио да е по 3 дни! След като малко полежиш и ти бият една инжекция нош-па (на предната група и това не бяха правили) те забравят ... Хората там лежат за задържане, за преносване и всякакви екстри, ние с амнио-то - дремем безцелно. И не стига всичко друго, ами вчера поледната девойка трябваше да се настани платено !!!, в същите тези мизерни стаи, но явно се изчерпа лимита - та 10 лв. на вечер, а тя дори не искаше да стои, а да си ходи. Всичко това на фона на поне 3 момичета, които пореден ден се шляеха и си чакаха изписването едва днес, защото трябва да мине тъпата клинична пътека. Аз също продължавам да се водя там, ама наистина си събрах багажа и се прибрах (живея на 15 мин с кола и ми е абсурдно да лежа там, без дори сестрите да знаят какво-що). Може да съм калпазанка, ама това е положението.
Тити, дано наистина това остане последното ми притеснение и оттук натаък всички в темичката ни да имат само добри новини Simple Smile

# 426
Джун, важното е, че е минало. Стискаме палци за резултатите!  Hug

А честито!  Grinning

# 427
  • София
Джун, най-важното е да чуеш добри новини в понеделник  Hug  Hands Thumbsup Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed! А с тез клинични пътеки просто не е истина  #Cussing out!

Честито Ламичке! Чувството е страхотно!  Hug

# 428
  • Бургас
Джун, радвам се, че е минало и заминало.Сега остава и резултатите да се убедиш, че не са притеснителни и само Бог с нас напред!
Ламичке, супер е, нали?И аз усещам тези движения от известно време насам.Ще стават все по-осезателни с времето, което само може да ни радва и успокоява, че вътре в коремчето всичко е наред.
Влезнах в снимка.бг да видя нашите си снимки и о, чудо, има вече покупки на бебешок, много са сладки.Направо да ги изяде човек, толкова са мънички!  Simple Smile
За борбата да минеш или по-точно да те минат по клинична пътека, просто е чудо.Сестра ми е лекар и в което и отделение да започнеше винаги имаше проблеми по отношение на това, че трябвало да научи какво точно да минава по клинична пътека, ако има еди какво си как да го пише за клинична пътека, направо потрес...Ами защото клиничните пътеки на края на месеца се заплащат към заплатата на лекаря, та затова и наплива за тях. Simple Smile

# 429
  • Габрово
Аз пък срам, не срам не помня кога усетих бебето първия път, за първи път. Сега ще дебна по-внимателно  Mr. Green.

Без сутиен не мърдам никъде /и в къщи нося/, гравитацията не ми прости.

Джун, дано резултатите са отлични.

# 430
Привет!
Въпреки, че още съм нова да кажа и аз добре дошли на записалите се след мен Simple Smile

June и мен много ме дразнят българските болници. Ясно е, че искат да изкарват пари и затова те карат да постъпваш. Мен вече 2 пъти ми се случи да ме вкарат в болница по други поводи без да е необходимо. То не сме държава, всеки се мъчи да печели и никой не мисли наистина за благото на хората. Никаква калпазанка не си! Много добре си направила. Стискам палци резултата да е добър!

По разискваните теми:

Сутиен - много мразя, но нося, нямам избор Simple Smile

Домашни животни - нямаме, но оня ден бях на гости в къща с 2 котки и честно казано се притесних. Какво правите в такива случаи?

Бебето не съм го усетила още.

Да споделя и нещо друго за информация. Преди десет дни ми беше нисък хемоглобина - 104. Прочетох, че се увеличава с пчелен прашец и че пчелният прашец може да се приема от бременни. Реших да пробвам и почнах почти всеки ден с кисело мляко и малко мед и вчера вече беше 117 Simple Smile Нормата е от 120 нагоре до забравих колко Simple Smile

ААа последно: може ли парола за албума?

# 431
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАМИ ЯНУАРКИ. АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ВАС И ИСКАМ ДА СЕ ЗАПИША В ТАЗИ ТЕМА. НА 26 ГОДИНИ СЪМ И ОЧАКВАМ МОЕТО ПЪРВО БЕБЧЕ НА 16 ЯНУАРИ. ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ЛЕКА И УСПЕШНА БРЕМЕННОСТ. Simple Smile

# 432
Ламичке, честито! Дано и аз вече да усетя бебчето, че започвам да си въобразявам май... От толкова опити да усетя нещо миналата нощ при едно от ставанията до тоалетна и опитите после пак да заспя ми се струваше, че корема ми вибрира... Crazy

June, почивай си вкъщи и чакаме хубавите новини вторник да ги споделиш с нас!  Hug

За секса- след отлепянето на плацентата още не сме правили. Утре ще се обаждам на доки за резултатите от БХС и ще питам и за това.  Wink

За домашните любимци- нямам такива...  Tired Винаги съм искала да имам, но уви, никой не ми се връзва на акъла... А толкова много обичам животинки.  Tired

Добре дошли на новите мами, леко бременеене!   bouquet
Аз отивам да разгледам снимчиците на бебешките нещица. Хубава вечер от мен, мами! Simple Smile

# 433
June не се коси на бюрокрацията ни, мисли само позитивно и вярвай, че в Понеделник всички новини ще са ОК. Стискам палци и Hug Hug Hug.

Момичета направо ме наплашихте с тази гравитация, аз съм с неособено малък бюст, но в къщи почти не нося сутиен, да не говорим че сега съвсем ме дразнят, ама ще взема да си закупя някой без банели да удома поне, ама чак да спите с тях Shocked. Мисли те ли,че наистина се налага!?

За секса - само мираж от както разбрахме, първо док не даваше, после мъжа ми явно се стресна и сега не смее. А аз 'откачам' такова желание имам, и толкова сънища чак се засрамвам от себе си. Embarassed. Сега пък нали ще пътуваме и ме хвана страх да не стане нещо преди пътуването. Леле завидях много благородно на всички правещи.......... извинявайте Embarassed Да видим докога ще издържа.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 18:16 от EwaD

# 434
  • Китна Тракия
Krisita точно това е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт