Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте мами Simple Smile
Добре дошли на новите мамита и честито на тези видели сини и розови гащички Simple Smile
Не се притеснявайте ако не сте усетили бебето още - миналият път го усетих чак в средата на 19 седмица, сега го усещам от време на време, но не е отчетливо както става в по-късните месеци.
За ваксините, ianajar все едно е написала моето мнение, така че аз нямам какво да добавя - трудно решение е, така че четете и се информирайте преди да решите за или против ..
За закуската ние в събота и неделя си правим палачинки със свежи плодове (малкият ги яде с шоколад ...).  Вчера вечерта ми помагаше да направим бананов хляб - не знам вашите по-големи деца как са, но моят обожава да помага я кухнята и поне 2 пъти на седмица правим нещо в което и той да може да помага  Wink Иначе имаме каши и овесени ядки за дните когато нямаме нещо по-интересно за закуска ... Сега се сещам че не сме правили гофрети от доста време ...
Кафе - аз задължително си правя капучино сутрин и с това приключвам консумацията на кофеин за деня.  Не обичам газирани, така че не се сещам за тях изобщо ...
Фолиевата киселина смятам да я пия до края, че и след това.  Аз пиех (и сега ще пия) пренатални витамини докато кърмя, а те имат фолиева киселина.
Приятни почивни дни на всички  Hug Ние утре сме за риба ... (ММ и малкият ще ловят, а аз смятам да си взема книжка и да лежа на сянка  Wink

# 526
Терминът за много неща е важен. И сами можете да си го изчислите - датата на последната менструация плюс 40 седмици. Но наистина би трябвало да го има записан из картоните ви, все пак по него се определя докъде е бременността и какви изследвания да ви се правят в даден момент.  newsm78

Аз също си мисля, че здравословното хранене, витамините и добавките и прочие теми са си баш за обсъждане тук. Все пак за повечето бременни тези неща са поне толкова важни, колкото и изборът на количка. Не става въпрос да се пропагандира някаква линия на хранене и грижи като единствено правилната, естествено.

За маргарините наскоро четох, че вече не били като едно време и имало повече контрол над незнамкаквоси. В моята къща просто гледаме да избягваме продукти, които не са в естествен вид, затова не купуваме маргарин и производни, не съм гледала колко са здравословни. По-вкусно ни е с масло, зехтин и слънчогледово олио просто.  Grinning

# 527
  • Бургас
Явно само аз мога без кафе, а бях страстна кафеджийка и тютюнджийка Simple Smile))
А ето и обещаните снимки на моето дете:
http://prikachi.com/images/883/3652883t.jpg -Мими
http://prikachi.com/images/895/3652895z.jpg - това съм аз за сравнение само, колко съм бяла...
http://prikachi.com/images/904/3652904T.jpg - Мими в цяла прелест Simple Smile)
http://prikachi.com/images/940/3652940p.jpg - тук като бебче, ама тя и по рождение си е малко матова, не като мен сирене
http://prikachi.com/images/963/3652963r.jpg -абстрахирайте се от гърдата ми и вижте варицелата како ми причини миналата година..., гадория голяма
На плажа се откроява съществено от другите деца,но много бързо я хваща тен още от мъничка.
Желая лека вечер на всички!  Simple Smile Пък който се реши и на полова такава, нека му е приятно  и заради тези дето не могат да се отдадат на плътски удоволствия Laughing

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 20:09 от Шоколадово бонбонче

# 528
Малеееееее, Бонбонче, ми вие това дете мазали ли сте го със защИтен крем?  Joy Вярно бая се е поопекло  Laughing

И точно както сме на темата за здравословното хранене, преди малко bTv пуснаха материал право в десятката - Новата мания - слаби и бременни, от който научих за новото явление прегорексия. Очевидно тази-миналата година е придобило "популярност" в БГ.

# 529
  • На Дунава
По повод храната: моят мъж се върна от командировка в Испания и донесе..... зехтин с вкус на шоколад!!! В шишенце като за парфюм. Сега седя, гледам го и се чудя това как ли се консумира (е, няма пулваризатор, като на нормално олио си му е отвора). Голям мерак ми е да го пробваме, но не мога да измисля с какво..?
За ваксините, в Австрия, както и в повечето държави в Западна Европа, ваксините не са задължителни, и това е голямо облекчение. Ние след много четене на разнообразни източници решихме да не ваксинираме. Но решението е многостранно и всеки трябва да го вземе за себе си и детето си сам и с убеждение!

# 530
Здравейте, мамчета! Голяма активност днес в темичката ни! Simple Smile Докато изчета всичко и се включа вие се изпокрихте.  Mr. Green

Бубанка, честити розови гащи  !

Аnomalia, честити сини гащи  !

Pink, честити хубави новини и при теб!

Аз трябваше днес да си получа резултата от БХС, но доктора така и не ми се обади, явно другата седмица ще е... С нетърпение си чакам морфологията на 23.08. да видим бебчето!  Heart Eyes
Фолиева киселина пия още. (не съм питала докога)

Хубава вечер на всички!  Hug

# 531
И точно както сме на темата за здравословното хранене, преди малко bTv пуснаха материал право в десятката - Новата мания - слаби и бременни, от който научих за новото явление прегорексия. Очевидно тази-миналата година е придобило "популярност" в БГ.

Полудя народа, да си раждат децата в седмия месец, да не трупат кг. #Crazy
бонбонче , и щерка ми много бързо я хваща слънцето, пък и тя си е малко от боята. Mr. Green

# 532
  • Западен парк
Мацки, знаете ли какво установих днес? Че от две-три седмици косата ми издържа два пъти повече без да се омазни. Мислех, че това се дължи на различната вода по време на пътешествието ни, но и в къщи е същото. Мила съм я в неделя, а тя все аще изглежда чиста и има блясък, все едно че съм я мила вчера. Не съм сменяла шампоан и не слагам балсам. Може ли да е от бременността или пък от фолиевата киселина, или не знам и аз какво? Иначе кожата ми не се е променила, ноктите също. При вас как е?
И друго - имате ли дни в които бебчето почти не мърда? Вчера и днес моето май го е налегнал някакъв мързел, за сметка на сряда, когато буйстваше до 12:30 през нощта. Днес за цял ден го усетих 5-6 пъти. До преди малко лежах повече от час по гръб с надеждата да помръдне, а то - бутна ме веднъж, колкото да се регистрира и после - нищо. Зная, че е нормално да има активни и пасивни периоди, но пък такова пренебрежение от негова страна...

# 533
Момичета, аз ви чета, но нямам много време да пиша и все изпускам разговора  newsm78  Започвам да завиждам на мамите, които не работят, аз толкова се уморявам Sad

Докато ме нямаше наоколо бяхме на моренце, навърших 23 и разбрахме, че чакаме момиченце : )))!!!

Надявам се, че всички са добре, само малко се притеснявам за Киара, тя къде изчезна?

Аз не съм хапвала маргарин от дете, майка ми го забрани много отдавна. ММ хапваше, но аз бързо го разкарах от хладилника.

ФК мисля да пия до края, че и докато кърмя ако каже док. Аз се доверявам 100% на доктора си, харесваме си го.

От храните съм полудяла за царевица, супи и таратор. Сладко не ми се хапва грам, ама и никога не съм обичала. Поне май съм качила едно две кила най - сетне. Коремче още нямс, нито усещсм бебчо, но вчера бяхме на ФМ и всичко е наред.

Някой по - нагоре питаше за Фемина - аз бях при др Врагалева и останах страшно доволна. Ако някой има повечко въпроси, да каже, инсче нвма да се впускам в обяснения Simple Smile

# 534
  • София
Да и при мен е по същия начин с косата, чак не мога да повярвам, защото преди я миех през ден  Simple Smile Със сигурност е от бременността ( е и фолиевата киселина може да помага малко не знам ) знам, че косата става по-хубава,не се омазнява толкова и расте по-бързо, ноктите също стават по-здрави и растат бързо. Аз специално за ноктите нищо не съм забелязала,защото винаги са ми били къси.Кожата ми е станала по-гладка от преди определено.За мърдането изобщо не се притеснявай, 5-6 пъти си е супер  Simple Smile и при мен е същото,понякога си е по-кротко, а друг път все едно наваксва  Simple Smile Има моменти например,когато за цял ден ме ритне 1-2 пъти и вечерта се сеща да ме успокой  Laughing Важното е, че се отчитат  Laughing

# 535
За ритането на бебето-да по-няколко пъти на ден е нормално още е рано има време да се отчитат по-начестои по няколко пъти на ден.Сигурно си мърда просто ти не го усещаш или си почиваш и се движиш.
Моята коса пък се омазнява и това е откакто родих малката(мазна по-точно в корените иначе е суха).И кожата ми тоз път не ми харесва появиха ми се пъпчици,поне кг са по-малко засега и линея негра нямам(с Хриси имах).
 Не завиждайте на мамате вкъщи  половината поне с сме с малки деца и има какво да се прави(домакинство,дете и т.н. задъленията край нямат).

# 536
По-принцип не съм за това да не се дискутира здравословното хранене ,но тонът трябва да е по-балансиран,защото на мен засега ми звучи малко назидателен.
 За ваксините-ние ваксинираме-мисля,че ползите са повече от вредите(разбира се изключвам когато има изпатило си от тях семейство-с алергична реакция).С Хриси нямахме никакви проблеми,аз обикновено се ваксинирам с противогрипна(доволна съм(ама от 2г. по обясними причини не съм се ваксинирала и сега пак ще пропусна).

# 537
Привет мами Simple Smile
Аз половин ден се опитвам да наваксам и да изчета последните 10 страници..
Гледам обсъждате сутиени, храни, секс... Как да не се включа?  Laughing
Подред на нещата.. Сутиен нося, от сутрин, до вечер, докато си легна.. Още ми стават моите старите .. Малко като, че ли ми "изхвръкват " гърдите от тях, но засега нямам зор да ги сменям Simple Smile За през нощта си купих един стегнат потник, нищо не мърда на никъде като го сложа  Flutter Така спя засега, по-нататък ако се наложи, ще му мисля Simple Smile Само да уточня, че на мен гърдите ми не са подути, само леко напрегнати..
За храната.. Постоянно ми се сменя апетита, хем ми се яде, хем не ми се яде.. В началните седмици не можех да вкуся месо, сега похапвам, но без особен апетит.. Ям си плодовете и зеленчуците, но нямам мерак за специфични храни.. За масло и маргарин не се бях и сещала от месеци, днес като се разчетох тук и ми се прияде филия с масло и туршия????( Рядко в нас се ядат филии с маргарин/масло) Домати не мога да ям( а така обичам) ,киселините ми от тях са невероятни  #Cussing out..Засега са извън менюто  Confused
За секса.. При мен е много особено чувството..В будно състояние, не ми се прави нищо, все съм изморена, спи ми се.. От време на време намирам сили за половинката, но дори не успявам да "стигна до края"..  а пък иначе сънуваааааам... Розови сънища безкрай..
С нетърпение чакам да минат следващите няколко седмици, да разберем пола на бебетата.. Чакам ги и да започнат да ме подритват Simple Smile Благородно завиждам на мамите, които вече усещат малките ритничета  Heart Eyes

# 538
  • софия
Добро утро мамчета!
Илиянка, тази сутрин те изпреварих и кафето ще е от мен:

Гледам тук по форума другите мами си организират срещички, ако искате като отмине отпускарския сезон и ние да си спретнем една, сигурно е много забавно /поне тези дето сме от София, не сме малко записаните тук, а сигурно има и още много мами дето ни четат, ама явно се притесняват/. Може някоя мама да има път насам и тя да включи. Ще трябва да го измислим докато времето е по-топличко, другия месец например, тъкмо и коремчетата ни ще пораснат още  Grinning.  Тук поне имаме алтернативи - Южния парк, Борисовата градина, ще е удобно и за батковците или каките /която мама има/ и те да се включат към нас. Пък ако има и някой ревнив татко, нека и той да заповяда, но в това ни състояние не би следвало да има притеснения  smile3537. Нека го измислим, а?

Jane Doe  честити розови гащета  newsm30

На всички мами весел уикенд желая!   love001

# 539
  • Бургас
Добро утро от мен - първата пушка, ама толкова със съня, стига вече!Корема застърга и е време за закуска!
За косата - моята по принцип не е мазна, но сега се мърси много по-бавно, което само може да ме радва, но е временно явление.Тъй че госпожичке Монк, няма да е дълга радостта от тази промяна, но да не бъдем алчни , а да се радваме на моментните щастливи мигове  Laughing
Jane Doe, как изкарахте по морето?И честити ви розови гащички!Абе и аз само се чудя коя мама не се е разписвала скоро и като се сетя се моля да са наред нещата.Киара дано се разпише скоро.
Палома, и аз снощи гледах репортажа по новините за Новата мания - слаби бременни, което ми се струва абсурдно.И мен ме е страх от напълняването смао, защото с първата бременност ми се отрази на кръвното.Но е невзможно да си бременна и да искаш да не напълняваш, абсурдно е.Мами, нали няма сред вас някоя дето да се е вманиачила до такава степен:), нужно е само да гледаме ние и бебеките да сме живи и здрави, след раждането вски може да положеи усилия към заветната цел - отслабването.Дайте да си отгледаме още от коремчетата едни хубави и здрави дечица, пък останалото с труд и усилия / а при някои и без/ ще се постигне, само здраве да дава Господ.Simple Smile  Hug
Хайде, приятен ден на всички!
П.С Отдавна щях да пиша за спането по гръб и защо не е препоръчително, та ето мъничко цитатче:

" От четвъртия или петия месец не се препоръчва дълго лежане по гръб. Това е защото матката се увеличава значително и в това положение започва да притиска големите кръвоносни съдове, както и гръбначния стълб. Това се отразява малко или много на притока на кръв към плацентата, което снижава доставката на кислород и хранителни вещества за бебето. Често поради това спада и артериалното налягане, бременните страдат от световъртеж и главоболие, а също и от подути крака"
Диткинс, изпреварила си ме, много хубаво кафе Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 07:32 от Шоколадово бонбонче

Общи условия

Активация на акаунт