Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 788
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • гр.Пловдив
 Добро утро и от мен.
Относно сутиените - носех 85Б и още съм си със старите. Преди гърдите ми бяха големички, но нещо формата не ми харесваше, а сега така са се подули и формата им е станала супер, едни стегнати, че направо не ми се загрозява със със сутиен Simple SmileSimple SmileSimple Smile, та извън работа не нося, а за спане - неее.
За кг -  аз съм си шишкава, както се и вижда на снимките допреди морето не бях мръднала грам, върнах се +1.200кг, но ги свалих, но съм доста подутичка - абе все още съм все едно  доста напълняла отколкото бременна.

# 466
  • София
А да ви питам що е то контракция и как се усеща? Защото вчера ми се стори, че ми се втвърдява корема ниско долу, но не съм сигурна - на пипане май не беше твърд ... Опасни ли са, да звъня ли на доки? newsm78 Не е ли много рано за контракции?

Нашия тати вчера бързаше да се прибере да усети бебо, ама като че ли не можа - аз го усещам на ръката си, ама като го исещам и отвътре явно има разлика  Laughing вчера слушаше коремчето ама нямаше щастието да получи ритниче в ухото както една от мамите тук, само къркорене чуваше  Laughing

# 467
Не е опасно. Опасно е, ако имаш ритмични болезнени контракции, особено придружени с кървене или изтичане на води. Иначе матката по принцип контрахира през цялата бременност (тя и без бременност си контрахира, нали е мускул), обикновено незабележимо, понякога осезателно, но без болка. На ултразвук се вижда обикновено как се свива матката около бебето. Моето последния път риташе стените и буташе с ръце, явно тясно му ставаше.  Laughing

Кажи на лекаря си при следващия преглед, но не се шашкай.

# 468
  • София
Janatar, мерси  Hug

Нещо забавно:
Откъде идват бебетата
http://vbox7.com/play:0173e1b4ca

# 469
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile
Бебчо и аз усещам вече 2 седмици с ритничета и движения Heart Eyes
Инче за кафето, аз пия по 2 на ден, кола не пия и като цяло газирани напитки. 2 ама лекички, иначе залитам много с моето кръвно и глава започва да ме боли...
Гледам осбъждали сте млякото и млечните продукти. Спокойно може да си набавяте калций от суров сусам, сусамов тахан и т.н растителни източници. Иначе аз много обичам сирене и от както съм бременна постоянно ми се яде, унищожавам големи количества.
Моят корем иначе прогресивно расте и направо се учудвам на скоростта, за разлика от миналия път. Вече никакви дрехи от моите не ми стават, всичко ме притиска, а не мога да си намеря дрехи за бременни с такъв размер като за мен, все са ми големи Sad Нищо, все някак ще закърпя положението още известно време.  

# 470
  • София
Здравейте и от мен!
Аз май бая трябва да почакам за ритниче от бебето, като се има предвид, че ми е първо и че съм с предна плацента.  Rolling Eyes
Абе я да ви питам, тук в работата ме питат кога ми е точния термин, за да ми изчислят кога трябва да изляза по майчинство. Та въпроса ми е трябва ли гинеколожката да ми даде някаква бележка с термина или просто им го казвам?  newsm78

# 471
Здравейте и от мен!
Аз май бая трябва да почакам за ритниче от бебето, като се има предвид, че ми е първо и че съм с предна плацента.  Rolling Eyes
Абе я да ви питам, тук в работата ме питат кога ми е точния термин, за да ми изчислят кога трябва да изляза по майчинство. Та въпроса ми е трябва ли гинеколожката да ми даде някаква бележка с термина или просто им го казвам?  newsm78

Здравей, аз като бях на първия си преглед и поисках от лекарката ми някаква бележка, която да удостоврри,че съм бременна. Там написа пред кого да послужи и ,че е  в уверение на това, че съм бременна в 8ма седмица с първо дете с термин 20 януари. Никой не ми го е искал, аз исках да го има черно на бяло, ако случайно нещо се случи....Страх лозе пази Simple Smile

Може да поискаш такава бележка от твоята лекарка. Не знам наистина дали трябва да ти дадат някаква специална от сега. По-добре майките, които с минали по този път да кажат.

Хубав ден на всички  Hug

# 472
Добро утро от мен. Времето днес много ми харесва,хладничко...откакто съм бременна все ми е горещо. Sad  Не можах да спя снощи,то въртене то чудо..пуу.    Закуската ми не минава без филийки с маргарин или пастет,или сандвичи,друго не ми се яде .Преди хляб не ядях а сега ,всичко наопаки Simple Smile  Thinking    Желание за секс не ми липсва,даже ми се струва ,че сега е ,,,,,по-хубаво,правим ,но рядко . Половинката много се притеснява да не направи нещо,просто го е страх.  Laughing   Сутиен нося навсякъде ,но като си лягам го махам. Все още ми стават моите Simple Smile  Simple Smile   Кафе и кола просто не ми се пие,не че се пазя.    Приятна почивка на тези които ще релаксират някъдеи хубав ден на всички  Hug

# 473
понеже два пъти вече срещам да се пише за маргарин - това е нещо, което спокойно можете да изхвърлите от храната си завинаги. Не само като бременни. Едва ли излиза много по-скъпо да ползвате масло за филийките си. Няма нужда иначе да се пазите от едни храни, пък да се тъпчете с други, понеже така трябвало - аномалия написа нещо съвсем вярно за калция, растителните и млечните продукти.

# 474
Здравейте, днес сте големи кукуряци наистина. Аз реших да поработя малко и после да надникна как сте.   bouquet
И аз да се похваля - вчера точно след като се чухме с таткото че идва да ме вземе и малкото почна да шава много настоятелно - за първи път го усетих по този начин, чак взех да се смея и да му се радвам. Моя после ми твърдеше, че то било защото чуло гласа на татко  Joy
Кофеина аз съм го ограничила на минимум, само ако не ми е добре - и аз съм с ниско кръвно 60/90 и понякога ми се налага да се спасявам с кафе.
А на работа като съобщавах първо изпратих на човешки ресурси мейл с копие на "книжката за бременност" (нещо като малък здравен картон; не знам в БГ какво точно получават бременните), а после ощастливих и мениджърката си и целия отдел, които много се зарадваха. Ние сме около 18 човека и съм третата която ще излиза в майчинство в рамките на около половин година. Baby-boom в пълна сила  Laughing

# 475
Тити,ако ям сандвичи със салам (  в който не съм сигурна какво точно има) ,или ям домати ,които са пръскани с какви ли не торове все ми е тая дали  на филийката има маргарин или масло. То и салами не трябва да се ядат и пастети......Не  е от финансова гледна точка. Малко са екологично чистите продукти. Нали съм си селянче си набавям от там плодове и зеленчуци и мляко ,но не мога да съм сигурна за всички храни които има на пазара.  Просто не съм се замислила точно за маргарина при положение,че една бременна се замисля за много по -сериозни неща. Но наистина имаш право:)

# 476
Здравейте Simple Smile
Тити,това което казваш за маргарина..,можеш ли да обяснош защо?!Защото по-принцим маргарините от преди 10 години и тези сега са с коренна технологична разлика,а и вкусова,разбира се Simple Smile  Peace

# 477
понеже два пъти вече срещам да се пише за маргарин - това е нещо, което спокойно можете да изхвърлите от храната си завинаги.
Отдавна го направих, откакто прочетох от какво се прави и какво причинява... Crazy Поне вкъщи не употребявам тази гнус, а за храната, която ядем навън, не ми се мисли с кви тонове се използва  ooooh!

Маргарин - тема от любимата Бг-мамма  Mr. Green

Не съм усетила още нито едното от двете бебета, но няма драма, защото досега ги виждах на УЗ на около 2-3 седмици, но следващият преглед ще е чак след 5 седмици Shocked Само на грижа ми остават увеличените бъбречни легенчета на едното, още повече, че се оказа, че брат ми е опериран от същото нещо, което установиха при бебчето  Confused

# 478
  • Бургас
Абе гледам в други теми се вихрят едни дебати за ваксините след раждането на бебето, вие за или против сте и защо?Просто питам и умишлено подчертавам, че не е редно да има заяждане, ако мнението на другия е различно, само си споделяме /пиша го, защото ме е страх да не възникнат спорове, дето после да нямат оправяне/.   Wink
Бръмби, аз от кое време чакам да се разпишеш, пък ти.. Simple Smile
И мен ми харесва времето днес, в жегите не издържам, а сега ми е добре.Simple Smile
Карола, и аз си исках бележка, че съм бременна, обаче ще я дам със следващия болничен.Да съм си спокойна, че работодателят е уведомен от мен чрез бележка.
За кафето/колата и безалкохолните - не употребявам по принцип нито едно от тези, само вода.  Simple Smile Laughing /аз се изкарах на светата вода ненапита  Simple Smile /
За маргарина, мажа много тъник и почти незабележим слой, а и не вярвам, че маслото ще е с много по-добри качества, а и нямам търпение да чакам да се разтопи, за да го намажа тъничко на филия  Simple Smile

# 479
Шоки, маслото и маргаринът са съвсем различни като състав и начин на производство Peace маргаринът е един съвсем изкуствен продукт. но да не налагам мнение - пуснете си търсачка, информация в нета бол. Е, обикновено промяната в храненето идва със захранването на детето Simple Smile

за ваксините - вече съм против, но не мога да избягам от тях, така че гледам да не ги мисля.

Общи условия

Активация на акаунт