Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 789
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Шоки, маслото и маргаринът са съвсем различни като състав и начин на производство Peace маргаринът е един съвсем изкуствен продукт. но да не налагам мнение - пуснете си търсачка, информация в нета бол. Е, обикновено промяната в храненето идва със захранването на детето Simple Smile

за ваксините - вече съм против, но не мога да избягам от тях, така че гледам да не ги мисля.
Аз знам, доста материали, а и информация имаше по едно време по тв за канцерогенните свойства на маргарина, но просто понякога като съм опитвала масло и маргарин, във вкусовите му качества не съм намирала разлика.Просто мие по-лесно да намажа него, а не твърдото масло /нетърпеливостта ми винаги ми е била проблем/. А няма проблем човек да изкаже мнение, нали затова сме тук.Аз приемам всякакви мнения, все пак човек трябва да е широкоглед.  Simple Smile
За ваксините и аз не знам какво да мисля, има много и различни гледни точки за тях и човек може тотално да се обърка.

# 481
  • София
Ламичке, аз още в началото имах контракции и пиех но шпа за тях, сега от време на време пак имам, на прегледа док. ми ги вижда, затова сега пия магнезий. Но ако не е често явление според мен няма нужда да се притесняваш, просто сподели на следващата консултация
Ние вкъщи сме ограничили използването на маргарин до минимум, но Шоки е права, когато бързаш за някъде и искаш да подхапнеш 1 филия е по-лесно да я намажеш с маргарин, наистина нетърпеливостта понякога е водеща.
Относно ваксините, аз лично не бих посмяла да не ги сложа на детето, някак си ми се вижда по-малкото зло, а и в последствие липсата на ваксини ще създаде проблем за детската градина и училището

# 482
 А знаете ли ,че на пазара има страшно добри маргарини.Хората готвят с тях,качеството в пъти е подобрено през изминалите години.И не,аз не консумирам маргарин в промишлени количества!!! Кой нормален,човек го прави? Simple Smile.И друго.Какво да правят вегерарианците?  Wink

# 483
нека вегетарианците да кажат, но ми се струва, че просто използват растителни мазнини, предимно зехтин Simple Smile ако питаш за филийките - с промяната в храненето - към здравословно такова - човек почва да яде все по-малко намазани филии. Примерно, почва да си прави домашен хляб, а той е вкусен и така. Много е вкусно препечен хляб, поръсен със зехтин и риган или чубрица  chef Освен това, аз съм израсла със циганска баница - филия с олио, сол и червен пипер, и чубрица. Ето ти още един вариант  Peace има разни лютеници и домашни пастети - от маслинки, например - които също са вариант, всичко е въпрос на желание, убеденост и интерес. Пак ще кажа,че много от здравословните "открития" се правят след захранването на децата, в тяхно име, а после цялото семейство променя начина си на хранене. Но за това има време.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 12:28 от тити

# 484
Здравейте  Wink
Маргарин не употребяваме - краве масло само
За кафето и колата - пия по 1/2 кафета на ден и кола, когато ми се прииска без да се ограничавам, просто с нищо не се ограничавам от както съм бременна - док. каза, че само алкохола и цигарите са вредни  Laughing
Киара изчезна, какво става с нея Rolling Eyes
Бръмби добре дошла от почивката
И приятна почивка на всички, които те първа ще ходят.
Ние тази година ще пропуснем.
Лек и приятен петъчен ден на всички  Heart Eyes

# 485
  • София
Колкото и да е "добър" маргарина, най-добре е да се избягва. Както и пастета специално по време на бременност.
У нас маргарин не е влизал от години и се опитваме до колкото можем и в нещата, кито купуваме да го избягваме. И без това ядем дотатъчно химии, за да се натоварваме излишно и с това. Peace

# 486
Здравейте и от мен днес Simple Smile ,

Аз все още много слабо и рядко усещам беба а нямам търпение да я усещам по настоятелно ... Simple Smile
Относно колата и кафето , аз кафе и преди да забременея рядко пих а сега съвсем , но колата понякога не мога без глътка кола и аз съм с много ниско кръвно и през голямата жега си пийвам количка....
Маргарин не ям , наблягам много на сладко и плодове почти само това ми се яде ... и ако трябва да съм честна пия по литър мляко на ден .... Simple Smile което на мен ми помага да спра сиропа за ходене до тоалетна Simple Smile .
За секса   Blush ние правим малко и внимателно и двамата не можеме да се отпуснем съвсем , но все пак се поглезваме от време на време Simple Smile

За сутиените и дрехите , аз си нося един сутиен , който ми е от преди бременността и е 85 D, но мисля да си купа нов за бременни или кърмещи понеже ми ставам вече малко малък ...иначе аз си нося сутиен само навън вкъщи искам да го сваля понеже ми тежи много . А за дрехите от втория месец насам не ми става нищо така , че аз леко съм се обзавела с дрешки , скромно но са сладки и са ми удобни Simple Smile

Поздрави и до скоро Simple Smile

# 487
  • София
Уф аз все още съм с единствения ми "удобен" 75 С, но явно ще ми се наложи да премина към по-голям, защото преливам отвсякъде ... а едва намирам обикновени 75 С. От тези за кърмачки дали ще намеря 75 с по-голяма чашка? Rolling Eyes Още не съм търсила де ...

# 488
  • София
Здравейте дами  Hug  Аз да започна първо с количката, защото тъкмо се върнах от магазина с нея  Simple Smile Принципно си я обичам, но и сега много ми помага,защото често започна да ми пада кръвното и тя просто ми действа моментално.Преди си мислих,че от жегите само ми пада кръвното,но се оказа, че не е само от това - сутрин като стана, ако случайно по някаква причина се забавя със закуската ( стабилна закуска - не минавам с плодове ) примерно 30 минути веднага пада.А кафето....преди си пиех поне по 1 на ден, но откакто съм бременна изобщо не ми се пие ( като пиша кафе да  спомена и  за цигарите, които отказах още преди година и нещо  Laughing ) най-много да си правя 3в1 от време на време. Сутиен иначе си нося постоянно, така ми е много по-комфортно в момента, но съм и махнала банелите, че като ми се забият... Беби си шава, рита по-силничко понякога.... и така слушка си ме засега   smile3541  newsm62  И да видим, дали в понеделник на жк доктора ще познае пола, че баща му е много сигурен, че е момче - знаел той какво е направил  Joy и аз му казах " добре значи, ако е момиче не е от теб "  smile3534  smile3532

# 489
твърдо не на маргарина Naughty Ако наистина се поинтересувате и по прочетете и вие ще сте на мнение, че "добър" маргарин няма, дори и да е вкусен.

# 490
Маргарин и пастет вкъщи не ядем от години. От време на време ми се прияжда пастет, но само като прочета състава и... Sick Най-интересното е че има и вносни пастети по около 3 лв за 100 гр. и пак са пълни със същите боклуци. Салам и шунка също не купуваме, с изключение на 1 марка. Мляко и сирене, месо взимаме от дребни производители, които познаваме. Много подбираме храната вкъщи, за съжаление в момента цените на качествените продукти идват прекалено скъпи за масовия потребител, което често води до изчезване на фирми, опитващи да наложат добри практики в производството. Опитаха да наложат бълг. стандарт, само че 1-2 седмици се спазваха изискванията , след това всичко се върна по старому. Наскоро взехме едни кюфтета БДС, грил-тигана плувна в мазнина, кюфтетата чак се опържиха....ами котката не ги ядеше, аз ли да ги ям.

Един въпрос имам - до кога се пие фолиевата киселина? Казаха ми до към края на 4-я месец и се чудя дали да продължавам.

# 491
  • София
Един въпрос имам - до кога се пие фолиевата киселина? Казаха ми до към края на 4-я месец и се чудя дали да продължавам.

Моята докторка каза - до 20 седмица.

# 492
Момичета се гасе връщам от лекар. Бебето добре, гащите РОЗОВИ  Laughing урааааааа, матката чувствителна - магнезий и нош па продължават.
Немското масло като цена излиза колкото българския болкук, ние отдавна сме забравили какво е маргари. Жалкото е че го слагат навсякъде и в бисквити и соленки и т.н. Спасение няма Confused

# 493
  • София
Ох само за тоя маргарин говорите, ше ви пляскам! Аз филии не мажа и маргарин не купувам, ама с това маргариносване цяла сурин трябваше да ида до ОМВ да омета две кроасанчета с шунка и кашкавал Confused Confused Не, че бях гладна ама ...
Хубавото е, че по пътя си намерих 20 лв  Mr. Green
Бубанке, честити розови гащи, голяма радост е, нали  Mr. Green

# 494
Благодаря за отговора, c-mira  bouquet
Честити розови гащи, бубанка!
И ние купуваме само немско масло, масовото българско масло е като маргарин, то и като го пипнеш е едно меко...

Общи условия

Активация на акаунт