Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 792
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Шумен
Привет, момичета!

Аз докато се довлека от другия край на града, то обед станало... А вие сте изписали пак 3 страници Simple Smile
След обстоен преглед (ФМ се оказа) доктора обяви, че бебчето е точно както трябва, има си всичко и нищо излишно. Никакви отклонения   newsm44
Официално слагаме сини гащи  stork-boy, вече с каката започнаха споровете за името  Simple Smile
Много мило ми стана.. и се метнах в един детски магазин с отбрани стоки  Whistling
Попаднах на разпродажба, но от новородените размери (ма то като за кукла бе... лелеееее....забравила съм  ooooh!) останало само 1 сладурско блузе. Еми имаме си първа покупка  bowuu Качвам снимката в албумчето след малко.

Шоки, Шоки.. за съжаление само с картинка при мен не минава номера... ама пусто бонбони все нямаме, поне шоколад обикновено намирам. Ама преди само натурален ядях, сега на млечен налитам  Sick
За здравословни храни си говорите, не мога да се въздържа и аз. Мами, не яжте маргарин  Hug !!!Сигурно е просто навик или удобство или каквото и да е, но не вярвам да ви липсва чак толкова. Един продукт колкото повече преработки е минал, толкова намаляват полезните неща в него. Едва ли и маслото е това, което сме яли в детството си, но пак е за предпочитане хиляди пъти пред маргарина. Аз лично си купувам немско масло от Пени, произведено и пакетирано извън БГ.
А какво да мажат вегетарианците - ами сусамов тахан! Невероятно полезен и вкусен и особено подходящ за бременни. Тити е дала и други варианти (маслинен пастет, соев, бобен, от смлени накиснати ядки, песто и т.н.), безбройни са.А маслото много лесно се маже с нож, затоплен под гореща струя вода  Peace Не се заблуждавайте, че понеже тъничко мажете маргарина и няма проблем. Малко по малко се натрупва, за съжаление. И като добавите и този, който поглъщаме с всяка бисквита, вафла, паста, шоколад.... Хайде да не ставам досадна   bouquet
June, хайде още стискам палци  Hug
На мен ми взеха някакъв вагинален секрет и до понеделник стискаме палци да няма бактерия в него. И аз незнам какво друго ще изследват.
Хубав ден от мен и много много усмихнат петък! Аз ще си подфърчам из нас щастлииивоо  Whistling

# 496
Моята докторка ми каза да си пия фолиевата киселина до края на 4-ти месец.Лекърят,който констатира бременноста ми ,каза-,,Баба ми да не е пила фолиева кисилина и пак всичките и деца са добре и са живи и здрави,,.Така,че има и доктори,които я отричат или поне не те задължават да я пиеш.Но моята докторка много държи да си я взимам редовно.Донякъде съм съгласна,че всичко е въпрос на късмет и до организъм,но и навремето съм сигурна,че баба му не е хапвала толкова боклуци и химикали,който по назад в темичката се обсъждат.И да навремето на мен са ми давали кисело мляко да ям от 4 месец,ама е било истинско от една и съща кравичка са ми го доили,а пък сега само боклуци.Но честно казано,аз самата на няколко пъти си купувах,прясно мляко,после го варих и се опитвах да го подквася,но бяха няколко не успешни опита и се отказах,и вкъщи пак си купуваме от онова с Консервантите дето трае по 10дни.
А за ваксините доколкото знам сега са по пречистени.А и на моя приятелка за да получава детски или майчинство не помня точно какво и искаха бележка,че малкия има всички ваксини.
И моля ви се стига с това масло или маргарин,като не ви харесва си правете сами вкъщи.Каквото има на пазара,това купуваме според джоба.Ами и той и въздуха вреден защото бил мръсен в пъти над нормата,ама айде да отидем е  на Швейцарските Алпи да живеем,че там е по-чист Simple SmileНе е ли така сега...

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 14:29 от ivka-bivka87

# 497
  • София
Бубанка, честити розови гащи  stork-girl!

Аnomalia, честити сини гащи  stork-boy!
За фолиевата киселина - доктора от ЖК ми каза да я пия докато почна да усещам бебо!

За маргарина, ние не го ядем изобщо, на мен не ми е вкусен. Купуваме си масълце, сиренце и кашкавал от дребни производители, също като Елеонор! Hug Избягвам да я готови или пору-готови храни от магазините, страшно ми миришат на изкуственяци!
За ваксините аз съм ЗА!

Това е от мен, утре изчезвам на село да си нагледам градинката! Дано нещо да е пораснало!

# 498
Честити сини и розови гащи, вече взе полека лека да се оцветява картинката.  stork-boy  stork-girl Дано и на нас скоро да ни потвърдят какви ще са.  Praynig
Е няма смисъл сега да се дразним на дискусиите, нали затова е форум, да си обсъждаме. Аз от известно време не купувам маргарин, защото обичам вкуса на маслото а и за готвене го ползвам. Половинката например трудно хапва каквито и да било готвени зеленчуци ама като ги направя на пара и с масло и малко подправки си облизва пръстите. (Естествено до купчинката зеленчук трябва да има и солидно парче месо  Laughing ). Ние довечера заминаваме към родния край на мъжо и утре ще сме извън града на барбекю. Напоследък много се наслаждавам на времето прекарано извън Братислава, после обаче едва смогвам с домакинската работа като не съм вкъщи и двата дни. Моя почна пак тренировки - играе в един хандбален отбор и след работа през седмицата имат тренировки 3 дни. Поне аз си почивам или се отдавам на свои занимания..

# 499
Здравейте , аз не съм влизала от снощи и сега едвам ви изчетох.
Аз бебето от два дни го усещам непрекъснато, нещо като колики ама  под пъпа .Имам чуството че не спира.Доста е активно Simple Smile
Днес звънях на доктора ,тъй като този  при който ходя на часно  прави ФМ , да го питам дали да ида другата седмица.Ама той ме отряза , каза че е предпочита малко по късна седмица ( 20-21 тогава ).
надявах се да се видим на 4Д , но ще трябва да изчакам още малко.Иначе на 16 август ще ходя при доктора при който съм на ЖК , така че все пак скоро пак ще се видим .
Фолиева киселина все още си пия , доктора последния път забравих да го питам за нея , но си говорих с една позната аптекарка и тя ми каза че във всички пренатални витамини които се пият до края на бременноста има по 0.4 мг фолиева , така ще спокойно мога да си ги пия поне докато ида пак на преглед .

# 500
  • София
На мен докторката,която ми направи секциото ми каза да пия витамин Е до 18 седмица и фолиева киселина до края на бременността, но явно заради скорошното секцио. Ако стойностите на желязо са ви в норма, няма смисъл да пиете фолиева киселина след 3 месец или каквито и да било витамини. Да не говорим, че с първата бременност ми бяха предписали центрум за бременни и аз си ги пих послушно ( нали все пак "доктор" ми ги изписва) и малко след като родих ги забраниха, тъй като съдържали ГМО?!?! Тъй че моя съвет - не пийте изкуствени витамини, ако не се налага и в никакъв случай центрум!

# 501
  • Бургас
Хайде, мами, стига с тези масла и маргарини, дайте да подхващаме други теми Simple Smile
Буби, честити розови гащиHug
Аномалия, честити ви сини на вас!  Hug
За фолиевата киселина - пийте колкото ви е казал доки.Само дето всяко доки казва различни седмици, важното е да е в играта и фолиевата  Simple Smile
Ив микова, нашата градинка изсъхна от нещо, мъжа ми се разстрои, ама какво да се прави.От времето ли, от нещо друго ли, досега не се беше случвало такова нещо Simple Smile
Лумия, да си изкарате супер на барбекюто и заради нас!
Аз сега варя царевичка и след половин час нападам още докато е гореща, че онази от консервите все едно има захар вътре, отврат ми е.
Хайде, нападайте с други въпроси  Joy

# 502
В браво на мамите, които вече са разбрали какви ще са им бебета. сигурно сте много щастливи и че са и добре:

Бубанка - честити розови гащички
аномалия - честити ти сини гащички

Шоки и аз много обичам царевичка. Сега май ще отида и аз да си купя Simple Smile

# 503
Здравейте и от мен!
Да дам кратък отчет. Днес ходих за късния БХС и понеже докторката ми имаше раждане отидох направо в Майчин дом да ми направят ултразвук. Платих си 30 лева и доктора за около една минута измери два показателя и ме прати да ми взимат кръв. Нямам предсатава това дали е нормално. В бланката имаше за попълване и други показатели. Много ми стана криво...дори не си видях бебчо на монитора, а така го чаках днешния ден. Дано да бъркам, но след този ултразвук се чудя дали тези изследвания не се правят само и единствено за пари.

Pink беше споменала, а и аз съм съгласна, че споделянето относно нещата, които си хапваме не на всички им се отразява добре. Няма да забравя мекичките, които Шоколадово бонбонче прави с кума си. На следващия ден и аз това правих, но не съм сигурна дали съм ги докарала на вкус и все още ми се хапват мекички Wink А сега с тази царевица, направо не ми се мисли ......
Надявам се няма да ме разберете погрешно и никоя от вас няма да се обиди. Hug

# 504
Здравейте мами,

Не съм писала доста време и влизам само да ви проверя и да каже честито на всички, които вече знаят цвета на гащите....
Ние сме добре с бебо - вече го усещам доста добре Grinning
На лекар сме в сряда на 10/8 и тогава и ние ще разберем ако е късмет пола....... Praynig
Леко бременеене на всички

# 505
И аз съм съгласна да не си споделяме...приятеля ми го побърках, като ми се дояде нещо и край, не ми излиза от главата, все тича до магазина Heart Eyes Довечера и аз усещам, че царевица и зеленчуци на пара ще ядем Mr. Green А тези мекици и аз ги сънувах, лошото е че като не получа нещо както си го представям и продължава желанието, няма угодия Laughing

alina_a, много неприятно, че не са ти обърнали внимание, че и бебо не си видяла, мн ме дразнят такива лекари дето все пари са им в главата #2gunfire

# 506
  • Across the Multiverse
Еееех тази варена царевичкааа! Мами, въздържайте се, някои от нас са на работа и не могат да отскочат да си купят!  Crossing Arms Wink

# 507
  • Бургас
Добре, мамички, няма да споделяме никаква храна повече.Аз питах понякога за закуска какво похапвате, та да не ям само сандвичи, а не ми идва на акъла какво друго, но спирам вече.И аз така като ми се прияде нещо и само звъня и поръчвам и си чакам.Simple Smile
Алина а, мекичките ги правихме с купено тесто, ако това ще помогне.А иначе може да си го направите от брашно, мая, вода и сол:), просто с готово е по-лесно.Хайде, край с храната.
Съжалявам, че си получила такова отношение на прегледа, или почти никакво.Понякога очаквания и реалност се разминават доста, а в този ни период ние сме най-лесно раними, та нминуемо си си и поплакала, но важното е бебче да е живо и здравичко  Hug
Гиги, казах край със споменаването на храна, спирам.  Hug

# 508
Здравейте, мамчета!!!
Голямо писане е паднало днес...
За сутиените - аз само навън ги нося, че ме побъркват - имам чувстото, че постоянно ме стягат и задушават.
Маслото или маргарина? Ами маргарин има в хладилника, ама никой не го ползва. Масло ползваме и за мазане, и когато е нужно за готвене. А пастет понякога и сама правя - сварявам или задушавам пилешки дробчета. Докато са топли ги пасирам с масло, сол, черен пипер и е готово за ядене!
Относно ваксините - аз съм против, но като си помисля за всички неприятности, които може да се създадат за нормалния ритъм и живот на детето, сигурно задължителните ще ги правим...
А да ви питам по колко течности пиете на ден, изключая тези в храната и кафето?
Иначе кафенце от скоро пак пия по едно на ден, ама в началото ми ставаше гадно от него. Също и кола, и газирано си позволявам в по-малки количества.

Чао за сега и приятен летен ден!

# 509
  • София
Царевица с мекици ... ммм интересна комбинация ще се получи за вечеря Laughing
И още нещо ще има ама няма да ви кажа какво е  Laughing От седмица го мисля и ми текат лигите по него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт