(Био) зеленчукова градина 11

• 62 124
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
  • Пазете Гор
За трайност на чушките подреждай отгоре им дюлеви листа и вишневи клонки, хем държат зеленчука в саламурата, ако не го правиш, разбира се, Ljuboznatelna.

Домашната градина е източник на първокласни афродизиаци. Ще поговорим за това кое как действа, но е достатъчно дори и само, че:

- в градината се поддържа добра физическа форма (Вълк, разкажи как си се погъзурчил, и те зазаглеждала комшийката  Wink)
- в градината постигаме до голяма степен вътрешна хармония - нещо задължително за качествен семеен живот
- градината е най-често съвместен семеен проект. Това заздравява връзката и сближава още повече партньорите
- поработилият в градината човек, след душ запазва в кожата си аромата на слънце и здраве, а казват, че обичаме най-вече с носа си
- градината е мястото за свирене на щурци - най-предразполагащата музика за интимност.

# 46
  • Варна-София
gelikas, върнах се назад към тема 10. Може би грешката изобщо не е в теб, а във факта, че нектарините много често са с разтварящи се костилки. Тогава бързата преработка/консумация е най-доброто решение.

# 47

Моите кайсии, вече доста години, над половината излизат със счупена на две костилка. долното, по-малкото е с остричкото. Не ми пречи, мааалко ме бави при чистене.
Абе кайсиите съдържат много калций. Аз тая година навярно съм изял над 50 кг. Тая сутрин закуснах с кайсии в градината. Тоя калций, като се вари ракия от кайсии, навярно остава в казана. Та ако се вземе от казан такъв материал, може да се вкара в почвата. Въпроса е, за какви растения е нужен после тоя калций.

# 48
  • Пазете Гор
veti_d попита за салвия, аз се присъединявам, и добавям розмарин. Отгледах един стрък и сега не знам за какво ми е.

Ударното зреене на доматите се дължи не толкова на топлите дни, колкото на вече топлите нощи. Не случайно в районите, където утрата са прохладни, добивите са много ниски. Много фактори влияят на това: релеф, преобладаващи въздушни течения, растителна покривка на района, хидрография.

Почти във всяко планинско селце има местност наречена Хладни дол, или Ветрището, или Студеница.

# 49
  • Русе
Ljuboznatelna , не само им помагам на краставиците ами и ги вържа къде за телта, къде за сезала, къде за някои по-стари клончета. При мрежата може само да се подмушват, но при моята конструкция не може. И аз нямам обяснение за горчивите краставици. От един и същ сорт, един до друг корените, поливани на вада равномерно. Едната краставица горчи, другата не.

# 50
Стискайте палци, утре очакваме да ни удари ДОН. За сега не се предвиждат големи последици, ще работим, но има и верочтност за евакуации.

# 51
  • Русе
  Титина, да устискате на Дон и даво да няма поражения.

# 52
# 53
Горчива кисела краставичка няма. Горчиви ли ти са краставичките, направи си 1 буркан лятна (слънчева) туршия и за няколко дена - готово.
И аз на това разчитам  Joy
Странно, но  част от корнишона горчи.Странно, защото корнишоните и Герганата са едно до друго, еднакво поливани са newsm78

# 54
Стискайте палци, утре очакваме да ни удари ДОН. За сега не се предвиждат големи последици, ще работим, но има и верочтност за евакуации.
Извинете, ама какво е това ДОН newsm78 Не мога да го разтълкувам.
С тази прогноза за градушки.....егати му, ако отново предстои такава буря. Мен ме е адски страх ако съм сама, особено нощем. През деня, не чак толкова.

# 55
  • Пазете Гор
Горката.

Ще ти помогне ли да си мислиш за градушката като обикновено физично явление. Знаеш ли, че донякъде прилича на този в обикновен домашен хладилник. Проста работа - загубата на кинетична енергия (в хладилника не е кинетична, но все едно) води до преохлаждане и обледеняване на микроскопични прахови частици.

Ух, пазя две лехи домати, наедрели, червени, за дребните. Ако ги очука...

# 56
Ураган, който вилнее в САЩ само, че този път е с мъжко име - обикновенно ги кръщават с женски имена. Зле прикрит намек за това колко сме лоши и разрушителни  hahaha
За салвията знам, че е силна и не трябва да се прекалява с нея - по-малко в чая, а розмарина много ходи на ястия с месце  Flutter

# 57
Куркума, за страх нищо не помага, убедила съм се Laughing Последният път като тресна от страх си хвърлих чашата с кафето Rolling Eyes Затварям всички прозорци, пускам ролетните щори, но бързо ми става задушно.
Нямам представа защо, но в нашия район/квартал страшно много гръмотевици и светкавици има, дори и без градушки.

# 58
ДОН - име на ураган. Те си имат лист с имена, отдавна вече не са само дамски - изчерпали са ги

# 59
В Европа си плащащ, за да кръстят първия безименен антициклон на твое име. И си чакаш, да си чуеш името. Може и да не го чуеш, ако не стане ураган, а тих, напоителен дъждец.
Шантава работа, извратеняци всякакви.
Спомням си един ураган Кирил, като потроши западна и централна Европа. Тогава моят Кирил ме пита защо се казва като него, та рових в нета кой ги кръщава. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=175253

Общи условия

Активация на акаунт