Отговори
# 540
Eeeeх, Кременка, честито! Страхотна почерпка си спретнала, явно голям камък ти е паднал от главата. Hug Hug

Пчеличката, много се радвам да те "чуя", а още повече ще се радвам пак да се видим, този път за по-дълго, че бобърски много ни хареса!  Heart Eyes Grinning

Юлето, Hug Наесен, живот и здраве ще станем съседи! Heart Eyes

Номерче, не ме притесняват въпросите ти. Наистина децата са много различни. Ако беше видяла Мила как подскача, като малка жабка, изправя се, изобщо е далеч по-подвижна от Елиза. Hug

Софи, ние празнувахме веднъж годишнина в ресторант Хеброс в Пловдив, в Стария град. Мъжът ми ми беше спретнал изненада на път за морето Laughing Много е приятна градината. Но това беше преди време. Беше по едно време и ресторант на годината.http://www.hebros-hotel.com/index.php?option=com_content&tas … =15&Itemid=28
А Хисаря също е много приятно.
Спирам, че момата иска да я взема Mr. Green

# 541
Zelda Happy mamma благодаря за предложенията. Надявам се малкият да не протестира много вечерта и да може да се отпуснем за една приятна вечеря някъде из Стария град. Rolling Eyes Ресторантът изглежда с хубава градина, дано и времето да позволява хапването навън.
Иначе предложението на Зелда е трепач- Copsa изглежда невероятно интересно местенце, една моя позната си прави сватбата там и имаше уникални снимки. Със сигурност ще го посетим, но няма да е тази година по разбираеми причини... Wink

# 542
Привет мами!
Първо с честитките - за всичките ни полвинмесечинки и разбира се за сина на Хепи - да са ни живи и здрави, усмихнати и лъчезарни дечицата!!!
Пчеличке, разбирам те напълно - и при мен се получи нещо подобно, само дето не вдигах кръвно, а пулс и направо примирах. Изнервени сме от еднообразието, недоспиване, някоя лоша новинка или събитие и като се струпа всичко, нервите изпушват и дават накъсо. Психиката ни отслабва и работи против нас! Затова аз от време навреме си давам макар и малки почивчици, че иначе ...
Гледам хвалите се с подвизите на бебоците ви. Явор лази доста успешно по някакъв си бебешки начин, вече шета и с проходилката. С приказките също напредваме - първо стартира с "Де-ди-да, Та-тя-ти, а съвсем наскоро каза и Ма-ма, Па-па, Не-не и разбира се Айде" Ще е приказлив момъка, с приказки ще омайва момите! smile3521.

# 543
Хеййй маймунки, как сте в тази адска жегааааа.В Пловдив не се диша.Софи с удоволствие бих се присъединила, обаче в тая жега ме е страх на далечни разстояния пеш, пък и с още едно хлапе до количката.Та в тоя ред на мисли и при нас е еднообразно ежедневието, но какво да се прави.Наслаждавам се на маймунджулуци и гледам да го мисля от добрата страна.
Такаааа сега да се похваля- другата седмица отиваме на море с ММ за 3 нощувки.След разправията ни за отпуската му/която остана леко недовършена/ вчера ми вика - бе дай за малко поне да отскочим, ако си съгласна. Много съм доволна - почти 4 дни като младоженци.Казала съм само на мама,че тя ще гледа децата и бързам да споделя с вас  Hug Hug Hug
Честити месечинковци! Да са живи и здрави и вечно засмяни  
Забравих друго какво щях да пиша  ooooh!  Heart Eyes

# 544
dayzi83,не само го яде,а го яде с  голям кеф.Като се замотам със следващата лъжица и се почва едно ръмжене  hahaha В началото като давах по малко не го ядеше,мръщи се и ме гледа сърдито,"Какво е това гадното дето ме тъпчеш с него?!",ама почнах да го мешам с малко адапте и сега няма ядове!

# 545
  • София
Софи, детската кухня се казава Беборани (има меню от 6 месеца)- днес платих пробен ден да видим утре ще му хареса ли на Криско. Аз ще ползвам пункта от магазин Перла, иначе Хер бебе разбрах че е чудна, но след 9-10 месеца. Боже дано не ме баннат за тия марки и магазини  Joy

# 546
mila_simona завид, завид Grinning ах, мореетоо
Момичета, както сме се разприказвали: ние май ще успеем чак септември и май Созопол ще е най-добре, заради Аполония...някой да препоръча местенце за отсядане там с бебе?
И в тон с гореписаното, хайде малка почерпка

# 547
Здравейте и от нас!
Днес си тръгнаха едните гости, а в други ден пристигат следващите  Crazy
Синтезирам:
-Зъби няма.
-Не пълзи, но седи сама доста стабилно, още не може да се надигне, но когато аз я оставя стои.
- Имаме си 2 заместени хранения, на обед с зеленчуково или месно пюре, следобед с плодово, но бухам вътре и мляко, иначе не го яде или веднъж в седмицата каша - млечна  Peace
Изяжда от скоро вече по около 160-180 гр, а имам няколко случая и 190-ка да омете ако е от някое любимо пюре.

Топих я в морето и бански си има, но май са повече за фасон  Mr. Green

Столче за хранене още нямаме (освен онова мръсно подареното) и се чудя дали да купувам, засега се справям в количката, че и без това често се храним навън, поради тази причина често перем тапицерията.
 По този повод да кажа, че не топля пюрето в тази жега, освен ако не е било от хладилника, иначе отварям ново бурканче и давам така.

Хепи, честит рожденик .
Честити месечинковци. Растат децата, няма 6 , 5. Simple Smile

Кухнята- във Варна е след 9-ти месец, поне така прочетох, когато скоро ходих да взема кухнята за детето на приятелка, че тя нямаше никакво време. С големи букви бяха написали, че не записват деца, които не са навършили 9 месеца.  Peace
В нашия квартал има и държавна и частна, обаче с изненада от разговори с други майки, които са опитали и двете установих, че всички са много по доволни от държавната и то не само заради цената, готвели супер, чисто, разнообразно, вкусно и т.н. само суперлативи от майките. Та може би ще я пробваме, след около 3-4 месеца  Grinning

Фентъзи, дано да се разминете с хепатита, а баща ти бързо да се оправя  Praynig

# 548
Хоп ето ни и нас  Heart Eyes
първо да се похваля, че Теди от 5 дни яде пюренца  Party (всъщност за сега е ял само морков на  Gerber), за утре съм му взела Тиква на Hipp дано да му хареса.
кухня - и аз мисля да пробвам от една частна в Бургас след 10-ти месец, ако на малчо му хареса определно ще му взимам редовно.
От началото на лятото като ви чета с какво нетърпение очаквате почивка на морето осъзнавам, че не оценям това, което имам. Да си призная това лято не съм ходила на плаж. С мъжа ми решихме, че на Теди му е рано още за морето и ще го водим другото лято, когато е вече на годинка.  Peace Родителите ми живеят в Созопол, а това лято сме ходили само веднъж (за сега). Свекърва ми живее в Черноморец, там май ходихме два пъти.  newsm78 Ами какво да направя като не ми се пътува в тази жега макар и на 30 км. Сигурно ще ме помислите за   hahaha  Crazy

# 549
Ехооо, помните ли ниииии????
Ще го давам накратко по темите, които съм запомнила:

Зъби - ниенте  Naughty
Седене - като нивеляшка е, но в количката си се вози на най-седнало положение без да клима нанякъде.
Столче за хранене - Чико Oт баткото е, които все още се храни на него. Страхотно съм доволна. Имаме и такова   и то е добро, но за по-големички, може би към годинката. И да, задължително с 5 точков колан  Naughty
Каши - давам всеки ден на вечерното хранене в 19ч. Млечна. Сипвам 160мл. вода и слагам кашата тогава. Най-доволна съм от кашите на Блевит.
На обяд яде зеленчуково - от готовите 190мл. а ако е домашно опатква повече. Мярката ми е едно контейнерче от 180мл. на Авент. Пълно догоре.
Днес дадох за пръв път кус-кус и официално почнахме с глутена. Взех най-ситния на Плазмон. Сварих го и сложих един малък намачкан банан. Щеше да ми изяде ушите.

Ще ставам, че имам малко работа. После пак....

# 550
Забравих....
Кухня - ооооо, няма такъв рахат. И аз с баткото си мислех че ще му готвя аз, но мерака се изпари скоропостижно.....Ползвахме частните Ози, Хер Бебе, мама Люси. Ми.....не бих се изказала особено ласкаво и за трите. Въртяхме ги щото му писваха бързо. Сега Мъро го записахме в държавната до нас. Нямаше 3 месеца още и го записахме с връзки, щото нямаше места. Казаха че имало чакаши от миналия април  ooooh!  Почваме я като стане на 10м., но от 8-ия мисля да го пробвам да свиква с някоя частна.

# 551
влизам и аз да се отчета набързо.

Зъби- нямаме, но е много кисел , мисля да мажа с дентинокс

Режим:
6- кърма
9-кърма
12-12.30- зеленчуково пюре- вече една седмица се захранваме и му давам тиква, картоф и морков
15-15.30 кърма
19-кърма и заспиваме след това някъде към 8.

И от 2-3 седмици много ми се буди нощем- някой път се събужда в 10, 1, 3-4 и после 5-6 . Не всеки път цока много дълго, но не знам защо се буди толкова често. Не пие вода и не иска биберон и единствено остава цицата за успокоение. Мисля като въведа кашите да му я давам към 6-7 вечерта и да му държи по-сито, но не знам дали ще помогне. Някой друг с такъв проблем?

# 552
а забравих- за кухня -ходих дапроверявам за държавната в Младост 1- от 9 месеца е, но не разбрах дали се чака

# 553
Лекинка и сладка от мен!
Елиза е кисела, май зъбките я започват ( или батковците и липсват Twisted Evil).

Една семейна снимка ( без батковци):
http://hphotos-ash4.fbcdn.net/286917_256181724409692_10000053600 … 633_3088967_o.jpg

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:48 от happy-mamma

# 554
  • Русе/Germany
Хепи, много сте хубави Hug

Боби е много кисел, заспива и се завърта по корем и започва да вири главата и да пъшка. Не знам как да го накарам да не се обръща Tired Това по цяла нощ не ме оставя да спя, но ... да не товаря темичката Hug

Лори, крайно време е да се разпишеш  smile3516

Хайде лекинка от нас шушонки Hug

Общи условия

Активация на акаунт