Отговори
# 585
Ехооо, ето ме и мен!
 Честита половинка на годинка на Йо , Боби,  Карина, Станимир и Симеон!

Мим, честит рожден ден и на мъжа ти, да ти е жив и здрав и на ръце да те носи !

Евридика, не се връзвай, мъжка му работа, ама ха! Всеки е индивидуален, не може всичко по команда да става. И мойта свекърва все ми повтаряше как мъжа ми проходил на 9мес., а баткото ни чааак на 13мес. и какво от това. Не сме на състезание!

Хепи, страхотни сте! А Елиза е очарователна  Heart Eyes
И аз обожавам Некст, ама ме е шубе да поръчам от сайта, пък до магазина в мола все не стигам.

Кисел съм виждала да продават в големите супермаркети , но мисля да ги пропусна, както и преди със сина ми.
Зъби - нямаме още. Седи сама само в количката. Сама се накланя напред и се опира с ръце.
Захранването върви трудно. Не й харесва оризовата каша. От 4 дни давам пюре от ябълка, пак стиска уста, мръщи се и плюе това, което съм успяла все пак да натикам.
Днес обаче я захраних и със сок от диня. Така жадно ни гледаше докато ядем с бати, че и изстисках едно парче. Не можех да повярвам на очите си как отваря уста за още. Ама само 4 лъжички дадох..

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 15:44 от Patelina

# 586

Заспива в 22-22.30 , ноооо от 12 нататък се почва едно будене през 2 часа с мрънкане и искане на шишето за да цокне вода  Tired Tired Tired Почти не ме оставя да спя, не е гладна, не иска мляко ами вода Tired Вече съм сигурна, че й става навик, дайте съвет как да я отуча  newsm78 newsm78 Биба категорично не иска..

Whistling Ако има някаква рецепта и насам я дайте - и ние сме в абсолютно същото положение откакто не се храним нощем/демек преди 3,5 месеца... Tired казваха ми, че като спрем са се въоръжа с търпение за 2-3 седмици и ще почне да си спинка непробудно, ама ядец  smile3516 Дълбокият му сън е 2-3 часа и се почва същото като при Тинитам - от 2 седмици достига и по 200мл. вода нощем, даже понякога сменям памперса през нощта, че ще се пръсне... Crossing Arms А съм и аз сигурна, че не е гладен маймуната малка  Tired

Иначе за количките - аз мисля, че те вече няма да са малки и спокойно можеш да си караш със тази - облечен хубаво с космонафта и готово  Peace

# 587
  • София, България

Заспива в 22-22.30 , ноооо от 12 нататък се почва едно будене през 2 часа с мрънкане и искане на шишето за да цокне вода  Tired Tired Tired Почти не ме оставя да спя, не е гладна, не иска мляко ами вода Tired Вече съм сигурна, че й става навик, дайте съвет как да я отуча  newsm78 newsm78 Биба категорично не иска..

Whistling Ако има някаква рецепта и насам я дайте - и ние сме в абсолютно същото положение откакто не се храним нощем/демек преди 3,5 месеца... Tired казваха ми, че като спрем са се въоръжа с търпение за 2-3 седмици и ще почне да си спинка непробудно, ама ядец  smile3516 Дълбокият му сън е 2-3 часа и се почва същото като при Тинитам - от 2 седмици достига и по 200мл. вода нощем, даже понякога сменям памперса през нощта, че ще се пръсне... Crossing Arms А съм и аз сигурна, че не е гладен маймуната малка  Tired

Иначе за количките - аз мисля, че те вече няма да са малки и спокойно можеш да си караш със тази - облечен хубаво с космонафта и готово  Peace

И Вики спеше допреди големите жеги. И тогава се почна едни будене за вода и си остана и до днес. Ще рискувам и другия месец като захладнее ще спра да й давам шишето Thinking Thinking Ще има да реве, ама се надявам да издържа....

# 588
предавам се не мога да ви изчетаааа

Живи сме  Mr. Green, нямам време нещо напоследък newsm78
Храним се добре,вчера пуснахме изследванията за 6м и ще повтаряме урината,че май е замърсена Confused(повишени левкоцити 8-10 при норма 5)

нищо ново при нас...само дето не се наспивам с този Ирис по БТВ Whistling лягам 12 и ставам по 4-5 нощем с дребния който така се върти спейки че си маха чаршафчето чак Mr. Green

Честито на порасналите бебоци! Hug

# 589
Минавам да ви почерпя с една старичка, но много любима моя песен!  Heart Eyes

# 590
Evridika, не се сърди на мъжа ти. Явно техните му "мелят". При нас в тази роля влезе майката на мъжа ми, която е отгледала едно дете жената и сега вижда първото си внуче. Знам, че не го прави от лошо, ама ме беше докарала да предела на търпението и въздържанието ми. Постоянно говореше през детето, неща от сорта :Мамо, гладна съм. Мамо, искам да ме гушкаш....и подобни. Цял ден я разнася из къщата, подпираше я да сяда, като е ясно, че бебка още е много малка за целта, тя не случайно още няма и 7 кила. Датато се изхлузва и ще падне от дивана, тя го затрупва с възглавници, за да го подпира. Единственият резултат беше, че Лора, едвам се подаваше под възглавниците, цялата в пот и омаломощена. То не бяха гимнастики, то не беше преразказване на вездесъщите уроци от Гала #Cussing out. Ама аз тъпо и упорито се правех, че не разбирам какво ми говори. По няколко пъти на ден ми повтаряше как трябва да правя пюре с прясно мляко и да мачкам мед с масло. Пък ти за едното  сядане Hug.

joana_an, за каква кухня говориш. Може и да си казала, ама съм пропуснала. Аз смятам да ползвам държавната, но е чак след Нова година при нас, но може от 7-8 месец да поръчвам от частна кухня.

за разходките - май аз съм единственият егоист, който не ходи по разходки ежедневно. Честно Sick. Ако ми се излиза - излизаме, ако не ми се излиза - шезлонгът на терасата и готово. Не виждам никаква разлика за бебето дали ще сме пред блока или 5 метра нагоре на тераса. Батковците си излизат сами. За мен това е начин да не скучая, да не се изнервям, че не ми стига времето, защото имам време и да изчистя, и да сготвя, и да чета, и във форума да вися Mr. Green

Вече сме с "лятната" част на количката- хубав ден нацелих, ама бях на много приятна среща с колежки за обяд и всички бяха с децата, та за всеки имаше по нещо, а докато чакахме дъждът да се извали, що приказки изприказвахме Mr. Green

# 591
Да са ни живи и здрави месечинковците Йо, Бобо, Кари, Мъро, Ивайло и Симеон  bouquet
Да е жив и здрав рожденика на Мим, много да я слуша, обича и да ѝ помага   bouquet

Браво на Вики за мерките  smile3501 Много е пораснала Тинитам, така че не се тревожи  Hug
За спането и ние сме трудни  Cry Трябва да се въоръжим с търпение ... това е просто поредния период, през който минават бебоците... пък и зъбки ги мъчат  ooooh! и жегите се отразяват... ще мине и това  Hug
Моника дано не е сериозен обрива и бързо отшуми Praynig Разбра ли от какво се е провокирал?
Евридика  Hug Те другите са ти го написали... Горе главата  Hug Лорис е страхотен и бързо ще навакса с всички лудории Heart Eyes Та ние дори не се обръщаме напълно, а сядането ни е любимо, но с нечия помощ, иначе се клатушкаме като пиян морков  hahaha
Масажчета и гимнастика отдавна не правим  Embarassed ама той така рита и ръкомаха - сам си прави загрявките  hahaha
С този кисел ме заинтригувахте  Crossing Arms Сега ще трябва и аз да го пробвам  Laughing
Хепи страхотни сте  Heart Eyes
Кремена  Shocked

Аз да питам Как и Кога ще вкарвате млечните прдукти newsm78 Съвсем се обърках след като проетох това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236764.msg5483138#msg5483138 И преди или след глутена  Thinking Аз за сега въведох пуешко и пилешко, и се чудя с какво да продължа  newsm78 Жълтъка съм го оставила за след месец. Съвсем се замотах с това захранване  Rolling Eyes

# 592
Мим, моля за извинение, съвсем се отнесох. Sick
Честит ти рожденик! Да те радва, слуша, глези и много, много да те обича!
Един подарък за двама ви:

Млечните продукти ще ги оставя максимално за към годинката. Големият ми син беше с АБКМ и ми се иска по- внимателно да действам.
Кременка, все едно описваш моята свекърва. И тя все така ми говореше и преди, и сега - през децата, все тя най- добре разбираше какво точно искат. С поведението ме накара да страня максимално от нея, просто нямам нерви.  Mr. Green а сега като и съобщихме, че сме си харесали апартамент, веднага подюрила свеки да ходят да го видят, съответно веднага му намери недостатъци- тротоарът не бил достатъчно широк. #Cussing out hahaha Joy
Не знам да се смея ли, да плача ли.  Затова и избирам нещо по- далеч от нея.

# 593
  • София
Evridika, не се сърди на мъжа ти. Явно техните му "мелят". При нас в тази роля влезе майката на мъжа ми, която е отгледала едно дете жената и сега вижда първото си внуче. Знам, че не го прави от лошо, ама ме беше докарала да предела на търпението и въздържанието ми. Постоянно говореше през детето, неща от сорта :Мамо, гладна съм. Мамо, искам да ме гушкаш....и подобни. Цял ден я разнася из къщата, подпираше я да сяда, като е ясно, че бебка още е много малка за целта, тя не случайно още няма и 7 кила. Датато се изхлузва и ще падне от дивана, тя го затрупва с възглавници, за да го подпира. Единственият резултат беше, че Лора, едвам се подаваше под възглавниците, цялата в пот и омаломощена. То не бяха гимнастики, то не беше преразказване на вездесъщите уроци от Гала #Cussing out. Ама аз тъпо и упорито се правех, че не разбирам какво ми говори. По няколко пъти на ден ми повтаряше как трябва да правя пюре с прясно мляко и да мачкам мед с масло. Пък ти за едното  сядане Hug.

joana_an, за каква кухня говориш. Може и да си казала, ама съм пропуснала. Аз смятам да ползвам държавната, но е чак след Нова година при нас, но може от 7-8 месец да поръчвам от частна кухня.

за разходките - май аз съм единственият егоист, който не ходи по разходки ежедневно. Честно Sick. Ако ми се излиза - излизаме, ако не ми се излиза - шезлонгът на терасата и готово. Не виждам никаква разлика за бебето дали ще сме пред блока или 5 метра нагоре на тераса. Батковците си излизат сами. За мен това е начин да не скучая, да не се изнервям, че не ми стига времето, защото имам време и да изчистя, и да сготвя, и да чета, и във форума да вися Mr. Green

Вече сме с "лятната" част на количката- хубав ден нацелих, ама бях на много приятна среща с колежки за обяд и всички бяха с децата, та за всеки имаше по нещо, а докато чакахме дъждът да се извали, що приказки изприказвахме Mr. Green
Kremena взех му за първи ден от бебешка кухня Беборани- тя има за деца от 6-9 и сле 9 мес. също. Както казах хапна човека всичко  bowuu

# 594
Здравейте, дами  Hug Hug Hug
Ние се завърнахме, но имам още багаж за оправяне, не знам от къде да започвам. ooooh!
Ние сме О.К. Почивка, плаж и многоооооо храна  Whistling Май вместо да свалям си качвам прогресивно  ooooh! Whistling
Мъжо като дойде няма да ме познае, не знам да плача или да се смея  Confused
Симеон днес опита и оризова каша, много му хареса, на мама лакомото момче  Heart Eyes
Ох  ooooh! ooooh!, щях да забравя Честито на малките месечинковци от днес и от последните няколко дни.
Честито и на всички с поводи за почерпка.
Това от мен , не съм ви чела и затова така неадекватно. Embarassed Embarassed Embarassed
Сложих малко снимки във Фейса.

# 595
  • София
Привет, момичета  Hug! В това гадно време сме си вкъщи, но от сутринта се хванах да готвя. Нали нашите ми дадоха уред за готвене на пара за бебето, та реших да го пробвам и за нас с таткото. Доста добре се получава, но май ми липсват рецепти.
Малката все още не седи сама - катурва се напред. Ама не съм се панирала, че закъснява - каквото и да изчета, в норма си върви и на всичко ще се научи постепенно. Иначе най-новото е, че се пробва да целува по бузата - като я гушкам или уригвам. Прави го обаче с отворена уста и лиже - няма да ви кажа какво олигавяне пада, но пак ми е мило  Heart Eyes.
Скука - и мен ме е налегнала. А в комбинация с ПМС, като в момента, направо ставам зла. Много си обичам детето и всяка минута с нея ми е ценна, но признавам, че има моменти, в които ми се иска да остана съвсем за мъничко сама и да се погрижа и за себе си. Уви, при нас няма кой да ми помогне - бабите стоят на страна, единствено брат ми удря по едно рамо, но функциите му на детегледачка са доста ограничени (примерно памперс не може да смени). Та почнах да се замислям дали да не потърся детегледачка почасово, но пък и доста ме е страх...
Детска кухня - близо до нас има държавна след 10 месец, мисля да я пробваме. Преди това може да опитаме и някоя частна. За момента ми е кеф сама да приготвям пюретата, но доколкото се познавам, няма да се справя за постоянно.
Имам и едно питане за захранването - от кога може пъпеш, кайсия и грозде? Почти всички плодове ги въведох вече, само тези останаха и се чудя да продължавам ли с тях или да минавам на зеленчуците, защото като ви чета сме мнооого изостанали с това захранване.
Аааа, щях да пропусна "любимите" ми кисели. Свеки и майка ми ми проглушиха ушите как трябва да ги правя, едва ли не детето само това ще яде оттук нататък. А аз имам лош спомен от тях като дете.

# 596
Евридика, и аз бих се обидила на твое място. Все едно някой може да направи нещо, а и закъде бърза не знам. После ще има: Леле колко хубаво беше като си седеше само в количката! На твое място бих му казала това, което ни написа тук, трябва да знае как се чустваш  Hug
На мен майчинството ми се отразява страхотно и изобщо не искам да свършва. Нито са ми писнали еднообразните маршрути, нито нищо. Ако мога да си я гледам така, голям кеффф. Не съм предполагала, че е толкова хубаво. Радвам и се постоянно, водя и подробен дневник и гледам да запомня всеки миг. Но ще видим как ще съм догодина по това време Simple Smile
Да попитам - как така не ги мажете с нищо бебета? Аз продължавам след баня да си я мажа, не им ли изсъхва кожата така? Стана ми много интересно...
Иначе аз смятам да правя гимнастика докато не пролази, ако ми дава диването му с диване!
Елена-е, ти сокове ли даваш? Моята докторка каза, че диня и грозде може отсега. За кайсията не знам обаче.

# 597
пу пу спи от час и половина-дадох му един йогурт и заспа доволен, а у нас е абсолютна тишина.
То се е видяло, че няма да се излиза, та поне да не ми е на ръцете, докато татко му си дойде.

даа, като прочетох обстойно ще е то кисел, та някой да каже каква е разликата между каша и кисел? Киселът може ли да се приготвя с АМ, например накрая да го добавя? Аз прясно мляко няма да дам до годинката някъде. Но пък в тези йогурти и каши има сухо пълномаслено  newsm78 с което малко ми се обезмисля предходното изречение  май Blush
Сирене и извара пък съм решила да давам от още утре -ма то заради калция  Grinning
Глутен-още не съм му дала, то и пуешко още не съм, ама май ще я оставя пуйката за по-натам.

и да попитам
какво взимате от кухнята сега? Какви яденета? Втях няма ли прясно мляко? Нали приготвяли всяко ядене да е млечно. съвсем ме объркахте.

# 598
 ooooh! днес станаха безброй постове
 Rolling Eyes а как ми липсва Булчето
Хепи-много сте хубави, но другия път и батковците покажи  Hug
Дани-изобщо не се ядосвай  Hug  Hugе си седне детето, аз както се оплаквах, че Бобо не седи още няма да забравя как си пиша на лаптопчето итой до мен седнал в шезлонга и така, така изведнъж го виждам с периферното зрение до мен седнал и се хили и хоп напред към холната маса-ама реагирах по-бързо. Така, че  Hug Аз дори не слагам бобчето на най-седналото на количката.
аз си мажа Бобо всеки ден след баня с лосион, обаче го къпя от седмица със сапун Тео бебе, само главичката я мия с ХИПП. Много съм доволна, беше тръгнал да се подсича и хоп веднага всичко изчезна-сетих се изведнъж как ходих, като бременна на дерматолог-като имахме акари в матраците  hahaha ужас то кво ли не беше де-та тя ми каза, че бил много добър  Rolling Eyes

гимнастика-абсолютно всеки ден сутрин и вечер...понякога и на обяд  bowuu

пъпеш-от онзи ден му давам-суров, пасиран с добавка на оризова каша-харесва я. Аз пък видях от Миленка за пъпеша.
грозде-четох, че е от първите плодове-но без семки и обвивка  Peace
аз го давам в пюре или сок
Сокове давам -ябълка, круша, праскова, грозде, ананас, тиква и комбинации-купешки
домашни-давала съм само сок от диня
и понеже пропуснах две страници отивам да прочета, то се е видяло, че бобчето ще си проспи празника

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 18:14 от loryn

# 599
  • София, България
Вижте какво открих за киселите, има и рецепти  Party

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=401

Общи условия

Активация на акаунт