Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Ей ма на и мен. Вчера ходихме до педи, според нея това не е обрив от храна. Уж бил с чуствителна кожа Thinking Сега ще видим от Ойлатум-а дали ще му е по-добре.
Днес дадох малко сок от ябълка

Елч, пробвай различна марка от Хип. Аз вече горе долу знам на Марти от коя марка кои пюрета му харесват. Например тиквичка на Хип обожава на Семпер не яде. Пащърнак на Семпер яде на Хип не. Върни разбери
Какво друго щях да казвам Thinking
Очаквам сега изказването ми за приятелството да влезе в някоя тема за прохитлеристки настроени форумки Laughing

# 211
Привет и от нас!
Какче,много полезно инфо.Мерси!
Лук,това,че не е от храна е добре.Стискам палци обрива да изчезне от новото мазило!
Пепитка,честита ви лазеща кукличка!Аз също в момента съм в Троян,тъй че свиркайте за срещичка-на линия съм!
Ноеми,с тоя афиш ме утепа...
Мила,весела почивка,зареждаща и размечтаваща!Приятни моменти!
Нашето захранване засега върви добре/да чукна на дърво/.Вече сме опитвали всички зеленчукови пюрета на Хип,дай съвет каква друга марка да взема,тъй като хипските нямат богат набор от вкусове.
И друго да ви питам:кога давате плодовите пюрета?Едната педиатърка ми казва да го давам като първа храна за деня и после да дохраня с мляко.Другата-да давам между първото и второто хранене/към 12ч./около 60-80гр.Вие как мислите?

# 212
Здравейте. Колко месо - като грамове трябва да  се добавя в зеленчуковото пюре? почнах с пилешко. Ония ден с една супена лъжица в зеленчуковото пюре.
"Дозата" за дете на 1 година е 10 гр. месо на ден.

# 213
  • sofia
Аз плодово пюре давам в 10ч около 100гр. Пада се м/у храненето в 8 и 12ч

Заешко на кои марки купувате? На Хип има само с копър и не искам такова.

# 214
Добър ден  Simple Smile,
Малката заспа, че аз да прегледам какво става тук  Simple Smile
Тиквичката с картоф на Семпер първия ден Михаела я хареса много, въпреки, че е на буци, после едвам я натиках още 2 дена и я писах въведена  Simple Smile. На Хип не мога да я открия нещо няма внос май с тази партида  newsm78 Има едно тиквичка с царевица, май на Бебевита е, трябва да го пробваме и него.

# 215
  • София

Очаквам сега изказването ми за приятелството да влезе в някоя тема за прохитлеристки настроени форумки Laughing

Joy Joy : Joy

Ноеми, kakche, tuty1, благодаря за отговорите. Всъщност имам само 2 замразени, повече няма да правя с картоф очевидно.

Мила, много хубаво ще си изкарате, сигурна съм. Мен редовно ме съжаляват, че си гледам сама детето, в смисъл - без баби наоколо. Ще кажеш, че голямата сложнотия Laughing А имаме и приятели, които от 6 месеца не са припарвали вкъщи, все едно сме бойно поле Joy

ейприл3, за плодовото пюре според мен няма кой знае колко голямо значение точно кога ще го даваш. Все пак за първо хранене за деня не му се струва удобно за теб - вие в колко ядете за първи път, защо ние в 5-6? Аз плодовото го слагам в зеленчуковото на обяд, става един буламач, ама само така мога да пробутам пюре с лъжица. Иначе хич не отваря устата.

Преди час бебаната падна от спалнята Sad  Е и на нас ни се случи въпреки варденето и заграждането с възглавници. Отидох да си направя закуска и чух оня рев... Сърцето ми се сви, но се мобилизирах да й се усмихна, за да види, че не е страшно. И бързо се успокои.

Вчера направих пюре от авокадо. Общо взето добре го прие, изяде около 10 лъжички. Малко лепкава е субстанията, днес ще го разредя с малко плодово.

# 216
Люба, HugМесо още не съм въвела и не мога да ти отговоря.
Мелона,срам не срам,но първото хранене за деня ни е в 10 ч., просто госпожицата обича да си поспива...
Аз също предимно сама си гледам детето,има на кого да я оставам,но предпочитам да е с мен и  въобще не ми тежат грижите около нея.

# 217
Ейприл, аз мисля да давам плодовите сокове и пюрета като междинни хранения- сутрин сок, следобед плодово пюре. Мисля, че зеленчуковите пюрета са горе-долу едни и същи на всички марки. Единствената алтернатива е да му правиш домашни.
Аз тъкмо мислех да вкарам спанак, брокол, карфиол и царевица, но нашата педиатърка одобри само спанака. Всички газообразуващи каза по-натам.

Мелона, дано няма последствия от падането. Аз Мартин отдавна не го оставям на леглото. Постлала съм му на земята в хола да се търкаля, но пак успява да си удари главата тук и там. Веднъж в единственото шкафче в стаята, втория път се преобърна и дрънна върху паркета.

Момичета, виждам, че вече съм Лук, но нека да е поне Луук, не че е голям праз, но да е малко по-така Laughing
Между другото искам да ви кажа, че тука имаме хлебарки Shocked За първи път виждам хлебарки в къща. И то летящи. Явно са някакъв нов модел. Тя съседката ни е професор по комарите, може да е произвела нов хибрид hahaha Но като цяло са много гнусни, нищо не ми е по-гадно от хлебарки Sick Някой препатил да сподели с какво да ги морим

# 218
Ейприл, вярно срамота  Laughing
За плодовите повечето препоръчват между храненията. И моя педиатър така. Аз го давам за 2-ро ядене , кото дохранвам с адапнирано мляко.

# 219
Луук,мерси,че се включи HugАз също мисля,че е по-удачно да давам плодовото пюре  като междинно хранене,но няма ли  да яде доста често така newsm78.Нашата педиатърка каза да въвеждам каквито искам зеленчуци, без спанак и домат.Айде сега върви,че  разбери кое е правилно....
Еления,всичко е преходно и ...това ще мине/както се казваше в една притча/ Hug

# 220
Малко банално, но се сетих за това:

НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА

Имало едно време един много богат човек. Имал фирма, пари, семейство и всичко, което поискал. Но един ден всичко се преобърнало. Започнал да се кара с жена си, работата във фирмата не вървяла, започнал да губи пари. Решил да сложи край на живота си. Взел едно въже и тръгнал към гората да се беси. Стигнал до едно дърво и вързал въжето на един клон, тръгнал да се беси, но в това време дошъл един овчар. „Защо ще се бесиш?” – попитал го овчаря. И човекът му разказал как всичко му било по мед и масло и как един ден всичко се обърнало наопаки. Като чул цялата история, овчарят извадил едно листче от джоба си и написал нещо на него. Подал го на човека и му казал: „Прибери се вкъщи и прочети, това което съм написал на листчето.”. човекът го послушал, прибрал се вкъщи и прочел бележката „Няма да е все така!”. От този ден нататък всичко отново се наредило. Работата пак му потръгнала, оправил отношенията с жена си, започнал отново да печели пари. Един ден се сетил за овчаря. Отишъл пак в гората и го намерил. Разказал му как всичко отново се оправило и добавил: „Ти ми спаси живота. Искам да ти се отблагодаря и ще ти дам каквото поискаш.”. Овчарят го погледнал и казал: „Ти май не си чел скоро бележката…”.

# 221
Ейприл, по-принцип правилото за добър метаболизъм и стройна фигура е чести хапвания, по малко, в определени часове . По- добре е от 3 пъти по много Wink
А и ти ще даваш по малко сокче и пюре - по 50-60 грама предполагам

Христиана, това ми е правилото в живота Peace

# 222
Ейприл мила, никаква не се обаждаш! Heart Eyes Мислех, че сте заминали на море и затова не звъннах! Sad
С Пепита Hug се видяхме, Кали е страхотна усмивка, а Лени е прекрасна голяма кака! Heart Eyes Прекарахме чудесно по на кафенце, ама на моя малък мъж ще му провеждам курс по държане с мацки  Laughing ... Кали не спря да му се кефи и усмихва, а той един срамливичък...не се е метнал на майка си! Mr. Green
Страхотно е да се срещаш със съфорумки! Hug Така че, който идва насам - моля ДА СЕ ОБАЖДА! Peace  bouquet

Христиана страхотна е  притчата, често си я повтарям тая бележка... Peace

Мила - пожелания за страхотно изкарване на морето, много слънце, и приятни емоции!!! Hug

Плодово пюре давам на обяд преди кърменето, като редувам един ден зеленчуково, един ден плодово на обед.  Но може би ще променя този режим, когато започне да яде повече неща.

ейприл гледах едно захранване - педиатърката даде на бебето за първа храна спаначено пюре...учудих се, но явно мнооооого различни мнения има! Peace
Мелона  Hug неприятно изживяване е това, и аз постоянно треперя да не се изтърси малкия, един път го сварих как висеше от спалнята....и успях да го хвана!

Ноеми - як афиш! Laughing Joy

# 223
Ох,говорете ми,говорете. HugИскам и аз да повярвам в това.Даже се надявам.Въпреки че всеки ден ми се случва нещо което да ме изкара извън нерви.Но съм решила  да ви ги спестявам,че ми е неудобно вече...Явно наистина съм в криза някаква -емоционално,летяща метла.
Май е по-добре да си седя у дома,защото изляза ли, вдигам по 2 скандала на ден на непознати хора. Crazy...Ми дразнят ме...
Да няма да е всеки ден така. Peace
Какче и Вико е станал мн неспокоен.Ако не е на ръце нон стоп докато е буден пищи ,че пушек се вдига.В чудо съм се видяла с него.А взема ли го не насочва към земята да го придържам за да върви.Слагма го в проходилката-пищи.Иска за ръчичка. ShockedЕ,добре,не ми е проблем,но се притеснявам...Та той е едва на 6 м. Не е ли рано за такива изпълнения?Да е на 9-10,11месеца-ОК!Но на 6?...Мисля да говоря с ортопеда...
За разстройството можа да кажа,че открихме причинителя! Прясното мляко(адаптирано и хипоалергенно и това в кашата)разконспирирахме го заедно с хомката Simple SmileСега вече съм доволна,защото имам яснота и знам какво да предприема.
Спрях млякото,заместихме го с кисело(не се прима добре)и наблягаме малко на глад(вечер,след 1ч.)
Пак стана дълго....
И само още нещо.Момичета препоръчайте ми он-лайн фото,че тук яко ме прекараха с проявяването .Остави скъпотията,ами образите размазани и със сини сенки под очите,все едно са ми малтретирани децата...и зленото -жълто.....Абе  не е за говорене.Но според тях всичко си е перфект(Кодак)Смятам да се оплача някъде,че ми писна да ме правят на балък в тази държава.

Ей Ноемче,супер е! JoyМожели да си го копна?

# 224
ей ме на успях да ви изчета Hug

Пепита,
честито ви пълзене Hug

Ноеми, честито ви 1во безпроблемно зъбче, дано и другите излезат така, честита годишнина - още много такива Simple Smile
има вероятност да съм в Банско с малкия към 7ми, ако си още там, ще звънна Simple Smile

Ети, ако си намериш бавачка за август месец свиркай Simple Smile аз съм там от 20ти август, ще си водя баба, за да пообиколиа малко кръчми  Laughing с много  beer2

Ви Фрешче, как изкарахте? надявам се добре ви се е отразило, Мартинко е сладърче голямо с новата прическа, а пък щом и сам заспива направо е бонбон:) ще гледам да звънна отново през август Simple Smile

отчет:

вече сме 7 250(+400), 71см(+3), биха ни последната ваксина Хепатит Б сега малко почивка до 12 мес. ; хемоглобин 117
захранване: от утре почвам месце, реших да е с пуешко, след това глутен, масло и сирене, жълтък

мъчат ни зъбки, вдигаме малко Т, но сега се поуспокоихме, няма зъбче още, чакаме го Simple Smile

ами май това от нас за сега, като се сетя друго ще обадя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт