Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 606
  • 750
  •   1
Отговори
# 105

Добро утро  Hug

При мен се започна купона в 5, 15  Tired
Вече не знам коя вечер подред малките са хипер неспокойни, будят се, Вяра мрънка, проплаква, суче...Жаната е направо ужас- реве, прозорците тресе...Цяла нощ обикаля като багерче кошарата( легнала по корем, лицето забито в чаршафа, дупето вирнато и пълзи ) и като се забие между мрежата и дюшечето и започва и да пищи  ooooh!  По 100 пъти ставам...
А сега и каката. Снощи се напика два пъти, цялото легло е мокро, не смея да махна протектора, да не се напикае пак, че отиде новия Магнифлекс  Tired както си спи и започва да рита и пищи и тя. Блъска, не дава да я гушнеш и се дере като магаре  Tired Имам чувството, че това е последният ден, в който ще издържа така недоспала и изтощена, а то сега се почва. Един месец си е в къщи, докато започне градината.
Лудницата е пълна.

Антоанета Simple Smile - безмлечна каша от елда  Peace 

# 106

Лъки, как фимоза на 6 месеца?? Не е ли прекалено рано за такава диагноза? На нашия чурката изобщо още не сме я барали...

Ами всъщност аз много внимателно, колкото позволява му дръпвам леко кожичката на пишлето и промивам с физиологично разтворче след къпане. Не смея да го дръпна силно, но личната му лекарка на последната консултация каза че трябвало по-смело да действам и тя самата доста силно му забели пишлето. Моето предположение е, че от там може да е станало нещо. На всичкото отгоре като го заведох после да го прегледа (защото беше вдигнал Т), тя не установи проблем и просто ей така предписа противоалерично...  абе нямам думи  Tired

# 107
  • София
Мила,благодаря за кафето HugЕлдата за хемоглобина ли я препоръчваш че нещо изпуснах диалога Embarassed

# 108
Гъбче, да! За хемоглобина  Peace
То и нашето един диалог Wink ту на лични, ту в темата  Laughing

Лъки, може би ще ти е интересна тази статия - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

# 109
  • София
Гъбче, да! За хемоглобина  Peace
То и нашето един диалог Wink ту на лични, ту в темата  Laughing
Simple SmileБлагодаря,веднага открадвам идеята Hug

# 110
Добро утро и от мен!  Hug

Някой няма ли да прави поръчка от АСДА пак?  Rolling Eyes ПатеWhistling

# 111
  • Пазарджик
Привет и от мене!!!
В 4ч. се събудих от странни шумове и гледам Нели се набира на кошарата с едната ръка и като не успя се обърна и си метна двете крачета от горе и почна да вири дупето,направо изтръпнах представих си я как се избутва и пада долу.Май ще я свалям на долното ниво вече.И така луда игра до 5,30ч. Shockedи сега съм  Tired
Обаче от вчера Нели казва "мама"-разбира се съвсем несъзнателно,ама е "мама" Laughing

Мила
  Hug

Имаше и още ,но после ще продължа

# 112
  • Велико Търново
Тути, честито! Много е мило да го чуеш, па макар да знаеш че е несъзнателно.  Heart Eyes

# 113
Здравейте и от нас. Много е готино да го чуеш това ма-ма Joy
на вики хемоглобина и  е 110 - мисля че е добре. Сложили са ми референтни за възрастни и според тях  е нисък де.
Притесняваме обаче че има повишени лимфоцити. При нея са 70. Досега се ровех и не открих какви са границите при деца.

И  аз бих се включил към поръчка от Асда

# 114
нани-нани, какво кремче ви изписаха? И аз опитвам да я държа повече време без памперси и вече си мисля, че пишка на 20 минути само когато е без памперс  Mr. Green Аз я слагам в шезлонга върху подложка и след като се изпишка я пускам на леглото да си играе, но пак стават грешки  Sunglasses

Кремчето е тридерм.Ще го ползвам 2-3 дена.Вчера както беше без памперс и направи голямата беля.Стана голямо мазало Mr. Green
Слагате ли мъниците вече по малко в проходилка.

# 115

ако някой прави и аз ще се включа  Flutter /всъщност ако няма друг мога и аз да я направя/

# 116

ако някой прави и аз ще се включа  Flutter /всъщност ако няма друг мога и аз да я направя/

Супер!  Peace

# 117

Супер!  Peace
Ще поогледам, а ако харесам нещо и ММ реши да ме гони стягам куфарите към Пловдив.Ти си подстрекателка  Mr. Green

# 118

Супер!  Peace
Ще поогледам, а ако харесам нещо и ММ реши да ме гони стягам куфарите към Пловдив.Ти си подстрекателка  Mr. Green

Стягай, тамън тоя път няма да плащам доставка от Еконт...  Mr. Green Twisted Evil

# 119
Към ЛЛЛ консултантите пък и към тези ,които могат да дадат някакво мнение.
Днес пуснахме  профилактичните изследвания към 6ти месец. Хемоглобина ни е 97. Според ЛЛ Рая има анемия. Нейните препоръки са: заместване на кърменето сутрин с попара, наобед с пюре с месо или зеленчуково с половин жълтък, следобед каша. Да остане кърмене само сутрин и вечер.
Досега не бях заместила кърмене, като на обед давах пюре зеелнчуково или местно, но по 100гр, и към 5-6 часа ,каша 100гр. Всичко друго беше кърмене на поискване. Какво препоръчва Лалече лига при анемия, как да процедирам оттук нататък? Проблема е,че Рая не иска да яде повече количество храна, иска да суче повече.

Здравей, Antoaneta Simple Smile !

На първо място, бих те насочила към консултация с хематолог. Хемоглобинът наистина е индикатор, с който се диагностицира анемия, но за да е коректно изследването, е важно да се измери и желязото. Както вече сте коментирали и с другите момичета, нужно е да се вземе венозна кръв, не периферна от пръстчето. Показанията на хемоглобина от лаборатория до лаборатория често доста варират, като роля за това наистина играе дори степента на стискане на пръстчето на бебето, за да се събере достатъчно кръв в пипетката.

Относно замествания на кърмене, логиката и науката сочат обратното. Множество изследвания показват, че желязото в кърмата се усвоява най-лесно от бебетата. Неслучайно адаптираните млека ги обогатяват с желязо, имитирайки майчиното мляко. Следователно колкото повече кърма приема Рая, толкова по-вероятно е желязото от кърмата да се усвоява оптимално и да се повишат и цифрите на хемоглобина и желязото.

Вероятно знаеш, че захранването се препоръчва да става плавно, постепенно и през първата година да служи за запознаване с нови вкусове, а не за заместване на хранене. В зависимост от нуждите на бебето, заместване на цяло хранене може да има 1-2 месеца след началото на захранването или дори след първата годинка. При по-рязко захранване е възможно рязко намаляване на количеството мляко, без детето да е готово да приема достатъчно твърда храна или недостатъчен млечен прием (около 70-80% до края на първата година, независимо от кърма, АМ или в храната).

Малко информация за желязото и кои са храните, богати на желязо:
Желязото в храната съществува под две форми - хемово и нехемово желязо.
Хемовото желязото е около 40% от желязото в месото, домашните птици (включително яйцата, в частност жълтъка), майчиното мляко и рибата и се усвоява по-пълноценно.
Нехемовото желязото се съдържа в около 60% от месото и яйцата, както и в растенията (плодове, зеленчуци, зърнени храни и ядки) и е по-слабо усвоимо.

Други храни, богати на желязо, са:
майчината кърма, сух боб, тиква, сладък картоф, броколи, гъби, цвекло, сушени плодове (смокини, кайсии, сини сливи, стафиди), зърнени (покълнало жито, булгур, царевично брашно, просо, кафяв ориз), меласа, бирена мая, ядки (без фъстъци).

Витамин Ц подпомага усвояването на желязото, затова е добре да се приемат и храни, богати на витамин Ц, като цитрусови плодове, ягоди, малини, боровинки, зелени зеленчуци като броколи и зеле, праскови, ябълки, банани, домати. Някои от горепосочените храни не са подходящи за бебето, но можеш да ги приемаш ти самата, тъй като с кърмата Рая приема желязо и вит. Ц.

Калцият пречи на усвояването на желязото, а попарата например е с основни съставки от млечни продукти (масло и сирене), които са калциевосъдържащи.

При остра форма на липса на желязо, минералът може да се усвои от тялото най-добре в течна форма, като прясно изцеден сок. Подходящи за целта са пресен зеленчуков сок (спанак, зеле, цвекло) плодов сок от кайсия, червено грозде, боровинки или сок от кълнове на елда, пшеница, слънчогледови семки и тиквени семки.

Желязото в изкуствените препарати като Малтофер невинаги се усвоява добре от организма и често по-голяма полза има от храните богати на желязо, вместо от препаратите, които се изписват. За допълнителни, по-точни изследвания на Рая и евентуални препоръки на лекарства най-добре би било да се консултираш с хематолог, който да препоръча адекватно лечение в случай на нужда.

Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт