Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - III

• 34 300
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Здравейте,
моето пате почти нищо не яде, но гледам че е нормално. Днес ще "ядем" броколи и ще видим дали е вкусно  Wink.
За нощното кърмене , ами той се събужда и ме търси откакто се е родил. Спи при мен и така е ок за всички Simple Smile.

# 181
sweet_maniche Евааала,страхОтно!За пример си.
Моето магаренце се буди по 2-3 пъти и то когато не я мъчат зъби,но не се оплаквам.Свикнах си.
Да попитам по-опитните мами.Имахте ли проблеми със запека?Четох,че при деца хранени с пюрета се наблюдава по-често този проблем.При все,че е нормално явление докато не свикне стомахчето.

# 182
И на мен ми е любопитно какво ще споделите за запека. При нас не е точно запек, но понякога пропуска ден без да ака и после акото е по... хм - гъсто, но не е твърдо (голямо обяснение). Не яде големи количства храна, но пък почти всеки ден гризе корички хляб (не че изяжда мого от тях).

# 183
Фата Моргана, Боби е по същия начин, не ме притеснява изобщо.
Да ви пусна една статия, по принцип не е нова информация, аз отдавна се опитвам да ограничавам млечните, ама пусто Боби само на сирене и кисело мляко налита  newsm78 http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233

# 184
Искам да се похваля с моя дребус, за който много изписах в миналата тема колко не яде, как е отслабнал и пр. От месец и половина взе да яде  newsm44 Яде абсолютно всичко, включително понякога склонява аз да му кусам - най - добре като сложа ръката му на лъжицата, моята отгоре, той в скута ми. Перфектно е усвоил храненето сам с ръце. Това след 4-месечен период на замеряне на яденето и хвърчене на залци из цялата къща. Мисля, че много помогна и добрият апетит на баба му и вуйчо му - те като се разядат, Мартинчо показва завидна бездънност на коремчето си. Качва се на скута на ядящия и оттам сочи какво му се яде

# 185
Fall , браво на малкия  Heart Eyes Все така да папка!

И на мен ми е любопитно какво ще споделите за запека. При нас не е точно запек, но понякога пропуска ден без да ака и после акото е по... хм - гъсто, но не е твърдо (голямо обяснение). Не яде големи количства храна, но пък почти всеки ден гризе корички хляб (не че изяжда мого от тях).

Обикновено в началото на захранването може да се появи запек или изпражнеията да станат по-твърди, защото храносмилателната система все пак трябва да свикне. А може би и защото най-предпочитани за началото са морков, картоф, банан, ориз - все запичащи храни. Може да се предложи или нещо по-разхлабващо - тиквички, броколи, сини сливи, спанак, круши, праскови или да се премине за малко отново на кърма.  Simple Smile

# 186
Малкият е голям лакомник. Обикновено му давам в ръката и той колкото изяде. В повечето случаи това е много малко. Вчера обаче му давах зеленчук от супа, направо в устата, че парчетата бяха дребни. Всичко изяде  Shocked и вечерта пъшкане, мрънкане на сън  ooooh! Вече ще гледам да не правя тази грешка.

# 187
  • Варна
Здравейте,
Исках да попитам нормално ли е бебето да не изяжда почти нищо ? Има огромно желание и иска да опитва храни, но дали заради зъбите или просто не му харесва, това което му предлагам.

# 188
  • Пловдив
lilincho благодаря Simple Smile))

И тук да пусна снимка на моето диване, за да видите как се яде торта hahaha

И да се включа и по темата и да кажа, че прояде грозде Simple Smile И не само, че прояде, но го яде в промишлени количества - чепка и половина и то от големите (розовото грозде, което може да се  съхранява дълго време) Mr. Green

# 189
Как сте му дали да се омаже само  Joy Поне хареса ли му  Crazy

Да не се стреснеш после от акото след толкова грозде - обикновено люспите излизат в почти непроменен вид  Twisted Evil

След дълго чудене реших да направя Фейсбук страница за BLW.  Blush Дано още повече хора научат за този вид захранване.  Simple Smile Та който иска, да заповяда:

http://www.facebook.com/pages/Baby-led-weaning-BLW-Bulgaria-%D0% … /169075049838560#!/pages/Baby-led-weaning-BLW-Bulgaria-%D0%97%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE/169075049838560

# 190
  • Пловдив
В началото доста се мръщи, но в последствие взе, че му хареса Mr. Green Е, не колкото самото мазане, но пък беше доволен Heart Eyes

За гроздето - сам си плюеше люспите (и аз не ги ям Whistling), а днес в памперса имаше поне 100тина семчици, а баща му беше в паника, защото в събота, когато всъщност малкия яде гроздето, него го нямаше. Забравила съм и да му спомена Laughing

# 191
Привет и от нас. Загубихме се някъде по трасето, но то е, защото и нас не ни подмина летния вирус. Известно време бяхме само на кърма, но сега с нови сили се връщаме към захранването.

тони бонбони, не се притеснявай за изядените количества. При нас също не са големи. Въпреки че захранвам от 2 месеца вече, въпреки че бебето има голямо желание да сяда на масата и да опитва храни (до сега всичко, което съм предлагала се яда, дори понякога да има физиономии), напрактика на едно хранене изяжда само по няколко трохи. Но както и по-напред бяха писали мамите във форума, децата прояждат изведнъж с голям апетит. Аз все още чакам този момент Simple Smile.

тони бонбони, а вие пропихте ли вече вода? В една от книгите, които чета в момента за развитието на децата до 3 годишна възраст (Montessori from the start) пише, че е добре водата да се дава в стъклена чашка с малък размер, за да може да се вижда, че има течност в чашата и тя да е достатъчно малка, за да се поема лесно от бебешките ръчички. Също, че е добре водата да се налива от каничка в чашата пред детето.

# 192
Идвам с ново питане. Как задържате виманието на децата си за толкова дълго, имам предвид, докато вечерят да са на масата, на моето му писва след 3-тата минута и се налага да го взема в скута си, от там яде още две минути и е "готов". Да, ама не, вчера с едни макарони го гоних с вилицата по земята и си яде човека, но да седи на едно място не иска. Някакви идеи или предложения? (имайте предвид, че пак не съм го прехранила и той като цяло изяжда много малки количества)

# 193
  • Варна

тони бонбони, а вие пропихте ли вече вода? В една от книгите, които чета в момента за развитието на децата до 3 годишна възраст (Montessori from the start) пише, че е добре водата да се дава в стъклена чашка с малък размер, за да може да се вижда, че има течност в чашата и тя да е достатъчно малка, за да се поема лесно от бебешките ръчички. Също, че е добре водата да се налива от каничка в чашата пред детето.

Bogura, давам му вода с чашка, която купих за него. Малка и прозрачна е и може да я хваща. Сипвам му по около глътка и той я изпива. Малко прави физиономии като усети, че е просто вода  Wink.
Последните няколко дни беше изключително нервен и вчера изби единия горен зъб. Но като гледам и другия няма да се забави повече от няколко дни.
Обикновено дори и да не проявява интерес към предложената храна, поне краставица не отказва. А вчера и нея само я близа.

# 194
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, на нас малко ще ни се наложи да поядем и по стандартният начин понеже на мен вече ми е намаляла кърмата, а Стоян не ще да яде по повече. Вчера бяхме на консултация и малко е спаднал на кг, правих и консултация в кабинета в МД и ми препоръчаха да предлагам по-често храна и съвсем да омешам методите. Тъй де моята кърма след някой и др месец ще е вече коластра и няма как, освен това му купихме шише с накрайник, той пие и от чашка с моя помощ, ама много се олива и трябва аз да му давам, шишето може да си го разнася и да си пие сам колкото и когато иска.
 Та така, надявам се, че е достатъчно голям вече да не се обърка от смесването на методите, то и до сега съм му давала с лъжица, ама рядко, а сега ще трябва да е по-често, че са ни важни количествата.

Общи условия

Активация на акаунт