Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - III

• 34 386
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Фата, мерси за топлото посрещане и благодаря за прекрасната тема   bouquet
На въпроса - горната част на джаджата е от два пласта стегната мрежа, като отгоре има отвор. За да се вкара храна, мрежата се натиска надолу за да се разшири отвора. Като се пусне мрежата тя се връща нагоре и се стяга около парченцето храна. Дупката не е много широка, но за резенчета с размера на тези, подходящи за BLW, е екстра.

Ето тук се вижда добре (можеш да кликнеш и на снимката с детенцето ядящо бисквита в джаджата) http://www.booninc.com/products/Gnaw/287

# 466
  • Бургас
Сякаш не видях да е обсъждано в темата /поне не в тази, предишните не съм успяла да прочета/...

Вчера мернах едно нещичко в един магазин. Прилича на голяма биба с дупки за захранване водено от бебето. Слагаш в бибата парченцето което бебето си хареса и дъвчейки го се пресова и минава през дупките, като предпазва бебето от поглъщане на голямо парченце. Някой ползвал ли е такова и наистина ли е подходящо за този вид захранване? Малко незнам как ще взема парчето от ръката й, за да го набутам в бибата, ама може да се пробвам по-нататък като ни дойде времето.
А може би това, предложено от Zoie е същото, в  различен дизайн?

# 467
Лесното чистене също е голямо предимство  Peace Моите столчета са дървени и при тях като плюс отчитам, че ги ползват и до днес не само за ядене, а и за катерене, рисуване и крадене от шкафовете  Mr. Green Ето такива:

Нашето столче е същото и съм страшно доволна - за дребното ще купуваме този уикенд и ще е същото. Peace

# 468
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Фата, мерси  Hug Ще видим какво ще стане и докъде ще ми стигне ентусиазма (и техния, разбира се).

Мерси на всички, които ми отговориха за столчето   bouquet Сега се колебая между двете икейски - Antilop и дървеното. Ще видим, въпреки че май клоня към първото щом и в сайта го препоръчват

Анито, ако не се лъжа, в предишните теми бяха обсъждани тези джаджи. Реално според мен противоречат на метода, а са и реално само за улеснение и успокоение на майката. Идеята на метода е бебето да контролира само процеса на хранене и да отхапва и сдъвква парченца храна. Джаджата пресова храната, което си е.....пюре. Нека и другите кажат, да не те объркам все пак  Peace

# 469
И ние сме с дървено столче, от тези, които растът с детето. Чистенето, обаче ми идва малко трудно. Ако пропусна нещо и вземе, че засъхне ми идва много търкането. Иначе е стабилно и както казах, може да се ползва много години.

# 470
  • при палмите и алигаторите,FL
И ние с Моника сме за тук Simple Smile

Привет Tony_st Hug , радвам се да се видим и в тази тема с Нико, моля дай линк на оризовките, да пробвам Моник.

Аз вчера дадох за пръв път сварен картоф.Сложих четвъртинка на плота/на столчето за хранене/ , Моника го взе и напъха в устата, явно си отхапа парченце, защото го премята в устата, повдига ѝ се, но си го преглътна, след което писна, явно се уплашиот твърдото нещо, все пак до сега само кърма е гълтала.Не пожела да вземе пак картофът, но ще пробваме днес отново да видя до къде ще я докараме.

# 471
Хихи, nandi, и аз мислих да започна с картоф, ама каката провали намеренията ми като яде оризовите бисквити пред бебето, а той гледа и ми дожаля, та му дадох... днес му е 3-ти ден и вече осмука, прокашля и май изаде 1/3 от бисквитата. Laughing Ще става човек от него. Joy Вече като ги види и няма търпение да я вземе и да си я бутне в устата - усетил е явно различното от чесалките за зъби. Иначе в България съм купувала такива бисквити от Фантастико от щанда с диетични храни. Доколкото знам вече ги има навсякъде в по-големите магазини. Има същите и царевични, а май има и смесени - царевица и ориз. Повече ще знам след 18 ноември, когато ще пазарувам в София. Peace

Аз смятам след оризовите бисквити да продължа с картоф - да видим....щото днес гледам, че Рая се опитва да му даде пуканка докато не гледах... ooooh! добре, че имам очи и на гърба. Mr. Green

# 472
Анито, в старите теми се коментираше тази джаджа, даже някой беше пратил и линк как изглежда. Като цяло мненията съвпадаха с това, което ти е писала Елина

# 473
Фата, мерси  Hug Ще видим какво ще стане и докъде ще ми стигне ентусиазма (и техния, разбира се).

Мерси на всички, които ми отговориха за столчето   bouquet Сега се колебая между двете икейски - Antilop и дървеното. Ще видим, въпреки че май клоня към първото щом и в сайта го препоръчват

Анито, ако не се лъжа, в предишните теми бяха обсъждани тези джаджи. Реално според мен противоречат на метода, а са и реално само за улеснение и успокоение на майката. Идеята на метода е бебето да контролира само процеса на хранене и да отхапва и сдъвква парченца храна. Джаджата пресова храната, което си е.....пюре. Нека и другите кажат, да не те объркам все пак  Peace

Е как докъде ще ти стигне ентусиазма? Вече се изказваш като експерт!  Simple Smile Точно така е, реално подобен биберон "пюрира" храната. 

Що се отнася до столчетата и, за да те "объркам" още малко.  Mr. Green Нека момичетата с повече опит кажат до каква възраст всъщност се използва реално това столче на Икея. Защото за дървените предимство е, че децата може да ги ползват доста дълго, а при близнаци закупуването на две столчета и още две си е разход   Naughty

Фата, мерси за топлото посрещане и благодаря за прекрасната тема   bouquet
На въпроса - горната част на джаджата е от два пласта стегната мрежа, като отгоре има отвор. За да се вкара храна, мрежата се натиска надолу за да се разшири отвора. Като се пусне мрежата тя се връща нагоре и се стяга около парченцето храна. Дупката не е много широка, но за резенчета с размера на тези, подходящи за BLW, е екстра.

Ето тук се вижда добре (можеш да кликнеш и на снимката с детенцето ядящо бисквита в джаджата) http://www.booninc.com/products/Gnaw/287

Ето тази джаджа обаче наистина ми се струва интересна, защото на практика само улеснява детето с по-хлъзгавите храни, които наистина може да бъдат малко проблемни в началото  Peace

nandi
, добре дошла!   bouquet

# 474
Здравейте и от мен  Hug

Елина, добре дошла Simple Smile

Тези столчета от Икеа не са ли за по-големи деца? Имам предвид, че на 6 месеца поне моите малчугани сядаха, но не можеха да седят дълго време в такова столче. Смъкваха се надолу, отпускаха се настрани, общо взето не им беше много удобно. И в крайна сметка се спряхме на такова с регулиране на наклона на облегалката - става като автоседалка. Или друг вариант е в началото да се използва автоседалка, а след това, когато бебето седи наистина стабилно, да се използва такова столче  Peace

# 475
Jiji_biji, те май всички столчета са големи в началото. Аз бях пъхнала 2 големи книги (готварски  Laughing ) под задника на Малчо, а отстрани подпъхвах кърпи, за да не се килва. Но неговото столче го дават до 3 годишна възраст и имаше доста разстояние. До колкото знам за Икейските столчета продават възглавнички, които обират луфтовете. Продават се отделно. Мисля че Мента имаше такава  newsm78
В кошницата за колата почти не съм го слагала, защото ни беше дадена на заем и се притеснявах да не я изцапаме.

Добре дошли на новозахранените бебчовци. Успех   bouquet

# 476
buggy-->, точно затова го написах. Да имат предвид майките с малки бебенца, че в началото ще трябва да се снабдят с някакви подложки, възглавнички или нещо подобно. На нас не ни бяха необходими с другия тип, имат меки калъфи и са с леко наклонени облегалки, не съм им слагала възглавници.  Peace

# 477
  • Пловдив
 Mr. Green Да се разпиша и в тази тема...
Ние отново сме в редиците на ПЗ, но то ще е по-скоро за запознаването с храните. След това ще комбинираме всичко възможно.
Започнахме няколко дни с ПЗ, но един ден дребното си открадна четвъртинката картоф от чинийката и действа по ЗВБ  hahaha
Давам също да смуче парче ябълка, морков или сварен такъв, оризово сухарче... За мен не излизам много от рамките на ПЗ, защото количествата, които поема са си все така минимални.
И нашето столче е дървено, но е без табличка отпред, защото и каката беше по ПЗ и беше желателно да седи с нас на масата, а не на отделна такава  Mr. Green Недостатък е, че става голямо мазало наоколо  Blush
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/311810_2 … 4_938704326_n.jpg

# 478
Аз ви следя изкъсо. Още не съм решила точно с какво да започнем, но предполагам, че ще е тиква, картоф или морков. На нас ни подариха столче за хранене - на Бертони е. Не съм го разопаковала още дори...сега се замислям дали ще ни е удобно  Thinking Иначе, Наско ми се струва още много нестабилен. Не може да седи все още, а когато хване нещо, обикновено го пуска много бързо...та се чудя дали за оставащите 20 дни до 6 месеца ще се научи  Flutter

# 479
benitta , много е сладка малката  Mr. Green Успех в захранването, по който и да е метод!  Simple Smile
Само да си кажа както винаги, че суровия морков не се препоръчва за малки деца поради висок риск от задавяне  Peace

peiota
, децата се развиват и учат нови неща с невероятни темпове, имате време  Wink

Общи условия

Активация на акаунт