Модните превъплъщения на "застаряващото" поколение

• 30 136
  • 190
  •   1
Отговори
От темата за младите и тяхната мода се сетих, че когато бях тиийн имах доста ужасяващи и стряскащи модни изяви. Като ярко червено червило с черен контур, тесни ластъчни дънки и провинала почти до коленете тениска, с тресящи се на ушите ми огромни обици и рошава 4 пръста къса коса. Сигурно съм изглеждала също толкова нелепо, колкото и споменатите в съседната тема младежи. Имах една учителка по математика, която казваше, че звъна на обиците ми пречи на останалите да заспят в час.  
Вие правили ли сте си подобни експерименти с външния вид? Какви бяха вашите "модни" превъплъщения, преди да откриете своя стил?  

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 15:04 от Шматчица

# 1
В 7 клас си бях изрусила косата като на певицата Милена.
С перхидрол. Това на черните ми ,гъсти вежди стоеше ужасяващо !
Ходех намацана със син молив под долния клепач  Crazy
Имах клинчета и бях подбрала ризите и на майка ми и баща ми Joy
Спомних си и се изплаших  Laughing

# 2
Ух, Шматчице, недей в минало свършено време " ние бяхме ", че ми звучи като Реквием Laughing..Иначе, аз упорито си правех гребени с вода, захар, бира( бляк). Как не останах без коса, от цялата тази помия изсипана върху нея, не знам.... После излязоха на мода едни цветни спрейове, немски, в различни цветове. Много обичах да се пръскам в синьо и зелено. Ходех си със скъсани дънки и редовно някоя услужлива баба, предлагаше да ме зашие Laughing

# 3
Ееее, Милена беше Бог, идол!

# 4
Редактирах.

# 5
"Омръзна ми да светя като крушка..."   superuu

# 6
  • Бургас
В 8-ми клас се бях нацапала с перхидрол също, сама и то само на два предни кичура отляво и дясно на гъсточерната ми коса.Имам само една снимка оттогава - ужас -рижав бретон, черни вежди и коса.
А после не знам как съм изглеждала, но явно съм мацала бая очна линия, защото учителката ми по история от 9 до 12 клас ме мразеше и всеки път като ме вдигаше казваше, че няма да ме снима, какво съм се нацапала..."
Други тежки изпълнения и промени във външния си вид не се сещам да съм имала.  Simple Smile

# 7
Винаги съм се потрисала от онази мода да се очертават устните с черен молив. Устните на червисаните по този начин определено наподобяваха кучи гъз....

# 8
  • София
Аз се лутах между грънджа и хипарството в ранния пубертет, но финално се закрепих като пънк (втората половина на 90-те се развива действието). Косата ми беше лилава, а кубинките - червени. Това съчетано с раирани или карирани тесни панталони. И грим до веждите, разбира се. Веднъж щях да се изрусявам, ама в домашни условия нещо не стана работата (а може би заради лилавата основа) и вместо руса станах жълта като кокошо пиле. В училище ме питаха дали съм се боядисвала с риванол... 

ПП. На вас, с черния молив, лъскавите клинове и Мадона визията много ви се смеехме, разбира се (защото, както описах, моето поколение изглеждаше много по-естетично). Изобщо pop-ът хич не беше на уважение през бунтарските години на прехода.

# 9
 Косата ми е била с всякакви цветове, русо-бяло, розово, червено, синкаво Simple Smile Хванах доста от гръндж модата в ранните 90, носех скъсани и развлачени дрехи, новите пуловери стояха разпънати нощем на табуретката. Сигурно е било кошмарно за родителите ми Simple Smile И колко са мразели Кърт Кобейн, който смятаха за виновен за всичко това...Веждите ми в един тийн период бяха като на сегашните фолк звезди, тънки, в линийка по един косъм, а моите са доста гъсти, една учудена изглеждам на онези снимки, като актриса от 30-те, изобщо не ми отива Simple Smile

# 10
вместо руса станах жълта като кокошо пиле. В училище ме питаха дали съм се боядисвала с риванол...  

smile3532 smile3532 smile3532

Простете,но е много смешно разказано...

# 11
По едно време  си боядисвах косата със спрей в синьо или зелено, ходих на две плитки или с кърпа. По същото време се обличах със сукмани и зимата с кубинки, лятото с летни ботуши. Исках да си направя обица на носа, но нещо ме спираше и носих от фалшивите. До края на училището не съм слагала грим.

# 12
Клин, отгоре дънкова пола и тениска, на високи обувки.
Имах и друго превъплащение- къси дънкови панталонки с мрежест чорапогащник /черен/ и високи обувки /аз съм си и висока/.
Големите висящи обици- задължителен макиаж.
Грим не съм обичала никога. Косата ми, до ден- днешен, боя още не е виждала също. Обаче по едно време имах бретон, който ми закриваше половината лице и химичката все ми се караше, че ще ослепея. Косата ми е къдрава и на концерти си я ветреех с кеф.

# 13
С наборките носехме бели чорапи, с дължина 3/4, набрани около глезените, като калци. Кичех се с разни колани и верижки, и синджири. Имах едно сако, на което бях закрепила 3 синджира, с различна дебелина, от рамото, та до второто копче. Такава ми е била представата за мода Sick

# 14
Ох, инфантилна ми напомни за раздърпаните, широки, огромни тениски и пуловери. Децата ми не могат да повярват, че съм била толкова дебела  Mr. Green

А между другото много от нашите изцепки се зъвръщат- съчетание клин с пола, калците, кецовете, пластмасовите дрънкулки....
Дано не се върне черния молив на устата  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт