Модните превъплъщения на "застаряващото" поколение

• 30 174
  • 190
  •   1
Отговори
# 30
  • София
По мое време ходехме с униформи, които някак се опитвахме да разнообразим със скъсяване на престиллката, някое пуловерче отгоре, ама то престилката си е престилка, нищо не можеш да направиш. Стилът ми беше по-скоро нещо средно между кокетост и елегантност - високи обувки, къси полички на воланчета, клоширани, прави; блузки почти по тялото, дантелки, ръчнотъкано платно, но и обикновени дънки, джинси, фанелки, пуловерчета... Тогава много се занимавах и си шиех сама с една стара машина още от преди соца. Никакво боядисване на косата, просто беше дълга права коса. Слушах доста видове музика, но никога не съм се припознавала външно със стила в модата на тази музика.

# 31
  • София
Поздрав!
Тук има доста любими елементи от онова време - неонови дрешки, поло, накъдрени коси и пр.

# 32
А имахте ли от онези рокерските якета, на които им казват рокерии? Бяха много скъпи. Аз така и не можах да извоювам да ми купят, а толкова исках...

# 33
  • София
А имахте ли от онези рокерските якета, на които им казват рокерии? Бяха много скъпи. Аз така и не можах да извоювам да ми купят, а толкова исках...

Е как без рокерия?! И аз нямах парички тогава, та си спазарих една носена от едно наркоманче. Ама после ми я откраднаха.

# 34
Аз бях твърде консервативна , май и сега съм такава.

Най-"революционните "ми превъплъщения, всъщност почти монахински на фона на заобикалящата ме мода, са:

Синя престилка в училище, която се скъсява и се носи над цветна пола.Съответно се скъсяват и ръкавите на 3/4,да се вижда черно или бяло поло под нея.Ужасно грозно, но всички го правеха.

Години по-късно- лилава спирала на миглите.Жълти сенки за очи, ама лимонено жълти, много се харесвах с тях, но ми правеха забележки на работа.

Естествено къдрава коса да се накъдри и с една шнолка от нещо жълто, лъщивичко на темето, мъжът ми и сега ме поднася за тази ми визия, два-три дни след кто се запознахме преди много години.Идеята беше да го впечатля.

Имаше една мода- от стари дънки се реже горната част, после се пришива някаква басмичка ,шарена и става мнооого модерна пола, такава сама съм си изобретила.

Герданчета и гривни от брашно и сол, опечени и боядисани, да изглеждат като уж от СБХ, който помни.

Първата ноктопластика с ужааасно червен лак.

# 35
  • София
Герданчета и гривни от брашно и сол, опечени и боядисани, да изглеждат като уж от СБХ, който помни.
Лелеее, къде ме върна... Правех много такива, основно за майка ми, на която по това време оперираха щитовидната жлеза и й трябваше нещо да закрива белега. Сега, много години по-късно, и мен ме оперираха, но моята дъщеричка е малка още и не може да ми направи герданче за белега...

# 36
   Ох, че сладка тема... утре ще ви донеса , ако я намеря, една снимка, на която съм с костУмче, щото съм на работа - на стаж, обаче с кубинки.

За най-идиотски вид си признавам следния - блуза в етно стил от Чешкия център, униформената синя ученическа пола до колянцето и маратонки.

# 37
  • Кацнала на едно дърво.
На среща с почитатели в тийн възраст ме попитаха:
- Като слушате метъл, защото не се обличате като метълка?
- Хора! - викам аз. - Има си възраст за тези неща. Някак е лузърско да се докараш с тениска и кубинки на 38 години, не мислите ли?
В същия момент си давам сметка, че ТОЧНО В ТОЗИ ДЕН съм се докарала с рокличка над коляното, на черешки.  ooooh!
Добре, че децата са тактични и не питаха не е ли лузърско да ходиш на 38 години с рокле на черешки.  Joy

Тоест, аз не смятам да приключвам с веселбата около обличането. Какво като съм дърта.

Рокерията пенсионирах преди две години поради износване. Прилича на парцал.
Иначе никога не съм се ограничавала, крада от всички стилове - най-любимо ми беше едно туту (саморъчно направено), комбинирано с късо клинче,шарени кецове, чорапки с дантелка, плюс гореспоменатата рокерия.  Whistling

# 38
Сега се сетих една простотия, ама аз така не съм се обличала, вероятно е било много, много отдавна:
Отдолу се облича поло някакво, може и вълнено, а отгоре-риза?
Някой помни ли?Мисля, че и във филми съм го виждала, но имаше един период, много популярно беше.

От детството ми- Тиролска рокля!Хайде, най-"зрелите" да се похвалят!Това беше най-прелестното облекло за момиченца, всички си умираха да имат такива и най-хубавите се шиеха при шивачка.Представляваше следното:бяла блуза с буфан ръкав, елече от сатен-синьо или черно, пъстра копринена пола и малка престилчица.Броеше се за официално облекло.В по-скромен вариант-роклята от цветна коприна с малка бяла престилчица!

Ако имах дъщеря, никога не бих я облякла в такова бутафорно облекло, но съм си умирала от фукня с моята рокличка!

# 39
  • Costa Rica
Грънджът ме хвана и още не ме е пуснал. Embarassed
Що дрешки съм боядисала в черно, не е истина просто.
Дънкови поли със собственоръчно направени апликации и tie-dye тениски, също собствено производство ooooh! Кубинки и кларкове, разбира се.
Косата ми е естествено къдрава, така че даващите пари за студено къдрене адски ми завиждаха Mr. Green Виж, с грим не съм експериментирала много.
А, да - бях една от първите с по много обици. Още си спомням как предизвиквах побутване и прошепнати коментари. Същото и с пренесената от Куба мода да се рисува по ноктите - тук никой никога не беше помислял за нещо подобно.

Сега се сетих една простотия, ама аз така не съм се обличала, вероятно е било много, много отдавна:
Отдолу се облича поло някакво, може и вълнено, а отгоре-риза?
Някой помни ли?Мисля, че и във филми съм го виждала, но имаше един период, много популярно беше.
Оооо, да. Жълто поло, оранжева риза и тъмносин панталон от тревира Embarassed Някой да ме застреля, че не мога да преживея срама Mr. Green!

# 40

От детството ми- Тиролска рокля!Хайде, най-"зрелите" да се похвалят!...

Имам прелестна бебешка тиролка, скоро си я намерих... няма такова сладко нещо Heart Eyes

# 41
Умирам от смях с вас.  Mr. Green
Аз тогава бях слабичка, за това носех много къси потничета, да показвам плосък корем  Mr. Green
Плюс широки панталони с много джобове Crazy Не излизах от маратонките.
В зимния вариант - пак същите потничета, но с една дълга и развлачен риза отгоре.
По мое време имаше спирала за коса, не спрей. Ама пак се мажеш с туй чудо. Аз само отпред бретона, в синьо и зелено. Crazy

# 42
  • София
А леле! Къс потник с комбат панталон с два номера по-голям! Върха.
Лилаво поло с риза в цвят горчица.
Тюркоазен молив и пембено червило.
Не издържам! Joy

# 43
Единственото нещо, за което се сещам е светло-сивата очна линия,която си слагах-сега като се гледам по снимки приличам на мишок в брашно, но тогава беше много модерно. Mr. Green Flutter,а и имах бели шалвари с виснало дъно. Mr. Green

# 44
А леле! Къс потник с комбат панталон с два номера по-голям! Върха.

Нали!  Mr. Green
От потниците лесно се отказах, обаче от комбат панталоните голям зор видяха да ме извадят  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт