Разкошна спаначена торта

• 89 498
  • 269
  •   1
Отговори
# 75
  • Банкя
И аз започвам да я правя-за 3 път-и то за гости.Много се впечатляват , но тя е толкова лека, сочна и вкусна , че са винаги приятно изненадани.

# 76
  • София
Щом казвате, че не се усеща и аз ще се пестраша да я направя. Това наистина е идея за великденска торта с този зелен цвят-само да измисля подходяща украса.

# 77
Руска мастика 2, марципан, с която и да е моделираща маса.
Аз съм за РК2, че съхне бързо  Peace

# 78
  • Бургас
о това е за майстори, не е за мен.  Embarassed но може да оцветя сметаната в жълто и да шприцовам завъртулки отгоре  Thinking

# 79
  • Стара Загора
о това е за майстори, не е за мен.  Embarassed но може да оцветя сметаната в жълто и да шприцовам завъртулки отгоре  Thinking
А според мен най-лесно е да се вземат от онези шарени миниатюрни бонбони-яйчица, които продават. Виждала съм ги и насипно. Аз така смятам да направя за Великден.

# 80
  • Банкя
Аз съм готова.Този път спанака едвам се пасира,но стана хубав зелен цвят.Отгоре е с жълто-лимонови цветя от сметана.За съжаление не можах да го сложа във форма и отстрани е кофти. .Да видим как ще е отвътре

# 81
  • Варна
Идеята е много интересна  Peace.
Някой правил ли е солен вариант?

# 82
Страхотна торта!Лека,приятна,бърза и впечатляваща.Всички които я опитаха много я харесаха.Благодаря на авторката за рецептата   bouquet

# 83
Направих я!!!!!!Много хубава торта!!!   newsm10 newsm10

# 84
  • Банкя
И моята е готова ,но довечера ще я опитаме.

# 85
  • Варна
Имам замразен пасиран спанак 200гр., но е с много лед. Като се размрази предполагам ще остане към 100гр. Трябва да си преизчисля продуктите за съответното количество изцеден спанак предполагам?

# 86
. Трябва да си преизчисля продуктите за съответното количество изцеден спанак предполагам?
Аз слагах на око,ако спанака е по-малко просто по бледо -зелена ще изглежда тортата. Laughing
tarlio newsm10

# 87
  • при палмите и алигаторите,FL
Ето и моето творение, така де парченце от него

Получи се доста добра тортичка, лека и не много сладка. Опита се от доста хора, някои я харесаха други не. Детето не пожела да опита-била зелена, а не шоколадова  Crazy.
Аз лично с удоволствие си я хапнах, благодаря за рецептата  bouquet

# 88
Да се включа и аз макар и с малко закъснение.Правих тортата във вторник,самата аз не очаквах,но резултата беше фантастичен.Аз използвах замразен спанак,слагах го на око,но явно съм сложила повече от 200грама, защото тортата стана наситено зелена.Вкуса на спанака изобщо не се чувства,аз сложих и доста капки есенция от ванилия.Пеках на 180 почти 1 час.Нямах проблеми с рязането,само не знам,защо сметаната се получи доста рядка,специално не съм я разбивала с миксер,разтече се малко,но я оставих едно денонощие в хладилника и после се сгъсти.
Няма нужда от напояване,блата е достатъчно сладък и мек,за да се напоява,а си поема и от сметаната.
Това ми беше първия опит и съм много доволна,всички останаха очаровани от резултата и от вкуса.
Съветвам всички момичета който се колебаят да опитат няма да съжаляват.
Благодаря на авторката за прекрасната рецепта и на всички който ми помогнаха със съвети. Hug  bouquetЩе се прави отново със сигурност.
  Grinning

# 89
  • Варна
Направих тортата снощи. За кафето днес беше станала - хареса ми, но усещам дъх от бакпулвера. Ако правя повторно ще го намаля.

Общи условия

Активация на акаунт