Вече съм на ясла

• 46 193
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • Once there was a Hushpuppy...
В яслата,където ходи моя син имаше дете с биберон.Но, по-лошото е че веднъж видях майка да пуска детето си с дъвка, засякохме се сутринта като ги давахме. Предполагам, че вътре са му я извадили лелите от устата newsm78

# 106
kika_86 това е добра идея ще му сложа връзката и ще й напиша името отгоре, пък дано дотогава да успеем да го махнем. Тя реално не ходи с него в устата, но кагато заспива си го търси и не й ли се даде Cry Аз ще ги инструктирам да се дава само в леглото и веднага след събуждане да се прибира, за да се ограничи поне малко лапането от други деца.
nikolovi Не е навсякъде, за първи път чувам такава директна забрана, естествено за тях е по- лесно, за едно нещо по- малко ще мислят, но вярвай, ако я пусня мойта без биба, после ще звънят да им я нося.

# 107
И на мен ми се стори много странно, но понеже моя син не е ползвал такова нещо и не съм се замисляла , нито съм питала

# 108
В нашата ясла може с биберон. Нашия го оставям сутрин в шкафчето. Надявам се че го ползват само за приспиване, че без него мисля че е невъзможно да заспи малкия, но знае ли човек дали само тогава влиза в употреба. Чак сега се замислих в интерес на истината. Иначе съм виждала деца да идват на ясла с бибероните направо в устата и така си влизат при дугите вътре Rolling Eyes В нашата ясла "всичко може" както се изказа сестрата една сутрин Rolling Eyes

# 109
В нашата пък не дават биберон, шише, трябвало да се храни само. Казаха, че може да е с памперс, но да казва когато и се ходи. Моята е на две - без биберон, шише, памперс и т.н, обаче ми е интересно едно дете на година и един - два месеца какво може да прави само. По тия ясли може би не им се занимава много, не знам

# 110
  • Варна
И при нас може и с биберон, и с памперс, че и шише носихме. Но понеже малкия гледал другите, че пият от чаша - занесохме и чаша. Реално като го приемаха ни разпитваха за навиците му, за играчките му и тн, но чисто информативно...нищо не са казвали НЕ, НЕ МОЖЕ  Peace

# 111
  • Leeds, UK
Момичета, днес занесох всички документи и изследвания в яслата и от утре почваме. Треска ме тресе! Досега съм си го гледала само аз. Искат го утре от 9 до 12 часа.Стискайте палци да не реве много!  Rolling Eyes

# 112
Момичета, днес занесох всички документи и изследвания в яслата и от утре почваме. Треска ме тресе! Досега съм си го гледала само аз. Искат го утре от 9 до 12 часа.Стискайте палци да не реве много!  Rolling Eyes
Всичко ще е наред. Първите дни им е много интересно - други деца, играчки.....и то минали 2-3 часа  Wink

# 113
  • София
На нас ни препоръчаха първо да я оставям за по около 2 часа ,после до обяд и после за цял ден.

# 114
Днес ни беше първия ден, за час и половина. Не била плакала изобщо. Сигурно й е интересно с новата обстановка и играчки. Ще видим следващите дни. Като затишие пред буря го чувствам. Но няколко дечица чувах че много плачкат, горкичките.  Cry И майките се разплакаха като ги оставяха, и аз се натъжих, въобще... драма. Трябва май да пускаме татковците да оставят децата първите дни, че са по-железни от нас  Grinning

И при нас може и с биберон, и с памперс, че и шише носихме. Но понеже малкия гледал другите, че пият от чаша - занесохме и чаша. Реално като го приемаха ни разпитваха за навиците му, за играчките му и тн, но чисто информативно...нищо не са казвали НЕ, НЕ МОЖЕ  Peace

Впечатляващи са вашите "лели". Нашите въобще не го погледнаха детето като влизаше, какво остава да питат за навици  Whistling Не питаха дори колко е голяма, само предупредиха, че и да оставим шишето за вода с което пие, те им дават да пият само от чаши и тва е (разбирай кой пил - пил).
Не харесаха прекрасните бели големи лигавници, които с 300 зора намерих след като обиколих над 10 детски магазина. Били с копче или с лепка, а трябвало задължително с връзки, пък и не били достатъчно големи.... ooooh!
МОЛЯ ви, ако имате идея къде в София се продават негумирани лигавници с връзки огромен размер (можело и шарени), да каже, ще отида да края на града ако трябва, ааааааа....

# 115
Днес ни беше първия ден, за час и половина. Не била плакала изобщо. Сигурно й е интересно с новата обстановка и играчки. Ще видим следващите дни. Като затишие пред буря го чувствам. Но няколко дечица чувах че много плачкат, горкичките.  Cry И майките се разплакаха като ги оставяха, и аз се натъжих, въобще... драма. Трябва май да пускаме татковците да оставят децата първите дни, че са по-железни от нас  Grinning

И при нас може и с биберон, и с памперс, че и шише носихме. Но понеже малкия гледал другите, че пият от чаша - занесохме и чаша. Реално като го приемаха ни разпитваха за навиците му, за играчките му и тн, но чисто информативно...нищо не са казвали НЕ, НЕ МОЖЕ  Peace

Впечатляващи са вашите "лели". Нашите въобще не го погледнаха детето като влизаше, какво остава да питат за навици  Whistling Не питаха дори колко е голяма, само предупредиха, че и да оставим шишето за вода с което пие, те им дават да пият само от чаши и тва е (разбирай кой пил - пил).
Не харесаха прекрасните бели големи лигавници, които с 300 зора намерих след като обиколих над 10 детски магазина. Били с копче или с лепка, а трябвало задължително с връзки, пък и не били достатъчно големи.... ooooh!
МОЛЯ ви, ако имате идея къде в София се продават негумирани лигавници с връзки огромен размер (можело и шарени), да каже, ще отида да края на града ако трябва, ааааааа....

Здравейте момичета. Да ти кажа мила съмнявам се много, че татковците биха издържали. Моя мъж ме е предупредил, че няма в началото да ходи да я оставя. Аз да съм ходела, той щял да я взема само. Като се адаптирала тогава. Така че не се знае кой е по - силен.

# 116
  • София
Съгласна съм с my_love,отиде ли веднъж половинката,без да е привикнала още малката,веднага ще каже не става,няма да ходи на ясла.Изобщо няма да издържи да я слуша да реве.А ако я взима и тя реве,ще реши,че лелките са и направили нещо, и веднага ще е готов на караница.

# 117
  • Шумен
На нас също ни предстои тръгване на ясла. Трябваше да е от 01.09, но имах глупостта да послушам сестрата на педиатърката да почна изследванията в понеделник а материала (акото) не дойде по поръчка   Tired Утре ще занеса изследванията в яслата и ще ми кажат дали ще е в събота тръгването. В яслата в която ще ходят първите няколко дни престоят ще е от 9 до 11, след това ако са спокойни ще остават и за обяд и чак третия етап ще е следобеден сън.
Обсъждахте бибероните, това беше изискване от директорката още като ги записвахме (януари) да няма биберони. Моите така и не приеха този аксесоар, но пък си смучат палците преди заспиване  ooooh! Препоръчаха ни месец преди тръгването на ясла да взимаме храна от тях, за да свикнат с менюто. Различното от ДК е че десерта е плод (или поне аз останах с това впечатление) всъщност взимаме цялото меню (закуска, обяд и следобедна закуска общо 7 буркана са). Лигавници на бележката която ни връчиха не фигурират, искат им по 10 бели вафлени кърпи 25 на 25 см. Кърпа за лице среден размер, по 2 комплекта дрехи за смяна от-до, памперси (с махането ударихме на камък), мокри кърпи и салфетки, пантофи и пижами. Аз си мислех и сандали за вътре да им взема, но директорката ми каза че вътре влизат със сандалите без да се събуват, че е много трудоемко за персонала.
Да ви питам нещо вие бродирате или надписвате инициалите на малките? Искат ни на пижамите да имат инициали. Свекърва ми ме посъветва най-добре на всички дрехи и бельо да избродирам, та се чудя нужно ли е  Thinking

# 118
  • Leeds, UK
Има специални текстилни маркери, с които може да се надпишат дрешките. Смятам да потърся! Това с бродерийките не е за мен. Hug

# 119
  • София
Оставих малакта за 2 часа,сега се опитвам да се разсея да не мисля ,че само като се сетя как влизаше и ми става ревливо.

Не са ми казвали да надписвам дрехите,но пък аз съм се чудела дали да не го направя.Накрая реших,че спазвайки да взимат дрехите от шкафчето,няма как да объркат Rolling Eyes .

Общи условия

Активация на акаунт