Вече съм на ясла

• 46 250
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря Ви за отговорите за бурканчетата - аз ще занеса 3, а пък ако искат да ме линчуват  Laughing
Теди, от седмица давам изписания от педи Мултивитамол на д-р Тайс, но не ми вдъхва доверие, само където малкият яде като невидял храна от това сиропче  ooooh!

# 181
  • Шумен
Днес започнах да давам витамини на сироп, поисках педиатърката да им изпише нещо за подсилване на имунитета и в аптеката ми казаха, че това са перлички които се дъвчат. Сама на база опит от миналата зима избрах тези витамини (отваряха им голям апетит, което е и моята цел донякъде, че хич го нямат последните няколко месеца). Трябваше да изчакам 2 месеца с витамините понеже откриха анемия при изследванията и да давам само Малтофер. След като беше изплют при пореден опит го махнах, няма смисъл да ги мъча (а малкото прието веднага разхлабва). Наблягам на храните с повече желязо. Яд ме е че изгубихме близо 2 седмици с тези безполезни опити  Confused

# 182
При нас пък е сложно с тия имуностимуланти. По принцип имаме голям апетит и наддаваме много на килограми .Сега и давам  - по едно на седмица. Моя приятелка дава и пчелно млечице.

# 183
  • Leeds, UK
Аз започвам да давам по една дозичка седмично Осцилококцинум и Саностол. Peace Моето дете отказа постепенно всички плодове  Sad и откъде извади такъв хг - 137, направо ме шашна.....при положение,че аз съм с таласемия...

# 184
Добро утро момичета  wavey

Изпратих аз малката с баща и на ясла...дано днес спи на обяд  Praynig

desitoo, какви витамини на сиропче даваш ти, че и Александра не яде много, което ме притеснява до някъде...А аз съм поръчала за имуностимулатор коластра на LR. В понеделник моя приятелка ще ми ги донесе и мисля да ги пробвам, но от гл.т. на апетита бих дала и витаминчета някакви ако педи даде зелена светлина де...да не се окаже, че не е добре да се дават по много неща наведнъж...

Успех на всички днес   bouquet

# 185
да споделя и аз въпреки че сме в 1 група вече. първите 2 дни горе долу добре, без рев сутрин-сам мрянка, вчера обаче голям рев голямо чудо-дърпа се не иска да влиза(това и в яслата не се е случвало), но бързо се успокоила - ходих  и да шпионирам и си играеше детето навън. днес мина добре сутринта.
ДАНО ВСИЧКИ БЪРЗО СЕ АДАПТИРАТ. аз подкрепям мнението че не трябва да показване тревогите си пред децата, че всичко усещат.
относно имуностимулантите моето мнение е противоречиво. аз давах преди какво ли не, скъпи прехвалени продукти, природни имнуностим. и какво ли не, но моето момиче многооо боледуваше и то все тежки, не само със сополки. 2 приятелки нищо не дават и децата почти не боледуват пу-пу. Май си е до дете, но аз въпреки че нямаха ефект пак бих давала поне да знам че каквото мога съм направила, но сега минахме на хомеопатия

# 186
Моето момче като тръгна на ясла, около седмица давах вит.Ц. От юли месец започнах да му давам Лактофлор, за да избегнем чревните вируси (пу-пу пропуснаха ни  Praynig ). От другия месец мисля да започна да давам Осцилококцинум веднъж в седмицата .
Мислех за някакви водорасли, но много противоречиви мнения четох, та още съм в чуденка за тях .

# 187
Момичета едно въпросче - в изследванията ни за урина седимент пише - 1-21 левкоцита и кристали. Дали това е обезпокоително, че чак утре ще ги взема. На вас какво ви пишеше?

# 188
  • София
Днес ни беше първия ден, за час и половина. Не била плакала изобщо. Сигурно й е интересно с новата обстановка и играчки. Ще видим следващите дни. Като затишие пред буря го чувствам. Но няколко дечица чувах че много плачкат, горкичките.  Cry И майките се разплакаха като ги оставяха, и аз се натъжих, въобще... драма. Трябва май да пускаме татковците да оставят децата първите дни, че са по-железни от нас  Grinning

И при нас може и с биберон, и с памперс, че и шише носихме. Но понеже малкия гледал другите, че пият от чаша - занесохме и чаша. Реално като го приемаха ни разпитваха за навиците му, за играчките му и тн, но чисто информативно...нищо не са казвали НЕ, НЕ МОЖЕ  Peace

Впечатляващи са вашите "лели". Нашите въобще не го погледнаха детето като влизаше, какво остава да питат за навици  Whistling Не питаха дори колко е голяма, само предупредиха, че и да оставим шишето за вода с което пие, те им дават да пият само от чаши и тва е (разбирай кой пил - пил).
Не харесаха прекрасните бели големи лигавници, които с 300 зора намерих след като обиколих над 10 детски магазина. Били с копче или с лепка, а трябвало задължително с връзки, пък и не били достатъчно големи.... ooooh!
МОЛЯ ви, ако имате идея къде в София се продават негумирани лигавници с връзки огромен размер (можело и шарени), да каже, ще отида да края на града ако трябва, ааааааа....

Хм, доколкото ми е известно за деца на тази възраст не се препоръчва да им се слагат никакви неща с връзки особено около врата от гледна точка на безопасност...аз бих поспорила с лелките.

# 189
Свидетел съм как децата плачат когато ги оставят, в момента в който влязат вътре в яслата и не виждат родителя млъкват на момента,същото е вечер, играят, играят, и в момента в който чуят, че мама е дошла и веднага започават да плачат, щото цялата драма е за пред мама, а пък ако усещат че и тя поддава.. Simple Smile
За връзките - да, не е препоръчително да се вързват около врата, с оглед на безопасността.С лепка е в пъти по - удобно за детето Simple Smile
За имуностимулантите - наблюденията ми за една година посещение на яслата са, че няма особена полза от тях, детето или боледува, или не боледува независимо какво пие или яде, не знам защо така. Просто някой деца са по - податливи от други.Моят син за една година е боледувал два-три пъти, а не съм била особено настоятелна в даването на имуностимуланти.Племенницата ми се скъса да боледува, а пи какво ли не.
 Ако все пак сте твърдо решени да имуностимулирате коластрата, сребърната вода и клеевата тинктура за профилактика са най - ефективни по мои наблюдения.

# 190
  • Leeds, UK
Момичета едно въпросче - в изследванията ни за урина седимент пише - 1-21 левкоцита и кристали. Дали това е обезпокоително, че чак утре ще ги взема. На вас какво ви пишеше?

И на нас ни пишеше подобно и аз реших веднага да питам, но казаха, че вероятно не съм го измила добре преди да му взема с контейнерчето урина. Никой не отчете да има проблем и педито, и в яслите. Не се тревожи.

# 191
  • Шумен
Teddy* , миналата зима нашата педиатърка предписа витамини с пчелно млечице. Не им понесоха на децата (повръщаха след приема им) и на своя глава реших да ги сменя. Аптекарката ми препоръча Киндер фит, освен че ги пиеха с кеф (давам ги със спринцовка за да са точно милилитрите) изведнъж им се отвори вълчи апетит. По-късно като събрах две и две и прочетох няколко теми тук във форума вързах нещата, че витамините са виновни  Laughing Следващия месец нямаха в момента тези и взех други (пак аптекар ми ги препоръча), апетита им с магическа пръчка на втория ден изчезна  Tired Сега имат и предписан Осцилококцинум веднъж седмично.
Снощи на Вали носа потече, сутринта първо лекарката посетихме та я прегледа. Но нищо повече от леко течащ нос (бистри сополи) не откри и даде зелена светлина за ясла, каза ми морска вода, лайка и някакви капки предписа (не съм ги купувала още). Понеже са близнаци и не знаех как стои въпроса с две в период на адаптация още снощи говорих с едната сестра от групата. Тя ме посъветва щом не са делени за дълго ако лекаря прецени че не е за ясла болната да не водя никоя  Tired
Днес са плакали повече децата, почнали да се усещат. Но са седнали пък без рев на гърне и са седели без да стават и да се дърпат необходимото време, нещо за което се боря от месеци. Нямало е резултат в гърнето, но мен и това начало ми харесва  Blush Аз умишлено седмица преди да почнат ясла спрях опитите да ги слагам на гърне да позабравят стреса (може и да е грешно, аз така чувствам нещата). Не дали на сестрата лъжичките да ги храни, а сами не умеят да се хранят. Та нищо не са хапнали на обяд освен хляб и краставица (ако Вали е яла краставица е изненада Simple Smile ).
На друго ме хвана яд, като им занесох документите за ясла никой не ги прегледа както трябва. Добре че децата не върнаха сутринта, забелязали че нямат по една ваксина и ме питаха и приеха моите думи, че я имат но не е отразена. Тогава я отложихме два поредни месеца и никой не я е вписал и никъде не фигурира  ooooh! Занесох им бележка от лекаря с допълнителната информация, показах и картоните с новите данни.
При нас лигавници не искат, само кърпички от определен плат и с определени размери.

# 192
  • София
И аз искам да се запиша в темата. Синът ми е записан на ясла. При нас приемат децата по график и понеже е мъничък се разбрахме със сестрата да го приемат последен, когато и другите деца вече са се адаптирали и не плачат. Т.е. някъде началото-средата на октомври месец. Моето момче е доста пристрастено кърмаче и това е едно от притесненията ми - главно как ще заспива там. Също така ме притеснява храненето - вашите дечица хранят ли се самички? Моят син още не се храни сам, също така яде доста бавно. От чаша също не може да пие сам, но с желание посяга и се притеснявам да не посяга към чашите и чиниите и да разсипва, а след това да му се карат.  Confused

Дъщеря ми тръгна на ясла на 1 г. и 6 м., но беше в частна ясла, с много по-малко деца и повече персонал и не съм се притеснявала за такива неща, имаха възможност и обръщаха много внимание на децата. На обед заспиваше с шишето с АМ- малко по-малко и махнаха шишето без стрес, приспиваха я на ръце и после започна сама да си заспива. Не е имала никакъв проблем с адаптацията. От 2г. тръгна в държавна ясла, даже сега синът ми ще е в групата, в която беше тя. Поне от една страна съм спокойна, че познавам персоналът и обстановката, но от друга страна пак много се притеснявам.  Tired

На всички ясленчета пожелавам много усмивки и никакви сълзи в очите. Дано всички се адаптират бързо.  Praynig

# 193
  • Шумен
Моите не се хранят сами. Явно начина на който аз залагам е грешен, децата сами лека полека с лъжичките да почнат да се хранят всяко на столче и на една масичка. Сутринта сестрата ми каза, те само ровели и много се цапали. Не ми даде пример как да го прескочим това ( не че съм го очаквала, но ми стана неприятно това обвинение  Close) Ясно е, че няма да им позволят да ровят (децата гледат едно от друго все пак) искат те да ги хранят а момичетата не давали лъжиците искали сами а не можели  Sad До припадък дето се казва всеки ден обяснявам и показвам как се държи лъжица, но все пак те са две а аз сама и се хранят едновременно. Осен да се върнем на стария метод - високите столове и купичката в ръцете ми. Хич не ми се иска да им се карат  и да свикнат по-бързо, че от тази дълга адаптация ще остана без работа Tired Сутринта ми казаха, че като свикнат да обядват там следва закуската (сега ги водя закусили в 9) после спането като те казвали кога да ги взема и чак най-накрая са за цял ден. И примерно по дни (ясно ми е че зависи от децата адаптацията) колко време ще отнеме прогноза не ми дадоха. А така свикват да ги взимам рано и май ще имаме проблем с оставането за цял ден.

# 194
desitoo, наясно съм че адаптацията и психиката на децата е най-важна, обаче и сестрите малко прекаляват...Имах позната, която се опитаха да размотават почти три седмици и накрая на нея и писна и просто каза, че няма възможност повече да идва да го взима по всяко време на деня и грубо казано да се спасяват..Разбира се, че не говоря за фрапантни случаи, когато е видно, че детенцето наистина страда и не може да се справи лесно. Просто на персонала им е по-лесно с едно по-малко или с две в твоя случай....

Общи условия

Активация на акаунт