Вече съм на ясла

• 46 252
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
И на нас ни пишеше подобно и аз реших веднага да питам, но казаха, че вероятно не съм го измила добре преди да му взема с контейнерчето урина. Никой не отчете да има проблем и педито, и в яслите. Не се тревожи.
[/quote]

Благодаря ти. Успокои ме

# 196
  • Шумен
Дано са добре и спокойни децата и през следващата седмица. Поне за себе си давам този период, след него ще се наложи таткото да спасява положението. Но за занимаването с  повече деца и липсата на желание от страна на персонала, Nadina, ти си права. Поне през миналия месец (гледах списъка с дължимите такси за август) децата са били 14 ( по списък 17, но аз се засичках с още една майка, която като мен само храна взимаше от яслата) сега да са 20 в групата. Реално не знам точната бройка, не съм влизала вътре.
За друго се сетих снощи като звънях на сестрата си мислех че тя е сестра на групата, тя ми каза утре съм в друга група по график (помогна ми с информация не ми е отказала Simple Smile ). Това персонала да е различен всеки ден навсякъде ли е практика? С две ревящи деца на главата наобяд нямаше време и това да питам. На мен ми се струва странно всеки ден децата да виждат различен човек и се чудя колко време ще им трябва ако е така за да свикнат и опознаят всички сестри и лелички Thinking

# 197
Специално за нашата ясла си има 2 сестри и една леля на група, възможно е ако сега се попълват някъде дупки от отпускари да има такова разместване, но не ми се вярва да е практика. Прекалено брутално ми се струва спрямо децата....

# 198
  • Шумен
Дано да е отпуска и дупки. Някак си за себе си повече харесах сестрата която ги прие първия ден. Кой няма да хареса усмихнат и позитивен човек все пак, с някакъв пламък в очите ми разказа как са танцували на музика, как са си чакали реда да си измият ръцете за обяд Simple Smile Докато другата някак претупва нещата (при първата им среща не попита коя коя е а само ги дръпна вътре), любезна е да но сякаш не харесва децата и няма желание да работи с тях или си е просто педант нетърпящ неподчинение и изпипва всичко докрай. Това са просто мои усещания след 3 дни срещи и с двете.

# 199
  • Sofia
При нас пък драмата е обратната - те искат да остава от първия ден , ние искаме да го вземаме на обяд. Проблемът е, че те изобщо нямат такава практика, няма дори звънец да сигнализираш, че си там. Майка ми вчера чукала по разни прозорци да излязат. То е ясно, че не може да продължим дълго да ходим по време различно от общоприетото.
Днес бяхме втори ден на ясла, оставихме го да спи. Не ми се влиза в подробности, но сме много негативно настроени с майка ми, която също е сестра в ясла и е съвсем наясно как стоят нещата.  Tired Утре според нея изобщо не трябва да го водим.
Направо ми пуши главата- ту се страхувам за момчето си, затова дали не му нанасям  стрес като го оставих в дълбокото изведнъж сам, ту започвам да се паля срещу персонала, срещу директорката, срещу системата.  Crossing Arms

# 200
Добро утро момичета  wavey

Изпратих аз малката с баща и на ясла...дано днес спи на обяд  Praynig

desitoo, какви витамини на сиропче даваш ти, че и Александра не яде много, което ме притеснява до някъде...А аз съм поръчала за имуностимулатор коластра на LR. В понеделник моя приятелка ще ми ги донесе и мисля да ги пробвам, но от гл.т. на апетита бих дала и витаминчета някакви ако педи даде зелена светлина де...да не се окаже, че не е добре да се дават по много неща наведнъж...

Успех на всички днес   bouquet

Teddy* май днес видях дъщеря ти в яслата, като оставях моята Simple Smile) Във втора група сте нали? Бяха навън да играят, много контактна, беше в прекрасно настроение.  Grinning Дойде веднага да посреща "новото попълнение", та лелките викаха да стои там и да не се отдалечава. Като й казах нещо, и тя си слага ръчичките на очичките, нещо да се крие, сякаш се срамува  Laughing
Ох, благородно ти завиждам, че не ти плаче детето, моето просто....  Cry

# 201
Teddy* май днес видях дъщеря ти в яслата, като оставях моята Simple Smile) Във втора група сте нали? Бяха навън да играят, много контактна, беше в прекрасно настроение.  Grinning Дойде веднага да посреща "новото попълнение", та лелките викаха да стои там и да не се отдалечава. Като й казах нещо, и тя си слага ръчичките на очичките, нещо да се крие, сякаш се срамува  Laughing
Ох, благородно ти завиждам, че не ти плаче детето, моето просто....  Cry

Мдааа Александра ще да е била  Crazy с тези ръчички иска да се извини и се засрамвааа  Heart Eyes
Ми контактна е, да...но докато го докараме до тука не питай през какво минахме. Тя плачеше от всеки който я погледне, та камоли да и заговори нещо...Но тя ходи и на частна малко, защото първо трябваше да работя, после забременях и ми беше лошо, та и се наложи отрано да разбере истината за живота...просто беше на годинка и и отне по-малко време да свикне...

# 202
  • София
Според мен ще се окаже вярно,че колкото по-рано тръгнат,толкова по-лесно се адаптират.
Днес с желание влезе,но се стресна от ревящите деца и тя заплака.Когато отидох да я прибера,само обърна устни,но не се раплака.Мисля,че утре даже няма да обърне устни като ме види.
От другата седмица започва плавно увеличение на престоя и следобят.На мен ми казаха,че ако няма начин да се прави плавен преход да я оставям цял ден,но ако може е най-добре с плавен преход.

Днес бяхме втори ден на ясла, оставихме го да спи. Не ми се влиза в подробности, но сме много негативно настроени с майка ми, която също е сестра в ясла и е съвсем наясно как стоят нещата.  Tired

Това за мен си е настройване на детето против яслата.И 2-те се настроени негативно, и го предавате на детето.

Може в тази ясла нещата да не стоят така, както са стояли в яслата на майка ти.

За 3-4 месеца се наслушах на много "легенди "за яслите,как пък не чух поне една положителна,само черни краски. Peace

# 203
Аз имам предложение към мамите от 21 ясла (София) - да обърнем внимание на персонала, че не е добре да изкарват децата да играят навън по пантофи. Времето все по-мокро ще става и тази кал и пръст вътре ще я внасят. Днес им казах, но нещо не ме взеха много насериозно  Confused Ако повече майки се обадят, току виж си взели бележка и почнат да ги преобуват  Peace
Дългогодишна практика им е, знам, но току виж точно нашия "випуск" успее да промени нещичко към добро... заслужава си да се пробваме. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 23:36 от Doro

# 204
  • Шумен
На мен ми се иска да ги извеждат навън, не знам дали го правят следобед, но до обяд със сигурност вътре ги държат. Съдя по това, че никой не ми спомена извеждане за 3-те дни ясла а и площадките са непознати на децата (не проявяват интерес като минаваме покрай тях а новите неща ми ги обясняват подробно макар и на техния си език Simple Smile ). Вчера ги заведохме на люлките на площадка на детската градина ( двете сгради са в общ двор) и днес натам поеха, но ръсеше и не останахме на люлките.

# 205
  • на Русе
Здравейте!
Ние започнахме с фал-старт  Cry Вчера му беше първи ден, стоя един час. Сестрата каза, че е заплакал малко защото всички деца се разревали /в нашата група всички са новички/, построили къщичка с "голаааам комин". Разплака се и когато ме видя  Heart Eyes
Обаче вечерта вдигна Т 39,7, през нощта ходихме в бърза помощ и се оказа с вирусна ангина  Sad/с разтройство и възпалено гърло/. Досега само от това не беше боледувал  ooooh! Няма как да го е прихванал от яслата, нали? newsm78
За приспиването - казаха, че трябва да махнем млякото за приспиване. Как ще стане, незнам. Може много да му се спи, но започва да реве и да вика: "Мамо, дай мако" и аз давам  Blush

# 206
Аз не мога да се оплача от нашата ясла 11 ОДЗ. Малката тръгна на1г и 1м. Още лазеше беше с биба и въобще не говореше. Сега вече почти всичко разбирам което ми казва макар и много трудно  Joy там проходи там махнахме и бибата сега вече в къщи през август махнахме и памперсите само нощем слагам. А там много помагат в тези отношения. Тя от 01,09 се върна на ясла след лятната почивка и само един път се е напикава до сега. В смисъл само един комплект мокри (напишкани) дрешки съм взимала от там.

Както съм писала и в предишните постове от първия ден остана за цял ден. По уговорка че на обяд ще се обадя на с Михайлова да каже как е дали плаче или не. След като ми казаха че играе и е спокойна папкала и тн я оставих за цял ден до към 16,30ч В следващите дни я оставях до към 17,30-18,00ч. Сега вече когато можем я взимаме най късно до 18,15ч Понякога дори я взимаме по рано към 16,00ч

За лигавниците не са имали претенции само да са платнени и да 5бр аз занесох точно такива с лепки отзад че с нашата дълга коса е много сложно връзването.

Сега от 15,09 ще сме в нова група в нея ще си останем до края. И малко се притеснявам понеже госпожите там сега изпратиха предучилищна група.  Малко е смешно бих казала до сега са общували с вече по големи деца които могат да разсъждават видимо и говорят на разбираем за всички език а не само за мама Joy а сега ще вземат пак едни бебоци на по 2 годинки горе долу. Ама те са свикнали. Предполагам че всичко ще е ОК

А да ви се похваля че нашия РД ще го празнуваме в градината. Мога да занеса торта разбира със сертификат от производителя за състав (какво има в нея) дата на производство и срок на годност както и печат от фирмата производител. Много се зарадвах. Днес се поинтересувах за дечица с алергии към шоколад или нещо друго за да знам каква да поръчам. За моя радост няма такива неща и мога да избера на воля. Естествено се спрях на торта без ядки. Ето я и нея дано ви хареса и вас Тортацък
Идеята е да се поръчат две и да сложим картинка на Малкото пони от горе Може би нещо такова :

Надявам се на децата да има хареса. Ще има и много балони шапки разбира се няма да се размине и без надпис на стената

Стига съм писала извинявам се дългия ми пост но много съм се въодушевила,

# 207
Срамежливка не мисля ,че е особено добра идея да носиш шоколадова торта на толкова малки деца.Досега на нашето на 1,9 не сме давали шоколад и торта и не бих могла да знам дали има алергия или не.Ако толова държиш да почерпиш има и доста по-здрасловни и подходящи варианти за деца.

# 208
  • Шумен
Моите принцеси напредват с адаптацията. Михаела плака малко сутринта и се лепна за мен, като ги покани сестрата, но Вали влезе бързо с усмивка сама при другите деца Simple Smile Сестрата доволна от Михаела изяла си целя обяд, докато Вали само хляб, краставица (изненадах се) и малко диня. От понеделник ще ми дават само закуските, без обяда на децата. Излязоха с рев, понеже разбраха че мама е отвън а били още на гърненце и се позабавиха. През останалото време са били спокойни Simple Smile
slavip, дано мъника бързо се оправи  Praynig Това притеснение след първия ден ми мина през главата, момичетата почнаха миналата събота а в неделя сутринта Вали ми се събуди с лека Т. Добре че само с това се размина и нищо не последва. Днес дори нослето и не тече и дано ни пропусне този вирус (няма какво друго да е)

# 209
Здравейте, мамчета! От няколко дни чета темата, тъй като и на моето момче му предстои ясла след две седмици и аз като всички се притеснявам как ще му понесе. Днес ходихме да занесем документите и той се разрева само при вида на леличките в престилки. Аз постоянно му обяснявам, колко е хубаво там, че има много играчки, люлки, катерушки и той уж ме разбира, но май началото ще бъде трудно. Първият ни ден ще е на 19-ти и тогава ще пиша как е минало, а до тогава ще чета как е при другите дечеца. Успех на всички ясленчета и най-вече да са здравички, другото ще отмине:)!

Общи условия

Активация на акаунт