Вече съм на ясла

• 46 296
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Теди, 60 кг, добре, ама една 80-90 кг булка като се цопна с отрочето на ръце да го люлее ... чудех се как не и хрумва че това не е слонска люлка. Сори за офа.

# 286
Малкия като беше мъничък и не стоеше стабилно сам, съм го люляла като е стоял в мен  Blush И аз съм си мислела, че сигурно не е много правилно от моя страна, ама...... Аз съм близо 50 и той 10-тина  Whistling

# 287
 offtopic Мдам, виждала съм и майки които си люлеят бебетата, но пък има и по-големи люлки, за по-големички деца и съответно понасящи повече килограми Naughty А майкините за които пиша аз се люлееха съвсем самички докато децата им отидат до лелката в яслата да пият вода  Crossing Arms offtopic

# 288
  • Шумен
С тази ясла големи драми, побъркаха ме вече  ooooh! Заведох ги сутринта и уж всичко точно, тамън се прибрах и ми звъни сестрата имат Т, мерили ги след закуска и гърне Михаела с 37  Tired Отидох взех си ги и на лекар ги водих. В кабинета мерихме, при все че Михаела се мяташе и ревеше колкото и глас държи (аз държа здраво и не пускам, та не сме го размествали) термометъра си спря и измери 36,6. Гърла спокойни, гърдички чисти, не кашлят. Лекарката не видя причина да не са на ясла, та утре сутринта първо ще меря Т после ще водя. Сега на обяд се оказва, че бележка от лекаря искат. Аз не знаех и доки нищо не спомена на прегледа и този път мъжо ходи да я взима. Да ви питам във вашите ясли има ли изложени табла с правилата, такива като мен без опит да се ограмотяват че при нас няма такова нещо и за всяко нещо връщат като си спестяват и обясненията предварително Confused А и друго да попитам при вас как е, че на мен ми е супер странно. Сутрин се водим с чисти нослета, на обяд ми обясняват колко често са им бърсали сополи а тези т. нар. сополи (бистри и течни като водичка) спират няма и час след като си ги прибера. Почивните дни такова нещо не са имали. Сега някакви капки за това изписа педиатъра, мъжа ми замина да ги поръчва в аптека (правени са) да видим с тях как ще е. Почвам да си мисля за алергия, но защо пък и при двете едновременно  newsm78 Цялата тази история до кога ще се повтаря не знам и не ми харесва изобщо. А сестрата твърди, че болни деца при тях нямало, всички били здрави.
И аз съм ги люляла като бебета, но на по-големи люлки. И на мен ми е някакво супер странно като видя възрастен на люлка. Тук пред блока редовно бабите бавачки (само една от трите е хилава, другите са яки българки) сядат на люлките или на пързалката долу, пушат цигари и наглеждат челядта  ooooh! че пейката им далече.

# 289
Здравейте и от мен Hug. Чета темата от самото начало, дойде време и да се запиша. Моето момченце ще тръгва на ясла в началото на октомври. Очаквам този момент с огромно нетърпение и вълнение, защото детето ми расте и дойде време за първият учебен (ясленски) ден, от друга страна се притеснявам, защото не сме се отделяли един от друг и не знам как би го понесъл. Той е подготвен, че ще ходи на ясла, че там има много деца, нови играчки и добри лелички, които четат приказки и само за това говори, но съм сигурна, че като дойде момента и ще плаче и няма да му се остава. Знам, че няма да мине без ревове от страна и на двама ни, но единственото за което се моля е да се адаптира бързо.

Nadina, би ли споделила с какъв маркер надписваш дрешките? Четох някъде из темите, може и в тази да е било за някакъв текстилен маркер, но идея си нямам от къде се купува, ако някой знае моля да сподели Hug

# 290
Не съм Nadina, но ако си от София - тук може да намериш  Peace

# 291
Не съм Nadina, но ако си от София - тук може да намериш  Peace

Благодаря Teddy  bouquet,  ще потърся в Слънчоглед във Варна Peace

# 292
На мен обаче ми е много интересно как ги хранят 25 деца 2 лелки?!  newsm78

# 293
  • Шумен
Оставам с впечатление, че хранят първо тези които отварят уста. После другите я подканят я не. На мен ми се обясняваше предните дни как Валерия не иска супа (ами не обича и аз не обичам), как я канили много пъти а за основното никой дума не обели, дали и хляб зеленчуци (ако има предвидени в менюто) и плод (десерта)  Confused

# 294
Здравейте  bouquet

Втори ревящ ден, мина и замина....Не го водих аз сутринта, а баща му, а после го взе бавачката и не знам как ще е сега като ме види.....Вчера цял ден обяснявах, че ще ходи на ясла и децата и играчките и ......Все се съгласява, но до вратата на яслата......Няма как, явно ще е така....

Маркер бях взела от Абв- книжарници...Може да ползваш и нормален маркер, просто ще трябва като се поизтрие да надписваш отново....

Зайче, ми те сами се хранят някои, а и да не си мислиш, че ходят 25....днес и в двете групи имаше по 7-10 деца....

По повод люлките и т.н. При нас си има бележки до всяка група, че родителя е длъжен в момента на взимане на детето, по най-бързия начин да напусне площадката за игра....Водиш си детето да играе на люлките в детската градина в часовете след работното време на градината или събота и неделя...Да не говорим, че и тогава нямаме право да посещаваме двора на детското заведение....

# 295
  • Sofia
Пети ден на ясла, баща му го заведе. Този път влязал вътре за ръчичка, обикновено го гушкат и го мятат на един стол. После е ревал естествено. Навън другите деца нещо чоплеха пръста в кръг, само моето момче седеше самотно на една пейка и гледаше към улицата.  Tired Тъжно ми стана, че е сам и му е скучно, но от друга страна за първи път НЕ РЕВЕШЕ.
БАща му минал на обяд да пита как е и дали да го вземе, казали му да изчака , за да видят. След малко го пуснали вътре да го погледне в спалното помещение, че е спокоен. Гледал си човекът , пак не ревял. Та останал да спи.
Какъв режим имат вашите деца преди да тръгнат на ясла?. Не ви ли смущава, че трябва да спят в 12,30 ч.? newsm78 За да заспива синът ми в толкова часа без проблем, трябва сутрин да го будя около 6,30 ч.
 За храненето- наистина общо взето половината деца ядат сами или почти сами, а на обяд се събират 2 сестри и 2 лели. А и яденето е доста малко като количество. Супата и основното са почти наполовина по-малки от това, което ядем вкъщи.

# 296
Теди, 60 кг, добре, ама една 80-90 кг булка като се цопна с отрочето на ръце да го люлее ... чудех се как не и хрумва че това не е слонска люлка. Сори за офа.
Joy Joy

desitoo,  тези соплки да не би да са от плачене  Thinking

Както и очаквах, днес детето се усети, че ще го оставям, и протягаше към мен ръчички и тъжно плачеше  Confused Очаквам утре да е още по-драматична раздялата  Sad

desive78, ние още не сме спали в яслата, но казаха, че към 13:30 ги слагали да спят. И на мен 12:30 ми се вижда рано.

# 297
  • София
Много ме вълнува темата, макар че до догодина има време и все пак искам да се включа, за да понауча нещо.  Hug Hug Hug

# 298
offtopic Мдам, виждала съм и майки които си люлеят бебетата, но пък има и по-големи люлки, за по-големички деца и съответно понасящи повече килограми Naughty А майкините за които пиша аз се люлееха съвсем самички докато децата им отидат до лелката в яслата да пият вода  Crossing Arms offtopic

Да, и аз ги мернах вчера. Не са от нашата група. Загледах се да не би да са от персонала и ад люлеят малки деца, но май май си бяха родители. Следващия път ще има  smile3513

Да похваля днес храната беше учудващо читава и имаше много месо. Crazy

Събрах малко статистика. Нашата група е най-пълната от яслата, вече са постъпили 15 деца. Най-малкото е на 1 г. и 3 мес., следва мойта госпожица на 1г. и 5 м. Останалите групи са значително по-малодетни. На това се дължи раздразнението на наште лели  Peace
За момента 6 деца остават да спят (броим Александра в това число Wink)) Обявено е че ги приспиват в 13 ч, но мисля че ги слагат по-рано. Което за мен е ок, защото като стане преди 8 часа, до обяд малката е гроги и допълнително става кисела и заради това.
Видях днес как ги хранят - 4 жени и десетина дечица за хранене, което е добра пропорция. Но тя ще се промени неблагоприятно, когато започнат всички 20+ деца да остават за обяд, стига всички са са здравички и налични. Praynig

# 299
Нашите ги хранят към 12 и след това започват да ги оправят за сън. Ако видят, че някое му се спи много, първо него слагат и после оправят другите. Малкия заспива различно - единия път в 12:30, друг път в 13:30, дори и в 14 . Вчера спал от 12:20 до 15:55 ч.   Mr. Green
Мен в началото ме притесняваше, че по 1 път трябва да спи, защото си спеше по 2 преди да тръгне на ясла. За около 2-3 седмици го привикнаха към техния режим. Сега в почивните дни понякога пак спи по 2 пъти

Общи условия

Активация на акаунт