Вече съм на ясла

• 46 305
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • Тракийка в Софийското равно поле....
И аз се чудех, кога ли ще ги слагат да спят малките. Предвид, че сега Марина ми спи до 8.30 - 9 и заспива към 13.30, мисля, че като става в 8 например, ще е готова припаднала до 1.

# 301
  • София
Здравейте,
ще пускам сина си на ясла на 15. Искам да попитам дали има някоя майка, чието детенце ходи в 28 ОДЗ в младост, за да ме ориентира какво трявба да носим?
Благодаря предварително и успех на всички ясленчета и техните мами!

# 302
за спането най добре питайте в конкретната ясла в колко ги слагат, но аз си мисля че те като видат че на някое детенце му се спи много ще го сложат и по-рано, а може и да се говори с госпожите че не би издарцало чак до часа на лягане и да обарнат внимание по- раничко.

desitoo, и аз помислих данеби сополките да са от плачене, а за Т е възможно вътре да е прекалено топло и от горещината да се е повишила малко, др е момента че много тернометри не мерят правилно и може този в яслата да не е точен. при нас в ДГ е доста топло и въпреки че я обличам много леко като я взема е с много червени бузи от топлината.

# 303
A zasto ostaviate decata po niakolko chasa. Taka te se nauchavat che sa za malko. ( Poznati deca minali po tazi shema svikvaha mnogo po-trudno). Ostavianeto za cial den vaobste ne e problem. I mnogo govorene  - deca, igrachki, sravniavane s rabotata na mama i tati. Dokato si biahme v BG liatoto hodihme do detskata gradina na plemenika mi, da vidi malcho kolko e hubavo. Vsiaka vecher mi pokazva kak igrae s decata sega  Heart Eyes
Za podsilvane na imuniteta davam Oscilokokcium ( tova parvata sedmica i pri poiava na simptomi), inache si davam kolastra na ampuli. Deteto mi e karmeno do godina i po princip e zdrav ( ako maika mu i basta mu ne mu dokarat ushna infekcia s ideite si za ranno nauchavane da pluva i posestenie na basein vecher). V sabota osamnahme v speshnoto - s temperatura nad 40. Virus , za nashe stastie ne bakterialen. Ostaviha organizma da se bori sam, samo kato vdigneshe temperatura davah sirop za snemaneto i. Spored lekarka , a i sam sklonna da i viarvam s postavenite vaksini organizma mu e pridobil imunitet i sega se spravia sam s infekciata. Snaha mi e lekar i tia e na sastoto mnenie - temperaturata pokazva che deteto e "zdravo" i se bori.
Za hrema  ( bistra) izpolzvam solen raztvor - na sledvashtia den niama nisto. Slagam i s pompichka iztegliam.

Tuk vseki den poluchavam raport - kak se e darjal, kolko e izial, koga i kolko e spal. Gledam spaneto mu e po-razlichno vreme, koeto mn me uchudva - toi si ima rejim i e tochen kato chasovnik.

Ne mi haresva che spriahme s garneto, no dokato ne stane na 18 meseca i mine vav sledvashtata grupa ste e taka.

# 304
  • Шумен
Сестрата ми твърди че не плачат и всички това повтарят "Близначките един път не са плакали за мама" (ние към момента сме единствените близнаци в яслата и сме интересни за абсолютно всички Simple Smile ) а в групата им има едно детенце на което му е изключително трудно вече 3-та седмица е там и все плаче милото Sad На мен това оставяне за няколко часа и свикването с него хич не ми допада, децата като свикнат с един модел после е трудно да се промени. Сутринта сестрата спомена колко са любопитни и все разглеждали спалнята, дано спят там. Че моите големи чешити трудно заспиват извън собствените си легла а и в тях вече през деня не винаги спят. В нашата ясла мисля че слагат за сън към 12.30, сега когато обядват там ги взимам в 12.15 че първия ден ми казаха 12.30 и вече си бяха легнали другарчетата само те бяха останали будни  Simple Smile

# 305
  • Sofia
Явно аз съм единственият привърженик на оставането по няколко часа в началото. Може би защото само при нас искат да оставаме от първия ден за цял ден. Това че еди кой си е свикнал по един начин, не виждам какво общо има с моето дете. Въпросът е майките да имат избор- ако искат да ги оставят от първия ден, ако искат- не.
Синът ми не се интересува особено от другите деца, играчки в яслата почти няма, няма къде да се катери и тича навън. Честно казано не виждам с какво ще го примами тази ясла. Tired

# 306
Не си единствена desive78 Аз също не бих оставила детето си за цял ден сред напълно непознати хора, на непознато място. Стреса според мен е по-малък ако първо свикне с хората и децата  Peace

# 307
V saita na bg-mamma ima edna statia, tochno za privikvaneto. Interesna e kato chetivo.

# 308
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Не си единствена desive78 Аз също не бих оставила детето си за цял ден сред напълно непознати хора, на непознато място. Стреса според мен е по-малък ако първо свикне с хората и децата  Peace
Трета  Peace

Титина - линкче дали ти се намира  Flutter

Намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4355

# 309
Да се отчета и аз, днес ни беше първия ден на ясла. Бяхме до обяд.
Мина учудващо добре,без никакъв рев. Малката влезе,зарови се в коша с играчките и си намери една голяма кукла,гушна я и не я пусна. Laughing Децата вече бяха на двора и тя с куклата и лелката за ръка отиде при тях. После отвън я наблюдавах,че си седеше и само гледаше децата,така и не се заигра с тях. После по някое време явно са й взели куклата,за да играят и да пеят песнички, а тя милата,както е свикнала взе да ме държи за ръка, сега все протягаше ръчичка да хване лелката  Confused Явно там е намерила своето спасение Simple Smile
Иначе на обяд, ми казаха,че е хапнала,яла и супа,и риба и пъпеш  Shocked Ама май само ги е опитала,защото след 2 часа доволно си омете основното от кухнята + допълнително. Случайно да знаете порциите в яслата като количество колкото бурканчетата от кухнята ли са?

А и още едно въпросче - тези от вас,които вече са купували големи лигавници за яслата - от къде ги взехте? Днес обиколих поне 6 бебешки магазина,но все ми предлагат от малките

# 310
Titina не зависи от нас за колко време да ги оставяме. тук в яслите си има изграден режим. В повечето задължително се оставят първоначално за 2-3 часа и така постепенно. И според мен не е много хубаво този процес да се протаква много, но какво да се прави. нямаме избор

# 311
А и още едно въпросче - тези от вас,които вече са купували големи лигавници за яслата - от къде ги взехте? Днес обиколих поне 6 бебешки магазина,но все ми предлагат от малките

Аз обикалях две седмици в какви ли не бебешки магазини, докато в един момент таткото каза това е, край, каквито сме купили, такива.
Най-големите лигавници изцяло от плат (без никакво гумиране) и почти бели открих в магазин Топ бебе на бул. Гоце Делчев. Там взех с лепки, с връзки и с копче. Направиха ми забележка за лепките и копчето и се снабдих с още 2 с връзки, пак бели - на Сали - от бебешкия магазин на пазара Димитър Петков. Но не са от "големите". Във Вис Виталис също проверих, но от цялото разнообразие нищо не избрах. В Метро, Штъркел и в Хиполенд също няма подходящи, да кажа. До Джъмбо този път не ходих, защото там платнени с връзки не помня да съм виждала, а и техните лигавници много бързо се скапват при пране и не взимам вече от там.

# 312
Определено не им се занимава. Днес говорих със сестрата и я питах може ли при положение, че не е ревящ да го взема когато го изведат навън към 10,30 - да види, че се ходи и на друго място освен в стаята, може да му е по-интересно....обаче....ми беше намекнато, че не е желателно...Абе утре ще се направя на ударена, дали не може да се удължи единия час на два..., ама....Супер ми чудно до кога ще я караме на по час престой...

А за лигавниците, ги взех от подобие на фирмен магазин на Сали, директно си им казах лигавници и кърпи за ясла и ми дадоха...с връзки са, не съм обръщала внимание колко са големи обаче...Сториха ми се нормални...

# 313
А за лигавниците, ги взех от подобие на фирмен магазин на Сали, директно си им казах лигавници и кърпи за ясла и ми дадоха...с връзки са, не съм обръщала внимание колко са големи обаче...Сториха ми се нормални...

Нормални са си, ама на наште претенции им се сториха малки, та обикалях за по-големи Wink))

# 314
Аз купих днес два лигавника от Щъркел, да им ги покажа утре да видим какво ще кажат,ако ли не утре ще се разходя до пазара Д. Петков, може и в Пигис Хаус да проверя. Иначе за качеството от Джъмбо не знам,но помня,че имаше цял щанд с лигавници, но май предимно с картинки и цветни.

Общи условия

Активация на акаунт